Surf's Up (2007)
Met onder meer: Shia LaBeouf, Jeff Bridges en Zooey Deschanel
Releasedatum: 10 oktober 2007
Plot Surf's Up
"A Major Ocean Picture"
"Surf's Up" is gebaseerd op de schokkende openbaring dat het surfen eigenlijk door pinguïns werd uitgevonden. In deze mockumentary zal de crew het publiek achter de schermen nemen in de wereld van het WK surfen voor pinguïns en vooral de nieuwe grote ster Cody Maverick belichten.
Cody Maverick (stemrol)
Paul the Penguin
Lucy Audrey Taylor
William Afton
Big Z / Geek (stemrol)
Lani Aliikai (stemrol)
Chicken Joe (stemrol)
Reggie Belafonte (stemrol)
Tank 'The Shredder' Evans (stemrol)
Mikey Abromowitz (stemrol)
Ché Cliché
Erg teleurstellend. Weinig humor, weinig leuke dingen... Die kip red 2 sterren, want het niveau van deze film is uitermate bedroevend en veel te flauw.
mishad
Ondanks het voorspelbare verhaal is 'Surf's Up' best vermakelijk. Vooral doordat de film als een geanimeerde mockumentary gebracht wordt. Ook zitten er genoeg grappige momenten in om diezelfde voorspelbaarheid en de niet bijster originele boodschappen door de vingers te zien. En ach, na 85 minuten is het alweer voorbij en hebben we een best sympathiek familie filmpje gezien.
pinkbee
heb de film zelf nog niet gezien maar wel een paar stukjes op internet
ik vind de stem van cody zo lief
(nederlandstalig) maar dat is persoonlijk.
ik ga hem zo snel mogelijk kijken en dan zien we wel
edureumer
Redelijk onderhoudende film, beetje voorspelbaar, Chicken Joe kon zo nu en dan een glimlach op mijn gezicht toveren , evenals de kleine details die bij een reportage horen ( pinquin die "Hoi Mam "zegt als-ie even in beeld is , enz. ) . Ik heb de Engelse versie gezien , ik vond de stem van Maverick niet in het geheel passen . Verder mooi gedetailleerd geanimeerd ( zoals de meeste compuanimaties tegenwoordig ) , eind was zoals gezegd beetje voorspelbaar, maar voor een familiefilm zou het ook niet anders mogen . Film is niet blijven hangen, niet bij mij en ook niet bij mijn zoon van 5 en buurjongetje van 4 ( is halverwege de film in slaap gevallen ) . Conclusie : lekkere wegkijker voor een regenachtige zaterdagmiddag .
rOxx
dit is echt een leuke film, voordat ik hem ging kijken, had ik zoon gevoel dat ik hem helmaal nix aan zou vinden! maar gelukkig was dat niet het geval.. het is een vermakelijke film die bij iedereen wel in de smaak zal vallen ! 4,5 *
Demoniac
Hele mooie animaties. Vermakelijk verhaaltje met best leuke humor. Een echte feel-good movie.
kanjertje
Ik vond hem maar doorsnee.
Heb de laatste maanden al verscheidene animatiefilmen gekeken en deze was eigenlijk wel de minste.
Doch vond ik hem zeker niet slecht maar te weinig verrassend.
Vergelijkend met bv 'Meet the robissons' was hij qua humorgehalte ook weer de mindere.
Voor mij 2,5/5
CaRoma
Ik vond dit persoonlijk een zeer goede film. Eindelijk eens een ander soort verhaal dan de meeste animatiefilms. De documentaire-stijl vond ik goed gevonden.
Ook technisch is deze film van een uitstekend niveau ! Nog nooit zulke watereffecten gezien in 3D-animatie.
En qua humor valt hij toch ook echt mee. Zelden kan een film mij aan het lachen krijgen, deze heeft het voor elkaar gekregen !
een dikke 4.5* !
Makz
Ach, een leuke animatie-film.
Het is wel een typische Disney-film: het einde is een beetje te happy en veel 'zielige' emoties. Er wordt nog net niet in gezongen...! (pluspunt voor mij)
Maar al met al een leuke en grappige film!
*3,5
jimbo79
leuke ontspannende maar tegelijkertijd clichématig from zero to hero verhaaltje
er zitten leuke personages in(z is grappig) maar je hebt het al wel meer gezien
voor fans van animatie toch nog welleuk
murtcelP
Erg leuke animatie-film! Origineel door het als een soort documentaire te brengen, hierdoor wordt er leuk met de camera gespeeld wat erg grappige beelden oplevert! Heel leuk zijn de foto's en beelden van vroeger!
Het verhaal is voorspelbaar, maar onderhoudend.
In deze film zit het mooist geanimeerde water wat ik ooit heb gezien. De surf-scene's zijn heel erg mooi om te zien en spannend.
Ik vond dit weer typisch een animatiefilm die niet voor de allerkleinsten is. ****1/2
behangdelul
Leuke animatiefilm, helaas niet goed genoeg om te concurreren met Ice age, Shrek etc ,maar zeker waard om te kijken!
DeCol
De vorm van een documentaire kan mij niet bekoren. Ik vond hem echt tegevallen. Zoals eerder gezegd vond ik het niks bij Shrek, Ice age en finding nemo. 2.5*
krabat
Fantasieloze animatiefilm. De documentaire stijl die ook in bovenstaand bericht wordt bekritiseerd is ronduit vevelend.
De kenmerken van een goede animatiefilm zijn goede grappen voor jongen oud en in dit geval worden beide doelgroepen niet bereikt.
Eén van de mindere animatiefilms. 1,5*
akka
Zwakke film ook het camera beeld was irritant en alle flashbacks waren k*t de humor zou voor iedereen moeten zij en ik heb hooguit 10redelijke grapjes gezien
1.5
88kayleigh88
hele leuke familie film!
zeer vermakelijk en mooie 3d effecten.
in sommige stukken van de film heb ik echt moeten lachen vooral het stukje dat cody die surfplank moet maken!
een aanrader dus.
heb de film 4 sterren gegeven.
fluppe
heb echt genoten van deze film! de humor was juist wel beter dan de doorsnee animatie film en vond het leuk datze heel de tijd werden achtervolgd door de cameramensen!
heb me geaumuseerd 4.5!
stokvis
zeer cliche verhaal, maar de mooie animaties, leuke stemmen en teksten maken veel goed. Ook het 'camerawerk' is soms best origineel.
QuentinTarantino
Ik ben niet echt van de animaties, maar heb echt genoten van deze film! Zoveel beter dan Happy Feet bijvoorbeeld! De animaties zijn echt overdonderend mooi, surfen is sowieso een visueel beeldschoon spektakel. De personages zijn ook echt tè geestig, de een nog leuker dan de ander en vormen een goed geheel. Het verhaal is natuurlijk aardig clichè, maar de manier waarop de film gemaakt is, in documentaire stijl maakt het toch verassend vernieuwend, echt een top idee, met de interviews en alles. Ook de dialogen die gewoon lekker rommelig en realistisch door elkaar lopen, het door elkaar heen praten en onderbreken, heel goed. Zeker waard om te kijken, lachen gegarandeert. 4 sterren
film_kaza
Toen ik de trailer zag dacht ik aan een cliché humorloos verhaal. Maar deze was veel beter. Dat komt omdat de film zich presenteerd als een documontaire met leuke personage's en goeie vioce-actors. Chicken Joe bijvoorbeeld.
Terwijl het verhaal niet echt iets goeds voorstelt. Alleen hou ik niet van poep en pis grappen die ik hier meerdere malen hoorde.
3,5
Voorspelbare maar vermakelijke animatiefilm, levendig en charmant. De stemmencast is eersteklas en de animatie weliswaar niet hoogstaand maar toereikend. De gimmick van het documentaire-formaat voegt niet heel veel toe, maar het is slim bedacht. Wederom uiteindelijk geen Pixar-niveau, maar boven het gemiddelde.
MovieHolic
Geweldig gemaakte animatiefilm!! serieus een van de beste ooit
Een dikke aanrader!
Respekked
Best een grappig filmpje, wordt vooral grappig door de interview stijl. Helaas is de grapdichtheid wat laag, maar sloegen de wel gemaakte grappen best aan bij mij. Dat dikke broertje is een mooi figuur!
nacht
deze film krijg van mij een hele magere voldoende, zeer teleurstellend.
B100!
Superrr film!
Prachtig gemaakt, de makers moeten wel liefhebbers zijn van surfen.
Fantastisch is ook de reality-style, helemaal van deze tijd!
De grappen zijn ook super.
Heb de film alleen nog maar in de ned versie, ga zeker nog de Eng versie kijken.
queenie
Aardig filmpje, maar verder niets bijzonders. Mijn dochter vond hem wel leuk en daar gaat het om. 3*
steinenj
Daar sluit ik me helemaal bij aan. Net niet vervelend genoeg om af te zetten voor het einde.

Surf's Up 2: WaveMania

Tri Orísky pro Popelku
Drama / Fantasy, 1973

The Simpsons Movie
Animatie / Komedie, 2007
zeeworld cupsurferwavesurfboardgiant wave penguinworld championidolcomputer animatiemockumentarymystical world