Genre: Drama / Misdaad
Geregisseerd door: Ash Baron-Cohen
Met onder meer: Cameron Van Hoy, Mischa Barton en Burt Reynolds
Releasedatum: 6 juli 2000
Plot Pups
"What happens when a kid finds a gun or a gun finds a kid?"
Een verwaarloosde tiener (Van Hoy) haalt zijn vriendin over (Barton) om met mama's pistool een bank te overvallen. Het stel raakt ingesloten en het is aan onderhandelaar Bender (Reynolds) om de zaak te redden.
Rocky
Joy
Mr. Edwards
Bank Security Guard
Tonyvdb
Onderhoudende film met vooral de twee tieners die overtuigende vertolkingen neerzetten. Af en toe wel wat B-film-allures (de man in de rolstoel komt niet echt overtuigend over en het MTV-gedeelte zit ook niet echt lekker) maar de balans is toch wel positief op het eind.
3 op 5
Tony
Yak
Heel benieuwd naar. Ik zag hem laatst trouwens velly velly cheapo bij de Free Record Flop liggen.
Was wel een leuk filmpje. Stuur twee puberende tieners een bank binnen en zie hier het resultaat. 3*
Goodfella
Tijdens het eerste kwartier lijkt de film nog wel wat potentie te hebben, maar vanaf het moment dat die ontzettend irritante kleuter à la Al Pacino luid brullend aan z'n gijzelingsactie begint wordt deze film een nogal lachwekkende vertoning. 2 *
De_Filmpoëet
Redelijk eens met deze reactie van Goodfella. Het overschreeuwen, overacting, van de hoofdrolspeler (ene C. Van Hoy), nekt de film genadeloos. Ook heeft de film niets nieuws te bieden, al valt daar nog mee te leven, maar dus niet met die ene schreeuwerige C. Van Hoy (Reynolds is ook niet best trouwens, om ook nog maar te zwijgen over de acteur in de rolstoel.). De 2sterren van Goodfella vind ik alleen veel te hoog gewaardeerd: ik dacht zelf aan 0.5 ster voor deze draak.
Ik vond Van Hoy nog het beste. Barton is wat houterig en Reynolds probeert zich manmoedig door een zeer slecht uitgeschreven rol te slaan.
Deze film is erg onevenwichtig. De regie is van een behoorlijk niveau. Het script is een zootje en ontkomt niet aan gijzelingsdramacliche's.
De film kent ondanks dat een paar erg goede momenten en is erg onderhoudend.
neo
Probleem met films waarin kinderen dingen doen die in mijn ogen niet geloofwaardig zijn, is dat ik mij dan enorm ga zitten ergeren. Idem dito bij deze film, maar zo af en toe was het toch best goed. 2.5 sterren
Muldertje
Op zich leuk concept, jammer dat het geheel wat langdradig en saai wordt....einde is daarentgen wel indrukwekkend maar helaas zag je dit mijlenver aankomen
Justice4All
Die kleintje heeft te veel actiefilms gekeken
Maar is opzicht een goeie film, best cool geacteerd door de jongen
..TannemaaT..
Vond het wel koel bedacht, in begin acteert de jongen wel heel waardeloos maar eenmaal in de bank vond ik het wel goed. Voor een B-film vond ik hem wel goed... * * * ....
Erg standaard. Zou zweren dat 't een tv-film was, maar volgens imdb is dat niet zo.
24/7
Irritant pubertje (dat alleen maar kan schreeuwen) besluit met vriendinnetje een bank te beroven. Gaap.
Volstrekt overbodige film.
Captain Pervert
Mischa Barton, dat is die houterige gratenkast uit The OC. Acteert ze hier wel goed?
/edit: een dude hierboven noemt haar ook houterig lees ik
Mike Lopez
Geweldig film zeg. die kinderen kunnen goed acteren zeg! had niet verwacht!! een 4 (****)
Purmerend
Helemaal mee eens.
Justice4All
Deels mee eens.
Het is een beetje "amateuristisch" opgenomen, mogelijk express, om een betere beeld te geven van de jeugd. Maar toch ik vind dat je deze film niet als "keiharde" actiefilm moet zien. De film geeft een goed beeld van een jongetje (en meisje) dat een slechte leventje lijden, mogelijke oorzaak ouders geven geen aandacht aan kinderen (dat stukje van de film herinner ik me niet zo goed meer). Op zich klinkt de film een beetje "overdone", maar er zit toch een waarheid in hoe de jeugd in zulke criminele circuit terecht zijn gekomen.
Als je tegenwoordig de jeugd zie hoe ze verwikkeld zijn geraakt in kleine criminalteit, is voor een kleine percentage van de jeugd terrecht gekomen in de grote criminaliteit.
Einde was juist verschrikkelijk. Standaard amerikaans moralistisch. Dat bloemetje....!
Appelmoes
Onlangs uit impuls gekocht, met nog wat andere cheap movies. Had er dus weinig van verwacht, maar viel zeker niet tegen! Goed verhaal en goed acteerwerk van de tieners. Deze onbekende film mag best beter beloond worden. Resultaat 3,5
otherfool
Een piepjonge Barton steelt meteen al de show in deze Dog Day Afternoon voor en met tieners. Een aardig idee en geen straf om te kijken, al weet je het na een uurtje wel. Wat Reynolds in deze film doet weet niemand, hijzelf nog wel het minste.
3*.
Bulle
Ik keek deze film voor Barton maar het verhaal is aardig, af en toe wat langdradig. De MTV & toilet stukjes vind ik overigens ontzettend grappig.
Riddick
Heb de film gezien toen ik 11 was.. de film was net uit.. Maar voor zo ver ik me kan herineren vond ik het wel een leuke film.. En ik wil hem niet nog eens kijken, want ik ben bang dat ik hem geen reet aan ga vinden..
Dus geef ik hem een 3*
Bulle
Aan het begin van de film vond ik het nogal moeilijk om erdoorheen te komen en na het zoveelste dreigement van Van Hoy wist ik het wel.
Uiteindelijk heb ik me toch wel vermaakt bij deze film, erg goed uitgewerkt en Barton blijft leuk.
Een vrij voorspelbare film, maar het einde was wel weer verassend.
*3,5
Dat zag ik nu net van heel ver aankomen.
Leviathan
Een vrij voorspelbare film, maar het einde was wel weer verassend.
*3,5
en 't is keertje wat anders 2 kinderen ipv volwassenen
waxs
Ze is lekker man, hier is ze nog jong en heeft ze nog minder tieten dan nowadays, tegenwoordig vind ik haar wel erg knap.
Eazyfan
Gisteren was deze film op MTV en ik heb gekeken, ik vond de trailer toch best leuk en de film zelf valt erg goed mee naar mijn mening. Het verhaal is idd niet super, 2 tieners die een bank proberen te overvallen, maar de echte sterkte zat hem naar mijn mening in het acteerwerk van Mischa Barton. Voor die leeftijd speelde hij zijn rol erg goed, paar leuke scenes, ook 1 quote die me erg bijgebleven is: You Want Me To Kill You? I'm Psycho
Gewoon hoe hij dat bracht, 3* voor een vermakkelijke film.
clutch
Heb ik ook op MTV gezien. Best aardige film eigenlijk. Alleen een heel slap verhaal.

Fans door het dolle heen met nieuwe beelden van 'The Super Mario Galaxy Movie'

'Kidnapped: Elizabeth Smart' gezien? Op Netflix kijk je ook deze vergelijkbare docu's

'The Lost City' met Daniel Radcliffe morgen te zien op televisie

Wat zijn de beste releases van deze week? Alle nieuwe films en series op streaming

Lucky Number Slevin
Misdaad / Thriller, 2006