• 9.385.390 stemmen

Kill Bill: Vol. 1 (2003)

Actie / Misdaad | 111 minuten / 112 minuten (Japanse cut)

Genre: Actie / Misdaad

Speelduur: 111 minuten / 112 minuten (Japanse cut)

Geregisseerd door: Quentin Tarantino

Met onder meer: Uma Thurman, Lucy Liu en Vivica A. Fox

IMDb beoordeling: 8,2 (1.293.989)

Gesproken taal: Engels, Japans en Frans

Releasedatum: 20 november 2003

Plot Kill Bill: Vol. 1

"Here comes the bride."

De huurmoordenaar 'The Bride' wordt op haar eigen bruiloft neergeschoten door haar opdrachtgever Bill en zijn handlangers. Ze overleeft de aanslag, maar door een kogel in haar hoofd ligt ze vier jaar in coma. Als ze bijkomt, is ze compleet over de rooie en vastbesloten om wraak te nemen. Ze gaat op zoek naar de bendeleden om ze één voor één te vermoorden. Bill bewaart ze tot het laatst...

avatar van Jen

Jen

Deze film stelt niets voor. Ik ben bijna in slaap gevallen. Geen goede verhaallijn, belachelijk overdreven en slechte acteerprestaties.

avatar van John Doe

John Doe

Jen schreef:

Niet echt bepaald zoeen saaie film waar je van in slaap valt. Dat het belachelijk overdreven was is omdat het allemaal niet echt was, verassing...en wie acteerde er slecht? Oke die Crazy 88 zijn een echte vechtschool, maar die hadden toch amper echt acteerwerk.

avatar van flipsen

flipsen

Onderhond schreef:

Ach, een beetje tegengewicht voor al die idioten die snel een 5 geven en zelf met geen goeie onderbouwing afkomen (gelieve goed te lezen wat ik zeg) mag wel.

Er zit een beetje disharmonie in jou verhaal onderhond. Jij hebt eerst een hekel aan idioten die zomaar 5 sterren geven, en vervolgens geeft jij om een net zo ongeldig reden (tegengewicht geven) maar 1 ster.

Mijn 1* is goed gefundeerd, en heeft helemaal niks met tegengewicht te maken. Ik denk dat ik toch al vaak genoeg duidelijk gemaakt heb waarom ik Kill Bill 1 een totale misser vind.

avatar van Zavo

Zavo

Ik heb 'm voor de tweede keer gekeken en ik vond 'm een stuk beter dan de eerste keer. Waarschijnlijk was ik de eerste keer toch teveel bezig op het plot te letten in plaats van te genieten van de schitterende scenes. Vanavond lekker naar deel 2, waar ik nu echt zin in heb gekregen.

avatar van Tompie film

Tompie film

Wat ik dus wou zeggen :

Ik vind dit een zeer goeie film, maar niet meer dan dat (= geen klassieker). Pulp fiction vind ik BETER. :

Kill Bill vol.1: ****

Pulp Fiction: *****

avatar van Dustyfan

Dustyfan

Ik had al niet veel verwachtingen van deze film, dus dan kan het altijd meevallen.

Helaas, ben binnen 5 minuten (?) afgehaakt, dit is niet aan mij besteed.

avatar van GerwinF

GerwinF

Dustyfan schreef:

Helaas, ben binnen 5 minuten (?) afgehaakt, dit is niet aan mij besteed.

Lekkere indruk heb je dan van een film....5 min???

avatar van Dustyfan

Dustyfan

GerwinF schreef:

Lekkere indruk heb je dan van een film....5 min???

Niet lekker dus

Heb alleen nu al geen zin meer om hier nóg 106 minuten aan te besteden. Gewoon niet 'mijn smaak'.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Vijf minuten? Waren de openingcredits wel eens afgelopen?

Jammer Dustyfan, zo geraakt ie natuurlijk nooit omlaag. Is dat het geheim van Tarantino ? Zo'n rommel maken dat de tegenhangers de film niet eens willen uitkijken en dus ook geen stemrecht hebben ?

avatar van Redlop

Redlop

Het zou nog mooier zijn als die tegenhangers dan ook zichzelf uitsluiten van beoordeling.

FisherKing

Dat geheim heb ik doorgrond, want ik heb het helemaal uitgezeten, tot de aftitels toe.

Wat een onzin is dit toch allemaal, de ene foute scene na de andere foute scene + tekstborden (want men zou het eens niet begrijpen (kotssmiley)) donderen langs je heen. (deel 1+2 +3 kots)

Muziek ook erg fout en doet herinneringen oproepen aan de meesterwerken van Leone (wat dit dus helemaal niet is, enkel een foute aaneenschakeling van scenes) en een foute Griekse Zangeres.

On top of al die onzin die ik heb moeten aanschouwen zit er ook nog een compleet debiel tekenfilmpje in. brrrrrrrr. Zat ik al helemaal niet op te wachten.

avatar van Jordy

Jordy

tekstborden

lees je wel eens boeken?

avatar van davidov

davidov

muziek fout....tja dat vind ik er juist weer mooi aan eigenlijk, maarja muziek is puur persoonlijk.

en debiel tekenfilmpje, dat is gewoon die oosterse tekenfilm cultuur....barbaar die je bent

Jordy schreef:

lees je wel eens boeken?

Heel erg veel, maar begrijp je point niet zo. Of ik heb me fout uitgedrukt, die tekstvelden om scenes in te leiden, tja te debiel voor woorden vond ik het.

avatar van Phoenix

Phoenix

Zonder was het volgens mij totale chaos geworden. Da's hetzelfde als een boek schrijven, het vervolgens in naamloze hoofdstukken indelen en deze dan flink door elkaar gooien. Geen mens die snapt wat waar hoort.

avatar van davidov

davidov

die tekstvelden zijn gewoon anders, en anders hoeft nog niet meteen debiel te zijn....hetzelfde gaat op voor de muziek en de tekenfilm bijv.

trouwens ik vond het wel mooi die hoofdstukken indeling...gaf iets...klassieks eraan denk ik.

Phoenix schreef:

ooh, wat ik dus al dacht, een soort laatste redmiddel voor de film.

Geheel mislukt dus.

avatar van Ramon K

Ramon K

Het slechtste wat ik dit jaar gezien heb, (na Breillat)

Ik hoop dat ik dit kan zeggen zonder ruzie met je te krijgen FK........

maar ik vind dit misschien wel de slechtste recensie die je ooit gepost hebt. Heel banaal, een vooringenomen Tarantino-bash-verhaal (debiel tekenfimpje, muziek die aan films van Leone doet denken MAAR toch heel slecht is, irri copycat) Je bent voor mij duidelijk op het Von Trier pad. Sorry.

FisherKing

Tuurlijk mag je dit zeggen Ramon, het is enkel mijn mening over deze film. Vooringenomen is die mening niet, was enkel heeeel teleurgesteld in deze film, en probeerde mijn gevoel onder woorden te brengen, sorry als ik daardoor wat uitschoot in woorden. En natuurlijk wil ik de hoogstemmers hier niet beledigen. De Von Trier link zie ik hier niet zo, overigens.

avatar van flipsen

flipsen

Fisherking, ga gewoon deel 2 zien, die maakt misschien nog wel wat goed. Ik ben het verder op alle punten met jou oneens, alles wat jij slecht vind, vind ik goed!

avatar van Jordy

Jordy

FisherKing schreef:

Heel erg veel, maar begrijp je point niet zo.

Daar heb je die dingen ook. "Hoofdstukken" noemen ze ze daar.

avatar van mister blonde

mister blonde

fout? is dit jouw manier om te zeggen dat de film niet aan je besteed is?

het enige dat ik erg fout vind, is deze recensie, waarin de schrijver wel erg in herhaling valt. ik vond de muziek erg toepasselijk, sfeervol, goed passen en zo goed getimed dat de film als het ware danst.

onzin? Vast en zeker. wordt er een beetje aan karakter uitdieping gedaan (op een zeer originele manier) is het weer niet goed.

Het slechtste wat ik dit jaar gezien heb, (na Breillat)

en deel 2 skip ik maar. Tarentino heeft compleet afgedaan voor mij, wat een irri copycat.... 0,5*

ik had niet anders verwacht. voordat de film uit was had je al kritiek en de film in feite afgeschreven.

FisherKing

Welnee joh. Ik begon enthousiast aan de film, (zeker met het oog op wat afspraken om met wat collega's naar Deel 2 te gaan) maar raakte in de beginscene met dat dochtertje hevig geirriteerd.

avatar van JakkeLuchtgitaar

JakkeLuchtgitaar

who give's a shit

Mensen die deze film 0,5* geven, neem ik nie serieus.

Zeker als ze hun argumenten oooooooooh zo serieus neerpennen.

FisherKing

Dat vind ik van mensen die dit een 5* geven. Who cares....

avatar van Zavo

Zavo

FisherKing schreef:

Ik begon enthousiast aan de film [...] maar raakte in de beginscene met dat dochtertje hevig geirriteerd.

Ik raakte juist helemaal in de stemming door die fantastische scene.

avatar van Redlop

Redlop

FisherKing schreef:

Welnee joh. Ik begon enthousiast aan de film...

Eerlijk gezegd begrijp ik niet waar dat enthousiasme op gebaseerd is. Want lang voor de film uitkwam schreef je al:

FisherKing schreef:

...Al die geruchten geven mij toch een gevoel dat ze in de wereld gebracht worden om de leegheid van de film te maskeren...

Sorry...maar ik zou die film in jouw geval gewoon dan niet hoeven zien. Tenzij je erg graag die film + regisseur afkraakt en je het zien ervan als een noodzakelijk verplicht nummer aanvaardt.

avatar van mister blonde

mister blonde

FisherKing schreef:

deze en veel meer uitspraken (zie eerste 10 pag.) doen mij vermoeden dat je een beetje vooringenomen (no offence FK ) de film keek.