• 9.373.452 stemmen

Met onder meer: Kevin Kline, Cesar Ramos en Alicja Bachleda

Gesproken taal: Russisch, Engels, Spaans en Pools

Releasedatum: 18 oktober 2007

Plot Trade

"Each year, more than 1,000,000 people are trafficked across international borders... against their will."

Een jonge Poolse vrouw die haar geluk wil zoeken in de Verenigde Staten, wordt in Mexico door mensenhandelaars ontvoerd. Dezelfde bende kidnapt ook een 13-jarig Mexicaans meisje en beiden worden ze naar de Verenigde Staten gevoerd om daar als seksslavin verkocht te worden. De broer van het meisje achtervolgt hen en ontmoet onderweg een Amerikaanse politieagent die zijn verdwenen dochter probeert terug te vinden.

avatar van Moviestar

Moviestar

Klinkt interessant en met Kevin Kline kan het niet echt fout gaan denk ik zo.

avatar van thomzi50

thomzi50

• 1991 berichten

Kan met dit verhaal nog alle kanten op.

avatar van edejong

edejong

een die ik zeker wil gaan zien..

avatar van Kalymnos

Kalymnos

Prachtige ingrijpende trailer, moet haast een topper zijn!

avatar van KarinV

KarinV

Gisteren de trailer gezien, lijkt me een hele goede film. Ga die zeker kijken!

avatar van X__Liesjj

X__Liesjj

Na de trailer gezien te hebben wil ik deze film zeker zien.

avatar van edejong

edejong

lijkt me nog steeds een aangrijpende film, jammergenoeg duurt het nog eventjes..

avatar van KW2

KW2

De trailer deed me een beetje aan Crash denken voor een of andere reden..

avatar van Spil

Spil

Waarom geeft iemand een stem aan een film die nog niet uit is, zelfs niet als cam, promo, whatever?

Net de trailer gezien en deze gaan we bekijken.. Lijkt me een erg aangrijpend verhaal..

avatar van Yugnav

Yugnav

snap idd niet wrom mensen cijfers gaan geven op basis van trailers enzo:S ik heb hem vanaaf in de sneakpreview gezien en het was best een aangrijpende film. Soms wat langdradig, maar gelukkig hielden de geloofwaardige personages de film interessant.

Freud

Mooie en belangrijke film, die helaas een aantal foute keuzes maakt. Visueel is de film erg wisselvallig: briljante momenten zoals de openingsgeneriek worden met sentimentele klichés afgewisseld, alsof men bang was om resoluut te gaan voor een moderne, creatieve beeldvoering (terwijl een film als Cidade de Deus toch heeft bewezen dat je daar een veel groter publiek mee kunt bereiken om je boodschap uit te dragen). De thematiek die de film aansnijdt is schrijnend en choquerend, en het is uitermate belangrijk dat er films blijven gemaakt worden die onrecht aan de kaak stellen en verontwaardiging willen oproepen. Maar de manier waarop dat aangepakt wordt, is spijtig: er wordt gekozen voor een erg zwart-wit vertelling waarin de kijker zo murw geslagen wordt met onrechtvaardigheid dat het realisme lijkt te verwateren. Bovendien is het specifieke verhaal van de film erg ongeloofwaardig en zijn sommige scenes zo huilerig en sentimenteel dat ze bijna ergernis opwekken.

Tegelijk bevat de film een aantal erg leuke momenten, interessante relaties tussen personages, knappe sfeerschetsen van verschillende culturen en een aantal verdienstelijke pogingen om sommige dingen wat te nuanceren (het einde is wat dat betreft prachtig), maar dat komt niet genoeg naar voor om de film te redden. Wat je als kijker vooral onthoudt is een verhaal van walgelijk misbruik en machteloosheid tegenover een groep onbarmhartige, in-slechte gangsters, met als voornaamste doel kijkers te verontwaardigen. Maar dat is zo doorzichtig, dat het bijna averechts werkt.

Dat ik de film ondanks dit alles toch nog 3.5* geef is omdat de film zo goed bedoeld is, omdat er toch een hoop charmerende of knappe dingen in getoond/gezegd worden, en omdat het een film is die je in ieder geval niet koud laat. En omdat het een belangrijke thematiek is, die niet genoeg aandacht kan krijgen.

avatar van The Moviefreak

The Moviefreak

Het is een prachtige film. De spanning die je hebt en het meevoelen van de personagess. Deze is 100% in mijn top 10

avatar van nick1974

nick1974

Spil schreef:

Is zeker een camversie van!!!!!

avatar van monstaboi

monstaboi

prachtige film, heb em een tijdje geleden al gezien.. en voor degenen die zich afvragen waarom mensen stemmen als jij de film niet kan vinden, denk eens dieper na.. misschien kan alleen JIJ de film niet vinden..

avatar van mattjo

mattjo

ik vraag me zelf nu echt af na een trailer gezien te hebben hoe kan je dan een stem uitbrengen zijn we gek geworden in dit land ??

avatar van Mug

Mug

Ik begrijp je niet... (of ben ik gek?)

avatar van Goodfella1812

Goodfella1812

nick1974 schreef:

Is zeker een camversie van!!!!!

Zijn reactie is ook van 1sept en toen was er zover ik weet nog niets te vinden van deze film. Jouw reactie is van 26okt en ja, nu is er zelfs al een R5 met audio 5.1 in omloop. Ga deze film zelf dit weekend kijken, heb er erg goede dingen over gelezen.

Freud

Wisten jullie dat films soms ook in de bioscoop worden vertoond? Handig hoor, met een groot scherm en zo.

avatar van titan

titan

Ik heb het wel eens vaker geroepen: een film over een aangrijpend en schrijnend onderwerp levert niet altijd een aangrijpende en schrijnende film op. Dat geldt deels ook voor Trade. Met name het hele ontvoerings- en opsporingsverhaal zit vol storende toevalligheden dat het niet altijd weet te overtuigen. Daar tegenover staat de prachtige rol van Kevin Kline en het feit dat de politieke boodschap, i.c. de ambivalente houding van de Amerikaanse pilitie(k) t.o.v. kinderhandel, wel heel goed overkomt.

avatar van Goodfella1812

Goodfella1812

Freud schreef:

Klopt helemaal, alleen is bij mij thuis de beeldkwaliteit vele malen beter om over t geluid al helemaal maar niet te beginnen. Ieder zn eigen ding, ik geniet zelf in ieder geval liever thuis van een film dan in de bios mezelf zitten ergeren aan al die irritante kwebbelende en giegelende mensen om je heen, geluid wat in de meeste zalen veel en veel te hard staat en een zeer matige beeldkwaliteit.

Thuis genieten van deze film is dus ook wat ik dit weekend ga doen.

avatar van Raffael77

Raffael77

titan schreef:

Enfin.

Mensen die deze film mooi vinden moeten ook gaan kijken naar Bordertown. Dit is ook een film over Juarez waar velen mexicaanse meisjes verdwijnen en nooit meer terug komen.

Deze film laat zien hoe het in werkelijk gaat over mensenhandel die gauw vergeten wordt en ook niet gezien wil worden door overheid in dit soort landen waardoor er veel erge dingen gebeuren.

avatar van Waku

Waku

Sterk en geloofwaardig misdaad thema over de prostitutie industrie.Ontvoeren van jonge tot zeer jonge vrouwen op slinkse wijze of zelfs via ordinaire kidnapping dat is de basis van "Trade".

Er omheen zit een vehaaltje verpakt over een broertje die zijn zusje wil bevrijden uit de handen van criminelen en die op toevallige wijze fraude agent Kevin Kline ontmoet.

De film weet zer goed te boeien al is het einde merkwaardig.

Uiteindelijk zoekt de personage die Kline neerzet ook naar zijn dochter..

Maar echt diep gaat de film hier nar mate het einde vordert niet op in

Verder prima te verteren.

Raffael77 schreef:
Lul toch niet zo dom man. Deze film is zeer realistisch.

Vandaar dat hij bulkt van de ongeloofwaardige toevalligheden, en het verhaal brengt van een jochie van 17 jaar dat zijn ontvoerde zus niet alleen binnen een dag weet terug te vinden in een miljoenenstad, maar ook nog eens meer dan duizend kilometer lang kan achtervolgen, en met de hulp van een politieagent zonder enige ervaring op dit terrein weet te infiltreren in het netwerk? En vandaar ook dat de film, waarschijnlijk net als het leven van die duizenden ontvoerde, mishandelde en uitgebuite meisjes, een happy end kent?
Nee, de film is een mooie poging om een schrijnend probleem aan te kaarten bij een breed publiek, maar realisme is wel het laatste wat hem verweten kan worden.

avatar van titan

titan

Raffael77 schreef:

Lul toch niet zo dom man. Deze film is zeer realistisch. Zeer aangrijpend en mooi gemaakt. Ik vind hem zelfs erg goed. Jij bent al 1 van de velen hier die een zeer slechte mening geeft over films. Leuk dat jij je naam ook niet durft te laten zien.

Ga jij eens ff lekker je mond spoelen. Als je op mijn nickname klikt zie je trouwens hoe ik heet, dus wie lult er hier nou dom?

avatar van tonniedorrie

tonniedorrie

Deze film wist me nu te boeien van het begin tot het einde , ik vond hem ook veel beter als bordertown

Het verhaal vond ik wel heel aangrijpend en het is verschrikkelijk dat dit zo echt allemaal gebeurd het zijn gewoon beesten die handelaars of pardon beesten doen zoiets nog niet

Op het einde van de film staat dat er zo 500.000 tot 1 miljoen

mensen verdwijnen maar dat er bijna niemand ze zoekt

Verder vond ik de broer van het ontvoerde meisje heel goed acteren , ook het oudere meisje wat ontvoerd was en de politieagent speelde goed, de politieagent was wel op zoek naar zijn dochter maar in zijn achterhoofd wist hij ook wel dat het een verloren zaak was na 10 jaar ,daarom gingen ze er niet te diep op in .

Deze film krijgt van mij 4.5* omdat ik hem een topperrrrrr vond

avatar van vranque

vranque

Goodfella1812 schreef:

Thuis genieten van deze film is dus ook wat ik dit weekend ga doen.

Haha Goodie, same here

4 * overigens voor deze meer dan acceptabele film.

Omdat het mij simpelweg gewoon raakt.

avatar van el padrino

el padrino

Goede film van begin tot einde...

Zelfs hier op Moviemeter maken mensen zich nog druk, of deze film nou wel of of niet.............!!!!

4.5 STERREN

avatar van obuma

obuma

Qua emoties die het bij je oproept absoluut een topper.

Wel hier en daar wat " makkelijk". En dan doel ik op het feit (spoiler misschien) dat het broertje zijn zus in de miljoenenstad Mexico-city zomaar ziet. Verder slaat het ook totaal nergens op dat hij in de VS zomaar een ontvoerd jongetje in een wegrestaurant treft. Ja, zo hou je de vaart er wel lekker makkelijk in zeg !

avatar van hvincken

hvincken

super film , echt weer eens topper dit jaar... 4 sterren

avatar van Rutte

Rutte

Wow, wat een goede film!

Deze heeft zo'n beetje dezelfde verhaallijn en boodschap als Bordertown, en hoewel die ook heel sterk is, Trade vind ik toch net iets meer confronterend en aangrijpender in beeld gebracht.

Enige minpuntjes zijn inderdaad enkele toevalstreffers waar Obuma hierboven het ook over heeft, maar dit is absoluut niet storend aan het geheel, en ik denk dat ze wel moesten om het tempo er een beetje erin te laten houden. Als ze alle toevalligheden hadden moeten uitwerken had je zo maar aan een speelduur van 3 uur of meer gezeten, en dan had je "het recht voor je raap" gevoel waarschijnlijk niet gehad. Nu had ik dat wel.

Qua acteerwerk doen alle hoofdrolspelers hun werk uitstekend, maar het wat oudere Pools meisje vond ik er toch bovenuit steken.

Als je een liefhebber bent van realiteit en drama dan moet je deze absoluut zien, het is de moeite meer dan waard.

4,5 sterren