Genre: Misdaad / Drama
Met onder meer: Kevin Kline, Cesar Ramos en Alicja Bachleda
Gesproken taal: Russisch, Engels, Spaans en Pools
Releasedatum: 18 oktober 2007
Plot Trade
"Each year, more than 1,000,000 people are trafficked across international borders... against their will."
Een jonge Poolse vrouw die haar geluk wil zoeken in de Verenigde Staten, wordt in Mexico door mensenhandelaars ontvoerd. Dezelfde bende kidnapt ook een 13-jarig Mexicaans meisje en beiden worden ze naar de Verenigde Staten gevoerd om daar als seksslavin verkocht te worden. De broer van het meisje achtervolgt hen en ontmoet onderweg een Amerikaanse politieagent die zijn verdwenen dochter probeert terug te vinden.
Ray Sheridan
Laura
Vadim Youchenko
Lupe
bartje30
Ik zat naar een goede film te kijken en dan ineens krijg ik de meest domme scene voorgeschoteld. Het gaat om de scene waar de 2 meiden ontsnapt zijn, politie zien staan bij een vrij drukke parade. De ene gaat naar haar moeder bellen en de andere zou eigenlijk naar de politie gaan, maar doet dat om een onverklaarbare reden toch maar niet. Vervolgens zien ze de handelaars weer aan komen rijden en blijven daar staan. Je kan mij veel vertellen, maar dat is echt niet de realiteit. Verder is het een goede film met een goed moraal erin.
el padrino
pffff. heavy film. ga hem binnenkort nog eens op mijn gemak kijken.
4.5 ster
Ikke72
een hele goede film, maar ben het helemaal eens met bartje30 zonde van de film
M.O.B
mooie film,alleen (te)veel toevalligheden. bedoel mexico en de vs zijn grote landen. dat je elkaar 1x toevallig tegenkomt dat kan,maar in de film gebeurt het wel vaak.
desondanks zeer mooi gemaakt. wat ik wel jammer vind en ook eigelijk dom is tegen het einde van de film lukt het de poolse vrouw en het mexicaanse meisje om uit het busje te ontsnappen.ze komen dan bij een parade van het amerikaans leger ofzo.waarom stappen ze dan niet allebei naar de politie.van de poolse vrouw begrijp ik het nog enigzins vanwege haar zoon.maar toch.......
Uier
- 2006 berichten
Aardig film, al stond het bol van toevalligheden en stommiteiten.
Ge0force
Knappe film, erg aangrijpend en goeie acteerprestaties. 4 sterren zeker waard!
kanjertje
Erg mooie onvoorspelbare en spannende misdaadfilm.
Heb er echt van genoten, dus wil ik hem zeker nog eens zien
roeligun
hij is wel aardig vond ik
veel stommiteiten en dat vond ik jammer
voorderest wel aardig
het einde was ook niet verkeerd
donsebas
Dit is toch wel een heel angrijpend onderwerp en na human trafficking gezien te hebben wist ik ook wel hoe deze film zou verlopen.
Het is allemaal goed in beeld gebracht doordat je de slachtoffers leert kennen en hun verhaal, vooral adriana met haar broer. Zo ontwikkel je langzaam een band en leef je met ze mee.
Deze film bevat prachtige beelden en goede dialogen tussen jorge en ray.
Te triest voor woorden dat dit eigelijk de realiteit is..
Sutherland
Hele mooie intrigerende film die meteen sterk begint en je gelijk meeneemt in de wereld van mensensmokkel. Het verhaal vond ik goed in elkaar zitten al was er één scene bij waarvan ik dacht dat dit enorm ongeloofwaardig wasik doel uiteraard op de scene waarin de 2 meiden ontsnappen en zich vervolgens zo gemakkelijk weer laten pakken zonder weg te rennen of de politie erbij halen. Verder vond ik het jammer dat er een stukje verhaallijn in kwam waarin bekend wordt dat het personage van Kevin Kline ook een dochter heeft die w.s. ontvoerd is. Dat had niet gehoeven, maakte de film imo minder goed.
Maar verder was het echt genieten van deze film met als toppunt de scene op de clif en de eindscene waarin het zoontje van 'de grote baas' zijn vader dood ziet liggen en "papa" roept.
kanjertje
Inderdaad mooie, aangrijpende film die zo realistisch is dat hij je van begin tot einde vasthoud.
Aanrader !
schaper
Goed verhaal, en geeft maar weer aan dat er een hoop zieke mensen in de rondte lopen. Goed gefilmd en blijft de hele film door boeien. 4.5 ster
theaton
Het is een goede film, heel aangrijpend!!. Geen actie, maar dat is ook niet nodig, is opzich al spannend genoeg. Van mij een 4,5
Dridge
Ik zat naar een goede film te kijken en dan ineens krijg ik de meest domme scene voorgeschoteld. Het gaat om de scene waar de 2 meiden ontsnapt zijn, politie zien staan bij een vrij drukke parade. De ene gaat naar haar moeder bellen en de andere zou eigenlijk naar de politie gaan, maar doet dat om een onverklaarbare reden toch maar niet. Vervolgens zien ze de handelaars weer aan komen rijden en blijven daar staan. 3,5*
Inderdaad een scene waar ik onzettend om moest lachen , volstrekt ongeloofwaardig.
Er zaten trouwens nog wel wat meer slechtere momenten in hoor.
Zoals wat er aan die hele slechte scene vooafging : op het moment dat de twee ontsnappen staan de twee kidnappers te pissen en één hen ziet meteen dat ze de benen nemen , de meiden waren nog zo dichtbij dat het meest logische zou zijn om ze achterna te sprinten maar nee hoor ze rennen meteen hun busje in en gaan ze zo zoeken............mwááhaha!!
Verder vrij matige film .
maya_
Vond het zelf een hele mooie film, zeker de moeite waard om te bekijken.!
Norma Jean
Indrukwekkende film. Hier en daar zoals hiervoor vermeld wat ongeloofwaardige scènes, maar voor de rest zeker de moeite waard.
McNRiQ
Idee van de film tot en met het ontvoeren en kinderporno was erg goed, aangrijpend. Maar later wordt de film erg onrealistisch, met misplaatste humor en zeer slechte dialogen. Het idee was goed, uitwerking was enorm, maar dan ook enorm matig.
bartman
Aangrijpende, mooie film. De veelbesproken scene met de telefooncel vond ik nog te slikken nadat ik erop gewezen werd dat ze te horen kreeg aan de telefoon dat haar broertje "ook over de grens was" en gelet op het feit dat het jonge meisje geen "goede ervaring" had met de politie (bij eerdere omkopen agenten).. Feit blijft dat de broer die de achtervolging inzet wel heel toevallig telkens het spoor opnieuw terugvindt zonder veel speurwerk.
Ondanks dit minpuntje in de verhaallijn vond ik het een boeiende en mooi opgenomen film met sterk acteerwerk. Daarom tóch een 4.
vph1272qm
ik vond het spel tussen kevin kline en cesar ramos erg indrukwekkend.
mooie film, heb genoten....
Zeer fraai gefotografeerde, zelfverzekerde en spannende film die een afschuwelijk onderwerp redelijk subtiel en genuanceerd aanpakt. Het script kiest niet voor de gemakkelijke weg- dit is geen simpele wraakfilm. Zelfs de mensen achter de mensenhandel krijgen enige diepgang mee. Kline is misschien een beetje timide, maar dit past wel weer bij zijn personage dat constant in tweestrijd leeft. Ondanks het nare onderwerp dus een aangename verrassing.
thysum
Film grijpt je meteen bij de strot en laat je niet meer los!
Absoluut een van de beste films van de laatste tijd
Multivitamine
Gister zitten kijken, wat een geweldige film over een heel triest onderwerp.
Het katje aan het einde van de film buitengewoon liefdevol.
Dion
Al met al laat deze film je toch goed realiseren hoe ziek deze wereld kan zijn...
jumperjack
Best film die ik sind tijden heb gezien. Tot 2 keer toe heb ik met tranen in mijn ogen gezeten. Dat komt bij mij zelden tot nooit voor.
Het feit is dat dit in de werkelijkheid voorkomt, dat zet mij in ieder geval wel aan het denken. Deze film is een must.
T.Bos
Verhaal: kippenvel. Filmtechnisch hier en daar minpuntje. Geeft te denken hoe dit verhaal opgelost moet worden. 4,5*
willemfilm
Best een goed verhaal en ook goed verfilmd, ware het niet dat er wat knulligheden inzitten, zoals het ontsnappingsmoment van de 2 vrouwen. Je zou wensen dat deze misdaad wereldwijd beter bestreden zou worden.
N811
Ik weet niet, misschien zaggen de agenten het gewoon domweg niet.
Maar idd veel toevalligheden, Ik had bijna verwacht dat ie zijn dochter terug vond.

Fan van 'The Wrecking Crew'? Met deze films weet jij ook wel raad

AppleTV komt deze zomer met een nieuw seizoen van 'Ted Lasso'

The Stoning of Soraya M.
Drama, 2008