• 9.369.475 stemmen

Met onder meer: Matthias Schweighöfer, Til Schweiger en Lena Headey

Gesproken taal: Duits, Frans en Engels

• Videoland Bekijk via Videoland

Plot Der Rote Baron

"Heroes rise. Empires fall. Legends endure."

We zien hoe Baron Manfred von Richthofen (Matthias Schweighöfer) de oorlog beleeft. In het begin van zijn carrière als een jonge naïeve piloot, die de oorlog ziet als een uitdaging met sportieve tegenstanders die elkaar zonder rancune proberen te verslaan. Dan hoe hij opklimt in rang tot hij de leiding krijgt over de Duitse luchtmacht. Intussen krijgt hij een steeds hechtere band met verpleegster Käte Otersdorf (Lena Headey), die Von Richthofen de donkere kant van de oorlog laat zien.

Baron Manfred von Richthofen

Leutnant Lehmann

Leutnant Wolff

avatar van tsjidde

tsjidde

Deze film draait vanaf 10 april 2008 in de bioscoop in Duitsland.

Ik ben erg benieuwd. Dit is toch wel één van de films waar ik naar uit kijk. Nu maar hopen dat ie aan de hoopvolle verwachtingen gaat voldoen.

avatar van Epitaph

Epitaph

Dat betwijfel ik, 4.6 op de IMDb geeft weinig hoop.

avatar van bram eijkman

bram eijkman

Is dit niet een zelfde film als Flyboys (2006) ?

alleen de ander kant van de grens?

avatar van stinissen

Aardige oorlog vliegtuig film met redelijk tot goede specialeffecten ,de film gaat niet diep op de mens Baron Manfred von Richthofen in maar houd het oppervlakkig maar dat gaat toch niet ten koste van de film die bijna twee uur redelijk vermaak garandeerd.

avatar van gizmoart

gizmoart

lekkere film. Vond het leuk om een x de 1e WO vanuit een ander oogpunt te bekijken. Wat ik ook mooi vond was dat ze een piloot als fictieve rol voor alle joden die meegevochten hebben in WO1 neergezet hadden. Zo moet dat

avatar van willemfilm

willemfilm

Oppervlakkige nietszeggende film. Net als dit commentaar. Je hebt er gewoon niets aan )

avatar van Bibelonseberg

Bibelonseberg

Ik hou wel van dit soort films waar een bepaalde periode in beeld wordt gebracht. In dit geval het verhaal van de rode Baron uit WO1.

Ik miste echter veel aspecten, veel werd aan de de fantasie overgelaten. Dat bepaalde vluchten niet in beeld kwamen ala, maar de laatste vlucht van von Richthofen hadden ze wel mogen verfilmen. Plots stonden we aan z'n graf en kwam de aftiteling.

Aan de geschiedenis kan je niets veranderen, dus dit is geen spoiler, maar aan de wijze waarop je het verhaal veteld wel. Overigens prachtige details van het oorlogstuig van die tijd. De replica's zien er zeer overtuigend uit.

avatar van marzuq

marzuq

avatar van Bramha Bull

Bramha Bull

wat een domper.

het niveau van een kinderfilm.

marzuq schreef:

dat is een kerel

avatar van fasca

fasca

Epitaph schreef:

Dat betwijfel ik, 4.6 op de IMDb geeft weinig hoop.

Nu 5.6

avatar van Justinx

Justinx

Deze film heb ik afgelopen nacht bekeken, maar echt overtuigend was het op geen vlak. Er zijn natuurlijk al zoveel films gemaakt over de oorlog (specifiek gezegd meer over de Tweede Wereldoorlog, dan de eerste - maar dat terzijde) dat je je al snel afvraagt of een dergelijke film nog wel kan bijdrage aan het bestaande aanbod. Wat betreft Der Rote Baron kan ik die vraag snel beantwoorden; de film kan geenszins iets toevoegen aan het bestaande aanbod oorlogfilms. Er wordt wel echter wel degelijk geprobeerd om een ander beeld te creeeren van de oorlog, door de gehele film lang te focussen op de gevechtsvliegers van de Eerste Wereldoorlog. Maar zoals ik al zei, wordt het nooit zodanig vernieuwd geschetst dat je twee uur lang aan de buis gekluisterd zal blijven. En dat is jammer, want er had absoluut meer kunnen worden uitgehaald. Der Rote Baron moet namelijk zijn kracht putten uit de prachtig gefilmde luchtgevechten, die nagenoeg maar een enkele keer verschijnen in de twee uur durende film en dat is gewoon veel te weinig. Ik blijf in ieder geval achter met een karig gevoel en dat moet niet de bedoeling zijn van zo'n film. 3*

avatar van De Hoog

De Hoog

Wat er in deze film naar voren komt is de hoffelijkheid die er in de eerste wo heerste onder de piloten van bijde kampen.

Een leuke film die zeker het kijken waard is zeker omdat de kisten die in de lucht hangen goed gemaakt zijn.

Een beetje liefde een beetje vechten vind dat onze oosterburen de laatste jaren een paar goede films hebben afgeleverd.

avatar van fasca

fasca

Geen onaardige film. Ik heb in mijn jeugd alle Biggles boeken gelezen en de sfeer wordt goed overgebracht.

Hoi,

Weet er iemand waar ik dvd cover van kan vinden.

mvg,Enes

avatar van gotti

In het dvd doosje, als de je dvd in de winkel koopt...

nee, echt

avatar van J0HAN

J0HAN

Zmaj od Bosne schreef:

Hoi,

Weet er iemand waar ik dvd cover van kan vinden.

mvg,Enes

Mag het "auf Deutsch"?

Johan je bent geweldig,

Zeer dank

avatar van gerrit019

gerrit019

Een film rondom een bijzonder persoon. Historisch zijn de gaten wat romantisch ingevuld. Von Richthofen was (zeer waarschijnlijk) niet de galante ridder die niet meer schoot als het vliegtuig neerging maar meer een koudbloedige jager....

Sommige (gevechts)scenes hadden (tja hadden....) zeker meer aandacht mogen hebben. Degene aanwezig zijn zeker, naar mijn mening, goed gelukt. Daarnaast is het romantische deel weer zeer ruimschoots ingevuld. De vrouw wil tenslotte ook wat ... of heeft de vrouw daadwerkelijk zoveel invloed gehad op zijn mening of wat hij doet wel tot nut was...

avatar van kanjertje

kanjertje

Zeer mooie film. Goed geacteerd.

Leuk verhaal, historisch onderbouwd en leuk afgewisseld met een vleugje romantiek.

Lang geleden dat ik nog zo'n goede Duitse film gezien heb.

avatar van stinissen

Duitse cinema is altijd al goed geweest je moet gewoon op zoek gaan naar films die je persoonlijk aanspreken.

avatar van DiStefanO

DiStefanO

Een beetje te geromantiseerd. Jammer

avatar van vamproy

vamproy

Beetje jammer dat zo ongeveer 70% niet overeen komt met het echte verhaal.

Ik had toch wel wat meer verwacht, zoals een duidelijker beeld van zijn bijgeloof en de liefde voor zijn hond, die in de film overkomt als een zwerfhond. (in mijn ogen) Hoewel hij toch zijn eer tegenover zijn vijand behield, door inderdaad te stoppen met vuren zodra het toestel neerging, is hij toch veel minder agressief gemaakt dan hij in werkelijkheid was.

Te geromatisseerd, te weinig diepgang naar de echte Rode Baron, maar daarom zeker geen oninteressante film.

avatar van The Gaffer

The Gaffer

De Film miste veel. Te weinig vliegscene's en te veel romantiek. Wel mooi dat ze voor de verandering een Eerst Wereld oorlog film hebben gemaakt.

3.5

avatar van Nixon17

Nixon17

Mooie film alleen jammer van teveel romantiek en soms niet correcte info ten opzichte van de werkelijke red baron.

avatar van Fabke

Fabke

matige film

ik had meer luchtgevechten verwacht.

film is niet spannend.

soms wel mooie beelden.

zeer jammer is dat er geen oorspronkelijke taal word gepraat.

het is allemaal in het engels...jammer!!

avatar van vranque

vranque

marzuq schreef:

is dat nu Sophie hildebrand(bnn) in het midden vd poster, twee druppels...

Ik begrijp je opmerking helemaal. gek dat niemand hier op gereageerd heeft.

avatar van TekJohnny

TekJohnny

Heerlijke film over de 1e WO, mooie beelden van de luchtgevechten. Personages vond ik ook goed. Wellicht niet zo'n harde film als saving private Ryan, maar dat is de bedoeling denk ik niet van de filmmaker. Meer de persoon achter von Richthofen, verhaal vond ik ook mooi. Gewoon een goeie film.