2001: A Space Travesty (2000)
Genre: Komedie / Sciencefiction
Verenigde Staten / Canada / Duitsland
Geregisseerd door: Allan A. Goldstein
Met onder meer: Leslie Nielsen, Ophélie Winter en Ezio Greggio
Plot 2001: A Space Travesty
"The most outer spaced-out comedy ever!"
US Marshall Richard Dick Dix (Leslie Nielsen) moet ingrijpen als de Amerikaanse president gevangen wordt gehouden op een internationale geheime maanbasis genaamd Vegan. De president is op aarde vervangen door een kloon. Dit moet natuurlijk verkeerd gaan...
Richard " Dick " Dix
Lt. Bradford Shitzu
Osgood
Halverson
alexis
zeer grappige jokes over bill clinton, een grappige film, die me zeker veel heeft laten lachen. ik heb gewoon een zwak voor leslie nielsen.
die menage is ook wel een mooie meid, dat helpt ook veel
****1/2
eerdekes
Sorry dat ik het zeg maar er zijn andere manieren om op te vallen.
Quentin
Minder erg dan verwacht maar nog steeds een ramp, een enkele keer grappig. 1,5 *
EDIT: 1*
Om moedeloos van te worden. Een parodie die totaal, maar dan ook totaal niet grappig is. Dan doe je als scriptschrijver toch iets totaal verkeerd.
eerdekes
Laten we met zen allen vanaf nu het getal 13 een geluksgetal noemen
Devastation HCT
Ik zou het meer op de plek vinden als we voor deze film iets lagers dan een 0.5 geven. Als de problem-child-reeks niet bestond, was dit voor mij de slechtste film aller tijden.
nickvanzutphen
echt de slechtste film van leslie nielsen zitten maar een paar leuke grappen in meer niet en dat verwacht je niet van een leslie nielsen film
nuf
dieptepunt van mijn toch wel geliefde nielsen.
deze humor is echt te veel tom & jerry kwaliteit. heel jammer.
Madecineman (moderator films)
Normaal gesproken beoordeel ik geen films die ik niet helemaal heb afgekeken maar voor deze zet ik toch even mijn principes aan de kant. Wat een bagger zeg! Nou heeft Nielsen naast een paar leuke films ook een paar zeer flauwe gemaakt maar dit slaat echt alles. Na een half uur kon ik het gewoon niet meer aanzien. En aangezien ik niet verwacht dat de film daarna nog veel verassingen in petto zou hebben (als ik het mis heb roept u maar!) beoordeel ik hem toch maar op wat ik wel heb meegekregen. 0,5* afgerond naar boven.
otherfool
Nielsen is echt helemaal de weg kwijt met deze waardeloze parodie op (met name) Men In Black (hoewel de titel misschien anders doet vermoeden). Tel uw lachmomenten en koester ze.
1*.
Nielsen is echt helemaal de weg kwijt 1*.
Nielsen zit toch al jaren steevast tussen de 0,5 en 1 *.
otherfool
De Naked Gun en Airplane films waren leuk, maar da's inderdaad al weer héél lang geleden...
Hoe lang doet die man nu al enkel van dit soort flauwe comedy's? Volgens mij was de laatste niet-comedy waar hij in te zien was iets uit jaren 80.
Zou jij hem nog serieus nemen in een drama?
Waarom niet?
gemaster
Tsja, mij zou het denk ik niet meer lukken. Als ik Nielsen in een drama zou zien rouwen om de dood van zijn vrouw, dan zou ik echt zitten wachten op het moment dat OJ Simpson komt binnenwandelen.
Caligula
Ongelooflijk zwakke komedie, geen moment grappig en geen halve ster waard.
0,5 ster omdat het niet anders kan.
MarkFish
Ach ja, Nielsen is wel grappig af en toe. Er zaten wel een paar leuke grappen tussen, maar over het algemeen te flauw, te makkelijk en gewoon slecht. Wel vermakelijk als je fan bent Nielsen.
Roodkapje
Zoals hier al geschreven is. Weinige grappen doen je echt in een deuk liggen. De film is net genoeg om gewoon uit te kijken. Omdat hij niet superbaggerslecht is geef ik toch nog 1*
Ravenstein
"Ik heb een goed idee! We vragen aan Leslie Nielsen om mee te spelen in de film en vragen hem ook of hij terug die voice-over wil doen zoals in zijn Naked Gun-film! Succes verzekerd!"
"Ja, goed idee! En dan vinden we een paar van die absurde jokes uit om de film mee te vullen.
Wacht, ik weet er al één!
We beginnen de film met een soort van geschiedenis van het heelal en wanneer de stem op het scherm begint over witte dwergen, dan laten we een dwerg in een wit pakje zien! Hahahaha!! Subliem!
En dan heb ik ook nog iets grappigs in gedachten waar ik Nielsen, een wc en gewichtloosheid voor nodig heb!
Dit gaat een meesterwerk worden"
En inderdaad, 2001: A Space Travesty is een fantastische komedie vol grappige vondsten die me gans de speelduur lang heeft laten lachen als nooit tervoren.
Beter dan de Naked Gun- en Airplane-films samen!
Of neen, toch niet: deze film is beschamend slecht!
Het enige dat deze film waard is, is z'n plaats in de Flop 100!
Angrod_Pallanén
Ik vond hem toen wel grappig. Niet veel bijzonders, gewoon droge humor. I like it.
2.0
kArIzMa_TuRk
SuperGoeie film voor in de flop lijst
euroburger
Ongelooflijk zwakke komedie, geen moment grappig en geen halve ster waard.
0,5 ster omdat het niet anders kan.
In- en IN slechte movie, een doe-het-zelf video van moeilijk opvoedbare figuren zonder gevoel voor humor.
Ik ben het met Caligula eens, en ik geloof zelfs dat hij net zo veel van flauwe komedie houdt als ik
fabbyke
Slechtste komedie in jaren gezien.
Leslie Nielsen was grappig in the naked gun hier is hij ook om mee te lachen maar dan omdat het gewoon zo slecht is
donnie darko
Zeer spijtige zaak, deze film. Ik die het normaal altijd voor Leslie Nielsen heb, kan hem hier zelfs niet goed praten. Dit is gewoon een te slechte film voor woorden.
Lennert
Zelfs Nielsen vindt het een kutfilm.
Ik heb kunnen lachen op sommige momenten, maar hij duurde voor mij gewoon te lang. 99 minuten? Ik dacht dat het er 120 waren...
Toch 2 sterren, Nielsen's gezichtsuitdrukkingen werken me altijd op de lachspieren

Team van HBO Max blijft ook na overname Netflix gewoon bestaan

Misdaadserie 'Memory of a Killer' wordt massaal gezocht: 'Keerpunt voor Dempsey'

Kijkcijferhits op Netflix: deze tien films worden nu goed bekeken

Nu op Netflix: documentaireserie over Take That vanaf vandaag beschikbaar

Idioterne
Komedie / Drama, 1998

Futurama: Into the Wild Green Yonder
Animatie / Komedie, 2009
clonepresident van de verenigde statenintelligencebuitenaards wezenspoofmoon base stolen identityundercover operation2000s