• 9.378.259 stemmen

Demain Tout Commence (2016)

Komedie / Drama | 118 minuten

Met onder meer: Omar Sy, Gloria Colston en Clémence Poésy

Gesproken taal: Engels en Frans

Releasedatum: 26 januari 2017

Plot Demain Tout Commence

Samuel leeft zijn leven zonder banden of verantwoordelijkheden aan de kust in het zonnige zuiden van Frankrijk, dicht bij de mensen die hij liefheeft en met wie hij werkt zonder zich veel te vermoeien. Tot één van zijn vroegere veroveringen bij hem een baby van een paar maanden achterlaat, Gloria: zijn dochter. Samuel is niet in staat om te zorgen voor een baby en vastbesloten om met het kind terug te keren naar haar moeder. Hij haast zich naar Londen om te proberen haar te vinden, maar zonder succes. Acht jaar later, terwijl Samuel en Gloria nu in Londen wonen en onafscheidelijk zijn, daagt de moeder van Gloria opnieuw op om haar dochter op te halen...

avatar van Kooiker

Kooiker

Hoge score als je serieuze recensies leest bij de NRC en de Volkskrant. Vooral ongeloofwaardig en flauw.

avatar van Vidi well

Vidi well

Als kersverse vader kon ik hier wel een traantje bij wegpinken. Desalniettemin kan het sentiment niet verbloemen dat het hier om een erg matige film gaat. De hoofdrollen worden weliswaar goed neergezet met charmante bijpersonages en de film bevat de nodige humor.
Maar ik vond het nogal makkelijk en sommige cruciale vragen beleven onbeantwoord (waarom verdween moeder nou precies, en welke ziekte heeft de dochter onder de leden?). niet dat alles volledig uitgelegd dient te worden, maar deze zaken waren bijzonder cruciaal voor het grote verhaal dat ze meer uitwerking hadden verdiend. Ook de twist op het eind (hij blijkt niet de biologische vader, wat voegt dit toe aan het toch al schrijnende verhaal? Het zorgt niet voor een extra laag of verhaallijn).
Desalniettemin kon ik wel fijn met het verhaal meeleven, en zoals gezegd, raakte het wel een snaar. Dat is met name te wijden aan de rol van Omar Sy, die een matig geschreven verhaal als dit toch met een warme menselijkheid neer weet te zetten.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Niet onaardig, maar de gemiddelde beoordeling van Demain Tout Commence wordt grotendeels bepaald door het einde. Want zonder de clou was het een ongeloofwaardige film met rare wendingen.

Een kind in je armen geduwd krijgen en dan de ene onlogische keuze maken na de andere. De enige poging die er gedaan wordt om de moeder op te sporen is via Facebook. Uhm, hallo politie?

Bij toeval ontmoet hij een kerel bij wie hij kan wonen en die 2 scènes later een halve surrogaatpapa is voor het kind. En van alle baantjes die hij kan vinden wordt hij stuntman. Een mooi excuus om een paar actie shots te stoppen in deze verder vrij tamme film. Nee, qua verhaal is het ronduit slecht uitgewerkt.

Het is allemaal wel mooi in beeld gebracht en de getalenteerde Omar Sy perst het maximale uit de rol - en dan nog iets meer. Ook het meisje doet het uitstekend.

3,5 sterren en ook hier geldt: zonder het einde waren dit zeker niet meer dan 2 geweest.

avatar van JJ_D

JJ_D

Je tuimelt er als toeschouwer zo in, in het web dat ‘Demain tout commence’ vakkundig weeft. Een ambachtelijk gefabriceerde en ludiek verpakte brok in de keel is het, met de nodige chemie tussen Omar Sy en Gloria Colston, een aardig ritme en puike cinematografie. Wat je er met de ogen dicht van zou verwachten, zeg maar...

Ronduit ontgoochelend is anderzijds de aanpak van het ouderschap: het kind wordt in het gebekvecht tussen vader en moeder absoluut niet gehoord, en de film ontpopt zich daarin tot een lachertje. Weliswaar een lachertje dat lach en traan verbindt, maar toch: memorabel kan je deze prent heus niet noemen.

avatar van teigertje

teigertje

• 2079 stemmen

Een masterpiece zo ontzettend leuke maar later vooral ontroerende aangrijpende film

De hoofdrol speler Omar Sy schittert weer in deze bijzondere en fantastische film.

De cast is in zijn geheel fantastisch.

Dit is weer zo film, die in de stijl van Fatherhood

is en ook deze stijgt uit boven vele films.

Wat een enorme verassing

En het einde moet je van bijkomen.

Een film met een echte boodschap.

Niets is vanzelfsprekend in het leven dat laat deze film zien.

avatar van Pitagora

Pitagora

Ik vond het niet z'n geweldige film. Als een film het voornamelijk moet hebben van humor haal ik het einde niet en dat schijnt nu het beste te zijn maar ja om daar nu een hele film voor te kijken.