• 9.415.960 stemmen

Kill Bill: Vol. 1 (2003)

Actie / Misdaad | 111 minuten / 112 minuten (Japanse cut)

Genre: Actie / Misdaad

Speelduur: 111 minuten / 112 minuten (Japanse cut)

Geregisseerd door: Quentin Tarantino

Met onder meer: Uma Thurman, Lucy Liu en Vivica A. Fox

IMDb beoordeling: 8,2 (1.303.179)

Gesproken taal: Engels, Japans en Frans

Releasedatum: 20 november 2003

Plot Kill Bill: Vol. 1

"Here comes the bride."

De huurmoordenaar 'The Bride' wordt op haar eigen bruiloft neergeschoten door haar opdrachtgever Bill en zijn handlangers. Ze overleeft de aanslag, maar door een kogel in haar hoofd ligt ze vier jaar in coma. Als ze bijkomt, is ze compleet over de rooie en vastbesloten om wraak te nemen. Ze gaat op zoek naar de bendeleden om ze één voor één te vermoorden. Bill bewaart ze tot het laatst...

avatar van U-96

U-96

Voor diegene die van plan zijn om de dvd's van de Kill-Bill-films te kopen, kunnen beter een lange tijd wachten.. Ik vermoed dat er over 1-3 jaar een box-set uitkomt.. (ofzoiets)

avatar van Brooklyn

Brooklyn

deze zomer al, volgens mij....

avatar van Northernstar

Northernstar

Nog nooit zo'n baggerfilm gezien. Slaat helemaal nergens op. Slaapverwekkend.

Northernstar schreef:

Nog nooit zo'n baggerfilm gezien. Slaat helemaal nergens op. Slaapverwekkend.

Geslacht: Vrouw

need i say more?

jk ofcourse maar het lijkt me nogal duidelijk dat gij niet even open staat hiervoor als "de man", net zoals "de man" niet zo dol is op "zakdoek volsnotter" films.

Besides een film die door zo velen zo goed is bevallen, moet toch wel iets positiefs hebben?

Wat een bullshit zeg ...

All hail Britney en Titanic dan maar weer.

avatar van Hobbes

Hobbes

davidov schreef:

davidov doet ook mee voor de watbenjedan.nl trofee

Als je weer eens alle mannen generaliseert mag je mij er buiten laten.

davidov

pffft kortzichtig zijn jullie sorry dat ik het zeg.

Maar ga nou niet zeggen dat het niet zo is dat vrouwen veel vaker niets zien in die "jongens films met al dat geweld en actie" en dat mannen vaker bij "romantische drama's" afhaken.

Zelfde idee als ontkennen dat jongens in het algemeen (let op mijn woorden hobbes, ik zeg in het algemeen....dus ik laat jou erbuiten, geen man geen vrouw) meer van auto's en voetbal houden en meisjes meer van paarden en poppen.

Ja het is een ontzettend clichee voorbeeld, maar het is gewoon zo, jongens hebben de aanlegging om stoer te doen, meisjes om te verzorgen.

interessanter dan die andere link :S

davidov

besides britney is een tiener idool, dat is maar 1 groep van de samenleving die daar instinkt....en titanic, ik heb het er ook niet op (zoals ik eerder zei, het is niet mijn genre...) maar ik ga ook niet beweren dat het de kutste film allertijden is.

Als je dat serieus zegt en meent dan laat je bij mij alleen maar een niet al te beste indruk achter....dat ik me daardoor in een reactie mee laat slepen waarop jullie weer gaan staan te hameren is een andere zaak.

Alleen breng je het niet algemeen, maar persoonlijk aan:

Nou, als er zo geredeneerd wordt, plaats ik Kill Bill in de "mannen die wat te compenseren hebben" groep van de samenleving. Allemaal maar flauw hoor.

davidov

...damn maak je een grote post, raakt de pc MM kwijt en dus ook je post. geen zin om het te herhalen...kwam hier op neer:

britney is voor kleine tieners.

zag net waarom je je misschien in het nauw gedreven voelde (je vind de film niks en ik zei wat over groepen mensen)

en nog wat...hmm anyway ik ben in mn eentje als ik zeg dat ik gladiator niet zie zitten, en dat heb jij hier...vredespijp roken en de strijdbijl begraven?

copy paste just in case

avatar van Agony

Agony

• 1985 berichten

mr.Frielink schreef:

Een film die zich niet al teveel lijkt te willen binden aan chronologie of filmconventies (de film hangt eigenlijk aan elkaar aan flashbacks en - forwards en verschillende soorten voice-overs), maar ik verwachtte dan ook enkel visueel spektakel. En in dat opzicht is Kill Bill: Vol. 1 eigenlijk wat teleurstellend. Vanaf het gedeelte in Japan wordt het visueel pas echt interessant, met als hoogtepunt de silhouetten tegen het blauwe licht en de "sneeuwscene", die Tarantino's talent pas echt laten doorschemeren, maar verder vond ik het toch weinig opzienbarend.

Het is, gezien de rest van zijn films, eigenlijk ook vrij logisch dat Tarantino wederom uitgebreid speelt met filmstructuur (vooral gezien de torenhoge verwachtingen), wat overigens best interessante effecten oplevert, maar in deze film het hele verhaal overschaduwt.

Kill Bill moet het volledig hebben van zijn stijl, maar gaat daar juist te ver in (bijv. de wisselingen tussen zwart-wit en kleur binnen een scene, en het hele animatie gedeelte.) En voor iemand die toch al niet zo gek is op hippe one-liners, rondvliegende ledematen en liters bloed, is Kill Bill ietswat teleurstellend. En dan kom ik toch tot de conclusie dat ik de trailer beter vind dan de film. Maarja, Pulp Fiction en Reservoir Dogs ging ik ook steeds beter vinden, dus wie weet zal dat hier ook het geval zijn, maar vooralsnog krijgt Kill Bill: Vol.1 2,5 *

Prettig dat ik niet lang hoefde te zoeken naar een post die mijn gevoel voor deze film goed omschrijft. Ik kan me volledig bij bovenstaand verhaal aansluiten. Zojuist dus eindelijk op DVD gezien en ook ik kom (voorlopig) niet verder dan 2,5*. Wellicht dat een herzienning in combinatie met het kijken van deel 2 nog iets veranderd in de toekomst....

Ik heb deze film al gezien!

Serieus, heb 'm gehuurd omdat ik Kill Bill 2 binnenkort dan meteen kan bekijken en ik was te laat voor de bios en wilde per se geen gedownloade versie zien, omdat hij me enorm goed leek.

Erg, erg wisselend gevoel bij deze film. Ik geef puur op gevoel 4 sterren, omdat deze film in bepaalde opzichten (combinatie van visueel genot, geweldige muziekkeuze en een aantal zeer originele vondsten) zwaar verheven is boven de films die ik 3,5 heb gegeven (het aantal sterren wat ik eigenlijk wilde toekennen).

Toch kan ik niet ontkennen dat ik best wel teleurgesteld ben. Ik bedoel een Tarantino-film zonder coole personages en dialogen...wtf?

Ik lees in een paar berichten hiervoor dat mensen het tot aan de House of (nog iets) bij Lucy Liu heel gaaf vonden, maar daarna helemaal niet meer.

Ik heb eigenlijk het tegenovergestelde, vanaf dat ze in Japan kwam vond ik veruit het beste gedeelte. Dat trekt het gemiddelde dus behoorlijk omhoog, vooral omdat er toen geen halfbakken poging meer werd gedaan tot een verhaal.

Anyway, ben benieuwd naar deel 2.

avatar van Phoenix

Phoenix

Geen coole personages? Gogo? Buck, i'm here to fuck? Crazy 88's? Vond ze best wel cool .

Mwa, ze zijn veel te over-the-top om echt cool te zijn. Dat is dan wel de bedoeling, maar het spreekt mij minder aan.

avatar van T.O.

T.O.

kos schreef:

Ja, helemaal mee eens.

avatar van AHWA

AHWA

T.O. schreef:

Ja, helemaal mee eens.

Ik vond ze juist erg goed, omdat het de bedoeling was dat ze over-the-top zouden zijn, daarom vond ik ze ook erg geslaagd.

Beter als dat ze serieus genomen moesten worden, terwijl je er vaak om moet lachen, toch?

Wat me vooral irriteerde was de term "mannenfilm". Zo'n groepering bestaat wel (deels), alleen vind ik Kill Bill daar helemaal niet toe behoren. Als dit al een "mannenfilm" moet voorstellen, is het triest gesteld met de hedendaagse cinema (of de hedendaagse man, al wat je wil).

avatar van GerwinF

GerwinF

Mischien is het spam, maar ik wil de echte liefhebbers niet overslaan. Ik heb 1 dvdbox van killbill (limited edition box) te koop. Voor meer info even berichtje sturen

avatar van morpheus

morpheus

stem met een half verhoogd naar 4 sterren!

Ga de film steeds meer waarderen.......

avatar van Anatolia

Anatolia

Onderhond schreef:

Mannenfilm?? Wie die term heeft laten vallen, heeft echt totaal niets begrepen van de film.

Overigens: ik wacht nog met stemmen totdat ik Vol. 2 ook heb gezien.

davidov

lees dan ook eerst de andere posts door hierover

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Moet toch toegeven dat dit een alleraardigst filmpje was. Zeker niet Tarantino's beste, maar het was wel leuk in elkaar gezet en er kwamen een paar erg mooie shots voorbij. Ook de spectaculaire actiescènes waren tot in de puntjes verzorgd. De film kijkt lekker weg, dat zeker. Wel mis ik een beetje de coole personages en dialogen en ook heb ik het niet zo op Thurman. Maar eerlijk is eerlijk, ik heb me niet echt aan haar geërgerd.

4 kleine sterren voor Volume 1. Ben benieuwd wat Volume 2 te bieden heeft.

avatar van Thriller

Thriller

Ik vind het een beetje jammer dat de film vooral leunt op de vechtscènes. De film is wel heel stijlvol uitgevoerd, en er zitten zeker veel mooie beelden in, en een aantal typische Tarantinograppen. Ik houd het op 3,5*

avatar van eldorado

eldorado

Hele 'aparte' film, meest teleurstellende ooit gezien.

Heb deze film gehuurd na bekijken waardering op deze site , waardering 4 sterren hoe is het in hemelsnaam mogelijk.

Kan iemand mij vertellen waar deze waardering op slaat?

Behalve apart is het werkelijk om te janken zo'n niemendal.

avatar van Ramon K

Ramon K

Niet zo lui zijn eldorado. Spit die 59 pagina's maar door.

avatar van eldorado

eldorado

Ramon K schreef:

Niet zo lui zijn eldorado. Spit die 59 pagina's maar door.

Sorry Ramon ik lees alleen een hoop onzin daar, maar meer mag ik misschien niet verwachten

avatar van Ramon K

Ramon K

Goh wat laagdunkend. Misschien een rare vraag; maar wat doe je hier dan?

avatar van Ynst

Ynst

ik vond deze film erg goed,
al heb ik wel een vraagje;
als Black Mamba bij Vernita Green aankomt en dat dochtertje komt binnen, dan stelt Black Mamba zich voor. Maar je hoort dan: "hoi, ik ben{piep}...". Waarom is dit? Ik heb dit in de bioscoop en op de dvd-versie gehoord...

Iemand een idee?

Goeie vraag! vroeg ik me ook al af.

avatar van jassonn

jassonn

In Kill Bil vol.2 zit ook zo'n piep.