Genre: Animatie / Komedie
Met onder meer: Dan Castellaneta, Nancy Cartwright en Julie Kavner
Releasedatum: 16 augustus 2007
Bekijk via Disney+
Plot The Simpsons Movie
"See our family. And feel better about yours."
Het meer van Springfield is ongelofelijk vervuild en er moet iets worden gedaan. Iedere bewoner stopt vervolgens met afval in het meer te gooien en het probleem lijkt te zijn opgelost. Maar als Homer Simpson dan de uitwerpselen van zijn net aangeschafte varken in het meer dumpt, gaat alles helemaal mis. Homer en zijn familie weten te ontsnappen en vluchten naar Alaska. Maar daar horen ze dat de regering Springfield geheel van de kaart wil vegen en weten dat ze hun woonplaats moeten zien te redden.
Homer Simpson / Itchy / Barney / Abe Simpson / Stage Manager / Krusty the Clown / Mayor Quimby / Mayor's Aide / Multi-Eyed Squirrel / Panicky Man / Sideshow Mel / Mr. Teeny / EPA Official / Kissing Cop / Bear / Boy on Phone / NSA Worker / Officer / Santa's Little Helper / Squeaky-stemrold Teen (stemrol)
Marge Simpson / Selma / Patty (stemrol)
Bart Simpson / Maggie Simpson / Ralph / Nelson / Todd Flanders / TV Daughter / Woman on Phone (stemrol)
Lisa Simpson (stemrol)
Professor Frink / Comic Book Guy / Moe / Chief Wiggum / Lou / Carl / Cletus / Bumblebee Man / Male EPA Worker / Dome Depot Announcer / Kissing Cop / Carnival Barker / Counter Man / Apu / Drederick Tatum / Sea Captain / EPA Passenger / Robot / Dr. Nick / Wise Guy (stemrol)
Scratchy / Mr. Burns / Rev. Lovejoy / Ned Flanders / Lenny / Skull / President Arnold Schwarzenegger / Kent Brockman / Principal Skinner / Dr. Hibbert / Smithers / Toll Booth Man / Guard / Otto / Kang (stemrol)
Milhouse Van Houten / Jimbo Jones / Rod Flanders (stemrol)
Sweet Old Lady / Colin / Mrs. Skinner / Nelson's Mother / Pig / Cat Lady / Female EPA Worker / G.P.S. Woman / Cookie Kwan / Lindsey Naegle / TV Son / Medicine Woman / Girl on Phone (stemrol)
Russ Cargill (stemrol)
Mrs. Krabappel (stemrol)
finaldestiny
wat een suffe film is dit zeg echt geen zak aan. snap niet dat iemand hier naar kan kijken.
Bugssje
Erg grappige film die er ook voor een tekenfilm erg goed uitziet. Aanrader voor mensen die eens een goed willen lachen. Normaal geef ik geen hoge cijfers maar voor deze: 4*
olano
Goed voor de duur van een aflevering uit de serie, maar 87 minuten zitten kijken leek er echt wel teveel aan. 2*
murtcelP
Hele leuke film!
Hoewel ik de serie eigenlijk nooit kijk en dus weinig verwachtingen bij deze film had viel het totaal niet tegen! Deze film is een stuk leuker en beter dan de Southpark film (waar ik de serie toch regelmatig van kijk).
Het verhaal is leuk bedacht, de humor is geniaal! Deze film verdient gewoon 4 ****, de film maakt waar wat ie moet doen, gewoon prima vermaak!
Mr Anderson
Je houdt ervan of je vindt het verschrikkelijk .. In mijn geval hou ik ervan, ik heb best gelachen .. Het is echt hele snelle en droge humor en dat is ook ongeveer mijn soort humor.. Vooral met Spider-Pig en de zogenaamde "kettingzaag" heb ik flink moeten lachen..
Het verhaal verloopt ook lekker snel , waardoor de speelduur niet lang is en waardoor je de film ff snel kan kijken als je niks te doen hebt ..
Mijn oordeel: 4*
KW2
Basically een lange (hele goede) aflevering, die minstens zo goed loopt, en wel enorm cinematisch overkomt, met de muziek, de geweldige animatie en de grandeur..
<Lars>
Ik heb hem in de bios gezien , was een leuke film
4.0
Minotaures
Wil deze ooh zo graag zien, lijkt me echt grappig.
De Spiderpig-scéne en die ene sleehonden-scéne lijken ook geweldig
!
i am a killer!
in de bioscoop zijn die simspons helemaal groen, dat is wel raar, maar voor de rest is het een goede flim, leuke humor en de scene met die sleehond is idd geweldig!
IcU
Hij is leuk, zeker, maar niet zo geweldig als heleboel beweren. Typisch weer zo'n geval van 'als je de trailer kijkt heb je de leukste grappen wel gezien.' Jammer maar helaas. De film is erg leuk, met erg leuke grappen. 3½*
The One Ring
in de bioscoop zijn die simspons helemaal groen, dat is wel raar,
Oh ja
Bij mij waren ze gewoon geel.
kleez
Ik vond het een erg goede film! Helaas kijk ik de serie nooit
!
Maar deze film heeft erg mijn humor
!!
Hij krijgt van mij 4*
denbosch75
Kom op, zo geweldig (als vele recensenten ons doen willen geloven ) was deze film toch echt niet. Een aardige uitgerekte aflevering, maar meer ook niet. Voor de film had ik de diverse trailers al gezien; en de leukste grappen dus ook. "Spider-Pig"?! Grow up...
Sorry, kom niet verder dan 2,5 *
hydraulix
Ben het met meerderen eens hier dat de serie zoveel beter is dan de film. Op bepaalde momenten was mijn aandacht gewoon verslapt en was het een hit or miss met grappen. Krijg het gevoel dat alle belangrijkste grappen wel in de trailer te zien waren.
Kaffeefiltjer
. "Spider-Pig"?! Grow up...
Zegt de man met de Ratatouille-avatar
Ik vond deze film een mooi stuk voor de echte fan, daar reken ik mezelf bij en daar blijf ik bij.
denbosch75
Zegt de man met de Ratatouille-avatar
Sterk punt!
(Ps. Maar nu is Ratatouille voor een animatiefilm, een behoorlijk volwassen film en dus alles behalve kinderachtig! Maar goed die discussie hoort op http://www.moviemeter.nl/fi...)
AndriesJ
srry hoor, maar het feit dat homer zo kinderachtig is, maakt het juist zo grappig, dus als hij zou opgroeien, zou the simpsons nooit meer zijn succes kunnen evenaren, deze opmerking is dus totaal nutteloos
Agila
Ik vindt de serie erg lachen, ik kijk er al jaren naar, De film vond ik super! Vijf sterren voor Homer en Spiderpig!
Stijntje
serie is stukken leuker. Ik vind dat ze het redelijk kinderachtig hebben gehouden wat betreft het verhaaltje. Van tijd tot tijd wel leuke grappen.
jumpstylemovie
heb hem toenet even gezien ,
echt geweldig leuk.
op dit moment wel een plaatsje in mijn top 10
JTV-kijker
- 2017 stemmen
de beste komedie film die ik dit jaar heb gezien in de filmzaal
Eny
Leuk! Geweldige film! Ik geef niet zo snel 5 sterren, maar nu wel. Het is precies wat ik ervan had verwacht en ik vond hem niet minder leuk dan de serie. (die ik al langer dan 10 jaar volg) Waarom is het erg dat het op een serie lijkt? Vind ik niet... Met originele grappen en verassende scenes.
ik haat de simpsons !
zo dom en zo slecht getekent
dan kijk ik liever naar south park
ga er absolut niej naar toe
South Park vind je dus "slimmer" en "beter" "getekend"?
Die twee films moet je niet met elkaar vergelijken trouwens... want het zijn twee totaal verschillende werelden en beiden hebben hun sterke kanten
Ploppesteksel
South Park is veel slechter getekend, maar dat is ook al gewoon grappig omdat het zo crappy is getekend
het kruis op het gezicht is zo bijvoorbeeld supergrappig .
Bij The Simpsons is er qua grappigheid in tekenen enkel dat de figuren geel zijn & vrij vaak rare haarkleuren hebben etc.
Simpsons haten & South Park goed vinden, combinatie die ik nog niet heb meegemaakt tevens.
japfie
Wel een erg leuke film, maar zoals ook bij Family Guy is het altijd minder goed dan de serie zelf. Toch blijft het natuurlijk een geniale serie... En ook de film was echt goed
catdog
- 2027 stemmen
Deze film vind ik minder dan de serie.
Hoewel ik onwijs gelachen heb en me onwijs vermaakt had ik er toch graag wat meer in gezien.
Ik had bijv. grotere rollen van Mr. Burns, Krusty, Moe en Barney willen zien.
Ook vond ik het verhaal ietwat mager en de film vond ik zeker te kort.
Het kwam lekker traag op gang eerst vond ik maar op de helft ging het in noodvaart opeens wat ik erg jammer vond.
Toch een zeer leuke film.
Film: 4*
Serie: 5*

Lucas1
Ik vind de film juist een stuk beter dan de serie de afgelopen jaren geweest is. De film zat behoorlijk vol geslaagde grappen en heeft mij veel aan het lachen gekregen.
Film_La_Timo
vantastiche film, ik kend simpsons niet zo goed. en toen vroeg een vriend me mee naar de bioscoop. ik heb hem naatuurlijk in het engels gezien. en ik vond de film leuk hilaries gewoon. het is zo een leuke familie en het maakt er een zooitje van. maar dan een grapige draai er aan. nu kijk ik de sirie ook
Keutul
Ik ben simpsonfan, dus misschien is mijn oordeel bij voorbaat al gekleurd, van de andere kant zal een simpsonfan kritischer kijken..
Ik vond het een hele leuke film. Ik ga hem toch lichtelijk vergelijken met de serie. Wat verschilde is dat ik de film wat 'emotionelere' momenten vind hebben dan de serie, wat het meer tot een film maakt. De grapjes en het verhaal zijn leuk. Fijn dat er weer een belangrijk maatschappelijk thema wordt aangesneden,(net zoals in de serie meestal gebeurd), daar hou ik van en zeker als het met goede humor wordt gebracht. Dat is in deze film goed gelukt. Alleen helemaal op het einde dat maggie haar eerste woordjes spreekt en dat er een vervolgmovie komt had voor mij echt niet gehoeven en vond ik geen goede 'grap'.
En natuurlijk moet je hem in het engels kijken!
TimD
[quote="Keutul" Alleen helemaal op het einde dat maggie haar eerste woordjes spreekt en dat er een vervolgmovie komt had voor mij echt niet gehoeven en vond ik geen goede 'grap'.
[/quote]
Die was juist wel goed!

'The Alienist' was toch een Netflix Original, waarom is die verdwenen?

'Outlander'-spin off 'Blood of my Blood' doet het ontzettend goed op HBO Max

Der Baader Meinhof Komplex
Drama / Misdaad, 2008

In the Shadow of the Moon
Documentaire / Historisch, 2006
ouder-kindrelatiemeerspringfieldduff beer garbagepigpollutionenvironmental protection agency quarantinealcoholismeliefdealaskadisfunctioneel gezindysfunctional marriageecologiesaving lives eerste liefdeduringcreditsstingerdonuts