Genre: Actie / Misdaad
Met onder meer: Willem Dafoe, Sean Patrick Flanery en Norman Reedus
Gesproken taal: Engels en Spaans
Bekijk via Videoland
Plot The Boondock Saints
"Thy Kingdom Come. Thy Will Be Done."
De Ierse broeders MacManus voelen dat ze een missie van God hebben om alle misdadigers in hun stad Boston te vermoorden. Al snel worden ze opgehemeld door de media, die ze The Boondock Saints noemen. Ze krijgen de FBI, onder leiding van de extravagante Paul Smecker achter zich aan.
Paul Smecker
Detective Greenly
The Chief
Macklepenny
Phoenix
Nog maar eens gekeken en hij blijft lekker staan. Telkens in een scheur bij de katscene en kippevel bij de "executies". Prachtig, nog steeds.
De Knip
Na herziening vol punt omlaag. Vind de bijbelteksten nogal ongeloofwaardig overkomen. De actiescenes zien er wel gelikt uit, maar da's ook eigenlijk het enige interessante, de film is inhoudelijk erg zwak. Bovendien ontbreekt natuurlijk de spanning, de film ontbeert enige opbouw, beetje steeds hetzelfde.
Lekker maffiosi neerknallen, that's it. Door het einde krijg je het idee, dat je de film eigenlijk niet serieus moet nemen. Vandaar dat de bijbelteksten me dan ook niet meevallen in het plot.
**1/2
Het idee dat dit een Tarantino wannabe is, wordt nu nog sterker bij me....
Obiwannes
Goeie misdaadverhaal in de Tarantino-stijl. Sommige scenes zijn echt supermooi gefilmd, en de film is zo nu en dan ook nog 's erg grappig. 3 en een halve ster.
Akkoord, leuk idee zeker wel. Maar het stukje dat ze voorlezen voor ze iemand neerknallen is wel een beetje té pulp fiction-achtig
Voor de rest best een grappige en amuserende film. Maar een beetje voorspelbaar.
(verwijderd)
Ik vond de humor en het filmen nauwelijks onderdoen aan Quentin. De hilarische persoonlijkheid van de inspecteur zorgt ervoor dat de film ook tijdens de momenten zonder actie mateloos weet te boeien. Geweldig gefilmd zijn de scenes waarin ze de misdaad reconstrueren. Natuurlijk moet je de geloofwaardigheid van de film niet te serieus nemen maar je kan 't te ver doorvoeren (iets wat naar mijn inziens veel te veel gebeurd in snatch), hier had ik dat bij de travestie scene. Maargoed, dit mag voor mij de pret niet afnemen. Deze film is voor puur vermaak en dat biedt hij absoluut. Niet de cult van pulp fiction, maar weldegelijk een heerlijke film.
poekie
ik snap niet waarom iedereen ( lees ''sommige'' ) dit vergelijkt Quentin.
zien jullie troy duffy als een bedreiging ofzo?
titan
Fikse tegenvaller, op grond van de notering in de top 250 had ik hier meer van verwacht. Afgezien van het feit dat ik het laakbaar vind dat het recht in eigen handen nemen (nota bene met goedkeuring en onder het mom van het geloof!) wordt gepromoot is het gewoon niet zo'n interessant verhaal met bovendien veel jatwerk van Tarantino. Dafoe heeft verder een irritante en ongeloofwaardige rol en er wordt geschmierd bij het leven. 2*
FisherKing
Troost je. July 2002 stond deze film notabene op nr 8 ofzo.
Padd0
Vandaag eindelijk maar eens gekeken na alle lovende kritieken uit mijn omgeving over de film gehoort te hebben.
De film viel me vies tegen. Ik vond de film helemaal niet cool, de ieren werkten me eerder op de zenuwen dan dat ze grappig of "stoer" waren en zo supermooi gefilmd vond ik het ook allemaal niet. Wat overblijft is een aardige actiefilm met enkele leuke scenes en een hoop onzin waar ik geen behoefte aan heb. 2,5* van mij.
Yak
Heeft z'n momenten, maar over het algemeen vond ik het nogal gebakken lucht en veel gewelddadigheid die maar onder de vlag van religie wordt geschoven om zo een soort van 'verantwoording' te hebben. Toch was één scene een ongelooflijk jaw dropping movie moment: de lange scene waarin Dafoe de gebeurtenissen analyseert terwijl hij zich, in zijn fantasie, letterlijk midden in het vuurgevecht bevindt. Geweldig gevonden en ongelooflijk mooi uitgewerkt.
Entertainment wint het van ergernis, ik kom op 3*.
Net voor de derde keer gezien en hij wordt met de kijkbeurt briljanter. Niks geen vergelijkingen met Tarantino. Duffy en Tarantino hebben beide hun eigen stijl, Tarantino gebruikt humor in zijn films heel anders dan Duffy dit doet en als je alleen de 'aparte' vertelstijl als vergelijking met T. neemt, dan vind ik dat erg weinig. Beide films (deze dus en Pulp Fiction, waar hij vaak om bij mij onbekende redenen mee vergeleken wordt), hebben enkele 'vage' overeenkomsten, maar ze zijn beide erg verschillend.
The Boondock Saints heeft imho vooral een erg 'mooi' verhaal, geweldige karakters (vooral de broertjes MacManus en Il Duce) en ook de combinatie van harde 'actie' en humor werkt hier uistekend (die scène in die luchtslacht was werkelijk briljant ("Charlie Bronson has always a rope...)).
Het meest briljante in deze film vond ik toch wel de geweldige Dafoe. Ik kan me goed voorstellen dat je hem in deze film helemaal niks vind, maar ik vond hem werkelijk geweldig.
5*, maar daar stond hij al op...
Safri
Ik heb hem ook vanavond voor de eerste keer gezien en ik ben het totaal niet eens met de slechte kritieken die net zijn gegeven. Vond het een ongelooflijk vermakelijke film met een waanzinnig doorgedraaid plot. De karakters zijn uitermate cool (met name Dafoe en de gast die Rocco speelt). Daarnaast kon de humor mij juist wel bekoren. (jammer alleen dat de barkeeper met zijn Gilles de la Tourette niet langer meespeelde
De 'killings' zijn gigantisch over the top, maar dat is haast een voorwaarde om zoveel geweld grappig te laten zijn.
Ik dacht ook de hele tijd dat de film het 'eigen rechtertje spelen' verheerlijkte, maar op het eind laat de regisseur die keuze een beetje aan de kijker over. Wel is duidelijk dat Duffy de Amerikaanse rechtspraak en het politieapparaat niet zo hoog in het vaandel heeft staan.
Al met al heeft de film mij een aantal onvergetelijke scenes geschonken en kan ik mezelf wel voor de kop slaan dat deze me in 1999 gewoon is ontglipt.
4 sterren. (Nee, het is inderdaad geen Pulp fiction, maar vraag me af of de film dat pretendeert.)
5*, maar daar stond hij al op...
4,5...
Wie zegt dat? Nou speel jij voor God
4,5...
Ik had hem even op 4,5* gezet, zodat ik hem weer op 5* kon zetten...
jassonn
Vond het wel leuk maar ook weer niet geweldig.De top 250 notering deed en de eeerdere top 100 notering hadden mijn verwachtingen wat op geschroefd,maar helaas.Verder dan 3 sterren kom ik niet.
Sorry dat ik weer een discussie oprakel die we al eerder hebben gevoerd. Ramon verwoord het prima op pagina 1.
Safri
Willem Dafoe staat nu in mijn top 10 acteurs allertijden. Is denk ik zo'n acteur die je haat of liefhebt.
Als ik die berichten even vlug heb door gelezen komen er imho niet echt sterke argumenten uit, maar ach laten we maar geen oude koeien uit de sloot halen...
jassonn
Is niet bij iedereen pagina 1.
BoordAppel
Weer eens gezien en ik verlaag met een 0,5 naar een 4. Leuke film maar het is idd wel erg gejat allemaal. Toch geld hier het beter goed gejat dan slecht bedacht principe, want de film is grappig en er wordt goed in geacteerd. Dafoe steelt de show als FBI agent Paul Smecker. Mooie ode aan Platoon ook.
So Duffy, have any theories to go with that tie?
There was a FIRE FIGHT!!!
Just pour the drink you fairy fuck.
Maar de beste is nog wel als hij met iemand in bed ligt, ik ben alleen ff kwijt hoe die precies ging en op IMDb staat ie niet, of is ie weggehaald? Censuur?
chiquita
Voor de derde keer gezien en het blijft genieten.
Funny, funny, funny , aldus Rocco. LOL
Goodfella
Niks geen vergelijkingen met Tarantino.
Gave karakters, actie, humor... je zegt het al. Deze film is natuurlijk zo Tarantino als wat, en daar is eigenlijk weinig mis mee.

Actiefilm 'The Boondock Saints' met Willem Dafoe morgenavond (12 maart) uitgezonden op televisie

Knetterharde misdaadfilm 'The Boondock Saints' met Norman Reedus en Willem Dafoe vanavond op televisie

Vijf films waarover critici en het grote publiek het maar niet eens kunnen worden

Heat
Thriller / Misdaad, 1995