• 9.375.363 stemmen

Thirteen Conversations about One Thing (2001)

Alternatieve titel: 13 Conversations

Geregisseerd door: Jill Sprecher

Met onder meer: Matthew McConaughey, John Turturro en Clea DuVall

Plot Thirteen Conversations about One Thing

"Ask yourself if you're really happy."

Een man van middelbare leeftijd besluit zijn leven te veranderen, de plannen van een jonge advocaat vallen in duigen, een vrouw ontdekt de ontrouw van haar echtgenoot, een jaloerse zakenman wil wraak op een collega en een optimistische schoonmaakster staat een wonder te wachten. Allen zijn het gewone mensen op zoek naar geluk.

avatar van gotti

Op zich een erg interessant thema voor een film, maar ik had net als wackyboy, erg vaak moeite om m'n aandacht erbij te houden. Imho als geheel dan ook niet geslaagd...

avatar van speedy23

speedy23

Echt een interessante prent, met zoals steeds een goede Alan Arkin. Ik vindt het echt een goeie doordenker, de quest naar geluk. En hoe de levens van vele mensen met elkaar verweven zonder dat men er besef van heeft. In dat laatste opzicht deed hij mij een klein beetje denken aan Amores Perros. Toch 3,5* waard...

De filosofische rode draad is soms wat geforceerd en simplistisch, maar het is toch heel inspirerend gebracht.

De allereerste scene van de film is heel wazig. Ik heb die scene twee keer opnieuw afgespeeld.

Het 'deel met Alan Arkin steekt er overduidelijk bovenuit. Prachtig. Hij voegt heel veel dynamiek toe aan zijn rol.

Turturro heeft wel vaker dit soort rollen gespeeld en hier is ie weer eens de nerd. Het deed me erg denken aan zijn rol in Quiz Show.

Beeldtaal en art direction zijn erg overtuigend.