• 9.374.511 stemmen

Met onder meer: Kevin Kline, Cesar Ramos en Alicja Bachleda

Gesproken taal: Russisch, Engels, Spaans en Pools

Releasedatum: 18 oktober 2007

Plot Trade

"Each year, more than 1,000,000 people are trafficked across international borders... against their will."

Een jonge Poolse vrouw die haar geluk wil zoeken in de Verenigde Staten, wordt in Mexico door mensenhandelaars ontvoerd. Dezelfde bende kidnapt ook een 13-jarig Mexicaans meisje en beiden worden ze naar de Verenigde Staten gevoerd om daar als seksslavin verkocht te worden. De broer van het meisje achtervolgt hen en ontmoet onderweg een Amerikaanse politieagent die zijn verdwenen dochter probeert terug te vinden.

avatar van L2E

L2E

Veel dezelfde reacties danwel beoordelingen, vond persoonlijk de film erg langdradig en door de toevalligheden totaal NIET realistisch. Hoe kan het dan ook in totaal op 4* staan?!

2,5* als het aan mij ligt.

avatar van GDSS

GDSS

Erg sterke film!

avatar van christophel

christophel

a als vrouw bekeken best een ergerlijke film,maar goed als dit de waarheid is...ietsjes langdradig,...***3.0

avatar van voomzap

voomzap

Mooie realistisch en spannend soms ietwat geromantiseerd drama. Aanrader. Goede soundtrack ook!

Ik snap niet dat hier steeds dat ontsnappingsmoment wordt genoemd als ongeloofwaardig. De vrouwen hadden toch te horen gekregen dat bij ontsnapping of het inlichten van politie hun naaste familie zou worden vermoord? Lijkt me logisch dat hier dus onzekerheid, aarzeling en uiteindelijk mislukking mee gepaard ging. Bovendien had het jonge meisje al door dat politie niet te vertrouwen is.

avatar van xangadix

xangadix

De film is wel uit te kijken, maar gedeeltes (zoals de veiling en de verkoop van Jorge's zusje) vond ik volstrekt ongeloofwaardig. Ik twijfel behoorlijk aan de integriteit hiervan en denk dat het in beeld brengen van het probleem minder van belang is geweest dan het trekken (no pun intended) van flink wat publiek.

avatar van johan76

johan76

Goede film die mij geen moment verveelde, het verhaal kan soms wat ongeloofwaardig lijken maar viel voor mij nog wel binnen de perken, vooral Adriana speelt zeer sterk en komt mijn inziens te weining in de film voor.

avatar van lagaiske

lagaiske

Een aangenaam filmpje die een zeer realistisch beeld heeft van hoe jonge kinderen in het prostitutie netwerk terecht komen.

Sommige beelden zijn zeer confronterend.

Maar wat je op het einde van de film niet te weten komt is ofdat die donkerharige vrouw nu die man zijn dochter is of niet?

Goede film een 3.5

avatar van dulcinea

dulcinea

Heel sterke film die toch wel blijft hangen, vooral omdat je weet dat die dingen ook effectief gebeuren, heel verontrustend!
Het verhaal vond ik boeiend en spannend, de samenwerking tussen de jongen en de oudere man heel geslaagd, sterk acteerwerk van de hele cast eigenlijk, en een paar knappe scènes de scène waarin het blonde meisje zichzelf van de rotsen gooit vond ik heel sterk om er maar één te noemen

Absoluut 4*

avatar van Jaap885

Jaap885

Fantastische zeer realistische film. Grijpt je enorm aan.

avatar van GroovyDrummer

GroovyDrummer

Indrukwekkende film en soms erg hard.

Onbegrijpelijk dat dit soort praktijken dus dagelijks aan de orde van de dag zijn....

avatar van Ché Cliché

Ché Cliché

Ik was lange tijd niet tevreden over de kwaliteit van de films in 2007, maar Trade is in ieder geval een super film. Keihard, boeiend en pakkend verhaal en sterk neergezet. Deed mij een klein beetje denken aan 'Bordertown', alhoewel dat een absoluut gedrocht was.

avatar van dumble

dumble

De beste scene was dat t 13-jarig meisje in de asielzoekerskamp zat en dat er een meisje met haar kwam praten die daar op 'schoolreisje' was en haar een tijdschrift aanbood (met een halfnaakte vrouw op de voorkant) . Daar werdt de kloof zo goed in beeld gebracht..

voor de rest aardige film, ik snapte alleen niet dat het meisje niet naar de politie ging toen ze ontsnapt waren..

avatar van LieDieBeth

LieDieBeth

Sutherland schreef:

Maar verder was het echt genieten van deze film met als toppunt de scene op de clif en de eindscene waarin het zoontje van 'de grote baas' zijn vader dood ziet liggen en "papa" roept.

Daar ben ik het helemaal mee eens.
Dat vond ik dan ook wel weer lullig voor dat zoontje, maar wat een vreselijke vader heb je dan zeg!

avatar van FinkPloyd

FinkPloyd

• 1964 stemmen

Belachelijk hoge waardering krijgt deze film, en dit voor een film die amper de middenmoot haalt.

Heel wat mankementen naar mijn mening:

-Kevin Kline staat ongeïnteresseerd en ongeïnspireerd te acteren, en ook dat jonge kereltje is vreselijk irritant (zeker vanaf ze met zn tweeën aan hun 'road trip' beginnen en de regisseur wat misplaatste humor in e film tracht te krijgen).

-Verder is de film wel zeer onrealistisch in bepaalde scènes (hoeveel keer vinden personages elkaar niet 'toevallig' terug').

-Ergste is wel dat de film er - met dank aan het standaardplot - helemaal niet in slaagde om mij te doen meevoelen met de personages. Hoewel ze toch wel wat te verduren krijgen, liet hun lot me vrij koud.

Deze film heeft gewoon niets essentieel toe te voegen aan het thema van de mensenhandel.

Afvoeren en beter!

avatar van miak

miak

Heb hem ook net gezien, en snap ook voor geen meter waarom de film gewaardeerd wordt.

Vreselijke klichés, slecht acteerwerk (vooral die irritante Mexicaan, die zijn zusje probeert te redden) en één grote voorspelbaarheid.

Ik heb me dood lopen ergeren.

Dan gebruiken ze ook nog Agnus Dei van Rufus Wainwright op een zogenaamd emotionele scène, en dan heb ik het helemaal gehad.

Op het einde worden we nog eens doodleuk op de facts gewezen. En vind ik het toch erg jammer, dat over zo'n erg onderwerp als mensenhandel zo'n standaard film wordt gemaakt.

avatar van N811

N811

Ik kan jullie kritiek wel begrijpen, ik vond het een redelijke film.

Idd heel toevallig en de manier van handelen via internet leek me ook sterk.

avatar van merijn82

merijn82

• 1931 berichten

FinkPloyd schreef:

Heel wat mankementen naar mijn mening:

Afvoeren en beter!

Ik ben het voor de volle 100 procent met je eens. Wilde net iets soortgelijks gaan schrijven, maar dat komt zo overeen met wat je al zegt dat ik dat maar laat. Met name dat eerste punt wat je aanhaalt: als ze aan hun avontuur beginnen en er 'humor' aan toegevoegd moet worden. Tenenkrommende teksten en slecht acteerwerk. Ik geef deze zelfs 1,5 *

avatar van deLeeuw

deLeeuw

• 1944 stemmen

Aardige film, alhoewel met soms toch wat zwak acteerwerk.

Ook vond ik het nogal ongeloofwaardig toen de 2 meisjes konden ontsnappen en zich in een parade vol mensen bevonden (met politie erbij), zij naar een afgelegen telefooncel liepen om daar de moeder in Polen te bellen! En toen het busje zachtjes kwam aanrijden zij gewoon bleven staan en maar door bleven lullen aan die telefoon!!

En niet alleen deze scene was ongeloofwaardig, ook andere..

standaard-film, met een boeiend onderwerp (vandaar de té hoge waardering). Maar er kon met een dergelijk onderwerp meer worden gedaan. 2,5 ster

avatar van Jorick

Jorick

Met gemengde gevoelens denk ik terug aan deze film. Aan de ene kant vind ik het een goede film met een boeiend en sterk verhaal, maar aan de andere kant had er in mijn ogen meer in de film gezeten. Bepaalde momenten waren minder sterk en soms ook ongeloofwaardig, net zoals enkele dialogen. Verder heb ik me goed weten te 'vermaken' met dit meeslepende en confronterende drama.

Dikke 3,5*

avatar van milan0031

milan0031

totaal NIET realistisch. Hoe kan het dan ook in totaal op 4* staan?!

2,5* als het aan mij ligt.[/quote]

Een aangrijpende film, goede acteerprestaties en zeker een realistische film die grotendeels op realiteit is gebaseerd.

Ik zou als jou was verder kijken dan je neus lang is. Dit gebeurt zelfs in Nederland, niet zo groot schalig maar het gebeurt wel. Ga maar naar Amsterdam, hoeveel mensen doen dat vrijwillig?

Dat je de film slecht vindt is te begrijpen, maar het niet realistisch noemen verandert niet dat het een feit is.

4,5* voor aan aangrijpend en realistisch film.

avatar van Turkeyloverz

Turkeyloverz

Dat ontvoeringen gebeuren, weet iedereen wel. Maar Trade kun je echt niet realistisch noemen. Teveel toevalligheden en onmogelijke humor waardoor de film niet realistisch overkomt.

avatar van FinkPloyd

FinkPloyd

• 1964 stemmen

Ik denk dat je hier toch wel twee verschillende dingen duchtig door elkaar slaat.
Gewoon omdat kinderhandel/kinderprostitutie in de realiteit bestaat, maakt niet dat dit een realistische film is. Net zoals een film over de oorlog in Irak helemaal niet realistisch kan zijn (hoewel de oorlog wel een realistisch feit is).
Dat het broertje erin slaagt zijn ontvoerde zus terug te vinden in een stad met 30 miljoen inwoners, dat noem ik bijvoorbeeld onrealistisch.

avatar van tal1b

tal1b

slecht acteerwerk, en idd teveel 'toevalligheden'..

avatar van Richard C

Richard C

Ik vond het wel een sterke film. Veel films hebben wel erg veel toevalligheden. Maar neemt niet weg dat het verhaal en de manier van vertellen op mij indruk maakte. 4.5*

avatar van MARCUS CORVUS

MARCUS CORVUS

Erg harde film, niet voor de zwakke maag.

Origineel verhaal. Heb geen idee of het met de realiteit strookt maar vanuit dat oogpunt was het een prima film. Het acteerwerk van de vrouwen viel mij positief op.

Ik ben het ermee eens dat deze film wat mankementen vertoont, maar daar staat tegenover dat hij wel in je gedachten blijft hangen. Mede dankzij het onderwerp natuurlijk..

avatar van Kijzer

Kijzer

Een erg goede solide film met enige blijvende indrukken. Je gaat er over nadenken (mits niet afgestompt door geenstijl.nl en co) en laat de mens in zijn slechtste vorm zien zonder dat het je teveel distantieerd. De "slechterikken" zijn niet klassiek slecht maar met een geweten en achtergrond.

3,5 van mij

avatar van helleke

helleke

Heel goeie en aangrijpende film.

Prima geacteerd,wat de anderen er ook mogen van vinden.

De tijd is voorbij gevlogen en dat is een heel goed teken als ik naar een film kijk.

Daarom 4 sterren.

avatar van didier.depuydt

didier.depuydt

Hele goede film maar duurt wat lang

avatar van the.shooter

the.shooter

Ik heb deze film met verbazing zitten kijken. Je houd het eigenlijk voor onmogelijk dat mensen zo slecht zijn. Een hele boeiende film die tot het eind toe spannend blijft.

avatar van gentenaar

gentenaar

Heel aangrijpende film, prima cast, doet toch vragen rijzen over hoe een mens in de maatschappij met anderen omgaat. Toppertje in zijn genre

4,5