Genre: Drama / Thriller
Verenigde Staten / Duitsland
Geregisseerd door: Mark Fergus
Met onder meer: Guy Pearce, Piper Perabo en William Fichtner
Plot First Snow
Jimmy is een reizende verkoper die nu tijdelijk in New Mexico verblijft. Hij loopt een helderziende tegen het lijf die hem zegt dat hij, voordat er sneeuw zal komen te vallen, zal komen te overlijden. Zijn vriendin gelooft er niets van, maar wanneer het steeds kouder begint te worden, wordt Jimmy steeds banger en probeert zijn dood te voorkomen.
Jimmy Starks
Roy Harrison
Dr. Bates
Mc
- 2092 stemmen
Heerlijke trailer, Guy Pearce, Piper Perabo en William Fichtner, een niet onaardig plot en een prachtige poster. Laat maar komen, indie of niet
WeertGilders
De trailer wekt in ieder geval bij mij hoge verwachtingen. Ik ben erg benieuwd.
vranque
Ik had een irritante pindakaasje (van 95 minuten overigens) Haha .maar ik ga m zeker nog een keer kijken. Vond het een zeer interessant gegeven.
En ondanks dat dit gegeven voor mijn gevoel te weinig uitgewerkt terugkwam in de film werd er toch een aardige spanning opgebouwd.
In feite is het een doorsnee standaard thriller die met de gebakken lucht van de vooraankondiging cq trailer de aandacht probeert af te dwingen.
Dat was echt niet nodig. Gewoon aangenaam met iets te hoge verwachtingen.
aerogp1
ik vond em geweldig. Guy Pierce zet weer een goede rol neer. Het het plot boeit vanaf het begin.
Wees gewoon niet te kritisch op een film als dit maar kijk gewoon...
4* van mij
animalkrullie
Een aardig drama, maar niet meer dan dat.
Pearce speelt degelijk maar niet oersterk.
Hij boeit zeker maar blijft traag.
MiekieMow
Ik vond het echt een bout film. Alleen Fichtner bracht wat leven in de film af en toe. Niet mijn smaak iig. Heb me de gehele film verveeld, vond het af en toe moeilijk te volgen waar ze nou heen wilden, wat Jimmy dacht. Ik snapte het af en toe gewoon niet.
Maar ik moet er eerlijk bij zeggen......ik had geen ondertiteling :-s
el padrino
in styl van memento, waar guy ook al zo'n geweldige rol neerzet.
*****
dulcinea
De film blijft echt wel té traag vond ik, er is wel spanning maar niet genoeg om er je aandacht constant bij te houden.
Acteerprestaties daar heb ik niks op aan te merken en het geheel is ook niet slecht te noemen, gewoon ook niet super.
Onderhoudend mysterie, met helaas iets te weinig verhaal om echt te boeien. Pearce is uitstekend, de rest van de cast ook, maar uiteindelijk is het geheel te weinig bijzonder om boven de middelmaat uit te kunnen stijgen.
Sergio
Het is geen slechte film maar ook niet zo goed, de spanning is zo nu en dan aanwezig maar het duurt allemaal zo lang en het eind weet je al. Memento wordt hier genoemd, maar deze film is daar ver van verwijderd.
Baklap
Niet slecht, wel weer eens lekker geen 10000 patronen per minuut of andere kwaadaardige aliens die elke 3 seconden in beeld flitsen
Af en toe een beetje traag maar zeker niet slecht... een 3
Ché Cliché
Een typisch geval van een fantastisch verhaal van te voren en een minder geslaagde uitwerking. Hier had veel meer gedaan kunnen worden, maar de film is zo bizar 'klein' gehouden dat vaak de spanning die er moet heersen juist ontbreekt. Guy Pearce was wel weer uitstekend. Het eind dan weer ontzettend voorspelbaar...
Ik kan maar net 3 sterren geven.
ralfsjam
het verhaal is eigenlijk als je het goed bekijkt een vrij simpel verhaal dat al meerdere malen is gebruikt! een waarzegger zegt dat je nog maar even hebt, en dan is het afwachten hoe het gaat eindigen. ookal is het verhaal minimaal en zonder teveel poeha, deed het mij wel meenemen met Guy. er gebeurde vrij weinig en toch was het goed en genoeg. zo zie je maar dat een klein verhaal een goede film kan opleveren. als je maar de juiste mensen neerzet en het verhaal goed in beheer neemt. ik geef het een 7 (3.5 dus)
goed gedaan
GioFunny
Dit is geen fantastische film, oa door een dun verhaal. Maar toch wel vermakelijk door de film heen gekomen. Waarschijnlijk door de mystieke achtergrond van het verhaal
Doom
Best een aardige film. Niet sterk, maar op sommige momenten wel interessant. Het was mij niet duidelijk hoe de film ging aflopen, maar ik vond het wel spijtig dat Jimmy niet om kwam tijdens dat schot op de grond. Dit had meer indruk gemaakt op mij, maar waarschijnlijk maakte het ongeluk op het einde het verhaal van de helderziende rond.
dinal12000
Slaapverwekkende film, voorspelbaar ook. Wel goed geacteerd. Enige positieve punt.
crimson
Grappig filmpje met een ietwat voorspelbaar en daardoor teleurstellend einde. Leuk om te zien hoe hij na het horen van de voorspelling op zoek gaat naar de mogelijke oorzaak van zijn dood en daardoor paranoia wordt. Had wat moeite met Guy Pierce als verkoper - vond 'm niet zo sterk als in zijn rol in bijvoorbeeld L.A. Confidential en Rules of Engagement.
Xstream
Als de film begint voel je al heel snel een gespannen sfeertje hangen. Dit komt met name door de kille beelden en de montage van beeld en geluid die door mekaar heen lopen. Je ziet het beeld, hoort een telefoon, even later zie je pas het shot wat bij het geluid past. Dit zorgt al snel voor een stukje chaos in een verder rustig gefilmde shots en montage.
Beetje bij beetje krijg je puzzelstukjes van het verhaal en wordt het bewust soms wat warrig gehouden. Heerlijk vind ik dat. Als eenmaal de verhaallijn steeds duidelijker wordt ga je jezelf ook vanzelf steeds meer verplaatsen in de paranoia van de hoofdrol speler, Pearce, die de rol compleet in de lijn van de film weet neer te zetten, doet dit met gepaste ingetogenheid. Al het andere lijkt een bijzaak en je focust je maar op die ene persoon en dat maakt dit een hele sterke film.
Lee72
Erg leuke en goede film die zeer goed geacteerd en geschoten is naar mijn idee. Verhaal zit ook goed in elkaar en de film verveeld geen moment. En Piper Perabo... , jummie
DJ Pierre
Wel oke, geen topper.
Verhaal is soms een beetje traag en ook vaag op sommige momenten. Acteerprestaties waren wel in orde.
extremezz
Mooie film met goede acteurs,had eerst minder verwacht maar ik was verrast. 4*
HtoJ
dit was geen geweldige film, maar het was ook niet echt een slechte film.. Ik weet t niet precies... De film was naar mijn mening erg traag en voorspelbaar.. op het laatste stuk na toen begon ie toch redelijk spannend te worden ik ben er niet helemaal uit, ik geef deze film toch het voordeel van de twijfel en dus 3 sterren omdat ik 2,5 net iets te laag vind
Reticulated
Leuk om een keer gezien te hebben maar meer ook niet echt.
candymancandyman
lekker somber filmpje. zie guy pierce wel graag spelen. af en toe een beetje trage film maar blijft wel boeien. 3 sterren.
glimmerman2000
Ik had meer van deze film verwacht.Het verhaal vond ik vrij simpel, en ook de sfeer in de film, was niet geheel mijn ding.
Het is ook geen hele slechte film, maar het is ook niet meer dan een middenklasser.
De film kon mij niet echt bekoren, maar hij keek ook wel weer vrij makkelijk weg,Een film waarbij je niet teveel hoeft na te denken, kan ook wel is lekker zijn.
Ik geef hem een 2.5
Kink fm
Hendig goeie film, Boeide van begin tot eind. Fantastich hoe ze die film zo sober hebben kunnen maken, paste perfect.

Netflix-hits ingehaald door dramafilm 'Materialists' van Celine Song

Remember