• 9.378.920 stemmen

Met onder meer: Matt Damon, Julia Stiles en Alicia Vikander

Releasedatum: 28 juli 2016

Plot Jason Bourne

"You know his name"

Het is jaren geleden dat Jason Bourne van de radar is verdwenen, maar inmiddels is de meest dodelijke voormalige agent van de CIA uit de schaduw gestapt. In een post-Snowden tijdperk dat bezwijkt onder zware lasten en een financiële crisis waaraan geen einde lijkt te komen, reist Bourne van Athene naar Las Vegas. Weliswaar heeft hij zijn geheugen terug, er zijn nog altijd vragen die beantwoord moeten worden.

Jason Bourne

CIA Director Robert Dewey

Nicky Parsons

Aaron Kalloor

Craig Jeffers

Director NI Edwin Russell

Malcolm Smith

Christian Dassault

Ik weet niet of dit nog wat toevoegt aan de trailer:

JASON BOURNE - Exclusive Preview | Universal Pictures - UPInl - YouTube

de grunt

Weinig volgens mij, wel een betere indruk van de strapatsen van Vincent Cassel. Heerlijk gecast die vent.

avatar van Flitskikker

Flitskikker

Voorpremière op woensdag 27 juli. Zou-ie nog eerder in de sneak komen? Of zit er embargo op?

Matt Damon heeft 25 regels tekst in 'Jason Bourne' - FilmTotaal filmnieuws

Haha, prachtig.

lidvanmoviemeter

Op imdb.com krijgt hij een 9.4 (10.955) stemmen. Dat zou betekenen dat ie beter is dan the shawshank redemption.

Flitskikker schreef:

Ik vrees dat Matt Damons carrière nog niet erg genoeg in het slop zit om een plekje in de sneak te bemachtigen. Bruce Willis was een tijdje geleden, zal nu Al Pacino wel weer aan de beurt zijn.

lidvanmoviemeter schreef:

Dus dan is hij gelijk ook echt beter? Dan is Step Up blijkbaar ook beter dan Under The Skin. It's a brave new world!

John Milton schreef:

Je kan toch lezen. Ik zeg dat Jason Bourne een 9.4 krijgt op imdb. Omdat the shawshank redemption een 9.2 heeft betekent dat toch automatisch dat die film NU beter is dan the shawshank redemption toch ?. Ik wil niet zeggen dat dat zo blijft maar het staat toch allemaal duidelijk omschreven ?.

Mijn persoonlijke mening is dat er NOOIT meer een film uit gaat komen die beter is dan the shawshank redemtion.

John Milton

Het is meer een kwestie van begrijpend lezen denk ik, waar dit mis gaat. Ik trok jouw stellingname door naar twee andere titels, waarbij de ene hoger scoort dan de andere, met de (mijns inziens retorische) vraag of hij daardoor ook echt gelijk beter ís, simpelweg omdat hij op een bepaald moment (in dit geval nu) door een groep IMDb gebruikers gemiddeld hoger wordt beoordeeld.

Leek me een nogal 'bijbelvaste' interpretatie van IMDb

avatar van horizons

horizons

En daarnaast vind ik dat er al heel veel betere films dan shawshank redemption zijn uitgekomen.

Los daarvan ben ik wel benieuwd naar deze film.

de grunt

Ik voel hem gewoon al aankomen... Bradshaw ***** , VK vermoedelijk vier ballen, maar op hoop van zegen óók de volle mep

avatar van (verwijderd)

(verwijderd)

Voor zover ik kan zien is er slechts 1.300 keer gestemd. Bij 100.000 kan het dus net zo goed een 6.5 zijn, maar uit eigen ervaring is dit alsnog een fantastisch begin met een hoge kans dat het een 8 of hoger wordt. Wat heb ik hier zin in zeg!

Zwolle84

Zijn dat niet weer gewoon die ingekochte stemmen? Of schieten ze na vier hooguit redelijke Bournes nu opeens keihard in de roos?

avatar van (verwijderd)

(verwijderd)

Redelijke Bournes? Die laatste valt überhaupt niet mee te tellen, de andere 3 scoren een 7,8, 7,9 en 8,1. Denk dat redelijk dan niet het goede woord is, zulke films starten altijd met veel hogere ratings en daarnaast geloof ik zelf ook niet eens in die gekochte stemmen.

avatar van The Oceanic Six

De originele Bourne trilogie is fantastisch (heb ze deze maand nog opnieuw gekeken), die zijn echt niet ''hooguit redelijk''. Deel 4 was wel heel matig en overbodig.

Zwolle84

Ik weet niet hoe het bij deze film zit, maar bij de meeste films die boven de 9 openen zijn de stemmen ingekocht hoor. Er zijn dan vaak alleen nog maar press screenings geweest, die critici waarderen nu niet bepaald hoger dan het gewone publiek en met name de fans doen.

Maar je hebt inderdaad gelijk wat betreft die eerste drie delen. Scoren veel hoger dan ik dacht. Wel apart, ik vind het echt 13 in een dozijn.

John Milton

Nee, dat zijn ze echt niet hoor. Niet voor mij althans.

de grunt

Zwolle! wat zeg je me nou

Zwolle84

Ik vind ze zo Quantum Of Solace-y. Allemaal van dat flitsend bedoelde maar niet te volgen, rommelige camerawerk, en zowel qua verhaal als uitvoering niets bijzonders plus ook nog eens die saaie Matt Damon.

Maar ik ga deze nieuwe wel een kans geven dit weekend, al is het maar om Alicia. Na die nikserige trailer valt het vast mee.

Die eerste zin gaat mijn Canon van MM heiligschennis in, Zwolle

Zwolle84

Matt raakt anders zelf ook wel eens in de war...

avatar van YouDrunkGoHome

YouDrunkGoHome

De eerste reviews zijn niet erg positief...

Jason Bourne (2016) - Rotten Tomatoes - rottentomatoes.com

Ai, Bradshaw kraakt 'm..

***/***** Guardian

avatar van AmazingPP

AmazingPP

lidvanmoviemeter schreef:

Ik ben het helemaal met je eens. Er komt volgens mij ook nooit een betere film dan "The Shawshank Redemption".

avatar van martijnk

martijnk

lidvanmoviemeter schreef:

Dat is persoonlijk ik vind shawshenk overrated Ik vind alles op imdb tegenwoordig wel overrated eigenlijk.

avatar van Brave-Neo

Brave-Neo

Tot nu toe zijn het de mannen die het echt geweldig vinden!!

Geen verrassing uiteraard bij een actiefilm als deze en ik ben zeer benieuwd dit weekend!

Jason Bourne (2016) - User ratings - imdb.com

John Milton

en die RT score stemt ook niet echt positief. Fuck. This is not what I was hoping for. Maar ik ga alsnog. reviews be damned.

avatar van tbouwh

tbouwh

van die trailer werd ik verbazingwekkend genoeg totaal niet enthousiast. Rommelige camera, verhaal oogt totaal niet vernieuwend en Damon ziet er te autopiloot uit voor een veteraan die terugkeert voor een nieiwe sequel. Bourne-films staan toch allemaal op 4*, zo uit m'n hoofd. Ik ga em morgen zien, ben benieuwd.

martijnk schreef:

Ik heb hem wel eens 5x achter elkaar zitten kijken. Had hem nog een 6de keer aangezet maar daar heb ik maar van af gezien. Alles aan en in die film klopt. Voor mij is het DE ultieme film.

Hoop is inderdaad het mooiste wat er is in dit leven !.