• 9.373.066 stemmen

Bill & Ted's Excellent Adventure (1989)

Komedie / Sciencefiction | 90 minuten

Genre: Komedie / Sciencefiction

Geregisseerd door: Stephen Herek

Met onder meer: Keanu Reeves, Alex Winter en George Carlin

Gesproken taal: Engels, Frans, Duits en Grieks

Plot Bill & Ted's Excellent Adventure

"History is about to be rewritten by two guys who can't spell."

Ted en Bill zullen niet slagen als ze geen voldoende halen voor hun presentatie geschiedenis. Een zekere Rufus komt met een telefooncel uit de toekomst om ze te helpen. Samen reizen ze door de tijd om onderzoek te doen voor de presentatie.

Bill S. Preston

Abraham Lincoln

Ludwig van Beethoven

Genghis Khan

Dr. Sigmund Freud

Billy the Kid

avatar van dttom

dttom

Dit is dus een erg grappige film ze zijn misschien beetje oud maar toch erg koel. Je kunt gewoon lekker kijken en erg veel lachen, ik iig en nogmaals bedankt voor het toevoegen Jordy

avatar van neo

neo

erg grappig

avatar van Blindfold

Blindfold

Dit is de oer vage buddies film met een goed vervolg. Keanu Reeves heeft volgens mij bij deze films iets teveel geblowd ofzo, want hij heeft nooit meer anders geacteerd

avatar van Etienne U

Etienne U

Toen ik deze voor het eerst zag vond ik hem echt Vet! Ok dat is dus alweer 6 jaar of langer geleden =] Best lache voor die tijd.

avatar van BS

BS

excellent,het zegt het al.zelfs deel 2 is leuk.

4 sterren.

avatar van Jordy

Jordy

Erg komische film. Reeves en Winter zetten leuke Wayne's World-achtige types neer, het verhaal is erg vermakelijk en barst van de komische momenten. Wat ik het best aan de film vond was de geweldige tijdreis-logica, bijvoorbeeld "hee we hebben de sleutels nodig, laten we ze morgen met de tijdmachine hier neer leggen, dan liggen ze nu dus hier". 3 en een halve ster.

avatar van petey

petey

• 1901 berichten

Het niveau dat Keanu aankan, volgens een hoop mensen speelde hij gewoon zichzelf.

avatar van gimli f

gimli f

Leuke film hoor- vroeger regelmatig gezien. Blijft aardig.

Gisteren heb ik weer deze film zitten kijken en het idee van mensen uit het verleden hierheen halen is erg leuk uitgewerkt

4 *

avatar van SpikeR

SpikeR

Vorige maand weer is een keer gekeken vond het een geweldig komische film

Vooral niet bij nadenken, maar gewoon kijken

Leuk is dat ze in de film alvast afspreken om (ik dacht) sleutels op een plek te leggen als ze weer in het heden zijn en omdat ze zelf in het verleden zitten liggen de sleutels er in eens.

Dit is later een beetje gekopieerd in de film Frequency

****

avatar van Poisonthewell

Poisonthewell

Vandaag op tv gezien; ik heb me echt rot gelachen! Tienercomedy van hoog niveau!

avatar van sebas83

sebas83

vervolg is beter

avatar van Zavo

Zavo

Poisonthewell schreef:

Komedie voor tieners van laag niveau bedoel je.

avatar van Diesel

Diesel

Niet bijzonder dit. Een paar leuke personages en hier en daar wat grappige quotes maar meer dan dat heeft deze film niet te bieden. 2*

avatar van martijn77

martijn77

met name 1 van de laatste quotes van Ted: "Hey Bill, maybe we should actually learn how to play..?"

Bill: "Yeah dude, maybe you're right."

avatar van Film Pegasus

Geweldige film met verschillende leuke originele grappen.

avatar van its my life

its my life

Poisonthewell schreef:

Nou

avatar van savi_7

savi_7

vandaag weer eens gezien na mischien z'n 10jaar, heb net zo gelachen om deze film als ik het me herinner, napolleon en socarets zijn de twee grappigste figuren die ontvoerd worde door Bill&Ted. dikke #3,5

avatar van GuirY Rose

GuirY Rose

Heerlijke comedy, geweldig... "whoah dude"

avatar van GuirY Rose

GuirY Rose

Keanu Reeves als jochie

avatar van PsychoPump

PsychoPump

Vind deze reeks leuker dan Wayne's world.

avatar van PsychoPump

PsychoPump

Zavo schreef:

Komedie voor tieners van laag niveau bedoel je.

Laag niveau? Deze film is gewoon hartstikke leuk. Ik kan niks 'laags' bemerken in deze film

avatar van SuperSideSwipe

SuperSideSwipe

Ik ben echt dol op ditsoort films, Waynes world (die ik overigens wel veel beter vond) is ook zo een soort film.

Het is echt dubbel liggen met die twee dwaze figuren.

Hele relaxede film!

3,5

avatar van kinjutsu

kinjutsu

Please welcome The Very Excelent Barbarian:

GHENGIS KAHN!!!

Natuurlijk was vooral de acteur die Ghengis speelde totaal ongeschikt. Echt een hele zieke gast was dat namelijk, maar daar gaat t nu ff niet om.

Erg grappige film, deel 2 zal wel minder zijn.

avatar van Nitra

Nitra

dit is echt DE teenage comedy voor mij !!

misschien dat de oudere volk hem niets vindt maar ik vond hem echt een top teenage film

zeker 10 keer gezien !

jammer van de gemiddelde score van hier

6.6/10 krijgt hij van IMDB !

avatar van bvonk

bvonk

wat een hoop onzin film! maar wel leuk!

4.0

avatar van FillumGek

FillumGek

Heb hem net gezien. Tot halverwege de film had ik zoiets van; standaard filmpje met saaie stukken en hier en daar een leuke quote. Ik bleef hangen op 2 sterren...

Echter, na die helft werd het steeds leuker, vooral als ze in deze tijd terecht komen. Ik moest vooral lachen met Napoleon op de waterglijbaan en dat hij de bowlingzaal wordt uitgegooid Of dat ze allemaal bij het politiebureau zitten. Zo droog

3.5 sterren!

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11904 berichten

Vooruit, 3,5*. Film werd naar het einde toe steeds leuker Ik typ dit voordat ik bovenstaande bericht van FillumGek lees; we komen redelijk overeen. Ik vond vooral de laatste scenes in de school en in de garage geweldig. En Socrates en Freud he!

avatar van silverfaustx

silverfaustx

jeugd sentiment !!

avatar van D-ark

D-ark

Voor de tweede keer gezien.

Execlent !

3,0