• 9.369.449 stemmen

Met onder meer: Sem Veeger, Matthijs van de Sande Bakhuyzen en Melody Klaver

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 5 oktober 2006

Plot Afblijven

Melissa springt een gat in de lucht als haar gevraagd wordt mee te dansen in een videoclip. Jordi, die al jarenlang veel met Melissa optrekt, is ook razend enthousiast. Melissa kan zo keigoed dansen dat ze vast en zeker ontdekt wordt. Maar al snel blijkt dat het niet goed gaat met Melissa. Om haar onzekerheid te verbergen en beter te kunnen dansen, slikt ze pillen. En dat worden er steeds meer. Haar vrienden staan machteloos. Wat kunnen ze doen om Melissa te helpen?

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van prometida

prometida

Boek is meestal mooier dan de film

jammer genoeg.

Maar ik wacht wel af tot ik de film zelf heb gezien.

Hopelijk is het toch wat beter dan dat ik verwacht..

avatar van Exxon

Exxon

Goeie film, natuurlijk kunnen die kinderen niet geweldig acteren, als ze boos zijn verheffen ze hun stem niet eens, ze proberen het wel maar het lukt niet echt.

Ze hebben redelijk goed het boek aangehouden, sommige zinnen komen regelrecht uit het boek, maar sommige dingen zijn erbij verzonnen.

Al met al, 4.0* en zeker een DVD aanschaf als het zover is.

avatar van Quentin

Quentin

'Afblijven' breekt bezoekersrecord jeugdfilms

De film Afblijven, naar het gelijknamige boek van Carry Slee, heeft in het openingweekeinde het bezoekersrecord voor Nederlandse jeugdfilms gebroken. Er kwamen 45.000 bezoekers, goed voor een opbrengst van 300.000 euro aldus distributeur RCV maandag.

Bron: ANP

avatar van Hi-Tek

Hi-Tek

Misschien dat Jim Bakkum hier toevallig een kleine oorzaak van is

avatar van TimD

TimD

Nee, gewoon Carry Slee. Boeken zijn top trouwens.

avatar van danielr

danielr

Ik vind de boeken van Carry Slee meestal wel goed, maar deze film vind ik drama... Het is te voorspelbaar en het pakt niet.. De Soundtrack is dan nog het vetste..

avatar van koetje boe

koetje boe

vet cool te gek,

leuke film

jammer dat de mensen voor ons zaten te giebelgeiten en praten.

en gooi technieken oefenden met popcorn.

ik vond hem een beetje tegenvallen, ik had beter verwacht

avatar van Hercules

Hercules

weet bijna wel zeker dat de doelgroep gewoon de pubers zijn..maar als zij het mooi vinden is het toch goed?? Ikzelf ga 'm niet kijken, Nederlandse films zijn toch nooit mooi, en die Jim is al helemaal vreselijk! Maar ja..de jeugd zal dan wel dol op Jim zijn, net zoals ze eerst op Jamai waren..

avatar van martinos

martinos

Hm jammer van het matige acteerwerk

Toch maar 2 omdat ik het boek wel aardig vond en die blonde jongen, kan even niet op zijn naam komen een goeie kop heeft

En dan nog 0,5 erbij omdat ik echt een leuke avond had tijdens deze film..

avatar van prometida

prometida

Leuke film. En ik vond het acteerwerk ook matig

maar toch vond ik het een hele leuke film

avatar van aawillemsen

aawillemsen

afblijven verliest nu al bijna 10 % in de box office van dit weekend!

Voor de rest heb hem gezien, hij viel best wel mee, best wel leuk trouwens!

Best slecht geacteerd.

Maar daar kijkt de doelgroep niet naar

avatar van Quido

Quido

aawillemsen schreef:

afblijven verliest nu al bijna 10 % in de box office van dit weekend!

Maar het ziet er al een stuk positiever uit als je erbij vermeldt dat alle andere films die al draaiden een veel grotere daling te verwerken kregen.

avatar van aawillemsen

aawillemsen

ja dat klopt!

De enige films die niet zijn gedaald zijn de nieuwkomers in de lijst.

avatar van M.ike

M.ike

aawillemsen schreef:

afblijven verliest nu al bijna 10 % in de box office van dit weekend!

Voor de rest heb hem gezien, hij viel best wel mee, best wel leuk trouwens!

Best slecht geacteerd.

Maar daar kijkt de doelgroep niet naar

denk jij !

avatar van Tun-89

Tun-89

Paar dagen geleden gezien in de Bioscoop.

Ik heb het boek al vaak gelezen, en ik vond het altijd een heel mooi boek.

Voor een jeugdboek vind ik 'm zeker spannend.

Toen ik hoorde dat er een verfilming van kwam was ik wel blij, want je maakt zelf altijd een soort voorstelling in je hoofd terwijl je zo'n boek leest..

Dus ik was erg benieuwd of het een beetje over een kwam met de verfilming.

Ik vond het een leuke film, bijna alles was hetzelfde als in het boek.

sommige stukjes wat moderner gemaakt zo als, msn enzo..

Verder, sommige stukjes vond ik het zwak geacteerd, en Jim had niet eens zo'n bijzonder grote rol..

dus die heisa was voor niets.

(mij boeit Jim niet, maar sommige dachten dat die de hoofdrol had )

Ik was tevreden met de film,

vooral het einde, want toen ik het altijd las vond ik het al spannend en ook zielig, en nu kon je alles zien, en het was wel mooi.

3,5 *

avatar van Quido

Quido

Binnen twee weken Gouden Film voor AFBLIJVEN

Binnen twee weken na de bioscooprelease van AFBLIJVEN, de verfilming van de bekroonde bestseller van Carry Slee, hebben meer dan 100.000 jongeren de film in de bioscoop gezien. De speelfilm wordt daarom bekroond met de Gouden Film.

De uitreiking van de Gouden Film heeft vandaag plaatsgevonden op de school van Sem Veeger in Oestgeest. Maria Peters en Carry Slee hebben de Gouden Film aan Sem Veeger overhandigd.

Bron: NFF

avatar van Riiann

Riiann

Ik ben vorige week naar deze film geweest en ik vond hem echt te gek! Ik ben 14 jaar dus misschien ligt het daar ook wel aan hoor. Het is echt een aanrader, en voor de mensen die van streetdance/hiphop houden is het helemaal goed. Ik hou er ook van dus vandaar dat ik hem heel leuk vond. Volwassenen zouden hem ook wel leuk vinden maar ik denk dat het toch vooral bestemd is voor 12 tot 20 jaar.

avatar van Riiann

Riiann

Ik wou ook nog even wat vragen aan de mensen hier.

Heeft er iemand voor mij misschien het liedje 'vlinders' van Brainpower en DiceCream als een soort link?

avatar van iilSe

iilSe

Pff aangepast bericht

Er stond toch niks raars?

Nou, iig dat is vlinders van Brainpower en DiceCream

Matthijs van de Sande Bakhuyzen (die speelt Jordi) is ZO LIEF

Lekker boeiend...

avatar van Raaf

Raaf

Soms een beetje knullig geacteerd (met name door Sem Veger/Melissa), maar voor de rest vond ik het een alleraardigste film. 3,5*

avatar van rockforlife

rockforlife

jammer. heb veel goeds over deze film gehoort, niets bleek waar. vind het eigenlijk een waardeloze prutsfilm. niet saai ofzo, jim heeft de film nog wat gered. anders was ik halfgillend de zaal uitgerend. gewoon prutsacteur/actrices! slechte vorm van vermaak sorry, 1,0

Ik vind het een vette film, ik heb hem vandaag voor de 2e keer gezien echt lache, en ik heb vandaag eondelijk 'Vlinders' van Brainpower en Dicecream gedownload... Mega leuke film, acteer werk van matthijs van de sande bakhuyzen vind ik niet super maar die 'Debby'(weet niet meer hoe die actrice heet) en Sem Veeger vind ik super

ik geef hem 4*

avatar van hellbouncer

hellbouncer

Ik heb alleen het Boek gelezen, En ik vond hem Top !!

Ik heb hem al 10keer ofzo gelezen, Tijdens het lezen creeer ik altijd en beeld over het verhaal,.

Dus daarom vind ik het niet waar om hem te checken .. Omdat ik liever m'n eigen filmpje wil

Lezers onder ons begrijpen wel wat ik bedoel

Ik geef het boek, En het is bijna hetzelfde als de film: 4*

avatar van by_the_way

by_the_way

Dan kun je lijkt mij beter op Boekmeter stemmen.

avatar van hellbouncer

hellbouncer

by_the_way schreef:

Dan kun je lijkt mij beter op Boekmeter stemmen.

DAar heb je gelijk in

Maar Ik heb toch besloten om morgen naar afblijven te gaan.

Hopelijk en vermakelijke film

Wel vermakelijk, maar leuker dan het boek vind ik...