Genre: Horror / Thriller
Geregisseerd door: Renny Harlin
Met onder meer: Steven Strait, Sebastian Stan en Toby Hemingway
Plot The Covenant
"Only the power of Hell can help them."
'The Covenant' vertelt het verhaal van 'The Sons of Ipswich', vier jonge studenten op de eliteschool de Spencer Academy,die verbonden zijn door hun geheime afkomst. Als nakomelingen van de oorspronkelijke families die zich in de jaren 1600 vestigden in de kolonie Ipswich, zijn zij allemaal geboren met een speciale gave. Wanneer het dode lichaam van een student gevonden wordt na een schoolfeestje, beginnen de mysteries zich te ontrafelen en dreigt het geheim dat hun families honderden jaren beschermd heeft, bekend te raken.
Caleb Danvers
Aaron Abbot
Provost Higgins
Evelyn Danvers
Lexcoaster
Zeker vermakelijk, maar geen hoogvlieger. Ik heb me 97 min. prima vermaakt, al zou een iets meer uitgewerkt verhaal wel welkom zijn, nu is het allemaal redelijk oppervlakkig jammer genoeg. 3*
Overgens hoeft van mijn part deze film geen 16+ waardering te krijgen, de nieuwe bond is bij vlagen nog geweldadiger. Die Kijkwijzer toch...
Donkerwoud
Het is een beetje als de nieuwe K3 kijken en dan achteraf klagen dat het allemaal niet zo sterk is. Dit is echt overduidelijk gemaakt voor hitsige tienermeisjes die weglopen met Buffy en Charmed. Persoonlijk vond ik het bij vlagen nog wel redelijk gedaan, maar het is ook niet echt denderend. Daarvoor is het acteerwerk te houterig en de special effects zijn te tv-film-erig.
corl3one
nightbreed als het niet jouw smaak is.. hoef je het niet meteen af te kaffe -.-"
MizZ_Ashke
vond het wel een super film en heb hem ondertussen al meerdere keren bekeken...
Schiedammer
Deze film is een mix van Harry Potter, Underworld en The Lost boys en dat is het.
Verhaallijn is simpel en vrij voorspelbaar maar wel mooi uitgewerkt met hele mooi beelden. Je hebt alleen duidelijk het idee bij deze film dat je het allemaal al een keer gezien hebt helaas.
Het acteerwerk is ruim voldoende en geen van de acteurs waren onder de maat.
De dvd-uitgave van deze film is erg goed te noemen. Beeldkwaliteit is vrij hoog wat zeer ten goede komt aan de mooie geschoten beelden. Het geluid 5.1 klinkt ook prima en alle speakers worden flink benut wat bijdraagt aan een leuke kijkervaring.
Ik geef deze film 3* omdat ik er eigenlijk niet veel van verwachte maar ik heb toch wel met plezier gekeken,
Metalfist
Harry Potter can kiss my ass
Dit soort fantasy films zie ik altijd wel graag. Meestal zijn de effecten wel goed en zit er toch een lekker, soms episch, verhaal achter. Zo ook bij deze Covenant.
Toen de openingscredits over het scherm rolden begon ik eerlijk gezegd toch wel wat mijn twijfels te krijgen. De effecten zagen er vrij goed uit maar de muziek waarmee ze ondersteund werden was verschrikkelijk. Gelukkig komt het daarna wel in orde met het feestje waar onze Sons of Ipswich even komen crashen. Wat daarna volgt is een leuke mengeling van Underworld, een vleugje Twilight (alhoewel ik die verschrikkelijk vond) en Harry Potter. Alleen spijtig dat sommige zaken niet goed worden uitgewerkt zoals wat nu juist de Darklings zijn. Ook wordt het wel snel duidelijk wie nu de vijfde Son is en de confrontatie tussen Chase en Caleb is maar zozo.
De effecten zien er wel goed uit met als enige minpunt de climax van de film waar Chase en Caleb elkaar maar met energieballen bestoken die precies uit Dragonball Z komen. Ook zag je niet zo bijster veel verschil wanneer Caleb was ascended en dan ook nog eens de krachten van zijn vader kreeg.
De Sons of Ipswich acteren stuk voor stuk wel vrij sterk, vooral Taylor Kitsch die later Gambit in X-Men Origins: Wolverine zou verkloten was hier goed. Het is zeker geen straf om 90 minuten naar Ramsey te zien en ze acteert eigenlijk ook nog wel vrij goed.
Vermakelijke fantasy film die, alhoewel sommige zaken een betere uitwerking verdienden, geen moment verveeld.
Mooie poster trouwens, veel beter dan mijn dvd-hoes die bijna heel het plot van de film verklapt.
Al DeNiro
Soort Twilight, maar dan over heksen in plaats van vampieren.
Ik heb me wel redelijk vermaakt, maar Twilight is toch een stuk beter.
Minority_Check
ik vond het wel een vreemd film
de actiew was zoiezo goed (niks op aan te merken)
maar het verhaal was raar/slecht of zo iets
ze moeten heksen voorstellen, maar waar waren alle leuke heksen krachten of de ketel of moeten ze niet tenmiste vliegen, dat zijn toch de kenmerken van een heks?
ze hadden toch wat beter kunnen verzinnen dan heksen
verder als wat er boven gezegd wordt kon er wat meer verteld worden over het verleden of de duisterling (of wat het ook was)
de film was ook wel wat voorspelbaar, al gauw wist je hoe het zou eindigen
Near_Dark
In't begin dacht ik, waaaaw
, dat gaat hier een geweldige Horror-Thriller worden, maar al gauw was de lol er af en zakte hij af naar een banale occulte thriller.
Ik moet toegeven dat de digitale effecten AF waren, héél knap gedaan allemaal.
De acteurs waren van het slag waar je in't echt van achterover zou vallen, razend knappe meisjes en jongens met hippe kapsels en sexy lijven
Maar al het visuele geweld kan deze film niet redden, hij blijft middelmatig.
Misschien de moeite om samen met vriend(inn)en te bekijken, want op je eentje is er geen zak aan
Laat die maar liggen in de rekken van de videotheek
5/10
Spijtig dat deze regisseur zo aan't verzwakken is, die heeft vroeger reeds bewezen dat hij véél beter kan (Die Hard 2, Cliffhanger...)
Kilii
-verhaal : 3,5
Ik hou van mysterieuze, magische films.
-Plot : 2,5
Het was een redelijk makkelijk plot. Deze film zou ik liever zien als een serie, want na het einde van de film gezien te hebben wéét je dat er een vervolg komt.
-Tijdsduur : 3,5
Op de tijdsduur valt niets aan te merken, maar zoals ik reeds zei: Ik had deze film liever gezien als serie. Met meer details.
-Acteerprestaties : 3,5
Mooie acteerprestaties.
-Effecten : 3,0
Er waren wel een paar dingetjes, maar daar ga ik u niet met vervelen !
maithekke
Ik was niet zo onder de indruk van deze film om eerlijk te zijn.
Ik heb hem niet eens afgekeken omdat ik het gewoon een beetje vaag vond.
En ik vond het verhaal een beetje afgezaagd.
Van sommige acteurs/actrices was ik ook niet echt onder de indruk Maar misschien dat ik hem een keer helemaal moet gaan kijken voor ik er echt een oordeel over kan geven.
Tot dan is mijn cijfer een 1,5
aburex
Best wel goed gemaakte fantasy-film met goede speciale effecten en een niet eens zo slecht verhaal. Goed voor een avondje entertainment.
Sesing
Ik vind de film mooi in elkaar zitten. Er zaten wat stukjes bij dat ik even wat kriebels op mn rug kreeg. Maar zeer goed qua actie. Te vaak gezien.
sofripa
Wat spannend...not, wat eng...not.
Nee, wat mij betreft een teleurstelling. 2 sterren
gauke
Het camerawerk is goed en zorgt voor een donkere, griezelige sfeer. Jammer dat het verhaal te voorspelbaar is, te uitgezogen, te pompeus en het plot te simpel. De jonge acteurs zijn mooi en fris om te zien, maar uitdrukkingsloos. Na het zien van deze film verlang je naar Harry Potter.
Boeikens
Leuk tussendoortje zonder opmerkelijk goede punten.
Redelijke actie en FX, weinig spannend daar nogal voorspelbaar.
JohnH
Vanavond deze film bekeken en 93 minuten zitten genieten. Goed verhaal en mooie effecten. Het kunnen per slot van rekening niet allemaal films als "The Shining", "Rose Mary's Baby", "Panic Room" of "Silence of the Lams" zijn. Een 5 is echt overdreven Sesing, of het moet de eerste film zijn in dit genre die je ziet. Van mij een 3.5
Macmanus
Soft erotische film zonder naakt.
Snap het nooit zo met dit soort films. Gespierde jongens, mooie dames. Douch scenes, dames alleen in hempje en onderbroek in bed of bij de jongens met ontbloot bovenlijf, stiekem even onder iemand rokje kijken. De gehele film ademt een soort soft erotiek uit, maar nergens gaat het ook echt verder. Het is eigenlijk best jammer want qua horror is het weinig. Belichting en effecten (afgezien van het einde met die luchtbommetjes en lachwekkend geluidseffect erbij) zijn best oke voor een film als deze. Maar verder een erbarmelijk geschreven film met een vrij treurige mannelijke cast. Misschien omdat ik gevoeliger ben voor borsten dan een six pack. Maar die chick deed nog wel een beetje haar best maar die gast
Weer een kenmerk van pornofilms maar waar was de porno for crying out loud!!
1.5* Stiekem in zijn cornyheid nog best geestig.
Gang_Star
Niet boeiend. niet spannend... noem maar op... horror/gore valt tegen.
Erg matig.
Er zit zoveel meer potentie in de film dan dat eruit wordt gehaald, zo is het uitgangspunt best interessant en levert dat vooral het eerste half uur best een mysterieus filmpje op. Helaas ligt de clou veel te erg voor de hand en verdwijnt de spanning na een half uur doordat het hele verloop van het plot voorgekauwd wordt.
Het einde is behoorlijk suf en dat gevecht tussen de 2 heren sloeg nergens op. Hoe komt die Chase in godsnaam zo sterk(?) dat hij zelfs Caleb in Super Saiyan level 2 mode makkelijk aankon. Kreeg al de hele tijd een Dragon Ball Z gevoel met dat geneuzel over evolueren naar een volgende niveau en vervolgens bestoken ze elkaar ook nog is met suffe energie balletjes de hele tijd.
edje555
the Craft maar dan met jongens, heerlijke wegkijk film, die voor mij geen minuut verveelde.
killer13
niet fantastisch, maar wel kijkbaar. had hier meer actie in gezeten, dan zou dit voor mij zeker een toppertje geweest zijn. maar dat is helaas niet het geval...
Dreiecke
Mooi gestileerd in goede kleuren en vormen in het beeld, ook met wat aparte filmtruks. Zonnestralen en mist zien er bijvoorbeeld gemaakt, doch kunstzinnig uit. Verder een vlotte, af en toe gedurfde montage, veel close-ups en een heel aardige soundtrack. Stylish en hip, zou ik zeggen.
De film heeft een jeugdige sfeer. Het gaat dan ook over studenten en het verhaal rond de bloedlijnen is best interessant. Verderop prima effecten en actie in de uitgebeelde horror / fantasy, waarin powers en fast-aging en overige bovennatuurlijke zaken een rol spelen.
De sfeer en uitstraling werd uiteindelijk erg 'Supernatural'
Ja, wat is eigenlijk níet mooi aan deze film? (zie deze spoiler bv) Wow!
Eh, ik hou er gewoon van
m1701
mwah, matige film.
Acteerwerk was wel leuk maar het verhaal was niet zo heel veel aan.
Denk dat ik deze film gauw vergeten ben....
*film fan*
mwah aardige film.
leuke fantasie film voor een avondje als je niets te doen hebt of niks op tv is.
maar komt er een deel 2 ervan? of is die er al?
frolunda
Niet echt origineel maar ook niet echt slecht.Voor de liefhebbers van het genre en voor mij omdat ik toevallig net niks beters te doen had.

Hoe kan dit? De opvallendste nominaties van de Oscars 2026

The Outsider
Misdaad / Drama, 2018

The Craft
Horror / Komedie, 1996
heksmagiemannelijke vriendschapcollegespiderspookachtigerfenistienersuperkrachtwarlockswimming team