• 9.373.245 stemmen

2001: A Space Travesty (2000)

Komedie / Sciencefiction | 99 minuten

Genre: Komedie / Sciencefiction

Oorsprong: Verenigde Staten / Canada / Duitsland

Geregisseerd door: Allan A. Goldstein

Met onder meer: Leslie Nielsen, Ophélie Winter en Ezio Greggio

Plot 2001: A Space Travesty

"The most outer spaced-out comedy ever!"

US Marshall Richard Dick Dix (Leslie Nielsen) moet ingrijpen als de Amerikaanse president gevangen wordt gehouden op een internationale geheime maanbasis genaamd Vegan. De president is op aarde vervangen door een kloon. Dit moet natuurlijk verkeerd gaan...

Richard " Dick " Dix

Lt. Bradford Shitzu

Halverson

avatar van alexis

alexis

zeer grappige jokes over bill clinton, een grappige film, die me zeker veel heeft laten lachen. ik heb gewoon een zwak voor leslie nielsen.

die menage is ook wel een mooie meid, dat helpt ook veel

****1/2

avatar van eerdekes

eerdekes

Sorry dat ik het zeg maar er zijn andere manieren om op te vallen.

avatar van Purmerend

Purmerend

Deze is echt te triest voor woorden.

0,5* is nog te veel!

avatar van Quentin

Quentin

Minder erg dan verwacht maar nog steeds een ramp, een enkele keer grappig. 1,5 *

EDIT: 1*

avatar van gotti

Om moedeloos van te worden. Een parodie die totaal, maar dan ook totaal niet grappig is. Dan doe je als scriptschrijver toch iets totaal verkeerd.

avatar van Purmerend

Purmerend

Met stip op Nr 13 in de Flop 100 en dat op Vrijdag de 13e.

avatar van eerdekes

eerdekes

Laten we met zen allen vanaf nu het getal 13 een geluksgetal noemen

avatar van Devastation HCT

Devastation HCT

Ik zou het meer op de plek vinden als we voor deze film iets lagers dan een 0.5 geven. Als de problem-child-reeks niet bestond, was dit voor mij de slechtste film aller tijden.

avatar van nickvanzutphen

nickvanzutphen

echt de slechtste film van leslie nielsen zitten maar een paar leuke grappen in meer niet en dat verwacht je niet van een leslie nielsen film

avatar van nuf

nuf

dieptepunt van mijn toch wel geliefde nielsen.

deze humor is echt te veel tom & jerry kwaliteit. heel jammer.

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Normaal gesproken beoordeel ik geen films die ik niet helemaal heb afgekeken maar voor deze zet ik toch even mijn principes aan de kant. Wat een bagger zeg! Nou heeft Nielsen naast een paar leuke films ook een paar zeer flauwe gemaakt maar dit slaat echt alles. Na een half uur kon ik het gewoon niet meer aanzien. En aangezien ik niet verwacht dat de film daarna nog veel verassingen in petto zou hebben (als ik het mis heb roept u maar!) beoordeel ik hem toch maar op wat ik wel heb meegekregen. 0,5* afgerond naar boven.

avatar van otherfool

otherfool

Nielsen is echt helemaal de weg kwijt met deze waardeloze parodie op (met name) Men In Black (hoewel de titel misschien anders doet vermoeden). Tel uw lachmomenten en koester ze.

1*.

avatar van Reinbo

otherfool schreef:

Nielsen is echt helemaal de weg kwijt 1*.

Nielsen zit toch al jaren steevast tussen de 0,5 en 1 *.

avatar van otherfool

otherfool

De Naked Gun en Airplane films waren leuk, maar da's inderdaad al weer héél lang geleden...

avatar van Wouter

Hoe lang doet die man nu al enkel van dit soort flauwe comedy's? Volgens mij was de laatste niet-comedy waar hij in te zien was iets uit jaren 80.

avatar van gemaster

gemaster

Zou jij hem nog serieus nemen in een drama?

avatar van Turkeyloverz

Turkeyloverz

kom op, nog 5 stemmen en hij komt in de floppenlijst.

avatar van Wouter

gemaster schreef:

Zou jij hem nog serieus nemen in een drama?

Waarom niet?

avatar van gemaster

gemaster

Tsja, mij zou het denk ik niet meer lukken. Als ik Nielsen in een drama zou zien rouwen om de dood van zijn vrouw, dan zou ik echt zitten wachten op het moment dat OJ Simpson komt binnenwandelen.

avatar van Caligula

Caligula

Ongelooflijk zwakke komedie, geen moment grappig en geen halve ster waard.

0,5 ster omdat het niet anders kan.

avatar van MarkFish

MarkFish

Ach ja, Nielsen is wel grappig af en toe. Er zaten wel een paar leuke grappen tussen, maar over het algemeen te flauw, te makkelijk en gewoon slecht. Wel vermakelijk als je fan bent Nielsen.

avatar van Roodkapje

Roodkapje

Zoals hier al geschreven is. Weinige grappen doen je echt in een deuk liggen. De film is net genoeg om gewoon uit te kijken. Omdat hij niet superbaggerslecht is geef ik toch nog 1*

avatar van Ravenstein

Ravenstein

"Ik heb een goed idee! We vragen aan Leslie Nielsen om mee te spelen in de film en vragen hem ook of hij terug die voice-over wil doen zoals in zijn Naked Gun-film! Succes verzekerd!"

"Ja, goed idee! En dan vinden we een paar van die absurde jokes uit om de film mee te vullen.

Wacht, ik weet er al één!

We beginnen de film met een soort van geschiedenis van het heelal en wanneer de stem op het scherm begint over witte dwergen, dan laten we een dwerg in een wit pakje zien! Hahahaha!! Subliem!

En dan heb ik ook nog iets grappigs in gedachten waar ik Nielsen, een wc en gewichtloosheid voor nodig heb!

Dit gaat een meesterwerk worden"

En inderdaad, 2001: A Space Travesty is een fantastische komedie vol grappige vondsten die me gans de speelduur lang heeft laten lachen als nooit tervoren.

Beter dan de Naked Gun- en Airplane-films samen!

Of neen, toch niet: deze film is beschamend slecht!

Het enige dat deze film waard is, is z'n plaats in de Flop 100!

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Ik vond hem toen wel grappig. Niet veel bijzonders, gewoon droge humor. I like it.

2.0

avatar van kArIzMa_TuRk

kArIzMa_TuRk

SuperGoeie film voor in de flop lijst

avatar van euroburger

euroburger

Caligula schreef:

Ongelooflijk zwakke komedie, geen moment grappig en geen halve ster waard.

0,5 ster omdat het niet anders kan.

In- en IN slechte movie, een doe-het-zelf video van moeilijk opvoedbare figuren zonder gevoel voor humor.

Ik ben het met Caligula eens, en ik geloof zelfs dat hij net zo veel van flauwe komedie houdt als ik

avatar van fabbyke

fabbyke

Slechtste komedie in jaren gezien.

Leslie Nielsen was grappig in the naked gun hier is hij ook om mee te lachen maar dan omdat het gewoon zo slecht is .

avatar van donnie darko

donnie darko

Zeer spijtige zaak, deze film. Ik die het normaal altijd voor Leslie Nielsen heb, kan hem hier zelfs niet goed praten. Dit is gewoon een te slechte film voor woorden.

Deze film probeert OVERDREVEN

avatar van Lennert

Lennert

Zelfs Nielsen vindt het een kutfilm.

Ik heb kunnen lachen op sommige momenten, maar hij duurde voor mij gewoon te lang. 99 minuten? Ik dacht dat het er 120 waren...

Toch 2 sterren, Nielsen's gezichtsuitdrukkingen werken me altijd op de lachspieren