• 9.372.459 stemmen

Met onder meer: Victor Sévaux, Nathalie Baye en Olivier Gourmet

Gesproken taal: Frans

Releasedatum: 19 juli 2007

Plot Mon Fils à Moi

"Tragedy strikes a young boy and his over-protective mother."

Julien is een jonge jongen aan het begin van de adolescentie. De verhoudingen bij hem thuis zijn al jaren hetzelfde en eigenlijk is hij niet anders gewend. Als zijn moeder op een goed moment toch besluit dat ze het niet langer meer pikt, is dat een grote verandering voor hem. Ze stort zich volledig op haar zoon en volgt hem overal, wat Julien echter niet ten goede komt.

avatar van Hannibal

Hannibal

Een nare maar goeie film waar wraakgevoelens bij mij steeds meer de kop opstaken. Vooral die sukkel van een vader deed mijn bloed op een gegeven moment koken.

Ik had dan ook op een iets ander einde gehoopt, en de beginscéne (ambulance voor het huis, jongen met pistool) had wat mij betreft beter achterwege kunnen blijven, aangezien je daardoor veel dingen in de rest van de film aan ziet komen.
Toch een zeer boeiende film met thriller-momenten, maar ook met veel drama en ellende. Echt een film voor mij dus.

avatar van Baggerman

Baggerman

james_cameron schreef:
Onderhoudend filmpje met een ijzingwekkende rol van Baye. Het is allemaal een beetje voorspelbaar, maar het script zit doordacht en psychologisch overtuigend in elkaar.

Vond het script juist zéér ONdoordacht. Het zit werkelijk vól met onlogische onwikkelingen. Tsjemig wat een matige film!

En wat een lulletje-rozenwater zeg, dat joch! Ik heb me haast nog meer zitten ergeren aan hem als aan de vreselijke moeder (het acteerwerk van Nathalie Baye sprokkelt bij mij dan toch nog wàt puntjes!).

Ik vind het script erg gezocht en inelkaargeflanst. Voorbeelden van in mijn ogen debiele scènes/ontwikkelingen:

Waarom moet dat jochie zich al scheren? Sterker nog, zijn oma heeft hem een scheermes gegeven? Waarvoor? Voor zijn onzichtbare baardharen? Cast dan een iets ouder uitziende jongen, die daadwerkelijk beginnende baardgroei heeft!

Verder die (gekunselde) 'genante' scène nadat de jongen uit de badkamer komt. Welke puber gaat er nu bijna nakend naar de badkamer en na het douchen weer zo terug naar zijn slaapkamer om daar dan weer een schone onderbroek aan te trekken?
Sorry, maar dan neem je toch gewoon je schone kleren mee naar de badkamer en kleedt je je daar toch om?
De scène had effectief en geloofwaardiger geweest als je moeder gewoon tijdens het douchen of zo in de badkamer had laten binnenvallen!!!

Later als de jongen stiekem naar het feestje gaat: de hele familie, zusje incluis stappen dan in de auto om hem daar weer weg te gaan halen??? Nou zeg? Zéér onwaarschijnlijk!
En als ze hem dan halverwege tegenkomen timmert moeder de jonegen in elkaar, stappen ze in de auto en laten ze de jongen's fiets MIDDEN OP STRAAT gewoon liggen!?!?!?!
Nou ben ik misschien een zuinige Hollander, maar wie doet dat nou? Fietsen groeien niet gratis aan bomen? Had dan op ze minst zussie met de fiets terug laten rijden!!!

De film is een dappere poging maar door een teveel aan onwaarschijnlijkheden wat mij betreft een flop!

avatar van K. V.

K. V.

We hadden zin in een korte film dus deze eens geprobeerd, want hij duurt maar zo'n 79 min.

Het verhaal is ook klein maar fijn. De acteerprestaties waren erg overtuigend, vooral de moeder en de zoon. Ondanks dat er niet zo veel gebeurd in de film, kon hij me wel boeien van begin tot einde. Het einde was wel niet zo verrassend, aangezien de beginscène je toch al naar een bepaalde richting stuurt.

Heb je eens zin een een korte dramafilm met sterke acteerprestaties, dan is dit echt een film voor jou. Meerdere keren bekijken is nu ook niet nodig, maar voor een keertje is hij zeker eens het bekijken waard.

avatar van Decec

Decec

Een goede dramafilm...

Prima verhaal...

Wat een drama over haar zoon, ongelukkig leven...

Prima acteerwerk...

Redelijk achtergrond geluid/muziek (Dolby Digital)...

Redelijk mooi breedbeeld (geen HD aanwezig)...

Prima Franse film (ook Belgie)...

avatar van david bohm

david bohm

Aardige Franse film over overdreven moederliefde voor een zoon. Een keurig jongetje overigens dat geen vlieg kwaad doet maar wiens moeder in haar obsessie volstrekt onredelijk reageert op vrijwel alles. Binnen het gezin heeft de jongeman alleen iets aan zijn zus die probeert voor hem op te komen. Vader is een slappe zak die zich zoveel mogelijk afzijdig houdt van zijn gezin.

Goed kijkbaar, speelduur is prima voor een dergelijk drama.

avatar van scorsese

Goeie film waarin de moederliefde ziekelijke proporties aanneemt. De verhouding tussen moeder en zoon is zeker boeiend neergezet hier, mede ook door het sterke acteerwerk. Ondanks dit sterke acteerwerk blijft het geheel wat afstandelijk en ook de afzijdigheid van de vader wordt op den duur ongeloofwaardig.

avatar van BBarbie

BBarbie

Kleine, benauwende film over een dictatoriale moeder die in haar obsessie voor haar lievelingszoon het noorden helemaal kwijt is. Sterke rollen van de jonge debutant Victor Sévaux en van Nathalie Baye, die –maar dat terzijde– helaas vrij ernstig beschadigd blijkt te zijn door plastische chirurgie. Zonde.
De lethargische houding van Dardenne-acteur Olivier Gourmet is om uit je vel te springen.

avatar van starbright boy

Voor mijn gevoel vooral een thriller. De film heeft bepaald weinig aandacht voor de psychologie van de verhouding tussen moeder en zoon. De moeder blijft een kil monster zonder veel diepgang. De zoon is een wat rijker personage, maar ook dat houdt niet over. Maar als thriller is de film wel erg strak en best intens en dat werkt ook prima. Film heeft een stevig compact ritme,waardoor je geen moment rust krijgt, maar verwacht niet dat de film de diepte in gaat.