• 9.374.749 stemmen

Met onder meer: Matthias Schweighöfer, Til Schweiger en Lena Headey

Gesproken taal: Duits, Frans en Engels

• Videoland Bekijk via Videoland

Plot Der Rote Baron

"Heroes rise. Empires fall. Legends endure."

We zien hoe Baron Manfred von Richthofen (Matthias Schweighöfer) de oorlog beleeft. In het begin van zijn carrière als een jonge naïeve piloot, die de oorlog ziet als een uitdaging met sportieve tegenstanders die elkaar zonder rancune proberen te verslaan. Dan hoe hij opklimt in rang tot hij de leiding krijgt over de Duitse luchtmacht. Intussen krijgt hij een steeds hechtere band met verpleegster Käte Otersdorf (Lena Headey), die Von Richthofen de donkere kant van de oorlog laat zien.

Baron Manfred von Richthofen

Leutnant Lehmann

Leutnant Wolff

avatar van A.L.I.E.N

A.L.I.E.N

In België is de dvd al out of print.

Helaas...

RuudC

Wel? Dan kun je best een dagje Eindhoven plannen. Hier kom ik de dvd vaak genoeg tegen. Een paar maanden geleden heb ik die iemand zelfs cadeau gedaan, omdat ik die in een box dubbel had gekocht.

avatar van FourRoses

FourRoses

Viel erg tegen, de vliegscene's zien er erg mooi uit (wel vrij weinig!), alleen historisch gezien klopt het van geen kant.. een ontmoeting met de engelsman heeft nooit plaatsgevonden, von richthoven wilde juist iedereen neerschieten en niet zoals de film beweerd levens sparen en alleen toestellen neerhalen. Ook het engels stoorde me.. matig

Thorak

Waar haal je het vandaan dat Von Richthofen juist iedereen wilde neerschieten?

Het was de gangbare gedachte van piloten in die tijd dat ze er waren om de vliegtuigen neer te halen, niet om de piloot te doden.

Thorak schreef:

Dan klopt in ieder geval de scène waarin hij de piloot neerschiet, die notabene een noodlanding heeft gemaakt, van geen meter.

Thorak

Ik denk dat je in de war bent met Flyboys...

Zou kunnen

Thorak

Die scène zit in Flyboys, dan gaat die ene piloot die zich wat afzijdig houdt van de rest achter hem aan.

Dat was een piloot in een zwarte kist, maar er word daar wel een beetje de indruk gewekt dat het Von Richthofen voorsteld, ondanks dat hij een ander vliegtuig en een andere naam heeft.

Of in iedergeval een Duitse 'Aas' en daar waren er wel meer van, Von Richthofen was alleen de succesvolste, maar zeker niet de eerste.

Dk2008

Ja het was in Flyboys klopt.

avatar van Zandadder

Zandadder

Het computerspel Red Baron speelde ik vroeger veel en graag.

Het Engels stoorde me niet zoveel, als wel het feit dat er Engels ipv Duits werd gesproken.

De luchtgevechten waren schaars, maar fraai.

De geschiedenis omtrent Von Richthoven kende ik niet goed genoeg om te weten hoe de film zou eindigen, maar is me nu duidelijk.

Interessant stukje geschiedenis en prima film.

Ligt in vele graaibakken o.a. bij de Blokker voor 1 euro.

Aanrader.

avatar van skipy05

skipy05

De film viel me erg tegen. Flyboys vond ik vele beter. Verhaal was matig. Acteurs vond ik vreselijk. Het engels had beter duits geweest.

Majoor Landzaat

Ik heb gelukkig de Duitse versie gekeken. Ik betrapte mezelf op een grote dosis sympatie voor de hoofdpersonages, ondanks dat ze Duits zijn. De intro is vrij standaard, maar toch sterk. De daarop volgende scene is geweldig, waarbij de soundtrack optimaal word benut, en waar je direct in de film word gezogen. Ook de personages worden direct van hun beste kant laten zien, en krijgen een welhaast ridderlijk tintje, hetgeen in de loop van de film nog word versterkt. Dit breng ook direct het nodige extra gewicht. Deze eervolle houding, tov de vijand is vrij uniek te noemen, en vond ik indrukwekkend. Vooral omdat het toch vrij dicht bij het echte karakter van de Baron komt.

Historisch gezien is de film misschien ietwat selectief en niet geheel accuraat, maar wijkt ook niet té erg af om als geschiedenisfilm door te gaan. Zo zijn de kostuums, de materialen, en de luchtgevechten en de visuele effecten erg goed.

Kleine details zoals Fokker die ook duidelijk een Nederlands accent heeft, maken de film authentiek vind ik, en men laat weinig steken vallen wat dat aangaat.

Al met al een prima uitgebreide film met een mooie soundtrack.

Thorak

Als je een Duitse versie hebt gezien moet die wel bijna (zoals altijd in Duitsland) nagesynchroniseerd zijn. Bij de opnames van de film werd door de acteurs namelijk gewoon Engels gesproken.

Majoor Landzaat

Nee hoor ze hebben hem eerst in het duits, en daarna voor de internationale markt in het engels opgenomen. Dat had ik wel gemerkt geloof me.

Dk2008

Hier staat anders niet. Duitse produktie in Engelse taal, en daarom geflopt in de Duitse bioscopen.

The Red Baron (film) - Wikipedia, the free encyclopedia - en.wikipedia.org. Zal wel zoals Thorak zegt, nagesynchroniseerd.

Majoor Landzaat schreef:

Want de Gestapo heeft in de oorlog je fiets gejat?

Dick2008 schreef:

Dan is dat de best na gesinchroniseerde film ooit want er was niets van te merken. Ik heb de film gedownload en ik zag de Duitse versie, maar jullie zullen wel gelijk hebben.

RuudC schreef:

Want de Gestapo heeft in de oorlog je fiets gejat?

Nee die van mijn opa. Daarnaast staan we op de vooravond van Nederland-Duitsland, en dan is er nog zoiets als 74, en 90. Buiten dat ze mijn opa's fiets hebben gejat, is er trouwens nog het een en ander meer gebeurt toen. Zijn ook nog films over gemaakt trouwens.

RuudC

Ik ga er maar vanuit dat je een grapje maakt. Te idioot voor woorden dat stukje tekst.

Majoor Landzaat

Nee man, het is echt gebeurt de 2e wereldoorlog, dat is geen grapje.

avatar van Knisper

Knisper

Politieke discussie verwijderd. Vanaf hier graag weer over de film.

avatar van Beertje45

Beertje45

Heel aardige WW1 spektakel. Ik was heel nieuwsgierig om het verhaal van de rode baron te leren kennen, in hoeverre er werkelijkheid in de film is verweven weet ik niet. Ik hou van biografische werkjes. Wel jammer dat de dvd die ik heb aangeschaft enkel engelstalig afspeelbaar is.

avatar van Schadefreude

Schadefreude

Der Rote Baron is niet nagesynchroniseerd maar in het Engels en Duits opgenomen. Eerst in het Duits en later in het Engels. Dit merk je ook wel. (als je de film in beide talen gezien heb zonder ondertiteling) De stemmen in het Engels en het Duits zijn exact hetzelfde. Daarnaast kun je het ook aan de lippen zien. Wie meer wil weten er is een making of der Rote Baron op youtube. Wel geheel in het Duits. Daarnaast hoor je het in de Duitse versie aan de stemmen van de kapitein en de zuster dat beide geen Duitstaligen zijn.

avatar van movieminder

movieminder

Goede film. Geen topper maar wel de moeite waard.

Af en toe wordt het verhaal wat slecht verteld en kan het beter gedaan worden maar al met al nog wel goed te volgen.

Ook leuk om te melden is de goede surround sound.

De DVD heeft ook een dts spoor en die klinkt gewoon erg goed. De achter speakers worden af en toe lekker stevig gebruikt. Voor mij is dit een verschil om van een 3+* een volle 3,5* te geven.

avatar van scorsese

Redelijke film over de bekendste vechterspiloot, met als bijnaam de rode baron, ten tijde van de eerste wereldoorlog. De hele aankleding van de film is goed verzorgd en ook de luchtgevechten zien er imposant uit. Echter weet het verhaal niet goed te boeien, vooral omdat het allemaal wat oppervlakkig blijft. Een nipte 3.0 sterren.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Wat een ergerlijke film. Persoonlijk vind ik dit een inhoudsloze holle biografie van Von Richthofen. Richthofen is de beste , heeft alle kwaliteiten en iedereen kijkt naar hem op... en veel meer vertelt de film eigenlijk niet. Niet dat alles wat verteld wordt niet waar is, maar de heroiek van de oorlog wordt veel sterker in de verf gezet dan de dramatiek. De rauwheid van de oorlog wordt volledig vergeten en de makers gebruiken kleuren die beter zouden passen bij Alice in Wonderland.

Hollywoodiaanse oorlogsfilm dus, met soldaten die zo goed met elkaar bevriend zijn dat je ze bijna handje in handje ziet lopen. Om dan nog niet te spreken over de apathische romance tussen de baron en de verpleegster en een beschamende familiale schets, waarin de ouders welgeteld enkele lijnen dialoog krijgen. Enkel een paar digitale luchtgevechtscènes doen je nog even de omvang van het fiasco vergeten...

avatar van Darbie

Darbie

Filmkriebel, ik denk dat je niet op de hoogte bent van de omgangsvormen tussen officieren in het begin van de vorige eeuw. En ook niet van de manier waarop officieren van vijandelijke legers met elkaar omgingen.

Een officier was in die tijd altijd iemand die was geparenteerd aan adel of elite, en dat je door een oorlog elkaars "vijand " werd , oke...................maar je bleef door de gemeenschappelijke sociale afkomst wel altijd Gentlemen onder elkaar.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Darbie schreef:

Nee, ben idd niet vertrouwd met de militaire gentleman's agreements. Oorlog is en blijft toch oorlog, en dat zag ik in deze film veel te weinig. Het zag er te opgepoetst uit.

avatar van mnrk

mnrk

Een vermakelijke film van Nikolai Müllerschön...

De gehele aankleding ziet er goed uit en ook de delen in de lucht met de vliegtuigen ziet er goed uit, maar er had wel wat dieper op alles kunnen worden ingegaan (iets teveel randzaken erom heen)...

Ook denk ik zoals vele andere hierboven me dat als de film gewoon in het Duits was gesproken dit zeker ten goede van deze film was gekomen...

De cast in deze film acteerde wel naar behoren met vooral Matthias Schweighöfer en Til Schweiger , zij speelde wel overtuigend...

avatar van knusse stoel

knusse stoel

mnrk schreef:

Een vermakelijke film van Nikolai Müllerschön...

Deze film lag al dagen, wat?, weken in de kast en er werd maar niets mee gedaan. En dat terwijl ik er zulke goede verhalen over had gehoord en gelezen. We hebben toevallig gisteren de film gezien en inderdaad, het luchtwerk was zeer goed, het leek wel acrobatiek, ook de rest van het verhaal was goed. Je moet deze film denk ik wel op groot beeld gaan zien om de effecten van de 'luchtshows' goed te kunnen ondergaan.