menu

Sausage Party (2016)

mijn stem
2,87 (685)
685 stemmen

Verenigde Staten
Animatie / Komedie
83 minuten

geregisseerd door Greg Tiernan en Conrad Vernon
met de stemmen van Seth Rogen, Jonah Hill en Kristen Wiig

'Sausage Party' volgt de queeste van een worst naar zijn oorsprong. Het betreft een worst die uit een winkelwagentje is gevallen. Samen met zijn nieuwe vrienden begint hij aan een gevaarlijke reis door de supermarkt om voor de verkoop van 4 juli weer in de schappen te liggen.

TRAILER

https://www.youtube.com/watch?v=3TsKdBfosz0

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van Ste*
3,5
Zodra je (deze) Amerikanen de vrijheid geeft om alles te doen buiten een bepaalde ‘rating’ om is het meteen fucks and drugs wat de klok slaat met dit soort komedies. Vind ik altijd wat overdone en flauw en alleen ‘omdat het kan’.

Los daarvan vond ik het wel echt een leuke film, waar niet zozeer de grofheid als wel de vele, vele verwijzingen de boventoon voeren. Om de zoveel seconden zie je wel weer een referentie naar de actualiteit, popcultuur of raciale stereotyperingen. Veel te vaak om nog subtiel te zijn, en vaak ligt het er ook duimendik bovenop, maar voor een constante glimlach en plezier weet het zeker te zorgen. Lijkt me ook echt een feest om een film als deze te maken.
Sowieso vind ik het onderwerp voedsel gewoon erg leuk, helemaal omdat je daarmee natuurlijk uit een eindeloze bron van creativiteit en vondsten kan putten.

Regelmatig is het iets te plat (de Douche vond ik een behoorlijk awkward personage), maar dat wordt dan weer goedgemaakt door bijvoorbeeld die Stephen Hawking-bubblegum (hoe kom je erop) en de hilarische scenes waarin het voedsel ‘vermoord’ wordt.

Dikke 3,5*

avatar van PEN15
1,5
smakeloze, slappe worstenhap

met deze poster had ik de grappen wat meer in die geest verwacht. Op wat kleine woordspelingen na vond ik de humor van bedenkelijk onvolwassen kinderachtig niveau en het verhaal was veel te onnzoel en vergezocht. Is het echt zo lollig als er dermate om de haverklap wordt gevloekt? Antwoord zal overbodig zijn als ik zo naar de top 250 kijk.... ahem, kuch... als het nou gevatte beledigingen waren of als het gebruik daarvan werd beperkt tot enkele personages kan ik het me nog voorstellen, maar iedereen en de ganse tijd? Soortgelijks ook bij Ted 2010, schiet me echt in het verkeerde keelgat.

avatar van N00dles
3,5
Best een creatief idee, en animaties met eten zijn altijd leuk, maar inhoudelijk kun je er geen 90 minuten mee vullen zonder allerlei andere onzin bij te bedenken (zoals die flauwe Douche). Ik denk dat het beter had gewerkt als een korte 15 minuten animatie. Vooral het einde vond ik eigenlijk best raar en afgeraffeld.

Het was wel leuk om te zien hoe ze verwijzingen naar voedsel en allerlei metaforen gebruikten voor het 'leven buiten de supermarkt'. Dat verschillende schappen allemaal andere ideeën hadden over het 'hiernamaals' vond ik een grappig raakvlak met de echte wereld.
Het is wel allemaal een stuk minder braaf dan de gemiddelde animatie, maar eigenlijk betekent dat vooral veel flauwe drugs- en sekshumor. En een puberaal gehalte aan 'fucks'.

Een scene waarin voedsel werd klaargemaakt door een vrouw in haar keuken is al veel leuker, met allerlei creatief geanimeerde 'sterfscenes'.
Wel jammer dat het voor driekwart Amerika-only producten zijn die we in onze supermarkten niet hebben.

avatar van MovieHolic
4,5
Echt een geniale animatiefilm dit!! Niet voor kinderen zeg maar xD!
Enorm origineel, lekker grof taalgebruik en aan sexytalk geen gebrek.
Maar zonder grappen ik heb echt genoten van deze film!!

avatar van Crook
4,0
Dit was echt briljant (ik was wel stoned)

avatar van MDRAIJER
2,0
Flauw en puberaal maar met vlagen grappig en soms ook net iets te grof. Maar goed, het blijven de grappen van Rogen, Hill & de gang.

Leuke verwijzingen naar Meat Loaf, The Beatles, Saving Private Ryan, Stephen Hawking etc.

avatar van Kondoro0614
2,5
Sausage Party

Heb nu dan eindelijke deze film gekeken maar hij is ver onder mijn verwachtingen in verlopen. Had de film eerder geschat op een ander niveau dan dat hij nu heeft ,waar ik wel een beetje van schrok. We beginnen met een ellendig lang intro-liedje wat later in de film wel een hoofdonderwerp word. Het blijkt dan zo te zijn dat de levensmiddelen in de supermarkten leven, en de mensheid als ‘goden’ zien. Ik vond de animaties nou niet echt je van het en het was soms te oversekst.

Sausage Party was al vanaf het begin bekend omdat hij voor het ouderlijk publiek was, dat kon je niet gelijk zien tot dat de wezens gingen praten. Het was al gauw grof, oversekst of iets anders (niet voor de jeugd) waarbij je soms toch even op je hoofd krabde want de film kende een andere doelgroep. Al waren de personages heel kinderlijk bedacht, het geheel daar weer om heen was gewoon te volwassen, het was meer een tegenstrijdige film dan dat hij daadwerkelijk leuk werd.

Oke goed, je wist van te voren toch dat het ging gebeuren. De orgie (groepsseks) die op het laatst kwam was mij dan echt te overdreven. Als iets wel weg mocht was dit het, dit was gewoon niet leuk om naar te kijken. Ja ik ben van het mannelijk geslacht en ik vind dit soort dingen echt niet erg in een film maar, je kunt ook overdrijven.

Sausage Party is een film waarbij je toch wel even stil staat bij het verhaal, want die is vrij simpel. Een knakworst en een broodje zijn verliefd op elkaar. Toen er een honing-mosterd saus weer werd terug gebracht, die het wrede leven van de ‘goden’ wist namelijk: het opeten van de etenswaar, werd hij helemaal gek. De pot ging zelfmoord plegen waarna de worst en het broodje op vrije voeten kwamen. De knakworst ging op onderzoek uit om de waarheid te weten, terwijl zijn vriendje mee genomen werd en wist te ontsnappen. Ze komen achter de waarheid en de supermarkt gaat achter de mensen aan. Best simpel en kinderlijk maar ook wel weer leuk.

Hoewel ik mij de film anders heb voorgesteld en hij me soms wat tegenviel was hij zeker niet saai. Heb me het avondje wel gevuld maar, ik verwachtte er totaal wat anders van en, dat was jammer!

2.5*

0,5
Man man wat een zaadfilm
k kan er geen worst van maken zo slecht vond ik t. Was op het einde helemaal klaar met die worst en dat broodje.

avatar van Onderhond
2,5
Matig.

Toch wel grappig om te lezen dat dit een film voor "volwassenen" is, terwijl 16+ eigenlijk gewoon wil zeggen dat je een uitermate puberaal werkje voorgeschoteld krijgt. Op zich niks mis mee, maar héél volwassenen is dit natuurlijk niet. Integendeel.

Jammer genoeg is een deel van de humor gewoon weer simpele vuilbekkerij. Veel fuck zeggen is niet bijster grappig en als het dan toch echt moet dan wil een smakelijk Brits accent wel eens helpen. Bij Amerikanen is het vaak wel willen maar niet kunnen. Ook de zinspelingen worden té vaak herhaald en vallen te vaak in hetzelfde straatje. En de puns zijn gewoon erg flauw en niet geschikt als running gag.

De film is leuker wanneer er met parodieën en analogieën gespeeld wordt. De Saving Private Ryan scene is erg leuk gedaan, al vond ik de horror keuken nog net wat beter. Je zit even naar een mini-Braindead te kijken. Ook de trap tegen de schenen van religie is wel geinig, maar dan merk je dat de schrijvers niet echt vernuftig genoeg waren om het écht goed te maken.

Wat de regie betreft trouwens: de ene heeft ooit een Thomas the Tank Engine film gemaakt, de andere Shrek 2. Geeft al zo'n beetje aan wat je van de regie mag verwachten. Stemmenwerk bestaat vooral uit bekende namen, al zitten de meeste wel zo vast aan hun typetje dat het zelden echt storend is.

Ondanks de kort speelduur had ik het na een uurtje wel gezien. De film is niet consequent grappig genoeg en het laatste uur is eigenlijk een uitvergroting van de mindere humor. Toch zitten er een paar erg fijne scenes in en is het eerste uur redelijk makkelijk doorheen te komen. 't Is beter beduidend beter dan Pixar en gevolg, maar naar een aardig eindje verwijderd van "goed".

2.5*

avatar van Mitakcor
1,5
Om eerlijk te zijn vind ik het idee best creatief. Het is net als het afslachten van mensen door dieren. Maar de manier om de film te maken vind ik jammer genoeg heel erg flauw. Het begint wel realistisch maar gauw merk je later dat het gewoon een film zonder doel is. Na een half uurtje is het gewoon niet grappig meer. Een geweldig idee maar de uitwerking heeft het helaas geweldig verpest.

avatar van umbra
4,0
Crook schreef:
Dit was echt briljant (ik was wel stoned)

Echt e, was hier ook mega vet

avatar van scorsese
3,5
Goeie film over een worstje dat niet kan wachten tot hij gekocht wordt en samen met zijn broodje kan zijn. Een toch wel originele animatiefilm die toch wel een tegenhanger genoemd kan worden van de Disney en Pixar-films. Lekker grof op meerdere niveaus en ondanks dat er meer dan genoeg te lachen valt had de film ook zeker niet langer moeten duren. Een toffe stemmencast (o.a. Edward Norton die Woody Allen imiteert). Met gemak 3.5 sterren.

avatar van Daan258
2,5
Zo lang op gewacht, zo lang naar uitgekeken en dat behoorlijk tegengevallen.

Gisteren na lange tijd opgezet en had er onwijs veel zin in. Een hele gave stemmencast maar dit was ook het enige wat echt leuk was aan de film want ik moet heel eerlijk zeggen dat ik niet echt heb kunnen lachen om de film. Ja, er zaten zeker wel een aantal aardige leuke scene's tussen waar ik om heb kunnen lachen maar zeker niet van wat ik ervan verwacht had.
Ik kan de film gewoon eigenlijk alleen met één woord omschrijven en dat is vermakelijk.
Het verhaal was ook erg leuk ook al ging er daar ik niet met die gedachten in maar echt alleen om de humor maar nogmaals viel dit zo onwijs tegen.
Slecht is de film zeker niet en heb hem ook zonder moeite kunnen afkijken en denk ik zeker dat de film vele male leuker is als je nogal lam of lekker stoned bent XD.

Maar helaas kan ik er nu niet meer dan een 2,5* voor geven.

avatar van Nicholas
1,5
Punten voor originaliteit en een enkel geinig momentje, maar overall een enorme tegenvaller. Er valt gewoon veel te weinig te lachen en dat maak je niet goed met hoop fucks.

avatar van K. V.
3,5
Eindelijk deze eens bekeken en hij viel eigenlijk beter mee dan gedacht. 'k vond het nog een leuk verhaal die toch wel iets uitgebreider was dan verwacht. De film zag er ook erg goed uit. De stemmencast was ook leuk en er zaten wel enkele verrassingen in. De humor is niet altijd even subtiel en ook niet zo geschikt voor kinderen.
Het is geen super lange film, maar het tempo zit wel goed. Ook de soundtrack was wel leuk.
'k vond het wel een leuke film en heb met het zeker niet beklaagd.

avatar van cantforgetyou
2,0
Heel soms een beetje grappig, maar over het algemeen niet echt een hoogvlieger. Het grove taalgebruik is vaak niet leuk. Soms wel. Het idee is best leuk, maar toch niet goed uitgewerkt. Tja, wat moet ik hier verder over zeggen. Probeer hem uit, misschien is het wel je ding. Misschien niet.

avatar van Atmos
3,5
Ajax&Litmanen1 schreef:
Ha, lachen! Eindelijk eens een animatiefilm die gericht lijkt op volwassenen. Dit kan leuk worden.


Dan moet je deze zeker eens kijken..https://www.moviemeter.nl/film/71498/info/0#messages
erg grappig..

avatar van Decec
2,5
Een matige animatie/avontuur/komedie/fantasie film...
Redelijk gemaakte animatie...
Redelijk verhaal...
Prima achtergrond muziek/geluid
(Dolby Digital)...
Mooi HD kwaliteit breedbeeld...
Jammer geen top film...
Niet te moeite waard...

avatar van Tarkus
3,5
Mij kon deze animatiefilm wel smaken
Animatie dus, maar zeker geen film voor onze allerkleinsten, daarvoor is het schunnige taalgebruik en de vele verwijzingen naar seks er wel wat teveel aan.
Maar ik heb me er wel mee geamuseerd.
Leuke beelden ook, en mooie animaties.
En een toffe soundtrack, bijna anderhalf uur leuke onzin dus

4,0
Net voor de tweede keer gezien, toch met een ster verhoogd, omdat het eigenlijk een briljant gevonden meesterwerk is in de wereld van de zoetsappige animatiefilms.. De eerste keer vind k het een puberale standaard film, maar nu komt ie over als lekker controversieel en anders dan anderen. Ook het uitgangspunt is briljant.. Booschappen die gekocht willen worden en niet weten dat ze afgeslacht worden. Beetje hetzelfde uitgangs punt als The Island van Michael Bay, maar dan grover !

avatar van Shadowed
2,5
Te ver.

Sausage Party kwam vooral onder mijn aandacht vanwege de 16 rating. Bij een soort pixar animatie zoals deze had ik dat totaal niet verwacht. Dus heb hem toch maar aangezet, ik wist met een aantal recensies wel waar ik aan begon.

De humor is voor mij niet erg actief. De Seth Rogen humor was nooit bijzonder bij mij en dit is niets nieuws. Vooral omdat het zo vergezocht is. Zo ver dat de humor mij een beetje te boven is. Ook de orgy aan het einde was niet zo ontzettend lollig in mijn ogen.. Veel grofgebekte karakters waren ook niet zo bijzonder grappig in mijn ogen

Naast de negativiteit zit er ook een positieve laag overheen. Namelijk de bloedbaden, die ik bij vlagen wel amusant vond. Vooral omdat er een iets weg had van Saving Private Ryan. en met soms wat bloederige eindes is de film dan bij vlagen wel leuk om een keer te zien. Maar ook niet veel meer dan dat

avatar van Phantasm
3,0
Leuk bedachte animatiefilm die lekker wegkijkt. Prima vermaak.

avatar van james_cameron
3,0
Overdreven vuilgebekte en expliciete animatiefilm, met een nog niet eens zo heel erg slecht verhaaltje en een meer dan redelijke stemmencast. Het is jammer dat de voortdurende politiek incorrecte grappen en grollen de aandacht in negatieve zin opeisen. Daar is de nieuwigheid namelijk snel vanaf. Een aantal slim bedachte en visueel aardig uitgevoerde momenten zorgen hier en daar voor een glimlach, maar ik kon uiteindelijk niet zoveel met de film.

avatar van PEN15
1,5
Onlangs nog nr. 28 uit de lange reeks Treehouse of Horror Halloween specials van the Simpsons gezien en deze was weer lachen met o.a. een Coraline en Exorcist spoof, maar ook heel toevallig werd het gehele beginstuk verwezen naar Sausage Party met the Sweet Hereafter. Hûh, verbaasde met nogal dat die film daar zo opzienbarend voor was dat ze dat hadden gekozen. Barterfinger was te verwachten, uiteraard.

Maar nu nog even iets over de titel. Wat is daar nou eigenlijk de grap aan? OK, sausage fest dat lijkt me toch niet iets waar de gemiddelde man op afkomt, die ziet toch liever een pussy fest. Was het de bedoeling dat iemand een sausage fest verwacht, maar dan nee geintje geintje ome Joop, het gaat om échte worsten. Zou er daadwerkelijk een persoon met die gedachte hebben rondgelopen tijdens een gesprek in de kroeg, zo over een sausage fest gesproken, er schiet me een geweldig idee te binnen, daar moeten we een film omheen verzinnen. Succes verzekerd! Wat volgt, een animatie over gummi mannetjes met de titel "Rubber Johnnies"?

avatar van bjerik76
2,5
Ik vond het idee wel leuk, sommige grapjes waren ook leuk.
Niet alle karakters waren leuk, of vond ik er leuk genoeg uitzien.
Maar het was wel eens leuk om een animatie te zien die niet gericht op kinderen is, en wat grof, bloederig is.

Puntje eraf vanwege het einde, de slot scene's wat "het hoogtepunt" van de film moest voorstellen?
Dit was een beetje overbodig, en maakte de film weer enorm plat.

avatar van timburton
4,0
Sausage Party is veel meer dan een melige animatiefilm die in een stoned en oversekste bui voor goed vermaak zorgt (ongetwijfeld dat ook). De jongens van This is the End hebben deze keer een op het eerste gezicht verwarrende cocktail van Toy Story en American Pie naar buiten gebracht, maar in werkelijkheid zijn er weinig films die op zo'n komische manier de tragiek en verwarring van het leven aankaarten. Op melige, absurdistische en typisch Amerikaanse wijze wordt de ene na de andere existentialistische hamvraag aangekaart (snapt u 'm? ham? eten? laat ook maar...): Wat is de zin van het leven als het hiernamaals niet bestaat?; Is het beter om in een waan van zinvolheid te leven, of moet de grauwe waarheid worden blootgesteld?; Waar kunnen we hoop en geluk uit putten als het leven vooral leed, kommer en kwel is? Vervolgens weet de film zekere aanrakingspunten te visualiseren tussen het absurdistische supermarktleven van deze geanimeerde karakters en de recente historische ontwikkeling van onze Westerse geestelijke gesteldheid. Net als in het Westen, ondergaat de supermarkt een aantal specifieke gebeurtenissen die de secularisering en religieuze ontgoocheling van de samenleving reflecteren.

De eerste fase is de uitvinding van religie. In de film wordt dat niet voor niets uitgevonden door een groepje producten dat niet over datum kan geraken. Ook in de werkelijkheid werd het geloven in een hogere betekenis van het leven gepromoot door een kleine elite, die het zich kon permiteren als buitenstaanders (bijvoorbeeld als medicijnvrouw in een verder jagende, en dus vaak stervende, stam; of als priester, die veilig kon schuilen in de torens van het klooster, in plaats van zich te verkeren onder het gewone volk, wat gebukt ging onder gruwelijke ziektes en bloedige oorlogen). De film laat ons heel goed zien waar het voor religie om draait: het is vooral een fenomeen dat men laat vergeten wat voor verschrikkelijks er allemaal te wachten staat in dit korte, teleurstellende leven.

Daarna volgt een fase van geloofspluralisme. De eens zo sterke Christelijke kerk wordt gesplitst in verschillende kerkjes, en ziet met leden ogen aan hoe de wereld een lappendeken aan religies en ideologieën wordt, en hoe die ook onder elkaar oorlog voeren. Net als in het echt, beginnen de producten steeds vaker hun interpretatie van het hiernamaals op te eisen. De geestelijken, de onbederfelijke producten, beginnen zich af te vragen of religie wel zo'n goede uitvinding was.

De twijfel begint in te slaan bij mensen, en dat wordt versterkt door een aantal excentrieke figuren die door de samenleving niet serieus worden genomen en die beweren het licht te hebben gezien; ze suggereren dat er helemaal geen rede is om in een hiernamaals te geloven. Het deed mij denken aan de zeventiende eeuwse denkers die uitriepen dat God niet bestond en vaak als gevolg zelfmoord pleegden, of als kluizenaar zich afsloten van de wereld (zeventiende eeuwse atheïsten als Matthias Knutzen, Jean Meslier, Adriaen Koerbagh en Thomas Aikenhead zijn echt de mosterdpotjes van ons universum).

Een paar minder excentrieke maar kritische lui beginnen te luisteren. Ze zullen misschien niet meteen het bestaan van de hemel ontkennen maar beginnen wel rationaliteit en reden centraal te zetten in hun leven. Zoals ons hoofdworstje, Frank, aan zijn verliefde broodje vraagt: "Aren't you interested in the truth?". Een pijnlijke reis naar de waarheid is de enige manier voorwaarts. De wetenschap is ontstaan. De conclusies die zij trekt zijn alles behalve geruststellend.

Na de afbrokkeling van religie, en de dood van de Goden, weten de worstjes Frank en Barry ook even niet meer wat er te gebeuren staat. Net zoals wat filosoof Friedrich Nietzsche bedoelde toen hij uitriep dat God dood is, lijkt de film dan ook niet te gaan over of God bestaat, heeft bestaan, of nooit heeft bestaan. De kwestie aan het einde is dat God nu in ieder geval dood is, dus de vraag die gesteld moet worden is: wat nu? Net als in onze geschiedenis, het duidelijkst te zien in de jaren '60, toen de ontkerking compleet was, nemen de producten in eerste instantie genoegen aan hedonisme: niet de zin van het leven, maar genot komt centraal te staan.

De film houdt op een absurd moment op. De kijker blijft met veel vragen achter: zullen de producten nu in vrede leven?; En wat gaat er op de lange duur gebeuren? Veel producten zullen gauw over datum zijn en langzaam zal het rotten van het fruit zichtbaar worden. Begint dan het verlangen naar een hiernamaals weer opnieuw? Wat is de zin van het leven als er geen goden meer zijn? Ook de orgies houden op een gegeven moment op. Men moet weer verder met het normale leven. Maar zal het leven in de supermarkt ooit weer zo normaal en overzichtelijk zijn als toen er nog goden bestonden? De vraag die aan het begin van de film werd gesteld, is eigenlijk nooit meer beantwoord: Wat is de zin van het supermarktleven? De vragen die echoën door de gangpaden van de Albert Heijn, zijn de vragen die ieder van ons zichzelf wel eens stelt.

avatar van Mescaline
3,5
Mescaline (moderator)
Fijne animatie film die zelfs wel een beetje doet denken aan een stoner film.
Leuk persiflage op Woody Allen! Briljant ingesproken door Edward Norton.

Lekkere flauwe, droge maar ook harde humor samen met de soms dromerige beelden die Sausage Party voorschotelt.
Het verhaaltje is verder wel redelijk standaard, maar de invulling erg creatief!

3,5*

avatar van LhKsoft
0,5
zeker niet voor een jong publiek bedoeld.. Zeer schunnige oversexte dialogen. Gevaarlijk omdat bijna elk kind tegenwoordig denkt dat een animatie voor hem/haar is (ondanks het tekentje 16+ op de verpakking). Deze film komt zeker niet bij mij thuis op de boekenplank te staan, veel te riskant voor de kids..

Ik als volwassene vond de film maar niks. Ik heb er al veel leukere animaties gezien. Mij kon de film niet echt boeien.

avatar van martijn011
2,0
Viel me erg tegen.

Het is absoluut een film voor volwassenen, maar het lijkt wel alsof het door een stelletje kinderen bedacht is.
De ene grap is nog vulgairder dan de andere, op een gegeven moment had ik het er wel mee gehad. Een paar zijn nog wel leuk, maar dit ging totaal over the top.
Visueel is het ook maar matig, de geanimeerde wezens zijn erg kaal, zeker als je het vergelijkt met andere animatiefilms die de afgelopen jaren zijn uitgekomen.

Af en toe zit er wel een geslaagde grap tussen, maar het merendeel was het niveau van pubers van twaalf, dertien jaar die een snuif teveel genomen hebben.
Onvoldoende, 2*

avatar van jippie2010
2,0
Ste* schreef:
Zodra je (deze) Amerikanen de vrijheid geeft om alles te doen buiten een bepaalde ‘rating’ om is het meteen fucks and drugs wat de klok slaat met dit soort komedies. Vind ik altijd wat overdone en flauw en alleen ‘omdat het kan’.


Precies dat. Flauw, smaakloos, en maar zelden echt grappig. Beetje gênante vertoning. *2.0

Gast
geplaatst: vandaag om 20:09 uur

geplaatst: vandaag om 20:09 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.