• 9.369.469 stemmen

Geregisseerd door: Mark Herman

Met onder meer: Pete Postlethwaite, Tara Fitzgerald en Ewan McGregor

Releasedatum: 23 oktober 1997

Plot Brassed Off

Een mijndorpje wordt bedreigd om gesloten te worden. De enige hoop voor de inwoners is dat hun Grimley Colliery Brass Band meedoet aan een nationale competitie. De bewoners hebben de hoop al opgegeven als ineens Gloria verschijnt met haar blaasinstrument. Ze wordt de enige hoop voor de band en zet haar relatie met haar vriend Andy op het spel als ze meedoet met de band.

speedy23 schreef:

De poster past inderdaad niet bij de inhoud van de film...

de cover van de dvd is meer gepast.

avatar van speedy23

speedy23

Die is inderdaad beter Bloompje.

Poster Brassed Off.

Da's geen poster maar een videohoes.

Dit is de poster: link.

kappeuter schreef:

Da's geen poster maar een videohoes.

Dit is de poster: link.

Dit is idd de poster zoals ik hem ken.

Op de cover van de dvd staat alleen Ewan met tuba/trombone whatever. Ook niet mis natuurlijk

Ok, plaatje vervangen. Misschien dat we nog eens een iets betere scan vinden, maar deze kan zo wel.

kappeuter schreef:

is ook een heel mooi beeld. alleen had Ewan iets aan zijn kapsel moeten doen (zie ook A Life Less ordinary).

avatar van speedy23

speedy23

In die laatste zit inderdaad 'muziek' in..

avatar van Teskuh17

Teskuh17

Bloompje schreef:

.. kapsel is inderdaad gewoon te slecht (eveneens als in Life Less Ordinary ja)

avatar van Springmuis

Springmuis

kan hem straks gaan zien in cinema

in verband sint baar .

is zien wa het word he

avatar van ChrisX

ChrisX

Vanavond een herkansing om hem te zien en dat ga ik ook zeker doen.

Deze film was in Engeland een behoorlijk groot succes, zoveel zelfs dat het ook een erg positieve uitwerking had op het hele fenomeen brassband (een orkestvorm met een erg bijzondere klank en bijbehorende muziekcultuur) dat op eens ook door de jeugd weer werd gezien als iets wat best wel leuk is om te doen.

Overigens, ik heb ooit eens de soundtrack van deze film in m'n handen gehad... toch maar eens zien of hij nog te krijgen is.

avatar van mirjo 2

mirjo 2

Heerlijke film. Typisch Engelse humor, ontroerend, soms hilarisch en heel erg menselijk. Opnieuw een sterke rol van Pete P (wat 'n naam).

avatar van wimspeedy56

wimspeedy56

Inderdaad een prachtfilm ! Alleen de rol van het meisje in het script enigszins onlogisch bij de andere spelers overkomend.

avatar van swoppy

swoppy

Iedereen krijgt het leven binnen, zij die het weer naar buiten weten te brengen op welke creatieve manier dan ook, zijn in mijn ogen de gelukkigen op aarde.

Prachtige film over "er samen voor gaan"

Voor mij (als hobby-muzikant) een 5

avatar van Zelva

Zelva

Arkwright Travel - New York, London, Paris & Grimley - But mainly Grimley

Visrestaurant 'In Cod We Trust'.

3,5 *

v.i.c.t.o.r.

Goed!!!

avatar van Cwk

Cwk

geweldige film. lievelijke goede gevoelens.

avatar van Razorcut

Razorcut

Super film met goede muziek, schitterende acteerprestaties, een sterk scenario en enkele zeer aangrijpende scènes. Postletwhaite is schitterend! Juist bekeken en verhoog naar 4,5* Na 4 keer kijken nog altijk tot tranen toe bewogen worden is een sterk staaltje!

avatar van twin

twin

heerlijke film, tragiek en humor liggen hier dicht bij elkaar bijvoorbeeld het stukje dat de clown een centje gaat bijverdienen en het moment dat hij thuis komt er deurwaarders voor zijn deur staan en erop af rent met zijn grote pipo de clown schoenen echt hilarisch tragisch

Fantastische scene inderdaad .

avatar van v.i.c.t.o.r.

v.i.c.t.o.r.

Dat slot, met alleen maar beelden, is erg goed! Verder ook goed: invoelbaar en oprecht

avatar van Humanspectrum

Humanspectrum

De tekst op het dvd- hoesje deed vermoeden dat dit een mooie film zou worden, maar de tekst bleek, net als die hierboven, niet te kloppen. Ik was wel zeer geroerd door de film, maar vond hem toch ook vlak.

Het "playbackblazen" was slecht en karakters doen ineens dingen die je niet aan ziet komen als kijker. Ik vroeg me af en toe af: "Waarom doet die of die dat? Waarom is hij of zij dat ineens?" De oude Pete Postlethwaite in een film gebruiken vind ik briljant, maar Ewan McGregor in een brassband zetten, vind ik compleet ongeloofwaardig. Toch: 3,5 *

avatar van Caldora

Caldora

Film geeft een mooi beeld van de samenleving in Engeland in deze tijd; vooral de muziek spreekt. Beetje jammer dat er erg duidelijk een bandje onderzit. Topfilm!

avatar van griffier

griffier

Ik sluit me aan bij Caldora. Niet moeilijk doen, gewoon plat en genieten.

avatar van Uzza_Sparta

Uzza_Sparta

een van de betere Britse films uit de jaren 90. een aanrader

en Tara Fitzgerald intussen bekend als Dr. Eve Lockhart uit de populaire series Waking The Dead

avatar van sweinsteiger

sweinsteiger

Deze film is zo hartverscheurend, zo mooi, zo grappig, zo spannend (alles wat een goede film nodig heeft). Zo dacht ik echt dat "pete posthelwate" (ik weet niet hoe hij in de film heet) dood zou gaan, ik was aan het wenen.. Onbekend, maar oh zo goed.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Verrassend goed met echte personages goede dialogen en een vertederende sfeer. "Ik vind het niet leuk dat papa triestig is," zegt Phils zoon, "maar ik zie hem liever triestig dan helemaal niet." Kijk, zo'n dialogen zorgen bij mij echt voor kippenvel want dit is zo authentiek mooi als je de situatie in beschouwing neemt.

Het is de zoveelste film over de verarming van Britten door de sluiting van mijnen; Loach en andere sociaal geëngageerde regisseurs hebben het thema al bewerkt. Deze film heeft net dat ietsje meer. Het is al gezegd geweest : de cocktail van humor en tragiek werkt wonderwel...en Tompkinson die Phil speelt doet het schitterend!!!! Inderdaad echt wel zielig hoe die clownsfiguur de deurwaarders te lijf gaat. Je weet niet of je daar nu moet mee gaan lachen of niet . Zeer sterke scène. Ook Phils natte ogen wanneer hij met zijn makkers een nummertje speelt voor de kliniek waar zijn vader ligt getuigt van grote klasse. Het wat emotionele en voor de hand liggende einde is een kleine domper op een anders meer dan geslaagde film die het vooral heeft van prachtig acteerwerk en ook een bedenking is over de begeesterende kracht van muziek. Ik ga toch voor een 4*

avatar van J. Clouseau

J. Clouseau

So God was creating man. And his little assistant came up to him and he said: "Hey, we've got all these bodies left, but we're right out of brains, we're right out of hearts and we're right out of vocal chords." And God said: "Fuck it! Sew 'em up anyway. Smack smiles on the faces and make them talk out of their arses." And so, God created the Tory Party.

Geweldige film over tijden van crisis en de liefde voor muziek. Hier en daar hangt een wat prekerig toontje over het geheel heen, maar over het algemeen is dit een pracht van een film vol schitterende vondsten (de clown die de deurwaarders te lijf gaat en zich daarna probeert op te hangen...), uitstekende acteerprestaties (Pete Postlethwaite is fenomenaal), gekruid met een aantal zeer goede klassieke stukken en alles overgoten met dat sociale sausje waar de Britten wel een patent op lijken te hebben (zie ook The Full Monty). Brassed Off is een tragikomedie zoals het hoort, een sociaal drama met satirische humor en een thema dat 15 jaar later nog steeds brandend actueel is.

avatar van Brix

Brix

• 19675 berichten

Naar mijn mening nog steeds te lage score hier voor deze prachtige film