• 9.370.314 stemmen

Genre: Horror / Thriller

Geregisseerd door: Renny Harlin

Met onder meer: Steven Strait, Sebastian Stan en Toby Hemingway

Plot The Covenant

"Only the power of Hell can help them."

'The Covenant' vertelt het verhaal van 'The Sons of Ipswich', vier jonge studenten op de eliteschool de Spencer Academy,die verbonden zijn door hun geheime afkomst. Als nakomelingen van de oorspronkelijke families die zich in de jaren 1600 vestigden in de kolonie Ipswich, zijn zij allemaal geboren met een speciale gave. Wanneer het dode lichaam van een student gevonden wordt na een schoolfeestje, beginnen de mysteries zich te ontrafelen en dreigt het geheim dat hun families honderden jaren beschermd heeft, bekend te raken.

Caleb Danvers

Provost Higgins

Evelyn Danvers

avatar van Voodoo

Voodoo

Vond hem wel goed, alleen het laatste gevecht wat te overdreven. Ik vond die scene met die vrachtwagen wel heel tof! had hem direkt even teruggespoeld om die scene nog een keer te zien, echt tof en onverwacht.

3.5 sterren.

avatar van Spil

Spil

Zwakke high school "horror".. Cast vond ik helemaal niet overtuigend, slecht verhaal, geen spanning en dat einde was helemaal dramatisch... deel 2 laat ik 37849279483% links liggen...

driewerf bah!

had er wel wat meer van verwacht. ik vind deze film wel 3 sterren waard

avatar van De_Hollander

De_Hollander

echt een goede film.

maar niet echt horror, meer een soort harry Potter maar dan wat serieuser

avatar van roadmouse

roadmouse

Slechtste film die ik in tijden heb gezien. Waarschijnlijk alleen leuk voor pubers of Buffy fans.

avatar van Boelie

Boelie

idd, vond het meer buffy the vampire film...

Vond het verhaal helemaal niet goed, het leek mij allemaal te simpel, misschien niet mijn genre (A).

En idd, Door het einde krijg je meteen het gevoel dat ze dat zo open gelaten hebben zodat ze dan een deel 2 kunnen maken, en ik weet ook bijna zeker dat het niet veel beter zal worden...

avatar van fotzenbikkel

fotzenbikkel

Best een aardige film. Er zaten een paar goeie effecten in verwerkt. De, voor mij onbekende acteurs, zette daarbij redelijk overtuigend het verhaal neer.

Een goeie ‘tussendoorfilm’ die van mij 3 sterren *** krijgt.

avatar van aleksa

aleksa

de film begint raar, alsof je naar het tweede deel kijkt van een miniserie en het eerste deel niet hebt gezien.

Maar de special effects waren toch zeker mooi om naar te kijken.

avatar van Altijdklagen

Altijdklagen

mooiste stukje is met de vrachtwagen... rest is mooie mensen die goochelen....

Da blondje is wel een tjikkie trouwens!

avatar van Ice_Princess

Ice_Princess

haha dat zei mn vriendje ook al ^^

Anyway ik vond het wel een grappige film..

avatar van Raffael77

Raffael77

Leuke film maar geen toppertje.

Er mocht wel wat meer actie in zitten.

avatar van zjandannybob

zjandannybob

goeie film, lekkere actriese mooie effecten wat wil je nog meer. inderdaad jammer dat er wat weinig actie inzat vandaar dat ik deze film een 3.5* geef.

Ik vind deze film zeker geen horror te noemen er komt nog geen druppel bloed invoor en hij is totaal nergens eng. Dus het genre is gewoon thriller..

avatar van james_cameron

Onderhoudende thriller met horrorelementen, verzorgd gemaakt en goed gefilmd. Helaas is het akteerwerk van de mij grotendeels onbekende cast nogal matig en valt de climax van de film tegen. Gelukkig is het verhaal best leuk en zijn de special effects prima. Klusjesman Harlin levert wederom vakwerk af, al zakt hij langzaam maar zeker steeds verder weg in het moeras van de b-films.

avatar van _Daan_

_Daan_

Leuk voor 10ers maar opzich leuk filmpje wel een 2 waard

avatar van ange21

ange21

ik vond de laatste gevecht heel erg dom
in 1 keer al dood een beetje klap hier en klap daar
maar nee hoor|
een duwtje dan is het afgelopen
:S:S:S

avatar van HorrorFilms4Life

HorrorFilms4Life

Hoewel de film leuk was om naar te kijken, vond ik het maar een middelmatige film. De gevechten deden me een beetje denken aan een soort van Dragonball Z, waar ik naar keek toen ik 12 was ofzo.....

avatar van KristofBeckers

KristofBeckers

Wie is er hier vernatwoordelijk voor zo een gemiddelde. Op deze manier gaan nog veel mensen hierin trappen.

avatar van darkcity

darkcity

Wat een saaie film zeg, het is een kruising tussen X-Men en The Craft, maar die zijn super, dat is deze klaarblijkelijk niet!

Het gaat nergens over, het is nooit spannend en het acteerwerk is ook helemaal niks.

De effecten waren wel super en het zag er allemaal mooi uit, verder standaard en saai filmpje. 2 sterren.

avatar van Zwart kijker

Zwart kijker

Bagger in 1 woord wat een bagger .

Dit vond ik dus echt helemaal niks .

Kan het ook niet anders uitleggen

0.5 sterren

avatar van monaldo

monaldo

Best een aardig film maar niet meer dan dat. Kan goed begrijpen als mensen hem totaal niks vinden want super is die niet. Gewoon een gemiddelde film. Dat stukje met die vrachtwagen is inderdaad goed gedaan.

*2,5

avatar van DOBBY DIGITAL

DOBBY DIGITAL

Ik stond verstelt van wat deze film me deed. Persoonlijk vind ik dit soort films zeer leuk. Ik geniet ervan dit te kijken. Het acteerwerk is zeker geen 5*, desalniettemin is het wel een compleet plaatje.. Een film die je nog een keertje 'na-bekijkt'. Ik mis dit soort films in omloop. Films als RV daar moet het politieke beleid, de staat, een schadeclaim op indienen omdat het zo'n slechte film is. Dat zijn slechte films!

BTW: Zwart Kijker, je bent gewoon een "Zwart Maker". Pethetic

5* ter compensatie

avatar van Ché Cliché

Ché Cliché

Ik vind deze film met 3 sterren gemiddeld wel erg hoog. Maar goed, als mensen met '5'en gaan compenseren, omdat iemand deze butfilm ook beoordeeld als een butfilm is het einde wel zoek.

avatar van guulbert

guulbert

Echt een slechte film dit.

Begin viel nog goed mee, maar rond de midden kon het me echt niet meer boeien. Vooral het eindgevecht dan.

En de acteerprestaties waren... welke acteerprestaties??

avatar van Eduard37

Eduard37

Grappige film, mooie special effects en vond de acteurs nog niet zo heel slecht. Hou zelf niet zo van hekserij maar toch leuk om een keer deze film gezien te hebben.

3 sterren.

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Vermakelijke film, waar je niet al teveel van moet verwachten.

Verhaal is enorm simpel en slecht uitgewerkt, het is meer een verhaal om goed uit te werken in verband met een serie.

Effecten waren wel te doen, en het sfeertje zat er ook wel goed in.

De cast was niet heel bijzonder goed, en het acteren ook niet maar toch was het zeker niet erg om naar te kijken als vrouw zijnde.

Ik vond hem wel leuk, maar zoals ik al eerder zei je moet er niet enorm veel van verwachten.

avatar van MrEd

MrEd

Typische tiener film. Veel mooie jonge meiden en stoere jongens. Iets te kinderachtig maar af en toe wel mooie special effects.

avatar van RoBoVitch

RoBoVitch

Film heeft een mystieke sfeer (een soort pop-cult-griezelig sfeertje). Ik vond het zeker de moeite waard om gezien te hebben. Een paar zeer leuke scenes + goeie special effects.

****

avatar van janssen16

janssen16

Heb me goed vermaakt met deze film en er zat een erg goede sfeer bij deze film

avatar van sporthaas

sporthaas

Leuk, maar geen film die je gezien moet hebben.

Voo rmijn gevoel is de film niet 1 keer spannend geweest.

avatar van sporthaas

sporthaas

djerk_Corleone schreef:

ik heb een 0,5 gegeven maar dit is alleen om het veel te hoge gemiddelde omlaag te halen. Veel te gespierde gasten en alleen maar lekkere chicks in een eigenlijk overbodige film die ondanks al dit slechte commentaar nog niet eens zo slecht was. 2*

Zegt meer over jou dan over de 0,5* die je geeft.