Norbit (2007)
Geregisseerd door: Brian Robbins
Met onder meer: Eddie Murphy, Thandiwe Newton en Eddie Griffin
Releasedatum: 15 maart 2007
Plot Norbit
"Have You Ever Made A Really Big Mistake?"
Norbit heeft het nooit makkelijk gehad. Als kind werd hij achtergelaten op de stoep van een Chinees restaurant en werd opgevoed door Mr. Wong. Het wordt op latere leeftijd alleen maar erger als hij ook nog een gedwongen huwelijk moet aangaan. Op het moment dat Norbit het allemaal niet meer ziet zitten keert echter zijn jeugdliefde Kate terug in de stad.
Norbit / Rasputia / Mr. Wong
Buster
Pope Sweet Jesus
Preacher
daviddoelen
Eddie Murphy heeft in het begin van zijn filmcarrière in twee geweldig leuke komedies gespeeld, en wel in Trading Places en Coming To America. Daarna enkel in troep als deze film, Holy Man, I Spy etc.
Martin Lawrence heeft m.i. nog nooit aan een goede film meegewerkt.
tesskuipers14
Ik vond dit echt een heeele flauwe film... Ik vind Eddie Murphy in de meeste films leuk, maar in deze film niet. Ik vond het een heel zwak verhaal.. Maar dit is dan ook niet mijn komedie. Ik hou meer van films als Van Wilder en Just Married. Niet met dit soort humor.
Had hem gekocht omdat iedereen zei dat hij wel leuk was.
Maar heb hem geruilt tegen Smokin'Aces.. die was zeker beter.
Doom
Geweldig heb ik Coming To America nooit gevonden. Standaard komedie, zoals we wel vaker hebben gezien van Eddie Murphy.
Makz
Toch leuk om weer eens iets grappigs van Murhpy te zien!
Was erg vermakelijk om te kijken. Natuurlijk zit er een happy-ending aan (nog net zonder kotsneigingen).
Al met al is 'ie erg vermakelijk!
*2,5
(voor een vrijdagavondje)
mickmick
geen slechte film, heb een paar keer hard moeten lachen!!
zeker als Norbit de kerk binnenkomt en het gospelkoor zingt: NORBIT!! echt Master gewoon!
Sportingerke
Veel domme humor, maar wat mij betreft mocht er nog wel iets meer gelachen worden, zeker omdat ik deze film begon te kijken met de ingesteldheid om plat te liggen van het lachen.
Nu, dat was niet het geval, dus erg tevreden kon ik er niet over zijn.
Vooral de clichechinese pleegvader van Norbit vond ik leuk, maar voor de rest vond ik het niet echt een aan te raden film. Is ook niet echt bijster origineel, als je de Nutty-professor films en Big momma's house films gezien hebt.
Iron Maiden
wat een meesterfilm!
van begin tot einde lach je je helemaal kapot.
als je dit niet leuk vind, tsja
dit is humor!
Eddie Murphy speelt de 3 rollen allemaal echt super, zoals alleen hij dat kan.
dit is echt een aanrader voor een avond hard lachen
"Ling-Ling, we've got another one!
O, shit, he's black.
You can't give those away,
ugly too, you stay here long time!"
onbekend!
Echt een top-film
Ik heb me echt dood gelachen vooral de glijbaan-scene was erg grappig
Snap niet waarom mensen dit een kutfilm vinden
Ik ga hem vanavond met de hele famillie nog een keer kijken
joyenait
buster(marlon wayans) is de grapigste gaat hij rasputia neuken en loopt ie gewoon weg
natju
Had t wel een beetje gezien met de films waarin Eddi 4 rollen speeld,.....dacht ik. Maar deze film viel me helemaal niks tegen heb me prima vermaakt met deze film.
davy jones
Had hem veel slechter verwacht. Ik had hem zo een beetje verwacht als the nutty professor maar deze is echt 10 beter
Infected_
Persoonlijk vind ik dit tog een van de betere komedies die ik heb gezien or. Mss nogal standaart humor maar is toch niet erg zolang je maar kunt lachen. Ik heb al veel komedies gezien die aangenaam zijn om te kijken maar waarmee ik zo goed als geen 1 keer heb gelachen . Met deze film heb ik tog meerdere malen goed gelachen.. xD
gomar84
Ik vond dit echt een toppertje!
Tuurlijk is het verhaal misschien niet zo sterk, en realistisch is het natuurlijk al helemaal niet. Maar wat maakt het uit? Je kijkt zo'n film toch voor de lol? En lol heb ik zeker gehad toen ik deze film aan het kijken was, heb het grootste deel van de tijd dubbel gelegen. Echt een super grappige film!
alec
Ik twijfelde een beetje om deze film te zien omdat het een vrij lage rating krijgt bij ImdB. Maar natuurlijk zelf oordelen is het beste. En wederom is het weer een lachwekkende film. Met vlagen lag ik in een deuk maar helaas is gepoogd om het ook een te geforceerde serieus tintje te geven. Al met al een leuke comedy voor een doordeweekse avond
Een *3.5
elnouk
Kan het niet eens grappig vinden. Mijn mondhoeken zijn niet omhoog gegaan. Ik vind dit gewoon te flauw, grappen die al honderd keer gemaakt zijn. Vindt trouwens de leeftijdrating best laag. Dat was 6 jaar en vond dat er best veel over seks en alles wat erbij hoort werd gepraat. Maakt mij niet uit, maar kan begrijpen dat als je met je kind van 7 gaat, het niet leuk is en het kind het al helemaal niet begrijpt.
Of misschien als je een echte comedy fan bent :S (dan wel flauwe humor en alleen maar over seks)
Ik vind het trouwens ook alles behalve orgineel. Is toch allang gedaan fat suits en mannen die vrouwen spelen. En voordat ik een zuurpruim gevonden wordt
..... kan er niks aan doen
humor die alleen maar op seks is gericht is een beetje makkelijk. Naja misschien had ik gewoon te hoge verwachtingen (had tenslotte destijds bioskaartje betaald!!!!)
0,5 omdat lager niet kon
desteven007
Slechte film, het einde is zo te achterhalen,
de vrouw is zo hard nagespeeld als big momma's house
Legan
Heel, heel mildjes gezegd, ben ik niet gek op dit soort komedies waar hij en Martin Lawrence zowat patent op hebben. Maar in zijn soort is deze is echt een verademing.
Redelijk amusant gedurende heel de film en zowaar bij tijd en wijlen echt grappig. De humor komt op mij totaal niet geforceerd over terwijl het verhaal zelfs 'dikker' is dan verwacht. De serieuzere benadering is ook een pluspunt.
Of misschien ligt het aan mij, dat ik voor de verandering eens in de mood was voor zo'n leuke 'feelgood' film.
6,5 uit 10 (3,0*)
TonyMontana
winnaar van 3 'Razzies' :
- Worst Supporting Actor (Eddie Murphy as Mr. Wong)
- Worst Supporting Actress (Eddie Murphy as Rasputia)
- Worst Actor (Eddie Murphy as Norbit)

montoyaruler
simpel, en je voelde alles aankomen.. maar wel leuk vermaakt voor een avondje.. eentje dan
lesamurai
Kan iemand mij op deze vraag antwoord geven:
Is deze filmsite bedoelt om recensies te plaatsen bij films of om een recensie te plaatsen bij gigantische geflopte film waar je nog niet eens naar durft te kijken laat staan over durft te spreken.
Ik denk dat ik deze film 5 sterren geef, het heeft namelijk een waardeloos verhaal, is goed geacteerd en behoort zeker in je dvd verzameling kortom een topper.
Stem verlaagd naar 3*
Redelijk standaardfilmpje dat buiten wat leuke grappen ook veel slechts had..
garlic senior
Niet echt denderende film. Heel af en toe gelachen maar de humor vond ik toch wat te simpel en naar mijn mening leek het iets teveel op The Nutty Professor. Ook van die grapjes waarin bepaalde typjes sterk naar voren komen. Deze humor ben ik bovendien al gewend in films als Big Momma's House die ik overigens iets beter vind.
Carlinho
Zeer goeie film, nog maar 534 stemmen. Beetj weinig voor zo'n best wel oude film!
Hoogste: 4.0
dvdfreak123
Deze film is serieus afgekraakt geweest was genomineerd voor slechtste film van 2007 vind deze nochtans best te pruimen zie hem graag spelen in verschillende rollen zoals in the nutty pr.

Netflix komt met 'Caught Stealing', maar Prime Video overtroeft met 'Roofman'

Videoland voegt de geprezen Zweedse film 'Så som i Himmelen' toe aan het aanbod

Tip voor fans van de 'Outlander'-spin-off: de fantasyhitserie 'A Discovery of Witches' op Netflix

'All The Money in The World' van Ridley Scott dinsdag te zien op televisie

Stop-Loss