Surf's Up (2007)
Met onder meer: Shia LaBeouf, Jeff Bridges en Zooey Deschanel
Releasedatum: 10 oktober 2007
Plot Surf's Up
"A Major Ocean Picture"
"Surf's Up" is gebaseerd op de schokkende openbaring dat het surfen eigenlijk door pinguïns werd uitgevonden. In deze mockumentary zal de crew het publiek achter de schermen nemen in de wereld van het WK surfen voor pinguïns en vooral de nieuwe grote ster Cody Maverick belichten.
- Surf's Up (MusicMeter)
Kelly (stemrol)
Rob (stemrol)
SPEN Announcer (stemrol)
wwelover
Geinig filmpje. Maar minder dan vele voorgangers op animatiegebied. Chicken is wel de hoogtepunt van de film. Hilarisch gedaan. Maar voorlopig geen pinguins meer hoor.
Phoenix
Leuke film. Steekt op animatiegebied Pixar naar de kroon. Het water en zand is echt verbluffend mooi en designs van de pinguins (sowieso toffe beesten) zijn kleurrijk en treffend. De gezichtsanimatie is niet zo overdreven als doorgaans bij animatiefilms het geval is en de dubbing is lekker passend casual.
Het belangrijkste is nog wel dat alles zo heerlijk laid-back is. De hele film straalt een uitermate genietbare sfeer uit, met als personificatie die kip. Het mockumentary-idee is ook leuk, en levert wat goede grappen op, maar op dat gebied had er volgens mij meer in gezeten.
En openen met Green Day is voor mij een gouden zet.
Timecop
Ondanks het voorspelbare verhaal is 'Surf's Up' best vermakelijk. Vooral doordat de film als een geanimeerde mockumentary gebracht wordt. Ook zitten er genoeg grappige momenten in om diezelfde voorspelbaarheid en de niet bijster originele boodschappen door de vingers te zien. En ach, na 85 minuten is het alweer voorbij en hebben we een best sympathiek familie filmpje gezien.
3.5
Helemaal mee eens!
matthijs_013
Dit zou dan toch een originele bovenstaander zijn, maar het blijkt weer de zoveelste clichématige animatiefilm met dieren en sport en gestoorde bijrollen. Het liep overdreven goed af Ik keek de film alsof ik alles al eerder had gezien.
dvdfreak123
Goeie film, maar heeft inderdaad vele voorgangers (animatiegebied) die nog een stuk beter zijn als deze, ratatouile heeft zeker tercht de oscar gewonnen van surf's up maar deze is ook wel best te genieten
DaZtorm
hahaha wat een fantasie zeg! gewoon simpelweg heerlijk om naar te kijken. Pinquins die liggen te snurken, Pinquins die op een strand dat ene stukkie wit liggen te bruinen en dan verbranden hahahaha!
Ik zat te denken, hm zou het nou een 4* worden of een 4,5* ik koos voor een 4,5 omdat ik meerdere malen hard heb moeten lachen. Vooral de interactie met ''de camaramensen'' is geweldig. Ik kan wel uren doorgaan met de grappen die erin verwerkt waren maar daarvoor moet je de film echt zelf kijken.
Uiteraard er zitten fouten in, maar hey welke film heeft geen fout? Ach en door alle leuke en goede dingen zie je die foutjes door de vingers. Petje af voor de makers!
Aardige animatiefilm over surfende Pinguins en een surfende kip. De animatie is natuuurlijk erg mooi gedaan, maar het verhaal is wel een beetje standaard. Positief is dat het in documentairevorm is gemaakt en dat er toch nog wel een aantal leuke grappen in zitten. Het geheel is echter wel zeer voorspelbaar, wat dan weer wel erg jammer is. Daarom nu voorlopig even geen pinguins meer alsjeblieft
Waku
Knap gemaakt.
Maar de magie van Happy Feet ontbreekt.
Snel tussendoortje.
Kinderen doe je er plezier mee...
"Surf's Up" is cool!!
DragQueen
Leuk filmpje om eens gezien te hebben. de animaties en karakters waren dik in orde. het verhaaltje is vrij voorspelbaar, maar wel vermakelijk. verder heeft de prent op tijd humoristische momentjes. niet de beste der animatiefilms, maar vrij aardig voor een keertje te kijken. 2,5 sterren.
Mar10e
Deze film lag al heeeeeeeeeel lang op de "keertje kijken" stapel. Afgelopen weekend haalde die pas de DVD-speler en ik moet eerlijk zeggen: het is verdorie een leuke film!
Ik ben niet zo van de animatie maar dit was echt lekker makkelijk maar wél leuk en met interesse wegkijken en een paar keer goed lachen. Persoonlijk vond ik de surf-kip wel geinig
't Is geen hoogstandje, geen film waar je nog eens over napraat maar prima voor een leuk avondje met z'n allen op de bank met snack & slok.
Blokland
Zo slight dat ik nu alweer ben vergeten waar de film over ging! Wat ik me wel herinner is dat het format (een documentaire a la "Z boys") erg origineel is en dat Shia LeBoeuf een hele goede stem heeft voor dit soort werk.
kArIzMa_Movie
'n Prachtig gemaakte film! De golven, de entourage, echt heel mooi! De film is (op één of twee scene's na) niet grappig, maar wel vermakelijk. Het gaat bij animatiefilms om het vermaak. Heb ik genoten van de film? Dat is het waarschijnlijk een leuke film.
Dit is een leuke film. 3,5*
INSTITUT777
Haha deze was zooo mooi om te zien, vooral omdat ze extra "schokkerig" camera-effect hebben gebruikt om het meer op een docu te laten lijken. de animaties zijn van hoog kwaliteit en het verhaal is leuk en grappig. 4*
shockdog
Erg grappig bedacht om het als zo'n mtv reality progamma te brengen. Een van de leukere animatiefilms van de laatste tijd die zich wat mij betreft makkelijk kan meten met de pixarfilms
leach
] Ik keek de film alsof ik alles al eerder had gezien.
Het verhaal lijkt zeer sterk op dat van North Shore
Ik vond het niet erg, een van mijn lievelings surf filmpjes
Ik ben zeer blij dat er na "Blue Crush" nog eens een leuk surffilmpje uitkwam
Tonypulp
Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen...leukste animatie film ooit.
De personages vond ik stuk voor stuk hartstikke leuk verzonnen en kwamen perfect tot hun recht in deze film.
Met natuurlijk als hoogtepunt de kip, die een erg grappige rol had en me elke keer weer een lach op het gezicht toverde.
Ook de kleine pinguins waren erg leuk gedaan.
De film zag er van het begin tot het eind geweldig uit. de animaties waren mooi en natuurlijk de omgeving was prachtig.
Verhaal was leuk, en vooral goed uitgewerkt.
Dat van de cameraploeg vond ik erg goed verzonnen, het paste perfect.
Al met al dik verdiend 5*!
T.S.S.A.
Wat een heerlijk luchtige animatie film. Deed precies wat het moet doen. Een paar keer flink gelachen en aan het einde een goed gevoel. Verder natuurlijk erg voorspelbaar... maar dat is niet erg, deze film is niet bedoeld als briljante thriller
v1ce
De beste animatie film (tot nu toe) ooit gezien.
En dat vanwege het in mijn ogen, non-kiddie gehalte, wat deze film uitermate droog maakte!
De manier van filmen, de verschillende karakters en de humor maakt deze film helemaal compleet!
Ook al is het verhaal nogal cheesy. It's all good!
Tarkus
Prachtige animaties in deze film, werkelijk fantastisch. Vooral de scènes op het water zijn grandioos.
Maar het scenario is nogal rommelig en sprak me niet erg aan.
Met een wat beter verhaal had deze overigens mooi gemaakte film meer sterren gekregen van me.
Toch ook nog een mooie soundtrack.
Kortom: een leuke film voor jong en oud, die wat meer inhoud verdiende.
jesseverdellen
Zeer leuke en grappige film:) Prachtige animaties en de scenes op het water zijn ook erg leuk opgenomen. Een film die zowel jong en oud leuk vinden. Weet iemand toevallig voor welk persoon shia labeouf inspreekt? De hoofdrolspeler? Dikke 5!
dave
De interviews waren bij momenten wel geslaagd. Het verhaal en de stemmen (vooral die van LaBeouf, aka Cody) konden veel beter.
Uiteindelijk niets speciaal
Deze onderhoudende animatiefilm wordt in rap tempo gebracht, iets waarmee hij zichzelf wat onderscheidt van andere animatiefilms. Door zich op een wat ouder publiek dan kinderen te richten wordt de lat hoog gelegd maar, helaas, slechts ten dele, behaald. Redelijk.
Marintje
Ik had tenminste meer verwacht van deze film, maar het kan er mee door
!
Shinobi
Op zich wel een aardige film om te zien. Vooral omdat het als een soort van documentaire gebracht wordt. Maar voor de rest valt er niet echt veel te ontdekken aan deze film. De humor is op zich wel te doen en die kip was echt geniaal, deed me een beetje denken aan die ene schildpad uit Finding Nemo.
De animatie was wel goed, vooral het water hebben ze echt mooi gemaakt.
Al met al geef ik deze film 3, 0 sterren.
®Tc
Een animatiefilm in een ander jasje, iets wat de animatiewereld dringend nodig had, originaliteit. Leuk om zo een film in een documentaire/sportuitzendening te steken. De film is zeer mooi geanimeerd en bevat een leuke soundtrack maar in de film zelf gebeurd er eigenlijk niet zoveel tot het einde. Dat is jammer want anders hadden we hier een topper gehad
3,5
ikk
'k Heb de vlaamse versie gezien. Was best wel vermakelijk, hoewel (of ben ik nu de enige?) het zinnetje -ma weet e- heel de tijd herhaald werd!
Ga toch mijn stem met een 0.5 verhogen, nu ik hem nogmaals gezien heb..
mista_sloot
super grappige film. de personages zijn leuk, en vooral die 3 kleine pinguintjes zijn grappig. ook de animaties zijn erg mooi, de golven van de zee zijn indrukwekkend.
leuk

Surf's Up 2: WaveMania
2017

Netflix gooit ook de geprezen oorlogsfilm 'Platoon' uit het aanbod

Nederlandse komedieserie 'Moedermaffia' scoort op Videoland

Tri Orísky pro Popelku
Drama / Fantasy, 1973

The Simpsons Movie
Animatie / Komedie, 2007
zeeworld cupsurferwavesurfboardchickengiant wave penguinworld championidolcomputer animatieantropomorfismemockumentarydiermystical world anthropomorphic animal