• 9.380.902 stemmen

Geregisseerd door: Brian Robbins

Met onder meer: Eddie Murphy, Thandiwe Newton en Eddie Griffin

Releasedatum: 15 maart 2007

Plot Norbit

"Have You Ever Made A Really Big Mistake?"

Norbit heeft het nooit makkelijk gehad. Als kind werd hij achtergelaten op de stoep van een Chinees restaurant en werd opgevoed door Mr. Wong. Het wordt op latere leeftijd alleen maar erger als hij ook nog een gedwongen huwelijk moet aangaan. Op het moment dat Norbit het allemaal niet meer ziet zitten keert echter zijn jeugdliefde Kate terug in de stad.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Norbit / Rasputia / Mr. Wong

Big Jack Latimore

Earl Latimore

Blue Latimore

Lord Have Mercy

Pope Sweet Jesus

avatar van maurice74

maurice74

Eddie Murphy is al jaren niet grappig meer, maar nu wordt het pas echt vervelend.

avatar van maerk

maerk

Ik had al gehoord dat Norbit heel slecht was en dat hij was overladen met Razzies. Maar eigenwijs als ik ben wilde ik hem toch kijken. Ik dacht dat een comedy over een dikke vrouw wel grappig zou zijn, ik hou wel van flauwe humor. Maar dit was een hele dikke tegenvaller, ook al lagen mijn verwachten niet té hoog.

Eddie Murphy speelt maar liefst 3 rollen in deze film...helaas. Na een paar minuten beginnen zijn typetjes en stemmetjes al te vervelen. Norbit is enorm saai en typisch Amerikaans. Vooral het einde vond ik waardeloos. Zo voorspelbaar, happy sappy en Amerikaans. Daar kan ik niet goed tegen. Tussen alle grappen zitten er natuurlijk wel een paar leuke...maar bij lange na niet genoeg.
Enige pluspunt aan de film is de...eh...ahum...'mooie' make-up .

Eddie Murphy is gewoon niet grappig meer. Een stuk of twee films met hem zijn wel grappig, en volgens mijn ouders ook Beverly Hills cop, die ik nog nooit gezien heb. Het enige waar Eddie Murphy nog wel goed in is, is zijn stem uitlenen aan animatiefilms.

Een heel klein aantal geslaagde grapjes, make-up en mijn broertjes die wel konden lachen om een dikke mevrouw zorgen voor 1,5*.

avatar van maerk

maerk

Carlinho schreef:

Zeer goeie film, nog maar 534 stemmen. Beetj weinig voor zo'n best wel oude film!

Hoogste: 4.0

Ehh...zit je nou in de war met The Nutty professor of vindt je een jaar al oud voor een film?

Mjah. Kende deze film verder niet, dus verwachtingen had ik verder ook niet.

Heb best een paar keer kunnen glimlachen. Lang er allemaal wel dik bovenop, maar wat deze film voor mij redt is de uitvoering.

Beetje raar dat ik er verder niemand over hoor. Maar vond het kleurgebruik toch echt mooi. Zwaar aangedikt, maar dat kleurige en fleurige sfeertje maakte de film wel meteen heel wat genietbaarder.

Er is toch echt wel wat tijd en moeite gestoken in het visuele, zowel qua kleur als camerawerk werkt het eigenlijk redelijk feilloos. Maakt de film voor mij uiteindelijk nog een meevaller.

Aantal keertjes gelachen, en verder genoten van het fleurige kleurboek.

avatar van fieko

fieko

vond er niet heel veel aan.

ook al had ik niet heel veel verwachtingen, viel hij me toch hard tegen

avatar van jackie chan

jackie chan

Hij viel me mee!

Cliche was ie soms wel maar ik heb me dood gelchen over toen de badmeester vroeg of mevrouw wel een slipje droeg en dat eddy die buik optilde en zei natuurlijk wel (sorry ben slecht horend en volg dus de nederlandse odertitteling)

En zo had ik wel paar goeie grappen gezien!

Ze geven die razias wel snel weg! Ze moeten eens echt slechte films afkraken ipv acteurs die t even slecht doen (want er zijn ergere films en waarom zijn t altijd bekende sterren die een razia winnen)

Maar een topper vond ik hem ook weer niet. ik vond norbit zelf niet zn leuk personage en eddie speelde teveel personages (had die dikke vrouw nou maar door iemand anders laten spelen bij mr wong herkende ik eddy niet eens)

Maar ik wil deze film niet afkraken en het was wel een grote gok om eddie 3 rollen in een film te geven. Dan had ik heb liever in dr doeliltle 3 gezien en in daddy day care vervolg enzo

dus als eddie een persongae speelde was t zeker een betere film geweest liever 3 films dan 1 zakke film

3 sterren (voor die 2 super goeie grappen waar ik echt goed gelachen heb en verder zaten er genoeg grappen in om me te vermaken als waren er wel heel veel cliche's)

avatar van Mvogio

Mvogio

Extreem zwakke, saaie, langdradige film.

avatar van Mar-Lous

Mar-Lous

Ik vond hem wel leuk.. maar ik had het leuker gevonden als Eddie het alleen maar bij Norbit had gehouden! ik had het ook leuk gevonden als die dikke heks ook werkelijk echt zou zijn!

Ik vind het nu een beetje goedkoop, en erg ongeloofwaardig!

maar nu ef de leuke dingen ik vind het geweldig als die vrouw(ben der naam kwijt) in de auto zingt "Don't cha wish your girlfriend was HOT LIKE ME!"

haha enig!!

en als ze doet dat ze zwanger is dat ze zegt "kijk ik krijg al een buikje"

nou dat zijn dus weer de leuke dingen!!

avatar van Theunissen

Soms leuk maar soms ook erg langdradig. De eerste 30 minuten in deze film zijn eigenlijk nog het beste, daarna wordt de film zeer voorspelbaar en ook melig. Leuk voor eens gezien te hebben maar meer ook niet. Deze film deed me een beetje denken aan de "Nutty professor", het verhaal lijkt erg op elkaar namelijk. Lelijke man (met een groot hart) probeert het mooie meisje te krijgen. En weet je dat lukt ook nog altijd in dit soort films

avatar van waxs

waxs

...pff, wordt nu wel een beetje moet van alle die dikke neger type'tjes. Heel flauw.

avatar van GregNeck

GregNeck

dramatische film

avatar van Dynamovie

Dynamovie

Heel flauw en veel clichées en typisch Eddy Muprhy. Maar dat alles maakt het zo simpel vermakelijk. Niet te moeilijk doen, verstand op nul zetten. Go Rasputia. Murphy is - afgezien van de stem - onherkenbaar als Rasputia. Dat is ongelofelijk knap gedaan trouwens. En die vette blubber zit er ook nogal echt uit.

avatar van kimberlyVD

kimberlyVD

Leuke film... Rasputia kan zo grappig uit de hoek komen! mooi acteerwerk van Murphy. 3,5

avatar van brabusRUS

brabusRUS

Geweldig. Helemaal eens met Dynamovie.

Hoe Eddy als Rasputia speelt is gewoon geweldig!

avatar van Christa22

Christa22

whahahaha heb echt in een deuk gelegen

Veel grappige momenten en ja eddie die kan ook echt alles spelen!!

Hoe ze dat ook kunnen maken he eddie zo super dik:D

avatar van guylopez93

guylopez93

slechte film gewoon

weinig grappen en Eddie Murphy begint vervelend te worden

jammer

avatar van ®Tc

®Tc

Eddie Murphy gaat nog meer eens onder zijn niveau. Hij is op sommige moment wel leuk maar echt lachen doe je niet. Kijkt wel leuk weg. 2,5/5

avatar van film88888

film88888

Echt lang geleden dat ik nog zo een slechte film heb gezien.

Ik had al gen hoge verwachtingen van deze film, mar wou Norbit dan eens kijken voor toch gezien te hebben, maar het was tijd verspilling.

Ik heb ook de volle 90 minuten nooit moeten lachen.

2,0

avatar van notorious_kim

notorious_kim

dit vond ik echt een platte film. Ik kon er het meest van de tijd niet mee lachen en na een uur had ik het wel gezien, dus 't laatste half uur was pure verveling.

avatar van j_u_u_l

j_u_u_l

draak van een film

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

Deze heb ik niet uitgekeken, Eddy maakt steeds meer slechte films.

avatar van Barcel

Barcel

De film begint wel erg saai, maar er komen steeds meer komische scenes en ik begin ook steeds meer te lachen. Het einde vind ik geweldig! Er zijn wel wat minpuntjes maar die kunnen me niks schelen want de film is gewoon grappig! Jammer van het begin.

avatar van INSTITUT777

INSTITUT777

vond hem maar zwakjes... die eddie murphy kan beter gaan golfen ofzo...

avatar van Appelsap

Appelsap

Wat een idiote film. Dat ik hiervoor naar de bioscoop ben gegaan...

avatar van Minotaures

Minotaures

Vond hem niet geweldig, maar wel aardig.. Kon wel vaak genoeg lachen, helaas niet goed genoeg om een dikke voldoende neer te zetten.

2,5* "How you doing?"

avatar van stoffel75

stoffel75

Murphy is laag gevallen; Ik heb nergens moeten lachen. Mijn zoontjes konden er wel om (glim)lachen, ze zijn 7 en 9 jaar oud. Ik verwachtte een zwakke film, maar dit is gewoon rotslecht. 1,5 ster voor Murphy, want die heeft waarschijnlijk afgezien met al die make-up op zich. Het ga je goed, Eddie.

avatar van _Moonwalker

_Moonwalker

Snap niet al de negatieve berichten over de film. Dit is een soort film die je op auomatisch piloot moet kijken. Niet teveel nadenken maar gewoon genieten van de film.

Vond het zelf een leuke film. Waren goede grappen er tussen en Eddie Murphy heeft sterke karakters neergezet.

Ik persoonlijk wist niet dat Mr. Wong ook gespeeld werd door Eddie Murphy, dus dat zegt al iets over de acteer prestaties...

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Een van de slechtste films ooit gezien. Enorm veel vals sentiment volgens het boekje. Grappen die niet leuk flauw zijn maar gewoon helemaal niet grappig zijn, Murphy doet zelfs geen moeite om met wat enthousiasme er nog wat van te maken.

avatar van maxo922

maxo922

gewoon leuke film * 3,5

avatar van fatal niels

fatal niels

Idd gewoon leuke film... Niets aan toe te voegen. Geen hoogstandje maar toch..