• 9.378.966 stemmen

Met onder meer: Sem Veeger, Matthijs van de Sande Bakhuyzen en Melody Klaver

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 5 oktober 2006

Plot Afblijven

Melissa springt een gat in de lucht als haar gevraagd wordt mee te dansen in een videoclip. Jordi, die al jarenlang veel met Melissa optrekt, is ook razend enthousiast. Melissa kan zo keigoed dansen dat ze vast en zeker ontdekt wordt. Maar al snel blijkt dat het niet goed gaat met Melissa. Om haar onzekerheid te verbergen en beter te kunnen dansen, slikt ze pillen. En dat worden er steeds meer. Haar vrienden staan machteloos. Wat kunnen ze doen om Melissa te helpen?

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Robi

Robi

Film over pubers en hun ouders, drugs, verliefdheid en alle overige clichés en voorspelbaarheid. Bovendien ook nog eens erg slecht en ongeloofwaardig geacteerd. Deze film verdient met glans het predikaat : FLUTFILM. Zonde van de tijd om naar te kijken.

avatar van flip1

flip1

Het acteerwerk was zeer slecht, en de rol die carry slee in deze film innam kon dat niet opkrikken, wat was dat slecht gedaan

avatar van Soeperman87

Soeperman87

Stem met 0,5 verlaagd naar 1,5*. In vergelijking met andere films die ik heb beoordeeld met 2,0*, hoorde deze helemaal niet in dat lijstje te zijn.

INHOUD 11 / 30

algemene inhoud 9 / 20

Een film gericht naar jongeren dat net geen pubers zijn, voor zo'n 12-13 jarigen . Het verhaal dat gaat over drugs is dus ook een beetje typisch, zoals verwacht film. Typisch uitgewerkt als een familiefilm met kinderhumor en niets spannend aan !

het einde 2 / 10

Het einde is dus ook weer typisch, ik zal het nu maar al zeggen : Alles komt goed, dat wist ik al vooraf ik naar de film keek. Ondermaats einde van niveau !

ACTEERWERK 5 /10

Pubers gekozen , waren ze op stage bij deze film. Misschien wel, alhoewel dat ik vind dat het acteerwerk best wel mee viel ! Die Melissa en Jordy konden best wel acteren, jammer genoeg de anderen niet, ze verprutsen een deel van de film.

SPEELDUUR, SPECCIAL EFFECT ENZ. 5.5 / 10

Niets op aan te merken: gemiddelde score.

TOTAAL 21. 5 / 50

afgerond op 20 / 50

= 2 *

Robi schreef:

Wel, ik ga daar volledig mee akkoord ! Erg voorspelbaar maar de 2 hoofdacteurs vielen best wel mee. Misschien toch een beetje te snel geoordeeld

avatar van Flipman

Flipman

Nou, die knul die Jordi speelde viel nog wel mee. De rest was bagger. De dialogen waren slecht, evenals de mensen die ze uitspraken. En het script was zo plausibel als de mogelijkheid dat mijn ex en ik weer bij elkaar komen. NÍET DUS!!! Ik bedoel: die donkere jongen werd door Melissa bestolen, dus wat doet ie? Hij komt voor haar op, want hij is een Echte Vriend. Euhm... het toepassen van een beetje geweld kan in een dergelijk geval geen kwaad hoor, als je zo'n mes in je rug geplant krijgt! En dan heb je nog, of all people, Brainpower die melissa een hart onder de riem steekt! 'Nee, we doen het, ik wil haar!' Oh my God... En dan denk je: 'Ongeloofwaardiger wordt 't toch niet?'Jawel hoor, zeker als die lul van een Jim Bakkum z'n muil opentrekt!

avatar van bollepeer

bollepeer

het acteerwerk was ongelooflijk slecht. Van de Sande Bakhuyzen viel nog wel mee. eigenlijk zijn er niet veel voordelen aan de film. tog nog 2*

avatar van *Nientjah*

*Nientjah* schreef:

Erg nep deze film.

88Fabian schreef:

Typische film.heel slecht.

Wow! Sommige mensen zijn erg genadig!

avatar van Zinema

Moralistisch voorlichtingsfilmpje met tergend slechte acteerprestaties en dito verhaal. Ook de aanwezigheid van Brainpower en zijn aardige muziek kan hier niets aan veranderen.

avatar van otherfool

otherfool

Tja je hebt een jong vriendinnetje en dan ga je opeens Loverboy, Radeloos en Afblijven kijken... Van die 3 is deze het minst overtuigend, de meeste personages hebben al problemen 1 dimensie uit te beelden, laat staan meerdere. Hoofdrolspeelster is niet overtuigend, jongen iets beter. Finale potsierlijk. De thematiek en boodschap kunnen ermee door maar erg verheffend wordt het nergens.

1,5*.

avatar van Undergraund

Undergraund

Beetje rare film

avatar van FrisoBoei

FrisoBoei

Al weer lange tijd geleden dat ik hem heb gezien maar kan me nog goed herrineren hoe slecht hij was.

Ook heel erg matig geacteerd.

avatar van cc-armen

cc-armen

Leuke Nederlandse film.

avatar van Djo77

Djo77

Doom schreef:

Net zoals bij elke Nederlandse film zie je ook bij Afblijven weer de standaard reacties van "slechte acteerprestaties" en "clichematig". Erg jammer dat deze argumenten standaard uit de kast worden gehaald, ook al is het erg onterecht, zoals bij Afblijven het geval is.

Het plot is interessant en wordt vooral erg goed gebracht. Het tempo is lekker vlot wat deze film, ondanks een paar emotionele scenes, zeer toegankelijk maakt. De acteerprestaties van Sem Veeger zijn erg sterk. Ook waren Melody Klaver, Jim Bakkum en Matthijs van de Sande Bakhuyzen helemaal niet slecht bezig. De muziek in de film, ondanks dat ik absoluut niet van hip-hop hou, is heerlijk. De rol van Brainpower maakt de film verder nog net wat specialer.

Een goede film dus, en nee, niet voor van Nederlandse bodem, maar gewoon alleen een goede film.

Wow, heb je die film echt gezien?! Dit is echt een van de slechtste films ooit!

avatar van gotti

Djo77 schreef:

Wow, heb je die film echt gezien?! Dit is echt een van de slechtste films ooit!

Nee, dat zijn de nummers 1 en 2 in je top 10.

avatar van master-rens

master-rens

Slecht geacteerd, ik ergerde me er dood aan.

avatar van Steinson

Steinson

wel wat slapjes, maar zeker geen slechte film, beter dan timboektoe..

2,5 *

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Belabberde zooi. Flauw, cliché verhaaltje met de standaard tienerproblemen (of misschien alleen die van de kinderen van Carry Slee?). Geen enkele zin komt bij de twee hoofdpersonen ook maar enigszins natuurlijk over de lippen. De Engelstalige titel geeft een van de twee moraaltjes die het verhaal "rijk" is al aan.

Daarnaast viel het mij op dat er geen opbouw of ook maar een greintje subtiliteit in de film zit, de film is scene op scene opgebouwd.

avatar van G to the J

G to the J

Nja aardig van nederlandse komaf....

Maar tis gewoon irrante mense...

avatar van elmo4ever

elmo4ever

wel een leuke film niet super bijzonder ofzo maar wel gewoon leuk!

Script / Verhaal:................ 3,0

--------------------------------------

Eindcijfer:........................... 3,0

avatar van Zinema

elmo4ever schreef:

wel een leuke film niet super bijzonder ofzo maar wel gewoon leuk!

Script / Verhaal:................ 3,0

Acteerwerk:....................... 2,5

Regie / Speelduur:...........3,0

Realisme:......................... 3,5

Cinematografie:............... 2,7

Naam/Poster:................... 4,0

--------------------------------------

Eindcijfer:........................... 3,0

Begrijp ik je goed als ik zeg dat de poster en titel van invloed is op jouw waardering?

avatar van raymon

raymon

tenenkrommend het enige word wat ik voor de film had! De dialogen zijn van GTST niveau en totaal onrealistische mensen van die leeftijd praten niet zo!

2**

avatar van Actionfreak

Actionfreak

Leuke boekverfilming.

JDSsmetje

Deze heb ik nu ook op school gezien. Het is ook zo'n typisch filmpje voor op school te tonen. Het gaat over drugs, maar wordt eigenlijk allemaal niet erg voorgesteld.

avatar van monaldo

monaldo

Als men dit acteren noemt dan weet ik het ook niet.

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

In tegendeel tot vele jeugdfilms is deze nog wel te doen. Cast is prima en het verhaal is, hoe simpel 't ook is, best vermakelijk. Er zaten een paar leuke scénes in maar echt spannend werd het nooit.

Wel een mooie:

avatar van Frok

Frok

Ietwat ondermaatse familiefilm die verre van aangrijpend is wat wel de bedoeling was. Ook was het acteerwerk zeer matig.

Script .............................................. 1,50

Acteerwerk ..................................... 2,00

Cinematografie ............................. 2,00

Muziek/Speelduur e.d. ................. 2,50

avatar van nadiah

nadiah

voor een nederlandse film is ie goed