Genre: Drama / Komedie
Geregisseerd door: Mark Herman
Met onder meer: Pete Postlethwaite, Tara Fitzgerald en Ewan McGregor
Releasedatum: 23 oktober 1997
Plot Brassed Off
Een mijndorpje wordt bedreigd om gesloten te worden. De enige hoop voor de inwoners is dat hun Grimley Colliery Brass Band meedoet aan een nationale competitie. De bewoners hebben de hoop al opgegeven als ineens Gloria verschijnt met haar blaasinstrument. Ze wordt de enige hoop voor de band en zet haar relatie met haar vriend Andy op het spel als ze meedoet met de band.
Yak
Wel een genietbaar en snoezig filmpje. Het shot van Pete Postlethwaite waarin hij staat te dirigeren op een platte kar, gaf me bijna een hartaanval van het lachen
Tonyvdb
dit is toch een heel goeie film, komaan.
Hoe komt deze film in de Flop 100, dat kan toch niet ???????????
****' 4,5 op 5 ****'
Jos2

waarom?
Omdat het dodelijk saai was.
EmDee
Ja maar Jos2, je zegt dat je hem hebt uitgezet. Ik vind het dan niet terecht dat je een stem uitbrengt.
EmDee
-Sex, drugs and rock 'n' roll, ladies?
-But we can without the drugs and rock 'n roll!
Wat een prachtige uitspraken.
Geweldige film met verder mooie rollen voor Stephen Tompkinson (Peter in Ballykissangel) en de vrouw die Barbara speelt in The Royle Family.
chrissie
prachtige film, als je die hebt uitgezet, is het misschien omdat je niet van dit soort muziekjes houdt?
EmDee
Ook mijn stem omhoog gehaald. Heb voor de tweede keer van begin tot eind genoten. Ook omdat ik nu wist dat Gloria voor de company werkt maakt sommige dingen in de film duidelijker.
Maar de show wordt nog steeds gestolen door Mr. Knockles. En natuurlijk de plaatselijke bus met het opschrift:
New York, Paris, London and Grimley. But mostly Grimley.
neo
prachtig acteerwerk, leuke dialogen, af en toe grappig en zeer ontroerend. 4.5 sterren
pinky
- 1999 stemmen
Een fanfare. Lachen dus? Nee, verwacht geen The Full Monty II. Deze film is in wezen ouderwets Engels kitchen-sink drama, opgehangen aan , vreemd genoeg, een cliché plot volgens Hollywood-recept. Ok, het is geen zwartwit, er zitten geen 30 minuten scénes in, en er valt wel degelijk wat te lachen. Maar de sprookjesplot wordt dik ondergeschikt gemaakt aan het eigenlijke onderwerp: het uitzichtloze bestaan in het arme noorden van Engeland en wat dat doet met mensen. De film is zo knap gemaakt, dat bij bepaalde scénes een volwassen mijnwerker de ogen nog niet droog houdt. Vier sterren.
speedy23
Het lijkt wel of de Britse film - gesterkt door successen van Ken Loach, Mike Leigh en Stepher Fears - zich optrekt aan de sociale ellende van zijn verkommerde industriestadjes. En dat is helemaal niet erg, want het leidt tot fantastische films. Mark Herman toont deze problemen in elk geval met charme en veel zin voor bitterzoete humor. De acteurs hadden er ook zin in en maken er, ondanks de cynische ondertoon, een vrolijke boel van. Zoals de traditie in dit soort films het wil, krijgt hier ook Maggie Tacher weer de schuld van alles wat in het Engeland van de jaren '80 is misgegaan... Meer van dit aub.
FisherKing
Denk ook aan Michael Winterbottom en Lynne Ramsay.
Wouter: 1 ster????
Komaan, zo'n lage waardering is echt onmogelijk.
Waarom? Ik vind mezelf gul. Wat een saaie film, zeg. Niet eens af kunnen kijken.
Bloompje
Echt een goede film! Heerlijk, die Britste films!
idd. Echt een mooie film. Ik hou van die Britse humor. Spijtig dat deze poster niet veel zegt over de film zelf.

The Commitments

Lone Star
Mystery / Drama, 1996

Howards End
Drama / Romantiek, 1992
brass band provincenorthern englandmusic competitionyorkshireband