• 9.375.219 stemmen

Gattaca (1997)

Sciencefiction / Thriller | 106 minuten

Genre: Sciencefiction / Thriller

Geregisseerd door: Andrew Niccol

Met onder meer: Ethan Hawke, Uma Thurman en Jude Law

Plot Gattaca

"There is no gene for the human spirit."

Dankzij de vooruitgang van de wetenschap is het nu mogelijk om vooraf de eigenschappen van je kinderen te bepalen. Maar Vincent Freeman is op de ouderwetse manier geboren en hij moet zich staande houden tussen de perfecte mensen om hem heen. Om zijn droom, een ruimtemissie, te verwezelijken neemt hij de identiteit aan van een genetisch perfect persoon. Maar als de missieleider vermoord wordt, is hij de hoofdverdachte.

Vincent Freeman

Irene Cassini

Jerome Eugene Morrow

Detective Hugo

Adult Anton Freeman

Director Josef

avatar van Purmerend

Purmerend

Inderdaad lekker geacteerd en een prima verhaal. Al die haren, pis, bloed, broer-competitie (zwemmen) en de weg oversteken dragen daar aan bij. 3,5*

avatar van GogigaGo

GogigaGo

Prachtige film. Fantastisch verhaal en acteerwerk van vooral Ethan Hawke en Jude Law.

De muziek past ook absoluut bij het verhaal. Zeer goed.

Inderdaad een creepy gevoel als dit de toekomst kan zijn. Dit creepy gevoel had ik ook bij Brazil.

Ook zo'n science fiction met een creepy omgeving.

Super!

avatar van T.S.S.A.

T.S.S.A.

Geweldige film.

Volgens mij is dit echt een van de weinige films waarbij ht niet gaat om het verhaal maar om de problemen uit die tijd ik zou dan ook nooit in zo'n discrimerende wereld willen leven.

De cast is echt geweldig vooral Ethan en Uma die echt super goed acteren. De effecten en dan vooral die van de raketten die gelanceerd worden zijn bar, maar ach daar gaat deze film oowk niet om.

Muziek is erg ontroerend en past goed bij de film.

Gister voor de tweede keer gekeken en weer viel mijn mond open van verbazing hij blijft gewoon zo geweldig goed meteen me stem verhoogd

van 4.5* naar 5*

avatar van Jordy

Jordy

mikey schreef:

Wie gaat er nou snachts zwemmen met lenzen??

Huh, wat bedoel je hiermee?

avatar van Nicolage Rico

Nicolage Rico

• 20220 berichten

Aardige film. Het verhaal is goed en boeit op zich wel. Ik werd alleen niet meegesleept in het verhaal en vond deze film daardoor matig.

Leuk geacteerd, maar ik vond vooral sommige ideeën sterk gevonden. Zoals de pianist met 12 vingers... Lachen.

3 1/2 ster.

avatar van mikey

mikey

@ jordy. hij ging zwemmen zonder bril, met zijn broer.

Disk

Goede film, hoewel ik Uma Thurman en Jude Law bij verre perfecte mensen vind krijgt hij toch een 3.5

avatar van Jordy

Jordy

mikey schreef:

@ jordy. hij ging zwemmen zonder bril, met zijn broer.

Ik snap nog steeds niet wat nou het probleem is, sorry.

Disk

Waneer je met contact lenzen onderwater gaat zwemmen is er een kans dat ze eruit drijven.

Maar Vincent zwom niet onderwater, dus dan kon hij ze ook niet kwijtraken.

avatar van H2O

H2O

ik heb deze film enkele jaren geleden op de tv gezien en heb hem naderhand ook op dvd gekocht.

De film heeft een sterke cast en een boeiend verhaal. Het absoluut wetenschappelijke wordt beperkt tot de titel zodat de film niet vervalt in een semi-wetenschappelijke (lachwekkende, zoals die films dan meestal worden) prent. De problematiek wordt op de juiste manier in beeld gebracht en ook de toekomstblik in retro stijl is speciaal. Echt een topfilm en een aanrader.

4,5 *.

avatar van SillyWilly

SillyWilly

Disk schreef:

Maar Vincent zwom niet onderwater, dus dan kon hij ze ook niet kwijtraken.

Vincent moet even onder water om zijn broer op te vissen

En bovendien zwem ik ook altijd met m'n lenzen in omdat ik anders misschien tegen andere zwemmers aanbots Ik ben er nog nooit eentje kwijtgeraakt.

avatar van ~Jewel~

~Jewel~

Wel een mooi verhaal en goede acteurs: Ethan Hawke, Uma Thurman en Jude Law (een van mijn favorieten en erg sexy!)

avatar van spuit11

spuit11

SF is normaal niet echt mijn genre, maar zoals het in deze film wordt uitgevoerd, zou ik willen dat er meer films werden gemaakt. Geweldig thema dat je echt aan het denken zit en inderdaad ook wel toepasselijk is voor de maatschappij van nu.

Dit is ook een van de betere rollen van Ethan Hawke die ik heb gezien en Jude Law was ook erg sterk bezig.

Ik denk dat ik hem binnenkort nog een keer ga kijken, om alles nog een keer goed tot me door te laten dringen.

PS Je kunt best zwemmen met lenzen in, als je maar niet onderwater gaat. De kans is dan dat je lenzen uitvallen, maar is bij mij nog nooit gebeurd.

avatar van mikey

mikey

Ik heb geen lenzen . Overdag zou je anders ook natuurlijk een tegenligger kunnen vragen waar het strand is, als je ze verloren hebt. snachts wordt dat moeilijker. Mag je eigenlijk de Borstcrawl doen met lenzen? sorry hoor dat ik er over begonnen ben.

avatar van the_watcher

the_watcher

Alhoewel ik de film goed uit te staan vond, maakt hij niet zijn belofte helemaal waar. De idee waar de film op stoelt: dat het een grove misrekening is de genetisch goede mens als superieur te beschouwen blijft even interessant na de film. De film rekent nergens mee af.

avatar van its my life

its my life

Een film die je meesleept en niet meer los laat.

Hawke een van mij favo acteurs zet een erg goede rol neer als een dubbelganger.

een 3.5

avatar van jherb

jherb

saaie kutfilm vol cliches, overdrijvingen en lege sentimenten. het enige dat me aan t denken zette was de vraag waar hawke en uma in godsnaam hun motivatie vandaan haalden. doorspoelen die handel. een 2.

avatar van fabbyke

fabbyke

Ik had van Gattaca zoveel meer verwacht het is wel goed dat er niet zoveel actie inzit dat had de film nog slechter gemaakt. Ik heb de dvd wel niet afgezet dus hij krijgt nog 1.5*

avatar van Cupido

Cupido

• 1911 stemmen

Is er naast de Superbit dvd-versie van Gattaca ook nog een normale dvd uitgave met redelijk geluid, beeld en extra's in Nederland?

avatar van OnCe

OnCe

Zeer sterke film, met momenten zeer spannend. Misschien beetje vergezocht maar zeker goed uitgewerkt, en damn ik zie Alan Arkin graag spelen, zijn stem en manier van praten alleen is al schitterend.

avatar van D-ark

D-ark

Ik heb een zwak voor Ethan Hawke, Uma Thurman en Jude Law dus dit moet mijn ultieme film zijn.

En dat is ie geweldige spel van de drie en geweldige verhaal en een geweldige sfeer.

4,5

avatar van D-ark

D-ark

verhoogd naar een 5

avatar van Werwolf

Werwolf

Prima film! Had niet echt hoge verwachtingen toen ik hem ging kijken, maar het verhaal en de acteerprestaties zijn top! Vooral Ethan Hawke speelt erg sterk.

****

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Goede film, hoewel ik dit soort sf-thema's nu al vaak genoeg heb zien voorbij komen (niet zelden in anime) werkt het hier goed. Jude Law is weer heerlijk om te zien

avatar van LiefHebber20

LiefHebber20

4.½ Zeker waard..

Goed acteer werk!

avatar van davidov

davidov

interessante en mooie film. 4.5*

Lang geleden dat ik een film zo mooi/boeiend vond als deze.

avatar van Wezze

Wezze

Heerlijk soundtrack ook, die steeds terug kwam, maar geen moment irriteerde.. Mooi en interessant verhaal.. 4.5*

avatar van boerenpummel

boerenpummel

Aardige sf. Ben geen grote liefhebber van het genre, maar deze film gaf in ieder geval een voor mij redelijk geloofwaardig toekomstbeeld. Het verhaal van de film vond ik niet zo heel bijzonder, al is het thema van de genetische gemanipuleerde mens die boven de "gewone" mens staat wel interessant.

avatar van predator

predator

• 1951 stemmen

Mooie thrillersf. Goed uitgewerkt en een prachtige Uma.