• 9.380.124 stemmen

Geregisseerd door: Brian Robbins

Met onder meer: Eddie Murphy, Thandiwe Newton en Eddie Griffin

Releasedatum: 15 maart 2007

Plot Norbit

"Have You Ever Made A Really Big Mistake?"

Norbit heeft het nooit makkelijk gehad. Als kind werd hij achtergelaten op de stoep van een Chinees restaurant en werd opgevoed door Mr. Wong. Het wordt op latere leeftijd alleen maar erger als hij ook nog een gedwongen huwelijk moet aangaan. Op het moment dat Norbit het allemaal niet meer ziet zitten keert echter zijn jeugdliefde Kate terug in de stad.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Norbit / Rasputia / Mr. Wong

Big Jack Latimore

Earl Latimore

Blue Latimore

Lord Have Mercy

Pope Sweet Jesus

avatar van clockwork72

clockwork72

ontzettend flauw en totaal niet grappig.

avatar van Xx_se7en_xX

Xx_se7en_xX

Vervelende film. Humor is af en toe nog wel grappig maar meestal ook irritant. Verhaal is ook matig en het einde... .

avatar van Fixi88

Fixi88

Ondermaatse komedie van Eddie Murphy. Ik vond hem toch nog het beste in zijn oude films net als Beverly Hills Cop en dergelijke.

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Typetjes van Murphy beginnen een beetje te vervelen zo langzamerhand.

Het verhaaltje is daarbij ook nog eens erg magertjes. Ik zit even na te denken wat de grappigste scene was, maar dat zou bij een romcom toch niet hoeven he? Misschien dan de glijbaanscene of het oude vrouwtje wat op het laatst in de bloemen wordt gegooid? Klein glimlachje kon er toen wel van af. Ik ben ook meer gecharmeerd van Murphy's oudere werken. Ik hoor ook niet echt heel veel van hem de laatste tijd.

Ik raad deze niet aan, ook al ligt die ergens voor een euro in de bakken.

avatar van jansma

jansma

ontzettend grappig., hou van de humor van murphy, een van zijn sterkere humor films

avatar van domkey

domkey

Eddie Murphy.....!!Pfff.

Na 48 hrs, die ik nog redelijk vond, had de brave man beter gestopt!

avatar van Weertenaar

Weertenaar

Er is schijnbaar nog altijd een markt voor: 1.50 (1.40)

En Eddie Murphy probeert het opnieuw, niet beseffende dat zijn carriere eigenlijk al tien jaar geleden ten einde was. Volgens mij is het ook niet de eerste keer dat Murphy meerdere personages speelt, iets dat soms leuk kan zijn, maar in deze prent nauwelijks van toegevoegde waarde is; hoewel hij meneer Wong best onderscheidend neerzet, met dank aan de sterke make-up. De acteerprestaties zijn verder van een bedroevend laag niveau, heeft het licht fragmentarische script niets om het lijf dat bovendien slechts één keer op een bescheiden lachje kon rekenen mijnerzijds en voegt ook de doelloze regie van Robbins niet of nauwelijks iets toe. Het leukste was misschien nog wel om te zien hoe deze prent toch nog een oscarnominatie kreeg tussen al die (ik kan even niet op het woord komen!) Razzies. Hoe lang houdt Murphy dit nog vol?

Dr. Salvador

Deze film komt vanavond weer op tv, ik ben benieuwd of ik weer dubbel lig!

Dr. Salvador

Mijn fout hij komt morgen pas op tv!

avatar van lotteke_ik

lotteke_ik

Waarom staat dit gemiddelde zo laag? Ik vond hem echt supergrappig, en mijn famillie ook! Misschein wel hele flauwe humor, maar toch zeker wel grappig! En echt superknap dat Eddy Murphy zoveel rollen speelt

lotteke_ik schreef:

Ja, vind ik ook , erg leuke film, ik heb me een paar keer kapot gelachen, Hahaha . Hij komt vanavond weer op TV!

Ik ga hem sowieso kijken.

avatar van BjornH

BjornH

Toch best raar dat een film die maar af en toe voor een glimlach kan zorgen en zon slecht gemiddelde op zowel imdb als moviemeter heeft, uiteindelijk toch genomineerd werd voor een Oscar. Niet de meest prestigieuze Oscar, maar desalniettemin....

Eddie Murphy blijft btw een topper . Niet in deze film dan, maar vooral in Beverly Hills Cop .

avatar van Peter Ho

Peter Ho

Net gekeken, vond hem opzich wel grappig

Helaas een stukje gemist, dus ik wil nog niet stemmen.

Dr. Salvador

Ik moet bekennen, een 2de keer is deze film echt een heel stuk minder leuk, en grappig, en ik irriteerde me er soms zelfs aan!

De From Dusk Till Dawn parodie vond ik wel grappig, en de dansleraar ook vooral, en toen ze die lieve hond aanreed, moest ik nog steeds hard lachen, maar ik vond de film echt een stuk minder grappig nu!. Sommig films blijven na 4 -5keer nog wel grappig, en dat is deze film dus niet!.

ik verlaag hem dan ook met een hele punt!.

Als 13 jarige vond ik dit een erg leuke film, maar ik lijk bijna niet meer om dit soort humor te kunnen lachen, dus dit is de nieuwe score!.

2,0 -5,0

avatar van Shaky

Shaky

Beschamend slechte film van Murphy, die de laatste jaren sowieso weinig degelijks gemaakt heeft.

Deze film zal ik nooit meer bekijken.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Bizarre aankondiging op SBS: ''oscarwinnaar'' en ''meesterwerk'' en dat bij de beelden van een dikke vrouw die van een glijbaan afglijdt op het hoofd van een man. Eh...

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Ja een meesterwerk was het niet echt he?

avatar van tal1b

tal1b

verschrikkelijk dit

avatar van Gtaboy107

Gtaboy107

Geen leuke film. Heb alleen op het einde kunnen lachen Toen die mr Wong de speer in de kont van die dikkerd gooide En dat is dan ook gelijk alles.

avatar van Le Edzel

Le Edzel

Één van de weinig leuke momenten bij de bruiloft van Norbit en die dikke;

When Norbit was little boy he said "One day i'll have the girl of my dream".. and then you marry a, a, a gorilla!

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Wat heb ik hier een hekel aan, irriterend tot en met. Nep gedoe allemaal en het verhaal tja... dat is gewoon inhoudsloos. Verder wil ik er geen woorden aan vuil maken.

-1-

avatar van vrossi

vrossi

ruk film

avatar van GuyB

GuyB

Zo inhoudsloos en fout dat het grappig wordt. Néé, op mijn lachspieren heeft ie niet gewerkt, me zelfs niet de minste glimlach bezorgt! Maar door de totale ongrappigheid, foutheid & Eddy Murphy ga ik er toch nog één ster voor geven!

avatar van tomola

tomola

vrossi schreef:

ruk film 5,0*

avatar van yeyo

yeyo

Het kan bijna een genre op zich worden, de 'fat suit'-comedy..

avatar van soom

soom

Toegegeven, na het prachtige the Last Song weer gezien te hebben, viel Norbit echt tegen. Misschien dat 'ie minder tegen was gevallen als 'ie als eerste gedraaid was, maar nu zat ik constant weer aan alles uit the Last Song te denken. Ik vond Norbit ook wel een beetje vervelend, wat flauw, en helemaal enorm Amerikaans qua grappen, wat mij niet écht aanspreekt. Amerikanen kunnen namelijk van die stomme onderbroekenlol-grappen genieten. Nu ben ik, de laatste keer dat ik dat controleerde althans, nog steeds geen Amerikaanse, maar een Koreaanse Nederlander of een Nederlandse Koreaan. En onderbroekenlol is nog altijd niet mijn ding, zal dat ook niet worden. Ik geniet meer van een film waarin de grappen niet zo plat en zo banaal zijn, zoals wel overduidelijk in Norbit. Eddie Murphy is ook ergernis nummer 1 in deze film, vond Rasputia een vervelende, irritante en rare dame, met even vervelende, irritante en rare grappen. Mr. Wong daarentegen ging wel, Thandie Newton vond ik sterk, krachtig en mooi overkomen, ze speelde tenminste beter dan alle Murphy's uit deze film.

Gedeelte in de kerk, waar spontaan in gezang uit werd gebarsten, was het mooiste, dat voelde ook niet echt Amerikaans aan, dat was het meest hilarische en daarom ook het leukste.

Al met al, Eddie Murphy, jij ligt mij niet. Ga maar weer the Nutty Professor een keer overnieuw spelen, of neem een advies van me aan: Ga maar met vervroegd pensioen. Laat in elk geval die stomme maniertjes van je thuis en doe niet of je ADHD hebt. Nipte 2.5*.

avatar van harm1985

harm1985

Behalve het feit dat dit één lange uitzonderlijk slechte dikke-mensen 'grap' is, heeft de film überhaupt maar een grap: Eddie Murphy die een vrouw in een fat-suit speelt. Mag natuurlijk allemaal niet te confronterend zijn, want waar echte dikke mensen smetplekken of een enorme cellulitis kont hebben is de reet van Norbit's vrouw toch maar mooi digitaal strakgetrokken. Nou ben ik niet preuts of fijngevoelig, maar dit is allemaal wel heel erg makkelijk scoren. Verhaaltje heeft ook niks om het lijf, en uiteraard krijgt Norbit aan het einde het toch voor elkaar om Kate aan de haak te slaan. Ik had dit tussen spoilers kunnen zetten, maar laten we eerlijk zijn, dit zal voor niemand een verrassing zijn, het blijft Hollywood en daar vallen mooie, intelligente vrouwen altijd voor losers met een gouden hart. Ik wacht nog op de film waarin Eddie Murphy (die al bijna 30 jaar niet meer grappig is) eens ALLE rollen op zich neemt, want dit is wel erg karig voor zijn doen.

avatar van DragQueen

DragQueen

Matige komedie, met een redelijke Eddie Murphy. de humor is vrij flauw, en maar bij vlagen grappig. 2 sterren.

avatar van ElmaBruin

ElmaBruin

Leuk film, heb er smakelijk om kunnen lachen. Complimenten voor de typetjes die hij neer zet.

avatar van Anjin

Anjin

Met die glijbaan scene was toch wel heel erg lachwekkend..

Zat toch wel regelmatig een leuke scene in..

Geen topper maar wel voldoende...