Genre: Fantasy / Avontuur
Met onder meer: Charlie Cox, Claire Danes en Robert De Niro
Releasedatum: 4 oktober 2007
Bekijk via NLZIET
Plot Stardust
"This Summer A Star Falls. The Chase Begins."
Het verhaal over de jongen Tristan, die het hart van zijn geliefde Victoria wil winnen. Hiervoor gaat hij op zoek naar een vallende ster genaamd Yvaine, die hem naar een magische wereld leidt. Hier moet hij het opnemen tegen de boosaardige heks Lamia en de piraat Captain Shakespeare.
Yvaine
Septimus
Narrator (stemrol)
King
Devastation HCT
Oke. Haal diep adem. Kijk die film nog een keer. Wat valt je op? Het is een kutfilm!
Succes verder met hierop reageren.
pfan
Succes verder met hierop reageren.
Je bent heel erg goed in drieletter woorden, maar daar houdt het ook verder op. M'n complimenten.
DJ Pierre
Leuke sprookjesfilm, maar niet zo sterk als Narnia, laat staan de LOTR films. Verhaal is soms een beetje dun, maar de sfeer en effecten zijn top. DeNiro was weer top, al had ik zijn rol wat groter verwacht.
Er zitten wel veel kleine foutjes in deze film die me enigzins stoorden.
Kortom een prima film om naar te kijken maar een tweede keer kijken zit er niet in.
Vullero
Dit is geen recensie maar een rant. Dit is gewoon een gigantische kutfilm en iedereen is verblind door de mooie special effects en de grote namen die aan dit kutproject mee hebben gewerkt, maar dit is geen film, dit is gewoon aan elkaar geplakte spanningsbogen die nergens heen leiden. Het verhaal is er niets bij. Ik ken die-hard fantasy fans die liever hun eigen ingewanden opeten dan nog een keer dit crap mee te mogen maken. En ja: moleculaire proporties. Ik zal voor je beloven dat ik niet meer zulke dure termen zal gebruiken, maar dat gaat over de talent die in deze film is gestoken.
hmmm dure woorden??
kut crap
wat een ontwikkeld mens ben je tog...

Apster
Film was duidelijk niet aan mij besteed, ik vond het erg ongeinspireerd. Flauw acteerwerk, flauwe humor en het verhaal ging van de hak op de tak. In Hollywood hebben ze nog steeds geen creativiteit met het genre fantasy, op een paar leuke ideetjes na dan zoals de heks die de voodoopop gebruikt om het lijk te laten vechten. Effecten waren wel ok, maar we hebben het allemaal al eens eerder en beter gezien.
animalkrullie
In tegenstelling tot velen hier vond ik dit een zeer vermakelijke film.
Geen flinterdun verhaal, vond het juist een zeer goed verhaal.
Acteerwerk was ook zeer bevredigend.
Hij is mij 200% meegevallen en ik kan hem iedere fantasy liefhebber aanraden.
Let op de geesten en op De Niro die zijn zeer vermakelijk.
XL
Leuke film,voor mij een van de verrassingen van 2007.
Na Layer Cake vind ik dit een goede opvolger van Matthew Vaugh.
4.0
dulcinea
Van mij ook geen slecht woord over deze fantasy film, al noem ik het liever een modern sprookje dan fantasy.
Het acteerwerk is dik in orde, de humor zit goed, effecten zijn mooi maar de film is niet gebaseerd op de effecten alleen, het verhaal mag er ook best zijn en de hele sprookjesachtige sfeer is ook leuk.
Ik zegt niet dat iedereen het een superfilm moet vinden, dat is het niet, maar als een beetje liefhebber van dit genre begrijp ik niet dat je deze zo kan afkraken.
Voor mij 3,5*, ik hoef hem niet in m'n dvd collectie maar hij is meer dan vermakelijk.
DRMunter
Ik had in het begin wat moeite om erin te komen en dacht echt: Dit gaat nergens over. Maar naar mate ik mezelf dwong om te blijven kijken, raakte ik wel steeds geïnteresseerder in de afloop van de film. Ik vind dat de acteurs goed hebben gepresteerd. Ook vind ik het een pluspunt dat Ricky Gervais (Extras, Office) een klein rolletje speelt.
Hoewel ik me toch afvraag waarom ze precies Robert de Niro voor die plaats hebben gevraagd (Okay, hij kan soms ook vreemd zijn -> Meet the parents), vind ik het geen slechte film. *3,5
Rurok
leuke film om een keer te kijken leuke elementen maar een beetje een simpel einde wel een slim maar simpel einde maar verder een goed verhaal en wat leuke elementen. beetje komisch leuke film
MrMitch
Vond het niet spectaculair, maar dat had ik ook niet verwacht.
Leuke familie film..
Vader81
1 van de beste fantasy films dat ik ooit gezien heb !
Er zit van alles iets in, spanning , avontuur, actie, romantiek en ook nog een lachwekkend !
wat moet je nog meer hebben in zo'n film !
Een aanrader voor een gezellige TV avond !
ordeith
Aardige fantasyfilm. Mooi gemaakt, sfeervol, maar weinig verrassend.
Rianneke_Dan
Zo deze viel dus echt even vies tegen! Ik had wel iets anders verwacht moet ik eerlijk zeggen. Ik heb hem zelfs in 2 keer moeten kijken omdat ik gewoon de eerste keer in slaap was gevallen, en ja dat zegt best veel. Het zag er allemaal wel mooi uit, maar het was gewoon echt niet mijn ding. Ik kon mezelf ook niet vinden in de humor die erin zat, en daar stoorde ik me best aan. Ook qua vehaal vond ik het een beetje slapjes. Het begin was helemaal saai, maar halverwege werd het wel iets leuker, maar goed voor mij persoonlijk viel het vies tegen.
kleine 2.5* (jammer)
EspenSGX
Leuk, leuk, leuk, meer kan ik er niet over zeggen het is gewoon een leuk verhaal om naar te kijken.
mirjo 2
Hele leuke film met een geweldige rol van Pfeifer en vooral de Niro. Goed verhaal. Begint wat traag maar versnelt allengs en eindigt beregoed. Na LOTR een van de betere fantasy's.
Een verademing na die Narnia en Eragon crap.
korenwolf
De tendens van de recenties zijn veelal positief, maar toch zie ik daar dat ene stukje van Rianneke_Dan staan, die een kritische noot loslaat. Ik vind een kritische noot wel op zijn plaats, want als ik eerlijk ben viel Stardust mij ook tegen. Een tijdje geleden toen vlak na het uitkomen ervan de berichten en de recenties kwamen, had ik een hoog verwachtingspatroon opgebouwd en nu was zelfs het dvd-doosje voorzien van een befaamde 'one to watch' stikker.
Ik heel benieuwd gaan kijken, maar helaas ben ik teleurgesteld achtergelaten bij het zien van de aftiteling.
Ik dacht een heus spektakel te treffen, maar zag daarentegen veel eigenschappen die meer weg hadden van een gemoderniseerde Disneyproductie, zoals bijvoorbeeld de Chronicles of Narnia, met een erg hoog barbiepoppen-eftelingtheater-er was eens-gehalte. Op zich niet slecht natuurlijk, want Narnia e.d. vind ik goede films (in tegenstelling tot mirjo 2, lees: Narnia en Eragon crap) voor zijn categorie fantasyfilm, maar als je verwachtingspatroon net zoals bij mij rijkt naar volwassen fantasy spektakel, dan kom je volgens mij bedrogen uit. Bij Narnia koester je door het soort film heel andere verwachtingen waardoor de beoordeling weer heel anders is. Ik zie Stardust achteraf in de categorie Narnia terugkomen en dus is de oorzaak van mijn teleurstelling al gevonden, namelijk: mijn verwachtingspatroon.
Maar kijk ik even door mijn verwachting heen, dan vond ik hem alsnog erg flauw. Zoals al gezegd: heel theateractig ge-acteert en erg overdreven achtergrondmuziek die zijn timing niet kent en wat storend is. Leg ik ook mijn kritische blik even aan de kant dan heb ik een aardige film gezien. De special effects maken wat goed, maar dan nog kan ik het niet helpen dat mijn teleurgestelde verwachting blijft overheersen.
Al met al niet het meest vervelend om te zien, een gemiddelde beoordeling is wel op zijn plaats. Al is het dan maar omdat ik gaandeweg wat meer gewend raakte aan de film en er beter bij kon blijven dan in het eerste uur.
joe black
lieve en zoete film. Een mooi sprookje.
Ik heb vooral genoten van De Niro als nicht
supergrappig!
Ook was het gewéldig om Michelle Pfeiffer te zien spelen in de rol van een heks en eens niet in de rol van vamp die ze altijd speelt. Ook herkende ik die een blonde engelse actrice van de serie The Coupling. Ook geweldig!
Madecineman (moderator films)
Wel geinige fantasy-light film, vooral bedoelt voor een jeugdig publiek heb ik het idee. Film is dan ook vooral leuk en luchtig vermaak en mist de donkere en zwaardere kant van serieuze fantasy. Ondanks dat er gepoogd wordt de film een engels sfeertje mee te geven blijft het in alles heel herkenbaar een volbloed Amerikaans Hollywood product en dat terwijl de film veel op locatie in het VK is geschoten. Ik herkende zelfs het prachtige Isle of Skye waar ik een aantal jaar geleden eens geweest ben, het is daar inderdaad echt sprookjesachtig mooi (of was dat toch die fles Schotse Whisky
De film kent een aantal grappige karakters en over het algemeen doet de mij vrij onbekende cast goed zijn best. DeNiro heeft inderdaad een leuke cameo en de rol van Pfeifer deed me op de een of andere manier denken aan die uit Hairspray. De special effects zijn over het algemeen ook wel in orde maar de film mist toch net iets te veel aan eigenzinnigheid en originaliteit om nu echt indruk te maken. Vermakelijk is het wel en vervelen doet het niet.
Albus Dumbledore
- 2041 berichten
Ik verlaag mijn stem van 4 naar 3,5. Ik vind 4 een beetje te hoog hoor. De film heeft niet veel indruk gemaakt op mij, want ik ben hem al bijna helemaal vergeten. Toch wel leuk om te zien.
mister blonde
DeNiro heeft inderdaad een leuke cameo
Madecineman (moderator films)
Nou ja, een uitgebreide cameo dan... Stoorde me er iig niet zo aan (vond het wel grappig zo'n nichterige piratenkapitein in een fantasyfilm).
mutski
Gewoon een vermakelijke en leuke familiefilm.
Niks meer en niks minder.
Twilight
Toch een groot minpunt vind ik dat er dingen aan het verhaal zijn veranderd om een groter publiek te trekken.
Het had zo veel beter kunnen zijn imo.
Maar misschien heb je dat altijd wel als je het boek voor de verfilming hebt gelezen.
rtt
Geweldig leuke film waar we met het hele gezin van hebben genoten. Een topper in dit genre en het gaat mij te ver om deze film met andere vergelijkbare films te gaan vergelijken.
De film bevat alles wat nodig is en met sterke acteurs. De Niro heeft inderdaad een te kleine rol. Al met al vinden ik deze film een toppertje !!
lordhumangus
Het leukste van de 3 dat wil zeggen :
1. Stardust
2. The golden compass
3. The seeker : The dark is rising
TheOne
Geen geslaagde fantasieverfilming.
Het enige geslaagde aan de film is Michelle Pfeiffer en Robert De Niro.
De Niro heeft deze rol alleen maar aangenomen, omdat hij de rol van Barbossa in Pirates heeft aangeboden had gekregen, maar niet aangenomen, omdat hij vond dat piratenfilms het niet zo goed meer zouden doen in deze tijd. Hij had het dus mis, omdat pirates een succes werd. Toen hij dus een ander piratenrol aangeboden kreeg, namelijk in Stardust, greep hij het snel aan. Jammer voor hem werd deze film niet echt geslaagd.

Netflix gooit ook de geprezen oorlogsfilm 'Platoon' uit het aanbod

Nederlandse komedieserie 'Moedermaffia' scoort op Videoland

Human
Documentaire, 2015

Scrooge
Drama / Muziek, 1970
heksgebaseerd op boeknieuwe liefdeprinsbeautykingdomwalltransformatiefalling star royaltyonbeantwoorde liefdegoed tegen kwaadgoatpiraatfratricideair pirategender bender turned into animalloose adaptation