• 8.712.063 stemmen

Gesproken taal: Engels en Spaans

• Claim tot 100 euro bonus bij Jacks.nl

• Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plot What's Cooking?

"Thanksgiving. A celebration of food, tradition and relative insanity."

De film volgt families met een verschillend geloof, Aziatische, Afrikaanse en Zuid-Amerikaanse families tijdens een viering van Thanksgiving. Tijdens die dag zijn er heel wat beslommeringen, tegenslagen, romances en familiecrises.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Ruth 'Ruthie' Seelig

Javier Avila

avatar van renske

renske

Eindelijk weer eens een eetfilm. Eetfilms (Babette's feast, Big Night, Le Grand Bouffe, Eat Man Drink Woman) kunnen nooit helemaal mislukken omdat gefilmd lekker eten gewoon altijd mooi is om te zien.

Deze eetfilm is ook een ensemblefilm en dan ook nog eens een over verschillende immigrantenfamilies, en hij viel me alles mee. Niet in het minst omdat een stelletje heel goede acteurs meespeelt. Mercedes Ruehl, Alfre Woodard (mooi, die zenuwtrekjes waardoor je eerst denkt: wat zit je je aan te stellen? en later snapt waarom), Julianna Margulies om er maar een paar te noemen. Ruehl heb ik nog maar in enkele films gezien en ze lijkt een typische 'personaliteits'acteur te zijn, die dus volledig speelt vanuit haar eigen sterke personaliteit. Ik houd daar van, het geeft veel schakering aan de rollen die ze speelt.

De dialogen vond ik ook goed, hyperrealistisch. Waarschijnlijk door mijn eigen relatie met een

Amerikaanse immigrantenzoon kon ik wel het een en ander herkennen in de gebeurtenissen.

Alles in de families werd steeds parallel geplaatst. Dat kun je kunstmatig vinden, ik pikte het volledig. De verhaaltjes zijn niet vreselijk diep en niet iedereen is veranderd aan het eind ofzo, maar dat zou ik het denk ik wél ongeloofwaardig gevonden hebben.

Dit was fijn om naar te kijken.

Ruehl is inderdaad erg goed, maar dat gedoe met die kinderen (condooms, pistool etc.) was allemaal wat teveel van het goede.

avatar van Mescaline

Mescaline

Aardig filmpje die vrij luchtig begint maar meer de drama kant als de comedy kant op gaat.

De film heeft realistische personages en brengt het eten smakelijk in beeld, het einde was wel een klein beetje geforceerd maar niet een te groot minpunt.

Gewoon vermakelijk, niks meer niks minder

3 sterren.