Genre: Animatie / Komedie
Met onder meer: Dan Castellaneta, Nancy Cartwright en Julie Kavner
Releasedatum: 16 augustus 2007
Bekijk via Disney+
Plot The Simpsons Movie
"See our family. And feel better about yours."
Het meer van Springfield is ongelofelijk vervuild en er moet iets worden gedaan. Iedere bewoner stopt vervolgens met afval in het meer te gooien en het probleem lijkt te zijn opgelost. Maar als Homer Simpson dan de uitwerpselen van zijn net aangeschafte varken in het meer dumpt, gaat alles helemaal mis. Homer en zijn familie weten te ontsnappen en vluchten naar Alaska. Maar daar horen ze dat de regering Springfield geheel van de kaart wil vegen en weten dat ze hun woonplaats moeten zien te redden.
Homer Simpson / Itchy / Barney / Abe Simpson / Stage Manager / Krusty the Clown / Mayor Quimby / Mayor's Aide / Multi-Eyed Squirrel / Panicky Man / Sideshow Mel / Mr. Teeny / EPA Official / Kissing Cop / Bear / Boy on Phone / NSA Worker / Officer / Santa's Little Helper / Squeaky-stemrold Teen (stemrol)
Marge Simpson / Selma / Patty (stemrol)
Bart Simpson / Maggie Simpson / Ralph / Nelson / Todd Flanders / TV Daughter / Woman on Phone (stemrol)
Lisa Simpson (stemrol)
Professor Frink / Comic Book Guy / Moe / Chief Wiggum / Lou / Carl / Cletus / Bumblebee Man / Male EPA Worker / Dome Depot Announcer / Kissing Cop / Carnival Barker / Counter Man / Apu / Drederick Tatum / Sea Captain / EPA Passenger / Robot / Dr. Nick / Wise Guy (stemrol)
Scratchy / Mr. Burns / Rev. Lovejoy / Ned Flanders / Lenny / Skull / President Arnold Schwarzenegger / Kent Brockman / Principal Skinner / Dr. Hibbert / Smithers / Toll Booth Man / Guard / Otto / Kang (stemrol)
Milhouse Van Houten / Jimbo Jones / Rod Flanders (stemrol)
Sweet Old Lady / Colin / Mrs. Skinner / Nelson's Mother / Pig / Cat Lady / Female EPA Worker / G.P.S. Woman / Cookie Kwan / Lindsey Naegle / TV Son / Medicine Woman / Girl on Phone (stemrol)
Russ Cargill (stemrol)
Mrs. Krabappel (stemrol)
papaEd
De film is inderdaad beter dan de serie zelf die ik maar zo nu en dan bekeken heb.
GlenX
dit lijk mij echt zo domme film, ick ga hier niet eens naar kijken
Ow en ietwat meer interpunctie zou ook niet misplaatst zijn...:S
JTV-kijker
- 2017 stemmen
dit lijk mij echt zo domme film,
ick ga hier niet eens naar kijken
maak je speciaal een account aan om dat te zeggen....
The Last
dit lijk mij echt zo domme film,
ick ga hier niet eens naar kijken
Reden?
Ploppesteksel
Je ziet toch genoeg aan haar nickname.
Helaas is dit geen cheerleaderfilm neen, wat jammer nou.
WhoKnowZ
Ik snap niet dat deze film zo een hoge waardering krijgt. Er zijn 100 afleveringen die grappiger en originelere zijn dan de film.
1,5
film_kaza
Omdat anderen het gek genoeg wel grappig en hilarisch vinden.
WhoKnowZ
Misschien hebben sommigen nog niet veel afleveringen van de Simpsons gezien? En hebben die dan wat last van een self-fulfilling prophecy?
WhoKnowZ
Ik ben een echte Simpsons-fan en heb dan ook uiteraard deze film gezien. Ik vond de film zeer grappig en bovendien mooi getekend. Echter, vind ik de film niet bepaald beter dan de series en dat vind ik jammer. Er zou bij een film toch echt nog een schepje bovenop moeten. Kortom, zeker wel een vermakelijke film, maar niet heel bijzonder t.o.v. de series.
Correct
Esteban
Het is echter wel zo (imo) dat de film moeiteloos de laatste seizoenen overstijgd en meer aanleunt bij de betere seizoenen. Seizoenen die ondertussen bijna tien jaar oud zijn, those are.
Jakke0071
De film was niet zo extreem goed , maar hij kon me wel bekoren.
Exact dezelfde humor als in de serie en grafisch gzien was de film ook zeer goed.
Vooral Homer is lachen.
Ik geef hem toch een welverdiende 3.5*
NightWolf
Zalige stukjes in zoals we het van de Simpsons zouden verwachten. Had gedacht dat ie maar flauw zou zijn dus de lage verwachting van deze film krikt mijn stem nog een beetje op naar 4.5*
N811
Viel een beetje tegen van wat ik gewend ben van the simpsons.
Wel leuk dat het lekker schopt (net als southpark) tegenover de amerikaanse regering.
3,5
cubedude
Een sequel mag zeker, maar er zijn veel series die toch nog grappiger zijn. Toch is het verhaal zeker up to date met de nodige humor.
3.5 for me, maar nog steeds heel goed
Techro
Beter dan verwacht, echt een grappige film
Beitel
Wanneer je net voor het kijken van de film nog een goede aflevering van de serie hebt gekeken voelt het bekijken van de film gewoon... fout. Al in het begin zijn de personages zo out-of-character dat de grappen ook niet werken. Het voelt verkeerd, wat alleen maar steeds meer versterkt wordt. De makers hadden ook besloten om het verhaal een bijzonder standaard verloop mee te geven. Dat kon natuurlijk als satire bedoeld zijn, maar wanneer alle afleveringen in een serie lekker interessant kunnen verlopen is zo'n standaard plot alleen maar jammer.
Het is ook nog eens gewoon helemaal niet grappig. Alles is een vage schim van vergane glorie. Nee, het enige leuke aan deze film was de kleine rol van Tom Hanks en het feit dat Homer een bar in Alaska bezoekt die Eski-Moe's heet. Oeps, dat heb ik nu verklapt, dus is er helemaal geen reden meer om tijd, geld en/of bandbreedte te verspillen aan dit wangedrocht.
Kaffeefiltjer
Blijf die slechte commentaren niet begrijpen,
het is toch fijn om zien hoe de makers met de cinema 'speelden'?
Ralph Wiggum in de 0 van 20th century fox, om een klein voorbeeldje te noemen.
Minotaures
Het viel me inderdaad een beetje tegen. Maar verder doet het me niks aan toe! Grappige film, met een bijzonder mooie tekeningen, verbeterd dan de serie's. Heb er zeker van genoten. Het mocht wel van mij nog een kwartiertje verder. - 3,5 - Is die voor me waard.
Erg zwakke film, zeer clichérijk verhaal. Stukken minder dan de tv serie. 2*
HaanHoen
Ik vond hem toch echt niet onder doen voor de serie. Ik heb absoluut mindere afleveringen gezien. Er was genoeg plezier te beleven aan de heerlijke typische Simpson grappen gedurende de hele film. Ik had stukken erger verwacht. Meestal pakken dit soort projecten niet goed uit.
Doom
The Simpsons Movie was voor mij de eerste ervaring met de Simpsons familie. Een erg aangename ervaring moet ik zeggen. Het verhaal is lekker vaag, de animatie personages zijn hilarisch en de grappen zijn geweldig. Ik heb geen idee hoe deze film in vergelijking met de serie staat, maar ik heb in ieder geval genoten van deze film. Heerlijke onzin humor.
JanVR
Ik snap al de slechte commentaar niet. ik kijk al 12 jaar naar The Simpsons . en Ik vond dit ook geweldig. en het moest (vooral grafisch) niet onder doen voor de serie. De karakters waren even sterk. op grafisch vlak vond ik hem echt een juweeltje. het verhaal stak ook heel goed in elkaar en met een stevig einde. van mij krijgt ie 4,5!
dvdfreak123
vandaag op blu-ray gekocht, ga hem nog eens bekijken vandaag, zo'n plezante film
White Trash
Heb de film net gezien. Ik vond hem vermakelijk hij was zo voorbij. Ontsteeg absoluut niet het niveau van een regelurie aflevering. Het verhaal vond ik daarvoor eigenlijk te standaard en miss wat saai. Homer was absoluut het grappigst. De grappen waren goed maar zijn niet echt blijven hangen eigenlijk behalv Spider PIG dan whehe

'Outlander'-spin off 'Blood of my Blood' doet het ontzettend goed op HBO Max

Der Baader Meinhof Komplex
Drama / Misdaad, 2008

In the Shadow of the Moon
Documentaire / Historisch, 2006
ouder-kindrelatiemeerspringfieldduff beer garbagepigpollutionenvironmental protection agency quarantinealcoholismeliefdealaskadisfunctioneel gezindysfunctional marriageecologiesaving lives eerste liefdeduringcreditsstingerdonuts