• 9.372.714 stemmen

First Girl I Loved (2016)

Drama / Romantiek | 91 minuten

Genre: Drama / Romantiek

Geregisseerd door: Kerem Sanga

Met onder meer: Brianna Hildebrand, Pamela Adlon en Dylan Gelula

Gesproken taal: Spaans en Engels

Plot First Girl I Loved

Anne is een nerdy en klungelige leerlinge die meewerkt aan het jaarboek op haar middelbare school. Sasha is het meest populaire meisje van diezelfde school. Geen van beiden begrijpt goed wat er gaande is. Anne voelt zich aangetrokken door haar klasgenote, terwijl Sasha heen en weer beweegt. Beiden dansen rond de vraag of ze een koppel vormen. Wanneer Anne aan haar beste vriend Clifton - zelf stiekem verliefd op Anne - vertelt over Sasha, wil hij er alles aan doen om tussen de twee te komen.

avatar van Jeilloc

Jeilloc

'My name is Anne, and i'm totally gay.'

Wat een toffe film. Erg sterk verhaal over een 17-jarige meisje die gevoelens ontwikkeld voor een ander meisje. Het leuke is dat je het verhaal krijgt uitgelegd door een soort flashbacks.

Ook leuk om Mateo Arias een keer in een film te zien spelen, ik ken hem door z'n verschillende rollen in serie's op Disney XD.

8*/10* (IMDB)

avatar van TornadoEF5

TornadoEF5

Wow, prachtige poster, deze hoop ik nog te kunnen zien

avatar van BBarbie

BBarbie

Volwassen worden gaat vaak van “au”, met vallen en opstaan. Dat laat deze coming-of-age film nog maar eens zien. Hoewel ik de ontknoping ruim van te voren voelde aankomen, kreeg ik door het laffe karakter ervan toch een klap in mijn gezicht. Ik weet dat er mensen zijn, die zo in elkaar zitten, maar mijn ergernis daarover heeft mijn waardering voor deze film niettemin geen goed gedaan.

avatar van IH88

IH88

First Girl I Loved

Schitterende poster. Uitstekende film. First Girl I Loved heeft een wat dromerige en bijna hypnotiserende sfeer, en actrices Gelula en Hildebrand doen het geweldig. De fantastische muziek maakt het helemaal af. De film lijkt veel op La Vie d'Adéle, en op het einde heb je wel het gevoel dat het goed komt met Anne (Gelula).

De film heeft wat discutabele subplots (alles met acteur Mateo Arias, een bepaalde seksscène), maar het belangrijkste is dat je de motieven van de personages wel begrijpt. Zelfs van Sasha (Hildebrand), waar je tegen het einde van de film echt een hekel aan krijgt, maar waar je wel van begrijpt waarom ze bepaalde dingen doet en zegt. Frustrerend en ongemakkelijk, maar hé, we zijn allemaal tiener geweest... Ik had nog wel een scene tussen moeder (Adlon) en dochter willen hebben, maar voor de rest is dit een sterke en originele coming of age film.

avatar van scorsese

Goeie film waarin een meisje verliefd wordt op een meisje van school, maar ze weet niet dat haar beste vriend een oogje op haarzelf heeft. De eerste liefde vol onzekerheden tussen de twee meisjes en de ruzie tussen het meisje en de jongen zitten elkaar een beetje in de weg hier (afgezien van de toch wel goeie finale, en daarmee bedoel ik niet het einde). De abrupte montages werken niet altijd even lekker. Desalniettemin zijn de scenes afzonderlijk wel goed en worden er niet voor de hand liggende keuzes gemaakt