• 9.374.065 stemmen

Genre: Familie / Komedie

Geregisseerd door: M. Night Shyamalan

Met onder meer: Denis Leary, Dana Delany en Robert Loggia

Plot Wide Awake

"Meeting your best friend. Finding your favorite teacher. Having your first crush. Remember what it felt like to be..."

Josh (Joseph Cross) besluit na het overlijden van zijn grootvader een zoektocht naar God te beginnen. Op zijn school, het katholieke Waldron Academy, raakt hij in allerlei problemen, maar wordt uiteindelijk in zijn zoektocht bijgestaan door een sportende non.

avatar van gotti

Lichtelijk tegenvallend. De meeste kids in de film acteerden zoals Jordy al zei T...ehhh... niet zo goed. Af en toe kon ik het niet laten om mijn mondhoeken te ontspannen en mijn tanden te ontbloten, maar verder deed het me weinig... 2,5*

avatar van Shadowed

Shadowed

Kinderachtige familiefilm over een betweterig kotertje dat op een dag besluit om naar God op zoek te gaan voor wat antwoorden. Een merkwaardig concept dat echter wel educatief kan uitpakken wanneer het aankomt op de combinatie tussen kinderen en religie, maar het scenario van M. Night Shyamalan gaat er verder amper op in. In plaats daarvan een redelijk halfbakken familiedrama met een gros aan sentimentele momenten die door de melige muziekkeuze amper serieus te nemen zijn, bovendien is het acteerwerk van Joseph Cross niet van het soort om over naar huis te schrijven. De film is verder niet compleet ontdaan van aardige momenten en enkele bijrollen acteren meer dan degelijk, maar in principe omtrent de boel niet veel meer dan een ingewikkeld concept dat een betere uitwerking had verdiend. Shyamalan blijft overigens in zijn inhoudelijke benadering redelijk neutraal met betrekking tot religie, dus gelukkig wordt de kijker een prekerige toon bespaard.