Genre: Drama / Actie
Met onder meer: Jay Chou, Chow Yun-fat en Gong Li
Gesproken taal: Mandarijn
Releasedatum: 29 maart 2007
Plot Man Cheng Jin Dai Huang Jin Jia
"Unspeakable secrets are hidden within the Forbidden City."
China, 928 AD Tang-dynastie. De genadeloze Keizer Ping keert onverwachts terug naar het paleis met zijn tweede zoon, Prins Jai, om de Chong Yang feest te vieren met zijn familie. Echter de hechtheid van de koninklijke familie, en zodoende die van het keizerrijk, staat zwaar onder druk. De relatie tussen de Keizer en Keizerin Phoenix, die aan een mysterieuze ziekte lijdt, is al jaren geleden bekoeld. Ondertussen heeft zij een geheime relatie met Kroonprins Wan, haar stiefzoon, terwijl hijzelf droomt van een andere vrouw. Echter, zoals een koninklijke familie betaamt, is uiterlijke schijn alles. Maar niets is wat het lijkt, als donkere geheimen langzaam maar zeker hun weg naar boven vinden.
Emperor Ping
Imperial Physician's Wife
Maid
Host of The Festival
groente12
Vanavond op nederland twee om 23:05. Ik zelf kan alvast niet wachten.
thunderball
Deze net gezien.
Film komt vrij traag op gang en zit tegen het saaie aan.
De art direction, het kleurengebruik en de muziek zijn allen van zeer hoog niveau, de actiescene's zien er bijzonder gestilleerd uit,
echter is het verhaal niet erg bijzonder en alleen de laatste drie kwartier wordt het met wat meer vaart en spanning verteld.
Zeker niet de kwaliteit van Hero van dezelfde regisseur.
Wel een goede voldoende.
Een dikke zes, ofwel 3 sterren.
Brix
- 19685 berichten
Puur visueel gezien een overweldigend spektakel.
Kleurenfilm 'bis zum geht nicht mehr'.
Aan die overdreven mimiek van de acteurs en actrices zal ik wel nooit kunnen wennen, en eveneens niet aan de helemaal over de top vechtscènes, al zijn die erg knap in elkaar gezet.
Niet mijn ding, maar respect voor de filmmakers.
Voor het visuele aspect ***1/2
Lupussy Galore
Mooi spektakel. Ik verheugde me op een Zhang Yimou film maar viel bijna in slaap......da's alles.....
Ik geef mijn sterren voornamelijk voor de art direction, costume design, visual effects etc. Het zag er zo mooi uit. Yun-Fat Chow was geweldig, Gong Li een beetje over de top.
groente12
meh ben hem helemaal vergeten te kijken damn!
AddictedToMovies
Eindelijk is een derde film gezien van Yimou Zhang, een man waar ik veel respect voor heb. Hero en House of Flying Daggers waren echt perfect gemaakt, dus de verwachtingen waren hoog. Die verwachtingen zijn grotendeels uitgekomen. De oude cultuur is weer prachtig gefilmd, en vaak schoot de zin 'rare jongens die Chinezen' door m'n hoofd. Setting, kleurgebruik, camerawerk is weer helemaal top. Ook de gevechten, die in mindere maten aanwezig waren dan in de andere films die ik van 'm heb gezien, waren weer voortreffelijk. De score was ook een van de grote pluspunten, geweldig! Acteerwerk was ook prima, maar het verhaal kon mij gewoon niet boeien. De dialogen spraken mij totaal niet aan, personages deden mij niets, nee. Erg jammer. Aan het eind kwam er wel een spetterende finale (die heel lang duurde) dus ik heb me wel prima vermaakt. Filmtechnisch gezien heeft Yimou Zhang weer een meesterwerk afgeleverd, maar inhoudelijk viel het wat tegen.
eddyeddy
Leuk kijkje achter de schermen van dit Chinese keizerrijk.
Geen sterk verhaal, maar de kleurrijke beelden en de soms opzwepende muziek zijn boeiend genoeg.
GameSwitch
Aanradertje. Komt wat traag op gang, maarmeer dan de moeite waard.
Mooie kostuums, en de geschiedenis van de Chinezen is indrukwekkend. 3,5 sterren
Kleurvol.
En met liefde voor detail volgens de blauwe schijf.
Sowieso erg leuk materiaal om de HD-set mee te testen. Want visueel vaak wonderschoon.
Maar naast het soapy-drama dat nog het beste werkt, moet er ook nog gevochten. En daar houdt het, met name tegen het einde, niet over. Veel massa en weinig gevecht.
Toch best een leuk sprookje.
Goed.
DonOswaldo
- 1931 stemmen
Aardig.
Erg kleurrijk en visueel in orde.
Neemt de tijd voor opbouw maar weet daarin gelukkig ook niet te vervelen. Het verhaal zelf weet ook best te beklijven wat daar aan meehelpt.
Acteerwerk is ook wel in orde. Vooral Gong Li begin ik steeds meer te waarderen als actrice, geweldig is ze.
Het heeft wat kleine flaws, paar momenten waar je zag dat de wapens overduidelijk nep waren (je zag ze immers zelfs buigen) en tegen het einde word het wat onoverzichtelijk/chaotisch met al die gevechten en backstab-acties.
Maar over het algemeen best verfrissend voor een keertje. Ruime 3,5
groente12
4 maanden na mijn fail eindelijk gezien.
Erg mooie film die visueel uitblinkt, locaties en kostuums die voorkomen in de film is gewoon prachtig in beeld gebracht. Het verhaal mag er ook zijn, de interne problemen binnen de koninklijke familie is erg interessant. Yun Fat acteert erg goed als Koning, maar voor mij is Gong Li de absolute uitblinker van de cast, telkens wanneer ze de aanval van de ziekte kreeg voelde ik met haar mee. De fights zijn goed, maar minder dan bijvoorbeeld Hero. CG techniek vind ik ook niet zo goed uit de verf komen bij de grootschalige gevechten. Het einde vind ik echt zeer sterk en bepalend voor mijn hoge waardering voor deze film.
Minotaures
Toch aardig veel inkijk door te strakke corsetten. Tja, dát valt mij weer op.
DonOswaldo
- 1931 stemmen
Toch aardig veel inkijk door te strakke corsetten. Tja, dát valt mij weer op.
Viel mij ook op inderdaad
Betamax
Ik hou gewoon niet van die kung-Fu films waarin ze zweven en enorme sprongen maken.
En jawel dat kwam hier ook in voor.
Zonder die onzin hed ik deze film een stuk beter gewaardeerd.
Want de rest van het verhaal was prima.
Driello
watmoet deze film een geld hebben gekost..........en het is te zien. Aankleding is enormen fraai. Verhaal is niet al te slecht, maar wat ver gezocht. Het einde, wat toch redelijk onvoorstelbaar is, is dan wel weererg bevredigend.
Zhang staat bekend om z'n kleurrijke films, maar waar de andere mooier in beeld kwamen verviel deze film op den duur in kitch. Mooi verhaal nochtans met interessante plotwendingen. En ondanks het kitcherige zitten er toch aangename beelden bij. Niet geheel het niveau van Hero, maar toch boeiend genoeg om tot het einde te blijven volgen.
Zeriel
Yimou Zhang had duidelijke alle middelen to zijn beschikking voor deze film. En inderdaad; Met een budget van $45 miljoen is het de duurste Chinese film die tot nu toe is gemaakt volgens wiki.
Levert dat een goede film op, nee. Visueel spektakel dat wel, maar alles is zooo overdone, inclusief de voortdurende pompeuse muziek, dat ik het vaak eerder lachwekkend vond.
In de categorie Kitsch-films, verdient de film een dikke oscar.
De kleuren doen bijna pijn aan de ogen. Vooral het zuurstok-paleis; Made in China.
Het verhaaltje is flinterdun, de karakters flets, er zijn geen mensen van vlees en bloed in deze excercitie. Typische Aziatische elementen als extreme vormelijkheid met ingehouden emoties die op de duur onvermijdelijk tot uitbarsting komen aangevoerd door oud zeer, eer- en wraakgevoelens.
De geanimeerde scenes zijn vaak te nep. Wel goede choreografiën, en mooie kostuums. De aanval op het huis in de bergpas was wel super gedaan.
Driello
Tja, ik weet niet zo goed wat ik nou van die sprongen moet denken. Het gaat nergens over en toch past het ook wel weer. Weet iemand waarom dat een element is wat regelmatig bij dergelijke films terug komt?
Nomak
Om dezelfde reden dat er in westerse films zo vaak trollen, weerwolven, vampieren en andere wezens voorkomen. Elke cultuur heeft toch zijn eigen mythologie.
93.9
Overweldigend magistrale film.
Overvloed aan pracht en praal, desondanks zeker geen volle 5 sterren.
Shi Mian Mai Fu vond ik beter omdat ik daar meer inzat.
Al die grootste scenes met enorme massa's mensen en prachtpaleizen maakte het erg afstandelijk.
Vechtscenes vond ik in deze film ook minder perfect dan in Shi Mian Mai Fu.
Ton Paulusse
Jammer dat de film door sommigen niet begrepen wordt (Drielo, Betamax). Het is namelijk geen kung-fu film! Elementen als vliegen en magische wapens zijn kenmerken van de Wuxiapian film en daar is deze film een prachtig voorbeeld van. Wapens hebben vaak magische eigenschappen en er zijn ingewikkelde en uitgebreide vallen in vijandelijke forten. De historie van dit soort films gaat heel ver terug en is later nieuw leven ingeblazen.
Ik vond de film ook minder dan House of the flying daggers, maar wel erg goed gemaakt en helemaal passend in zijn genre. Ik geef vier punten.
Driello
Jammer dat de film door sommigen niet begrepen wordt (Drielo, Betamax).
Ten eerste heb ik nergens gezegd dat deze film over kung fu gaat en ten tweede vind ik je opmering over het 'snappen' van deze film erg aanmatigend. Ik stel gewoon een vraag over die luchtsprongen en krijg dan dit als reactie. Flauwekul. In plaats van dan een korte uitleg te geven over die sprongen aan te tonen dat jij de film wel 'snapt'........
Ik zal in ieder geval eens gaan googlen op wuxiapian..............Daarvoor dan weer mijn dank.
ILDIB
Zoals zoveel aziatische films fenomenaal vormgegeven met prachtige kleuren. Echt heel mooi.
Helaas blijft het verhaal bij aanvang wat traag, en is het in zijn geheel wat mij betreft wat vaag allemaal. Iemand die me nu precies kan zeggen wat de achterliggende gedachte is?).
ILDIB
Even de uitgebreide info gelezen. Als ik dat allemaal uit de film moet halen, onmogelijk. Das wel vaker bij die asian dingen, onderliggende en achterliggende verbanden en gevoelens worden amper helder in de film maar zijn wel van levensbelang.
Wellicht moeten we dat uit tekens en gedrag halen, maar ik slaag daar niet in.
Prachtig kleurgebruik tegen over de sombere sfeer mooi detail is dan het gouden leger vechtend tegen over de donkere leger.
Verhaal was best oke maar soms was het erg saai en gebeurde er niet veel.
Het eind gevecht zoals ik al zou was zeer fraai.
Acteren was ook niks op aan te merken.
Black Math
Net als The Banquet Shakespeare op z'n chinees. Toch wel de minste van Zhangs martial arts films. Mooie decors en kleding allemaal (die decolletés
), maar waar is het oog voor details dat van Hero zo'n mooie film maakte? Verhaal was wel aardig, uiteindelijk heeft iedereen wel begrijpelijke beweegredenen, al was het af en toe een beetje melodramatisch. De zwakte van de film ligt vooral in de muziek, die in al z'n bombast doet herinneren aan Lord of the Rings, waarbij de massale veldslagen ook hun steentje aan bijdragen. Nee, doe mij maar Hero, al heb ik me ondanks de kritiekpuntjes hier ook zeker mee kunnen vermaken. 3,5*.
bennie jolink
Wel erg jammer van die computerlegers aan het einde. Wat is dat toch met regisseurs... zien ze echt niet dat die computer crap totaal nep overkomt???
mister blonde
Herzien en vond nu het eerste uur wat sterker. De kleurenpracht blijft het beste sellingpoint. Op zich zit het verhaal wel sterk in elkaar. Dat Yimou Zhang goed overweg kan met drama bewees hij al in zijn vroeger carriere. Hier is het allemaal echter wat Shakespeariaans. Het werkt gedeeltelijk. De gevechtscenes vond ik op dvd wat minder indrukwekkend dan in de bioscoop, logisch ook. Vond het wisselend van zeer fraai, tot wat onoverzichtelijk en af en toe zie je de CGi er aan af.
Als geheel kan ik toch onmogelijk stellen dat dit niet sterk bovengemiddeld is. Echt bijzonder werd het helaas niet.
Sergio Leone
Een redelijke film die het moet hebben van het visuele.
Redelijk verhaaltje nog wel, al komt dat wel heel erg traag op gang. Pas na een klein uurtje is er wat actie en komt de vaart er goed in. Misschien dat het verhaal het wel iets te veel van complotten moet hebben.
Het soms erg theatrale acteerwerk werkte gedeeltelijk. Soms vond ik bepaalde blikken erg goed, voornamelijk van Li Gong; soms echter kreeg ik de slappe lach (als die dochter en de eerste vrouw van Yun Fat weglopen om uiteindelijk vermoord te worden. Dat gekrijs erbij was echt niet nodig.).
Visueel was deze film dus erg goed. Soms zelfs iets te veel kleuren naar mijn smaak. Het was wat druk, bombastisch allemaal. Natuurlijk is dit ergens ook wel de charme van deze film.
De gevechten waren prima in orde, al waren de wapens wel duidelijk niet echt.
Een 3, want vermakelijk, maar niet om op korte termijn nog eens te zien.

'The Alienist' was toch een Netflix Original, waarom is die verdwenen?

'Outlander'-spin off 'Blood of my Blood' doet het ontzettend goed op HBO Max

Shi Mian Mai Fu
Actie / Drama, 2004

Nanjing! Nanjing!
Drama / Oorlog, 2009
vergiftigenchinavechtsportenswordplaystrijdtoxicationsecret societypassionplanned murderverboden liefdepowerpalaceplanroyal familybattle for powertang dynastypomp conspiracy of murderheir to the thronehuwelijkscrisissecret lovezwaardgevechtverraadgebaseerd op toneelstuk of musicalempireperiode stukhistorischwuxiapower strugglepoisoning7th century