2001: A Space Travesty (2000)
Genre: Komedie / Sciencefiction
Verenigde Staten / Canada / Duitsland
Geregisseerd door: Allan A. Goldstein
Met onder meer: Leslie Nielsen, Ophélie Winter en Ezio Greggio
Plot 2001: A Space Travesty
"The most outer spaced-out comedy ever!"
US Marshall Richard Dick Dix (Leslie Nielsen) moet ingrijpen als de Amerikaanse president gevangen wordt gehouden op een internationale geheime maanbasis genaamd Vegan. De president is op aarde vervangen door een kloon. Dit moet natuurlijk verkeerd gaan...
Richard " Dick " Dix
Lt. Bradford Shitzu
Osgood
Halverson
veron35
Geweldige komedie ik heb hem al 4 keer gezien en elke keer lig ik weer dubbel als het podium omhoog en onlaag gaat.

basketballerke
Space Odyssey is nou niet echt te samenvatten als 'leuk'.
JoeCabot
Space Odyssey is nou niet echt te samenvatten als 'leuk'.
helaas niet nee
BlueVelvet
helaas niet nee
Volgens mij leest JoeCabot Travesty i.p.v. Odyssey, want A Space Odyssey had niets anders moeten zijn dan het is (dus zeker niet 'leuk').
donemans

maar jij bent ook 13
hihi grapje hoor
JoeCabot
Nee, ik heb niet verkeerd gelezen. Beide films slagen helaas niet in hun opzet...
veron35
maar jij bent ook 13
hihi grapje hoor
Hier heb ik me nu al zo vaak bij moeten verdedigen. Mensen kijk ook eens bij de rest van de films die wel goed beoordeeld zijn en die ik ook 4,5 a 5 sterren geef. De meeste kindere van 13 zouden het nog niet eens volhouden om naar once upon a time in the west te kijken.
BlueVelvet
Dat is mijn punt juist:
je zegt helaas is A Space Odyssey niet leuk.
Ik zeg daarop: het had helemaal niet leuk moeten zijn!
Dit is kunst en filosofie van de bovenste plank, en heeft niets te maken met 'leukheid'.
Ik vraag me af wat jij met "de opzet" van A Space Odyssey bedoelt. Deze pretendeert allesbehalve leuk te zijn.
xentos
comedie is niet mij soort genre, maar deze film was wel te doen
een **1/2
Dat is mijn punt juist:
je zegt helaas is A Space Odyssey niet leuk.
Ik zeg daarop: het had helemaal niet leuk moeten zijn!
Dat weet ik ook wel. Zie het zo: "als ie leuk was, had ik hem misschien nog ergens goed gevonden
"
Met de opzet bedoel ik filosofisch en kunstig zijn. Daarin slaagt A Space Odyssey niet. Ik wil hier wel verder over discussieren, maar dan op het juiste topic
tukkerstein
Hele flauwe film, met aan het begin een aantal ontzettend flauwe maar toch grappige stukjes, maar de film wordt steeds dommer en saaier.
Na drie kwartier daarom maar uitgezet.
egbert-Bos
Leslie Nielsen op zijn allerslechts, hij speelt ver beneden zijn kunnen, geen sconde gelachen eerder een synische gniffel. de film leidt na een rommelige en chaotisch einde waarbij je dan toch het gevole hebt van he he gelukkig afgelopen.
jammer van die 100 minuten van mijn leven die ik niet meer terug krijg.
0.5 voor de moeite van het maken.
Ben een enorme fan van Leslie Nielsen, maar deze vond ik echt zo tegenvallen, op enkele scenes na dan.
Nielsen is op zijn leukst als hij een politieagent of iets dergelijks speelt in een realistische wereld. Maar in zon Alien film komt hij niet tot zijn recht. Het verhaal was sowieso niet leuk, en Nielsen redde de film nog wel een klein beetje, maar hij kan zoveel beter. Zie The Naked Gun, die me tranen van het lachen opleverde.
2* voor deze film.
timburton
ERG flauwe humor. het is dat Nielsen er in speelt, dan kan je de humor nog permiteren. Een beetje een mislukte naked gun science-fiction versie. Maar, ja... Elke acteur maakt wel 's een foutje. Toch was hij niet zóóó flauw dat hij in de flop 100 moest. 2 sterren, niet?
dionj
Ik vind de Leslei Nielsen films altijd leuk, maar dit is toch verreweg de slechtste van hem
Sarasani
- 1924 stemmen
Met extreem veel moeite afgekeken, ik vind dit nog wel het slechste werk van Nielsen die ik normaal wel leuk vind.
Demoniac
De eerste 40 minuten waren best redelijk. Ik heb een aantal keren goed gelachen, maar daarna verviel de film in een opeenvolging van de meest onzinnige dingen die je kan bedenken. Afschuwelijk. Het resterende deel leek wel uren te duren.
Eerste stuk 2,5 *; de rest 0,5*. Gemiddeld 1,5*, maar ik geef er maar 1, omdat ik me het grootste deel kapot geergerd heb.
AmazingPP
Nergens leuk, veel te druk, erg slecht, nergens gelachen, kortom: crap van de bovenste plank, niets meer, niets minder. 0,5 *
Mescaline
Aardige comedy film.
Droge grappen.. maar erg leuk gebracht.
Vermakelijk filmpje.. soms wel iets langdradig
3.0 sterren.. Onder andere door de eind scene.. orgineel bedacht!
Betamax
Slecht!
Flauwe, domme grappen.
Dom verhaal.
Je snap het al ik vond er niets aan.
tommykonijn
Gewoon een ramp om naar te kijken ik vind Leslie Nielsen echt niet Goed spelen
en alleen die Poster al ziet eruit alsof het gewoon een Film van niks is misschien was het wel de bedoeling of dat de makers wouden dat dit een Flop werd
Dirigent
Ik vind Leslie Nielsen echt sorry dat ik het zeg, Maar een hele slechte acteur ook vind ik deze film zowieso over het algemeen niks, ik dacht het al voordat ik hem ging kijken.
Jupilerman
Dramatisch slecht,heb echt 0 keer gelachen.Maar echt zo flauw,zo flauw,dit breng je toch niet uit?

Gigantisch datalek legt bijna 3,4 miljoen Netflix-gegevens bloot: wat nu?

Vanaf vandaag kijk je naar Marvel-serie 'Wonder Man' op Disney+

Idioterne
Komedie / Drama, 1998

Futurama: Into the Wild Green Yonder
Animatie / Komedie, 2009
clonepresident van de verenigde statenintelligencebuitenaards wezenspoofmoon base stolen identityundercover operation2000s