• 9.383.142 stemmen

The Simpsons Movie (2007)

Animatie / Komedie | 87 minuten

Genre: Animatie / Komedie

Geregisseerd door: David Silverman

Met onder meer: Dan Castellaneta, Nancy Cartwright en Julie Kavner

Releasedatum: 16 augustus 2007

• Disney+ Bekijk via Disney+
  • meJane Bekijk via meJane

Plot The Simpsons Movie

"See our family. And feel better about yours."

Het meer van Springfield is ongelofelijk vervuild en er moet iets worden gedaan. Iedere bewoner stopt vervolgens met afval in het meer te gooien en het probleem lijkt te zijn opgelost. Maar als Homer Simpson dan de uitwerpselen van zijn net aangeschafte varken in het meer dumpt, gaat alles helemaal mis. Homer en zijn familie weten te ontsnappen en vluchten naar Alaska. Maar daar horen ze dat de regering Springfield geheel van de kaart wil vegen en weten dat ze hun woonplaats moeten zien te redden.

Homer Simpson / Itchy / Barney / Abe Simpson / Stage Manager / Krusty the Clown / Mayor Quimby / Mayor's Aide / Multi-Eyed Squirrel / Panicky Man / Sideshow Mel / Mr. Teeny / EPA Official / Kissing Cop / Bear / Boy on Phone / NSA Worker / Officer / Santa's Little Helper / Squeaky-stemrold Teen (stemrol)

Marge Simpson / Selma / Patty (stemrol)

Bart Simpson / Maggie Simpson / Ralph / Nelson / Todd Flanders / TV Daughter / Woman on Phone (stemrol)

Lisa Simpson (stemrol)

Professor Frink / Comic Book Guy / Moe / Chief Wiggum / Lou / Carl / Cletus / Bumblebee Man / Male EPA Worker / Dome Depot Announcer / Kissing Cop / Carnival Barker / Counter Man / Apu / Drederick Tatum / Sea Captain / EPA Passenger / Robot / Dr. Nick / Wise Guy (stemrol)

Scratchy / Mr. Burns / Rev. Lovejoy / Ned Flanders / Lenny / Skull / President Arnold Schwarzenegger / Kent Brockman / Principal Skinner / Dr. Hibbert / Smithers / Toll Booth Man / Guard / Otto / Kang (stemrol)

Milhouse Van Houten / Jimbo Jones / Rod Flanders (stemrol)

Sweet Old Lady / Colin / Mrs. Skinner / Nelson's Mother / Pig / Cat Lady / Female EPA Worker / G.P.S. Woman / Cookie Kwan / Lindsey Naegle / TV Son / Medicine Woman / Girl on Phone (stemrol)

Russ Cargill (stemrol)

Mrs. Krabappel (stemrol)

avatar van -jack_sparrow-

-jack_sparrow-

hoewel iedereen zegt dat dat maggie's eerste woord is is fout.

In de episode van bart's and lisa hun eerste woordjes izne we op het einde van de aflevering dat maggie's eerste woord: " Daddie " is

zoooo schattig

avatar van MrEd

MrEd

Aardige film van de Simpsons maar sterke grappen werden toch wel afgewisseld met wat minder sterke momenten zoals het visioenen moment van Homer vond ik erg irritant.

Misschien is ±30 minuten zoals de serie net lang genoeg.

avatar van Tars

Tars

barslechte film, van begin tot einde.

Serie is veel beter

avatar van MrAmsterdam

MrAmsterdam

Erg vermakelijke film! Ik heb zeer hard gelachenl!!

avatar van saw_lover

saw_lover

Prachtfilm !

Ben zelf hevige fan van the simpsons.

Klasse !!!

avatar van berrege

berrege

Grappige film. Ik hoop op een vervolg!

avatar van onbekend!

onbekend!

Leuke film!
Kei-grappig.
Zoals bijvoorbeeld het liedje: spiderpig
zo leuk

avatar van Sportingerke

Sportingerke

Tja, rare film om over te oordelen. Ik zie het immers niet echt als een film, maar eerder als een verlengde versie van een televisieaflevering.

De gemiddelde tv-aflevering zou ik quoteren op 4 sterren (de serie op zich heeft 5 sterren, want het is een prestatie om honderden afleveringen te maken met een gemiddelde van 4 sterren )

Deze verlengde "aflevering" vond ik niet speciaal goed, maar ook niet speciaal slecht. Als aflevering zou ik hem dan ook 4 sterren geven. Maar, als ik eerlijk ben moet ik toegeven dat ik veel meer van deze film verwacht had en om mijn ontgoocheling af te reageren geef ik slechts een 3.5 (ik geef altijd hoge cijfers omdat ik steeds goede dingen zie in films - misschien omdat ik films goed uitkies en zo nooit volledig ontgoocheld ben ).

avatar van ArcovandenBroek

ArcovandenBroek

Weet iemand wanneer deze op DVD uitkomt, in Amerika en Nederland?

avatar van Smaling

Smaling

ArcovandenBroek schreef:

Weet iemand wanneer deze op DVD uitkomt, in Amerika en Nederland?

It is available in the USA on December 18, UK on December 10, and Australia on December 5

Nederland geloof ik nog onbekend..nog niet kunnen vinden in ieder geval.

avatar van JTV-kijker

JTV-kijker

• 2017 stemmen

echt lang geleden dat ik nog zo gelachen hebben tijdens een komedie, de simpsons doen het weer. een aantal oude grappen waar ik nog steeds om kon lachen maar ook een heleboel nieuwe grappen, aangenaam om naar te kijken, heb er geen spijt van dat ik hem heb gezien

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Erg grappige film, grappiger dan de afleveringen in elk geval!

3.5

Offtopic verwijderd.

avatar van Ralf81

Ralf81

Supergoede film!! Sterke humor (als je ervan houdt) en een leuk prima verhaal waar alle grappen prima inpassen.

Keer wat anders dan de "fuck you"-films die Hollywood tegenwoordig presenteert!!

avatar van otherfool

otherfool

Ik ben toch niet geheel overtuigd. Natuurlijk zitten er heerlijke grappen in maar het moordende tempo van de serie wordt nergens gehaald. Ik heb me over het algemeen prima vermaakt hoor maar het suffe vader/zoon thema had er wel uit gelaten kunnen worden en een aantal favoriete karakters kwamen niet of nauwelijks voorbij (Barney, Ralph, Nick).

3 sterretjes.

avatar van FillumGek

FillumGek

Het is altijd even afwachten of een verfilming van een cartoon goed uitpakt, maar net als bij de South Park en Family Guy film is deze ook goed te verteren, mits je er van houdt.

avatar van mr.gaunt

mr.gaunt

man wat heb ik gelachen met deze film =D

even goed als in mijn verwachtingen

avatar van Ché Cliché

Ché Cliché

Heb ik een deuk gelegen. Ontzettend grappig. Homer is toch echt één van de tofste cartoonkarakters ooit.

Spider-pig! Spider-pig!

Schone film

avatar van djelle

djelle

Wat al minstens 10 jaar geleden had moeten gebeurd zijn, is nu eindelijk iets geworden. Een ware simpsons-film. Het resultaat mag er zijn, hoewel het gevoel dat je gewoon naar een extra lange aflevering zit te kijken er -bijna onvermijdelijk- natuurlijk wel is. Lisa die verliefd wordt, Homer in huwelijkscrisis met Marge, Homer die het hele dorp achter zich krijgt... we hebben het allemaal al wel een (paar) keer gezien.

Grappig is dan weer dat men dat doodleuk in ons gezicht wrijft. "Hoe stom moet je zijn om te betalen voor iets dat je elke dag GRATIS op TV kunt zien?" vraagt Homer zich luidop af tijdens het bekijken van de Ichi & Scrachy movie in de bios. Een duidelijke knipoog en een leuk begin. Geestig is ook het feit dat alle gele mannetjes aan bod komen. Van de evil Mr Burns tot de freaky kerel van de stripwinkel, ze passeren allemaal.

Tel daarbij een hilarische schwarzenegger als president en het onmisbare gespot met de Amerikaanse TV zender FOX, en je heb een complete en vrij vermakelijke, bovengemiddelde aflevering. Euh, film.

avatar van crimson

crimson

spiderpig - spiderpig

leuke luchtige film - voldeed voor mij geheel aan de Simpsons verwachting.

avatar van whitewolf94

whitewolf94

Leuke flm Kheb het in het nl gezien ging wel

avatar van whitewolf94

whitewolf94

Leuke film Echt geweldig 5,0!!

avatar van LBK

LBK

De vele parodieën op andere films en series doen het gewoon!

avatar van Gizzmann

Gizzmann

Deze film was echt stukken beter dan ik had verwacht. De nieuwere afleveringen zijn doorgaans erg slecht maar nog redelijk amusant en had gedacht dat het hier ook het geval zou zijn. Gelukkig niet, want er werd bijna het niveau van de wat oudere afleveringen gehaald. Bijna.. niet helemaal dus. Heb een paar keer goed gelachen en was de hele film lang volop geamuseerd. Film is geslaagd in zijn doel. 4 sterren. Ik ben tevreden

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Erg leuke film, voornamelijk de eerste helft, met echt een aantal leuke grappen en leuke parodieën/satire. De tweede helft wordt het allemaal wat afgezaagder, maar het blijft best amusant. Het einde is echter wel wat afgezaagd.

Veel leuker dan de serie.

avatar van Mementos75

Mementos75

Als je niet nuchter bent is deze film een beetje leuk, maar aangezien ik niet vind dat het uitgangspunt moet zijn, 1,5*

avatar van kevinsmit2

kevinsmit2

Best wel vermakelijk, redelijke grappen.

avatar van skipy05

skipy05

nog eens een goede tekenfilm, zeer grappig , goe geslaagt deze film

avatar van missy85

missy85

leuke tekenfilms, ik heb krom gelegen van het lachen bij sommige stukjes!