Norbit (2007)
Geregisseerd door: Brian Robbins
Met onder meer: Eddie Murphy, Thandiwe Newton en Eddie Griffin
Releasedatum: 15 maart 2007
Plot Norbit
"Have You Ever Made A Really Big Mistake?"
Norbit heeft het nooit makkelijk gehad. Als kind werd hij achtergelaten op de stoep van een Chinees restaurant en werd opgevoed door Mr. Wong. Het wordt op latere leeftijd alleen maar erger als hij ook nog een gedwongen huwelijk moet aangaan. Op het moment dat Norbit het allemaal niet meer ziet zitten keert echter zijn jeugdliefde Kate terug in de stad.
Norbit / Rasputia / Mr. Wong
Buster
Pope Sweet Jesus
Preacher
tomola
Veruit de meeste belachelijke film die er ooit gemaakt is!
Lachen doe je met deze film alleen om het feit dat ie zo belachelijk slecht is.
Kortom een echte Eddie Murphy film.
Norbit is een film waarin Eddie Murphy het weer eens op zijn heupen lijkt te hebben, waarbij hij maar liefst drie rollen voor zijn rekening neemt en ook nog eens het verhaal geschreven heeft. Gezien zijn mislukkingen van de laatste jaren lijkt dit vooraf een beetje teveel van het goede en dat is het helaas achteraf gezien ook. Norbit heeft het probleem dat de film eigenlijk nooit erg leuk wordt. Er zitten grove scènes in de film, en de meeste grappen hebben we allemaal wel eens gezien hoewel er wel een paar aardige tussen zitten. Ook het verhaal is allemaal erg standaard en je ziet sommige plotwendingen dan ook van heinde en verre al aankomen. Ook de bijrollen van bijvoorbeeld Eddie Griffin als pooier en Marlon Wayans als dansleraar zijn niet bepaald geweldig te noemen. Ook Murphy komt niet geweldig over, hoewel zijn personage van Mr. Wong wel aardige momenten heeft. Misschien dat het in de toekomst nog wat wordt als hij zich gewoon concentreert op één rol, want op deze manier werkt het namelijk niet. Een matige komedie dit met een paar aardige momenten!
kimberlyVD
Lager kan toch niet?
net daarom datk et zeg
hij vind em matig en toch de laagste score, 0.5*?
Eddie houdt van fatsuits.
En dat is helemaal niet erg. Wat wel erg is dat hij telkens films wil maken als hij zijn fatsuit draagt. En ondanks dat hij zich hier omringt met een redelijke B-sterrencast, wil Eddie tegenwoordig alleen nog maar familiefilms maken. Of kinderfilms. Of een beetje van allebei.
En met Eddie wordt het dan al snel een zeer gemiddeld en clichématig filmpje met erg weinig goede grappen. Oké, paar keer moeten gniffelen om de vuilbekkende Rasputia en de BluRay gaf, ondanks dat de p waarschijnlijk een i was, erg veel liefde aan het oog. Visueel gezien is e.e.a. netjes gedaan.
Waren die films met Eddie wel zo goed vroeger? Eddie zelf vindt duidelijk van niet. Hij speelt liever met dieren tegenwoordig. En fatsuits..
legs1968
In het begin was deze film wel wat grappig, daarna ging het snel achteruit. Jammer, had er meer van verwacht.
aburex
Matige romantische komedie waarin Murphy weer 3 rollen voor zijn rekening neemt. Had er niet veel van verwacht en het is nog uitgekomen ook. Hij is volgens mij toch nog 3* waard omdat ik een fan ben van Murphy (toch van zijn vroegere films)
Timothyvdmeer
Helaas weer een tegenvaller....de films van Murphy worden steeds flauwer. Als je de intro ziet van de film denk je je kapot te lachen...alleen de intro bevat nu net alle leuke stukjes van de film.
Verder een matige comedy. De BHC films blijven voor mij de leukste Murphy films!
2*.
jumpstylemovie
Onterecht vind ik. Deze film is behoorlijk ondergewaardeerd, en dan met name op IMDB. Als we IMDB en MovieMeter score's zouden samenstellen kwamen we hier op MovieMeter uit op een 1.9* gemiddeld.
Gil -Galad
Ik vind hem vrij overrated, het zit allemaal goed in elkaar maar is totaal niet grappig. De momenten in de trailer zijn verreweg het best, en daarom ook jammer dat juist die momenten niet meer grappig zijn omdat je ze al kent.
huVILEub
Bij het het overzicht van zijn jeugd lijkt het een mooie komedie te worden, maar als rasputia erbij komt wordt het toch minder, gelukkig knapt het na de terugkomst van Kate weer een beetje op.
Als je het begin saai vind moet je even doorkijken, dan veranderd de film en word ie, volgens mij, een stuk leuker. Heel anders als ik had verwacht, in positieve zin. Het moment dat raputia in Norbit's leven komt is het even doorbijten, maar daarna is de film een prachtige komedie. Met af en toe, voor een komedie, hele mooie shots. Een aanrader voor de komedie liefhebbers. Maar zet hem niet te vlug af.
Niveath
Echt een tenenkrommend slechte komedie. Niet grappig, een inhoudsloos verhaal (te verwachten bij zulke films en ik stel me er op in, maar dit verhaaltje was gewoon echt te slecht) en slechte dialogen.
Door Thandie Newton 1*, want die vind ik cute
tommykonijn
Norbit
Eddie Murphy.. je vindt hem leuk of juist niet, ik vind het eigenlijk gemiddeld. Ik vond zijn rollen in bijv. Beverly Hills Cop wel aardig leuk terwijl ik andere zoals The Nutty Professor wat minder vond.
Norbit heeft soms wat trekjes van The Nutty Professor maar dat komt vooral omdat ook daarin Murphy voor een op zijn zachts gezegd ''flinkere'' rol gaat. Hier is het echter een vrouw.. en ik moet zeggen dat ik de rol behoorlijk irritant vond. Norbit zelf was iets leuker maar .. ik werd niet echt verrast ermee.
De humor was voor mij nog wel een van de grootste minpunten. Op een paar glimlachjes na heeft de film me geen een moment hardop laten lachen.. Uiteraard kun je zo aan de poster verwachten dat de film uit platte humor bestaat, maar hier ging het toch echt wat te ver.. (Bijv. een soort van Musical-uitvoering tijdens een huwelijk)
Het ''Happy-End'' is zo voorspelbaar dat je het al een half uur voor het einde van de film ziet aankomen, maar aan de andere kant doet het de film wel goed.. Hoe het is afgelopen met de ''slechterikken'' boeide me dan wel niet zo en vond ik vrij overbodig.
Norbit is een film die moet leunen op de fans van Eddie Murphy en wel heel erg platte humor.
Een hele magere : 2,0*
brabusRUS
'Hooow you doing!?'
Nogmaals gezien, geweldig! Ook de kleine details van de characters maken de types erg leuk.
tijn79
Wederom een goed voorbeeld van Mr. Murphy op zijn retour.
Dit alles heeft ie allemaal al eens (veel!) beter gedaan.
Het gegeven is wel leuk, maar allemaal erg flauw..
m1701
Leuke maar wel flauwe film
Norbit werd erg leuk gespeeld door Murphy! Alleen het stemmetje was wel een beetje vervelend
Verhaal zelf was wel grappig!
2,5* niet goed & niet slecht
Chainsaw
Het moet toch een flinke afgang zijn om van harde, gevatte en uiterst populaire komiek naar het niveau van een film als Norbit te zijn gezakt. Eddie Murphy zet zichzelf (evenals de rest van de cast, overigens) compleet voor lul in een film met geen énkele geslaagde grap. Dat is en blijft toch een wonderbaarlijke prestatie voor een komedie. In Norbit komen de personages die het bloed onder je nagels vandaan halen echter in sneltreinvaart voorbij. En geen van hen is ook maar een beetje geestig.
Rick Baker en co. mogen dan prima werk afgeleverd hebben met de make-up effecten, de makers doen er vervolgens niets interessants mee. Een dikzak die niet in de auto past of kinderen op een luchtkussen lanceert. Goh, dat zagen we ook echt niet aankomen. Toen ik van de film hoorde, kreeg ik flashbacks naar Martin Lawrence, die zich ook eens in een pak hees als dik mens. Was ook niet bepaald een topper, maar sinds ik Norbit heb gezien is mijn waardering voor die Big Momma gestegen.
Nee, laat Murphy (die naast de drie hoofdrollen ook nog eens het 'verhaal' schreef) het voortaan maar mooi houden bij geanimeerde ezels van een stem voorzien (hoewel ik na Shrek 3 daar ook niet bepaald haast mee heb). Een product als Norbit is in ieder geval te gênant voor woorden en komt niet veel verder dan het niveau van een gemiddelde Seltzer en Friedberg productie. Maar goed, het boze vingertje mag niet alleen naar Murphy wijzen; de regisseur, producenten en andere scriptschrijvers mogen zich ook de ballen uit hun broek gaan schamen.
0,5 sterren.
vwtune
Echt een heel erg flauwe film, dus kijken wanneer je niets te doen hebt en niets beters hebt liggen.
Ik had wat op dus moest erg lachen, vandaar een 3,5.
brielen
Ik vond Norbit uiteindelijk geen bijzonder verrassende prent, maar vermakelijk is ie zeker wel! 3.
movie fan
raar dat bijna iedereen deze film zo slecht vind . ik vond hem goed , niks speciaal en zeker geen topper . maar ik vond hem ook niet slecht . het verhaal was oke , de grappen waren goed , en eddie murphy vond ik ook goed in deze film . naar het einde toe mischien hier en daar wat overdreven , maar heb me goed vermaakt met deze film en flink gelachen .
totkijkdanmaar
Een van de slechtste films die ik de afgelopen jaren heb gezien. Over de top kan leuk zijn, maar deze film wordt dat niet, en moet het van een paar aardige momenten hebben. Helaas.
movie acteurs
Best een leuke film. Beter dan Big Momma's House waar ook een super dikke vrouw inzat. Het kostuum van Rasputia is knap gedaan en sommige grappen waren best grappig. 3,0.

'All The Money in The World' van Ridley Scott dinsdag te zien op televisie

Netflix komt binnenkort met de Zack Snyder-films '300' en 'Rise of an Empire'

'The Alienist' was toch een Netflix Original, waarom is die verdwenen?

'Outlander'-spin off 'Blood of my Blood' doet het ontzettend goed op HBO Max

Stop-Loss