• 9.377.371 stemmen

Mr. Bean's Holiday (2007)

Komedie / Roadmovie | 90 minuten

Met onder meer: Rowan Atkinson, Emma de Caunes en Willem Dafoe

Gesproken taal: Frans, Engels en Russisch

Releasedatum: 29 maart 2007

Plot Mr. Bean's Holiday

"Disaster is just a small step away."

Mr. Bean wint een vakantie naar Frankrijk. Hij pakt zijn koffer en camcorder en verlaat het natte, troosteloze Londen. De reis naar de Franse kust verloopt echter niet zo vlot als gewenst. Overal waar hij komt, krijgt de eeuwig stuntelende Bean te maken met ongelukjes en toevalligheden. Aan het einde van zijn tocht door het Franse platteland wacht het mondaine Cannes. Onderweg heeft Bean gezelschap opgescharreld: het zoontje van een Cannes-jurylid en een eerzuchtige actrice wijken niet van zijn zijde.

avatar van mos18

mos18

in Engeland draait hij al in sommege biscoop

maar in Singapore draait al van gisteren

avatar van chrissie85

chrissie85

Volgende week donderdag zit ik in de bios, geweldige film lijkt het me! Er staan nu ook enkele scenes op de site van de film. Geweldig gewoon!

avatar van Real_Movie

Real_Movie

Gisteren was er een preview van bean 2 op tmf.

avatar van Filmfreaker

Filmfreaker

Lijkt me een goede film.

avatar van Fontane

Fontane

Ik ben benieuwd! Ik hoop dat er wel veel nieuwe grapjes tussen zitten... want een deel van de grapjes uit die trailer lijken toch een beetje vanuit de serie en de vorige film te komen...

avatar van Hananas

Hananas

sorry hoor lijkt me niks ik heb het een beetje gehad met bean

avatar van FillumGek

FillumGek

Hehe 4,17 na 6 stemmen. Lijkt heel wat maar tel daar 100 stemmen bij op en ik denk dat hij rond de 2,5 - 3 zal gaan schommelen.

avatar van BlueVelvet

BlueVelvet

Nee hoor, dit is een waar meesterwerk. De onvoorspelbare grappen en doldwaze situaties die Mr. Bean meemaakt, draaien uit op een hilarische, subtiele en vernieuwende film

avatar van sioux505

sioux505

deze ga ik zeker zien is eigenlijk altijd leuk.

geef ik zonder hem gezien te hebben een 4.

avatar van by_the_way

by_the_way

sioux505 schreef:

geef ik zonder hem gezien te hebben een 4.

Lijkt me niet de bedoeling.

avatar van Spotlight

Spotlight

by_the_way schreef:

Lijkt me niet de bedoeling.

Inderdaad gewoon eerst kijken en dan een cijfer geven.

Mijn beoordeling voor de film is op een schaal van 5 een 3.5.

avatar van Wouter

Slap verhaaltje dat Bean van sketch naar sketch brengt. Een paar van die sketches zijn leuk, maar echt hardop gelachen heb ik weinig. Wordt geld verdienen voor de makers, want de film is voor een schijntje gemaakt, vermoed ik.

avatar van BlueVelvet

BlueVelvet

Wouter schreef:

want de film is voor een schijntje gemaakt, vermoed ik.

Zijn alle Bean's (serie en film) dat niet?

Zet Bean in een willekeurige (lees: goedkope) setting en het wordt lachen geblazen.

Stelt de rol van Willem Dafoe iets voor overigens?

avatar van Anjin

Anjin

kappeuter schreef:

Kos weet anders wel waar de downloads te vinden zijn...

Aan de 5-en en 0,5 te zien, lijken het me ook al niet al te serieuze stemmen.

Allemaal bullshit want valt nergens te downloaden..

Trailer zeker...

avatar van movie*freak

movie*freak

Dat dit een succes wordt staat het vast, of die nou goed is bevalt het nog te zien.

avatar van Wouter

BlueVelvet schreef:

Stelt de rol van Willem Dafoe iets voor overigens?

Leuk bijroletje.

avatar van joostie

joostie

lijkt me een erg leuke film, aan de voorstukjes te zien

avatar van batavier

batavier

kappeuter schreef:

Kos weet anders wel waar de downloads te vinden zijn...

Allemaal bullshit want valt nergens te downloaden..

Trailer zeker...

Hij is vanaf vandaag te downloaden. Ik weet alleen niet of dit een beetje fatsoenlijke kwaliteit is. De trailer zag er in elk geval super uit. Als preview-cijfer geef ik hem een 4 op schaal van 5.

avatar van _Casper_

_Casper_

Vandaag met een vriendin naar de bios geweest naar deze film. Was wel een OK film.. niet super.

Hij duurde 90 min en dat was precies goed, tis een film die lekker wegkijkt waarbij je afentoe kan lachen.

Maar als je hem eenmaal gezien heb hoef je hem nooit meer te zien.

avatar van Lillytjuh

Lillytjuh

Erg leuke film om te bekijken, net naar de bioscoop geweest, zeker de moeite waard maar bij mij blijft 1 de beste

avatar van Frerke

Frerke

Ik ben zelf geen uitgesproken Beanfanaat, alhoewel ik 'm wel grappig vind.

Het eerste wat opvalt is de matige filmkwaliteit, zoals ik die ook eerder bij Borat heb gezien. Zou wat beter mogen zijn voor zo'n commerciële film waaraan veel geld verdiend wordt.

Dan de film zelf. Heel vermakelijk, hapt heerlijk weg. De manier waarop hij opera playbackt is echt legendarisch, en zie ik graag terug op dvd. Het in slaap sukkelen in de auto is ook om te bescheuren. Jammer dat ik de momenten uit de trailer te vaak heb gezien. Had ik eigenlijk niet naar moeten kijken.

Goede Beanfilm. Kan ik iedereen aanbevelen die iets met hem heeft.

Het einde is ook heel origineel aangepakt.

Chapeau! En zoals hijzelf zo vaak zegt met die Sony handycam als centraal sponsorpunt: Gracia.

avatar van Fikret8

Fikret8

Geweldige poster.

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Frerke schreef:

Bij Borat was dat juist de bedoeling.

avatar van filmsjefke

filmsjefke

kom er net vanaf en ik vond hem een stuk slechter dan verwacht.... in de trailer van de film zie je zo ongeveer alle grappige stukken uit de film en voor de rest is het moeizaam uitzitten. 1*

Ik ga er vanavond naar toe. Heb veel zin

avatar van edejong

edejong

zeker niet perfect... maar ook niet verkeerd als je in een melige bui bent, al heeft de film gewoon té weinig écht grappige momenten.. Mr. Bean is naar mijn mening gewoon niet echt geschikt voor een anderhalf uur durend "verhaal"!

ik heb hen gezien en ik vind hen heel leuk echt waar ik hen een 10

avatar van VS60*

VS60*

Gisteravond ben ik naar deze film geweest. Met vrienden, dus dat is altijd goed als we dan naar een lach-film gaan zou je zeggen, maar deze film.... god god, wat was deze slecht! Ik heb letterlijk maar 6 á 8 keer tijdens de hele film kunnen lachen. De film begon om ~kwart voor 11 (half 11) maar om half 12 hadden ik en de andere 4 waarmee ik was sirieus de neiging om de zaal te verlaten. Uiteindelijk zijn we tot het einde gebleven, hoewel ik nu weet dat ik niets, 0,0, gemist zou hebben.

Uiteraard ben ik met de gedachten dat het een Bean-film is naar de bios gegaan, maar de échte Bean-humor was spoorloos. Het voelde allemaal héél magertjes aan. Normaal zou je zeggen dat er in een film te weinig verhaal zit en dat een film het van bijvoorbeeld zijn actie moet hebben. Bij deze film is het precies het tegenovergestelde. De film focust zich veel te veel op het verhaal, maar de Mr. Bean humor (waar ik voor kwam) was er juist vrijwel nergens te bekennen.

Erg jammer. Ik had gehoopt op een avondje lekker lachen.

1,5* En dat is mijn laagste cijfer tot nu toe! En het is niet dat ik nu met een cijfer loop te gooien van; "oh, die is slecht dus die krijgt een 1,5!" of "oh, die is vet goed dus die een 5"... Nee, ik heb er goed over nagedacht.

avatar van edejong

edejong

ik verlaag m'n stem naar een 2*

(na een nachtje slapen)

avatar van Moviestar

Moviestar

Dat de leukste stukken in de trailer al zitten, is ook weer een beetje overtrokken. Er zit zat humor in de film, alleen is het vaak te makkelijk of te flauw, zelfs voor Bean. Daarentegen zijn de grappen die gemaakt worden en de "echte" Bean momenten wel goed getimed en dus geslaagd. De beste scene is die op de markt met de verschillende muziekstijlen. Om gelijk door te gaan over de muziek uit de film, die is perfect. De muziek valt op en geeft het geheel wat extra's mee. Bovenal geeft Rowan Atkinson Bean weer een flinke dosis sympathie mee op zijn reis wat ook een hoop goed maakt. Door de muziek en Bean alsnog 3*