• 9.373.321 stemmen

2001: A Space Travesty (2000)

Komedie / Sciencefiction | 99 minuten

Genre: Komedie / Sciencefiction

Oorsprong: Verenigde Staten / Canada / Duitsland

Geregisseerd door: Allan A. Goldstein

Met onder meer: Leslie Nielsen, Ophélie Winter en Ezio Greggio

Plot 2001: A Space Travesty

"The most outer spaced-out comedy ever!"

US Marshall Richard Dick Dix (Leslie Nielsen) moet ingrijpen als de Amerikaanse president gevangen wordt gehouden op een internationale geheime maanbasis genaamd Vegan. De president is op aarde vervangen door een kloon. Dit moet natuurlijk verkeerd gaan...

Richard " Dick " Dix

Lt. Bradford Shitzu

Halverson

avatar van Frozen_Devil

Frozen_Devil

Ik heb niet gelachen. Meer moet ik niet zeggen denk ik.

avatar van M.Goodkat

M.Goodkat

1* voor de moeite omdat ik Leslie Nielsen altijd grappig vond maar deze? Komaan!!!!!!!! Das echt schandalig

avatar van Lad

Lad

Gisteren herbekeken. Oké, het is niet de ultieme komedie, maar ook niet zo slecht als men hier laat blijken vind ik...

Best een paar keer goed gelachen, vooral met Leslie Nielsen natuurlijk...

Spoilers, wees gewaarschuwd...

Eén van de eerste scenes, met die terroristen, vond ik echt wel grappig. Leslie kan beter dan hij doet in deze film, maar enkele stukken waren echt wel de moeite waard. Ook deze vond ik geweldig:
"And remember, you haven't seen eatch other..."
Waarop de knappe agente antwoordt:
"No problem.." of zoiets
Leslie Nielsen:
"It will be difficult to forget her.."
Knappe vrouw:
"that's sweet ooh..."
Leslie Nielsen:
Thank you, since I was a boy I had a good memory..."

Vond ik echt wel grappig en mooi gevonden.

Conclusie: deze film kon duidelijk beter, want er zat meer in, maar ik vind hem niet zo slecht als de score me hier "vertelt", vooral Leslie Nielsen redt deze film, met een sterke beginscene en sterke eindscene...Daartussen kon het inderdaad beter...

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Zelfs Leslie Nielsen weet van dit broddelwerkje niet zoveel meer te maken. Bij vlagen komt er iets langs wat grappig genoemd zou kunnen worden.

avatar van SouthParkFan

SouthParkFan

kijk eens naar het gemiddelde van de regisseur, 1,nogwat. allemaal drama's zijn films

avatar van ®Tc

®Tc

Ik keek in de tv-gids en zag 2001: a space travesty staan, ik wist niet wat het moest voorstellen maar met Leslie Nielson, waarom eens niet kijken? Het begin vond ik zo slecht nog niet, a space odyssey wordt leuk geparodieerd en de gijzelingscene in dat hamburgrestaurant was ook nog wel te pruimen maar dan gaat het bergaf. De humor wordt dan flauw tot irritant, ook de enorm belachelijk slechte en lelijke kostuums voor die aliens stoorde me mateloos. Ook de actie scènes zijn enorm slecht gefilmd. Erg jamemer dat Lelie Nielson zich tot deze crappy shit verlaagd.

0,5

avatar van Lexcoaster

Lexcoaster

Ik heb een hele tijd geleden deze film gekeken, en het bracht me soms toch wel een glimlach. Maar dat kwam vaker door hoe stom de hele film was dan door de grappen. 1.5*

avatar van GinolaEHV

GinolaEHV

Onzinnige comedy, die op niet veel momenten echt grappig was.

Jammer dat Nielsen zich laat verlagen tot dit soort films. 'Camouflage' was ook zo'n ramp.

Hij is zo'n goed comedy-acteur, maar ook dan is er nog een goed script met leuke momenten nodig om iets te laten werken. Deze film was op schaarse momenten leuk, maar vooral erg flauw en saai.

2* (toevallig hetzelfde cijfer dat ik voor het origineel, 'Odyssey', heb gegeven)

avatar van The Scorcher

The Scorcher

Lachwekkende parodie op "2001".

Had eigenlijk wel minder van deze film verwacht,

maar dat viel best mee.

avatar van AGE-411

AGE-411

The Scorcher schreef:

Lachwekkende parodie op "2001".

Had eigenlijk wel minder van deze film verwacht,

maar dat viel best mee.

Het resultaat was idd lachwekkend

avatar van Ant

Ant

Om te huilen zo slecht..

avatar van Sarasani

Sarasani

• 1924 stemmen

Slechtste film die ik ooit gezien heb

avatar van JDSsmetje

JDSsmetje

Wel f***k Leslie Nielsen. Vind het jammer dat hij zo veel op mijn televisie scherm komt. Maar als ik hem op mijn tv zie, zappen!

avatar van JDSsmetje

JDSsmetje

veron35 schreef:

Hier heb ik me nu al zo vaak bij moeten verdedigen. Mensen kijk ook eens bij de rest van de films die wel goed beoordeeld zijn en die ik ook 4,5 a 5 sterren geef. De meeste kindere van 13 zouden het nog niet eens volhouden om naar once upon a time in the west te kijken.

Ja. ben ook 13. Once Upon A time in the west heb ik nog niet gezien. Deze film vind ik waarschijnlijk slecht omdat ik Leslie Nielsen niet af kan. Wel erg hou zo naar je leeftijd gekeken wordt. Ik schreef een slechte reactie op A nightmare On Elm street. Waarom ik die zo slecht vond moet je zelf maar kijken. Maar daar werd ik toch weer aangehaald met het volgende. Je bent 13, dan is het stoer om deze film niets te vinden. Altans begreep ik er niets van maar ik begreep wel dat het negatief bedoeld was. Jammer dat deze opmerking van brucecampbell geschreven is, anders zou die wel wat commentaar gehad hebben. Dat hoop ik tenminste

avatar van Legan

Legan

Mmmm...

Bij 'dit soort films' gaat het mij niet om het verhaaltje of de acteerprestaties, maar juist om de humor. Helaas niets gezien wat ook maar in de buurt kwam van humor.

avatar van LGamer95

LGamer95

Oké, de meeste fims van Leslie vind ik leuk... maar deze... je wordt gewoon moe als je alleen er al een kwartiertje naar kijkt.

Hij heeft een welverdiende plaats in de flop 100 als je het mij vraagt.

avatar van Mr. Chiel

Mr. Chiel

LGamer95 schreef:

Hij heeft een welverdiende plaats in de flop 100 als je het mij vraagt.

Inderdaad! Erg vermoeiend. WAT een slechte film is dit zeg!!! Door Nielsen ben ik de film gaan kijken. Maar dat had ik dus beter niet kunnen doen... Er zitten best wat wel leuke grappen in, maar dat kan de film niet redden. *1

avatar van Safri

Safri

Die Ophelie Winter, hoe mooi ze ook is, nooit meer wat van gehoord...

avatar van ILDIB

ILDIB

Ik kan hem amper beoordelen, 15 minuten heb ik het volgehouden. Echt heel erg slecht. Niet leuk, woordgrappen die niet aankomen etc. Nope, slechte humor.

avatar van Ozymandias88

Ozymandias88

Vreselijke film die echt te flauw is om naar te kijken.

1 ster geef ik hem maar alleen omdat Leslie Nielsen er in speelt anders gaf ik hem amper 0,5.

Ik kan me eigelijk geen leuke grap meer herinderen van deze film.

avatar van Mr. Chiel

Mr. Chiel

Ozymandias88 schreef:

Ik kan me eigelijk geen leuke grap meer herinderen van deze film.

Die met Clinton? Weet het verder ook niet meer. Maar wel een paar keer gelachen...

avatar van Ozymandias88

Ozymandias88

Mr. Chiel schreef:

Okee,ik geef het toe ik heb ook wel een paar keer gelachen maar ik kan me alleen de grappen niet meer herinderen. En dat vind ik er slecht aan,het blijft niet echt bij.

avatar van lars-pixar

lars-pixar

leslie nielson is een goede acteur en hij heeft goeien films gemaakt,maar deze is iets minder,zoals we leslie nielson kennen bij de naked gun en scary movie zijn dat veel beteren film's.

maar deze vindt ik een egte humor film.

2,5

avatar van DragQueen

DragQueen

Slechte komedie, met een nimmer grappige leslie nielsen. deze heeft betere rolprenten op zijn naam staan. 1,5 ster.

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Waardeloos.

Het moet allemaal erg grappig zijn maar dat is het niet. Echt onleuke nonsens. Komedie acteur Nielson kan soms wel grappig zijn maar hier was ie dat ook niet. Ondanks dat hij niet grappig was geef ik hem nog een ster. 1,0.

avatar van lars-pixar

lars-pixar

Oké ik verander mijn stem bij deze film van 3,0* naar 4,0* ik vindt het zo goede film van begin tot het eind zo super de paus die drie componisten en prince,en die aliens vindt ik ook super.Met de Leslie Nielsen als de baby vond ik ook super en ook dat hij in het ruimte schip zit dat hij zijn eten in de lucht hapt en dat hij wordt afgevuurd van uit de wc.En dan zie je het ruimte schip van buiten egt wel nep maar blijft leuk.

Van het eind maken ze egt een festival met die optredens enz.,er zat in deze film veel spoof stukjes in die ook geweldig waren,je moet er maar van houden profs anders zijn ze niet leuk.

Het verhaal was goed in elkaar gezet en goed gespeelt vooral mijn favorieten acteur Leslie Nielsen deed het goed zelfs geweldig in zijn rol.

De set en cast was goed ingedeeld en goed verdeelt.De set lijkt natuurlijk niet egt maar was wel mooi laat mijn denken aan EXPO (Noordtwijk) daar hebben ze ook zo’n ruimte schip en ruimte set.

De Dvd uit voering is goed over na gedacht en gaaf zoals de extra’s: Biografie en Traliar zelfs de making of zit er bij,jammer genoeg niet NL ondertitelt de Making of.

Er zijn 2 uitvoeringen van de Dvd eentje is met een zwarte hoes (Bekend van het merk,Hollywood Picture & Disney.) en de andere is blauw (Bekend van het merk: Indies)

Ik heb de zwarte,volgens mijn zijn ze allebei het zelfde.

Wel weer meer waard dan 2,5* ik maak er een 4,0*

avatar van Meersie

Meersie

Raar dat deze zo laag gequoteerd wordt

Leslie Nielsen is een van de grappigste acteurs van de laatste 30 jaar.

Natuurlijk moet je een beetje van het genre houden, maar ik vind deze film zeker niet minder dan de andere Nielsen-films

avatar van Shaky

Shaky

Vreselijke film, zelfs in zijn genre. Dat is al een prestatie op zich.

avatar van rep_robert

Jezus, heb nog geen een keer gelachen en zit nu alweer in de 2e reclame, terwijl de film om 22:20 is begonnen.

Verschrikkelijk, nu weet ik waarom ik nooit meer films op tv kijk. Kutfilm en kut RTL tot nu toe.

avatar van Knapen

Knapen

Plan 9 from Outer Space is een meesterwerk vergeleken met deze hoop stront. Film verdient niet eens een beoordeling aangezien hij nooit gemaakt had mogen worden.