Genre: Familie / Drama
Releasedatum: 5 oktober 2006
Bekijk via Videoland
Bekijk via Viaplay
Plot Afblijven
Melissa springt een gat in de lucht als haar gevraagd wordt mee te dansen in een videoclip. Jordi, die al jarenlang veel met Melissa optrekt, is ook razend enthousiast. Melissa kan zo keigoed dansen dat ze vast en zeker ontdekt wordt. Maar al snel blijkt dat het niet goed gaat met Melissa. Om haar onzekerheid te verbergen en beter te kunnen dansen, slikt ze pillen. En dat worden er steeds meer. Haar vrienden staan machteloos. Wat kunnen ze doen om Melissa te helpen?
Melissa
Debby
Rapper
Melissa's Mother
prometida
Boek is meestal mooier dan de film
jammer genoeg.
Maar ik wacht wel af tot ik de film zelf heb gezien.
Hopelijk is het toch wat beter dan dat ik verwacht..
Exxon
Goeie film, natuurlijk kunnen die kinderen niet geweldig acteren, als ze boos zijn verheffen ze hun stem niet eens, ze proberen het wel maar het lukt niet echt.
Ze hebben redelijk goed het boek aangehouden, sommige zinnen komen regelrecht uit het boek, maar sommige dingen zijn erbij verzonnen.
Al met al, 4.0* en zeker een DVD aanschaf als het zover is.
Quentin
'Afblijven' breekt bezoekersrecord jeugdfilms
De film Afblijven, naar het gelijknamige boek van Carry Slee, heeft in het openingweekeinde het bezoekersrecord voor Nederlandse jeugdfilms gebroken. Er kwamen 45.000 bezoekers, goed voor een opbrengst van 300.000 euro aldus distributeur RCV maandag.
Bron: ANP
Hi-Tek
Misschien dat Jim Bakkum hier toevallig een kleine oorzaak van is
TimD
Nee, gewoon Carry Slee. Boeken zijn top trouwens.
danielr
Ik vind de boeken van Carry Slee meestal wel goed, maar deze film vind ik drama... Het is te voorspelbaar en het pakt niet.. De Soundtrack is dan nog het vetste..
koetje boe
vet cool te gek,
leuke film
jammer dat de mensen voor ons zaten te giebelgeiten en praten.
en gooi technieken oefenden met popcorn.
Hercules
weet bijna wel zeker dat de doelgroep gewoon de pubers zijn..maar als zij het mooi vinden is het toch goed?? Ikzelf ga 'm niet kijken, Nederlandse films zijn toch nooit mooi, en die Jim is al helemaal vreselijk! Maar ja..de jeugd zal dan wel dol op Jim zijn, net zoals ze eerst op Jamai waren..
martinos
Hm jammer van het matige acteerwerk
Toch maar 2 omdat ik het boek wel aardig vond en die blonde jongen, kan even niet op zijn naam komen een goeie kop heeft
En dan nog 0,5 erbij omdat ik echt een leuke avond had tijdens deze film..
prometida
Leuke film. En ik vond het acteerwerk ook matig
maar toch vond ik het een hele leuke film
aawillemsen
afblijven verliest nu al bijna 10 % in de box office van dit weekend!
Voor de rest heb hem gezien, hij viel best wel mee, best wel leuk trouwens!
Best slecht geacteerd.
Maar daar kijkt de doelgroep niet naar
Quido
aawillemsen
ja dat klopt!
De enige films die niet zijn gedaald zijn de nieuwkomers in de lijst.
M.ike
afblijven verliest nu al bijna 10 % in de box office van dit weekend!
Voor de rest heb hem gezien, hij viel best wel mee, best wel leuk trouwens!
Best slecht geacteerd.
Maar daar kijkt de doelgroep niet naar
denk jij !
Tun-89
Paar dagen geleden gezien in de Bioscoop.
Ik heb het boek al vaak gelezen, en ik vond het altijd een heel mooi boek.
Voor een jeugdboek vind ik 'm zeker spannend.
Toen ik hoorde dat er een verfilming van kwam was ik wel blij, want je maakt zelf altijd een soort voorstelling in je hoofd terwijl je zo'n boek leest..
Dus ik was erg benieuwd of het een beetje over een kwam met de verfilming.
Ik vond het een leuke film, bijna alles was hetzelfde als in het boek.
sommige stukjes wat moderner gemaakt zo als, msn enzo..
Verder, sommige stukjes vond ik het zwak geacteerd, en Jim had niet eens zo'n bijzonder grote rol..
dus die heisa was voor niets.
(mij boeit Jim niet, maar sommige dachten dat die de hoofdrol had
Ik was tevreden met de film,
vooral het einde, want toen ik het altijd las vond ik het al spannend en ook zielig, en nu kon je alles zien, en het was wel mooi.
3,5 *
Quido
Binnen twee weken Gouden Film voor AFBLIJVEN
Binnen twee weken na de bioscooprelease van AFBLIJVEN, de verfilming van de bekroonde bestseller van Carry Slee, hebben meer dan 100.000 jongeren de film in de bioscoop gezien. De speelfilm wordt daarom bekroond met de Gouden Film.
De uitreiking van de Gouden Film heeft vandaag plaatsgevonden op de school van Sem Veeger in Oestgeest. Maria Peters en Carry Slee hebben de Gouden Film aan Sem Veeger overhandigd.
Bron: NFF
Riiann
Ik ben vorige week naar deze film geweest en ik vond hem echt te gek! Ik ben 14 jaar dus misschien ligt het daar ook wel aan hoor. Het is echt een aanrader, en voor de mensen die van streetdance/hiphop houden is het helemaal goed. Ik hou er ook van dus vandaar dat ik hem heel leuk vond. Volwassenen zouden hem ook wel leuk vinden maar ik denk dat het toch vooral bestemd is voor 12 tot 20 jaar.
Riiann
Ik wou ook nog even wat vragen aan de mensen hier.
Heeft er iemand voor mij misschien het liedje 'vlinders' van Brainpower en DiceCream als een soort link?
iilSe
Pff aangepast bericht
Er stond toch niks raars?
Nou, iig dat is vlinders van Brainpower en DiceCream
by_the_way
Matthijs van de Sande Bakhuyzen (die speelt Jordi) is ZO LIEF
Lekker boeiend...
Raaf
Soms een beetje knullig geacteerd (met name door Sem Veger/Melissa), maar voor de rest vond ik het een alleraardigste film. 3,5*
rockforlife
jammer. heb veel goeds over deze film gehoort, niets bleek waar. vind het eigenlijk een waardeloze prutsfilm. niet saai ofzo, jim heeft de film nog wat gered. anders was ik halfgillend de zaal uitgerend. gewoon prutsacteur/actrices! slechte vorm van vermaak
sorry, 1,0
Johnny Depp <3
Ik vind het een vette film, ik heb hem vandaag voor de 2e keer gezien
echt lache, en ik heb vandaag eondelijk 'Vlinders' van Brainpower en Dicecream gedownload... Mega leuke film, acteer werk van matthijs van de sande bakhuyzen vind ik niet super maar die 'Debby'(weet niet meer hoe die actrice heet) en Sem Veeger vind ik super
ik geef hem 4*
hellbouncer
Ik heb alleen het Boek gelezen, En ik vond hem Top !!
Ik heb hem al 10keer ofzo gelezen, Tijdens het lezen creeer ik altijd en beeld over het verhaal,.
Dus daarom vind ik het niet waar om hem te checken .. Omdat ik liever m'n eigen filmpje wil
Lezers onder ons begrijpen wel wat ik bedoel
Ik geef het boek, En het is bijna hetzelfde als de film: 4*
hellbouncer
Dan kun je lijkt mij beter op Boekmeter stemmen.
DAar heb je gelijk in
Maar Ik heb toch besloten om morgen naar afblijven te gaan.
Hopelijk en vermakelijke film

Ben je geboren in de jaren 90? Dan ben je waarschijnlijk opgevoed met deze 3 'vergeten' jeugdfilms

Nog eens vijf vergeten jeugdfilms waarmee kinderen uit de jaren 90 zijn opgegroeid

Achtste-groepers Huilen Niet
Familie / Drama, 2012