• 9.382.872 stemmen

In a Valley of Violence (2016)

Western | 104 minuten

Genre: Western

Geregisseerd door: Ti West

Met onder meer: Ethan Hawke, Taissa Farmiga en James Ransone

Plot In a Valley of Violence

"A man can only take so much!"

Paul heeft niets meer te verliezen nadat zijn beste vriend is vermoord door een aantal criminelen. Hij zweert wraak en trekt een stadje in om de moordenaars achterna te gaan. Hiermee brengt hij echter de nodige problemen in de levens van twee gezusters die het plaatselijke hotel runnen.

avatar van Bob Gray

Bob Gray

• 2052 stemmen

Poster

Gaat dit weekend in de premiere op het SXSW festival. Ben erg benieuwd naar de reacties. Westerns blijken toch weer erg in trek en kijk wel uit naar Ti West's visie hierin

avatar van perceived

perceived

Het "nieuws" was me al een tijdje bekend: Ti West gaat ook een western maken..! Dat is dus zo ongeveer mijn minst favoriete genre, haha! Denk (en hoop vooral) dat dit slechts een tijdelijke move is, hij het Horror-genre nog niet de rug toekeert en dat zijn masterpiece wat dat betreft nog gaat volgen!

avatar van John Milton

John Milton

avatar van Arapaho85

Arapaho85

John Travolta in een western?

avatar van Richard_Voorhees

Richard_Voorhees

Het was inmiddels weer een poosje geleden dat ik een western gezien had en aangezien ik Ti West's eerdere (horror)werk wel kon waarderen besloot ik deze een kans te geven.
Ethan Hawke speelt de jonge deserteur Paul waar we maar weinig background info over te weten krijgen. Ondanks de waarschuwingen van een rondtrekkende priester/dief besluit hij toch naar het kleine plekje Denton te gaan om even uit te rusten.
In de saloon krijgt hij al snel mot met de licht ontvlambare deputy en zijn vrienden. Nadat Paul de stoere praatjes van Gilly (de deputy, gespeeld door James Ransone) beu is slaat hij de man tegen het hoofd.
Na een ontspannend bad in het hotel krijgt Paul als hij naar beneden gaat een bezoekje van de Marshall (gespeeld door John Travolta) Ze spreken af dat er geen consequenties volgen zolang Paul maar zorgt dat hij de 'valley of violence' (bijnaam voor Denton en omgeving) verlaat.
Hij houd zich netjes aan deze afspraak, maar helaas besluipen Gilly en zijn maten hem tijdens zijn eerste nachtelijke rustpauze. Ze doden zijn trouwe hond, laten hem voor dood achter in een kleine afgrond en nemen zijn rantsoen mee.
Wanneer Paul wakker word en zijn dode hond ziet liggen besluit hij om wraak te nemen op de mannen die hiervoor verantwoordelijk waren.

Het plot is dus, zoals hierboven wel te lezen is, weinig baanbrekend, maar Ethan Hawke zet nog wel op een aardige wijze de 'stoere vreemdeling' neer. Verder krijgen de overige personages haast nog minder diepgang, maar dat is ook niet het belangrijkste van deze film. Ik vind alleen dat in deze film de vrouwen wat voor spek en bonen meedoen. Ellen (Karen Gillan) komt een paar keer hysterisch voorbij en Taissa Farmiga word binnen 2 dagen verliefd op Paul. Nu gebeurd dit wel vaker in genrefilms, maar helaas kwam het deze keer te gemaakt over. Vooral de zoen zag er duidelijk nep uit.
Wel is het grappig om te zien hoe Paul de inwoners van Denton doet sidderen van angst. De eerste moord is ook heerlijk over-the-top en word ook groots en angstaanjagend naar buiten gebracht.
Jimmy Ransone is niet de meest overtuigende bad guy, maar ik heb weleens erger gezien. John Travolta weet nog wel te vermaken als de Marshall en hij gebruikte zelfs nog een beetje zuiders accent,
De muziek van Jeff Grace vind ik wel nog best goed. Hij werkte al eerder met Ti West samen voor The Innkepers en laat met zijn soundtrack een knipoog naar de klassieke jaren '60/'70 westerns horen.
Goed, West's eerste poging tot het maken van een western zal niet de geschiedenisboeken ingaan als een klassieker uit het genre, maar ik moet hierbij zeggen dat ik me nog wel redelijk heb kunnen vermaken met deze film.

avatar van TheThirdMark

TheThirdMark

Tsja, kan er een heel verhaal over schrijven maar kan het ook kort samenvatten.

Wanneer je de westerns met Clint Eastwood van weleer tof vond, dan vind je deze ook tof.

avatar van perdona

perdona

Het kan heel zeker niet tippen aan de westerns met Clint Eastwood.

Als ik al denk aan het perfectionisme wat Leone nastreefde.

In deze films kijk ik recht in de lege kamers van revolvers die daarna veelvuldig worden afgevuurd.

Waardeloos. De hele film trouwens.

avatar van Brix

Brix

• 19687 berichten

Een western, die ondanks mankementen toch een voldoende scoort bij mij.

Dat ligt vooral aan het goede acteren van Hawke (die in zijn tweede western binnen een jaar tijds speelde) en zijn viervoetige vriendin Jumpy/Abby.

Zolang Abby de hond een rol speelde stevende de film zelfs af op een score van 3,5 sterren.

Helaas maakte hij dat later niet meer waar, hetgeen ook voor een groot deel ligt aan het matige tot slechte acteren van James Ransone.

Jammer, want een betere acteur in die rol had de film wellicht nog wat op kunnen trekken.

Hawke valt niet te vergelijken met acteurs als Eastwood en andere Italo western sterren.

Ik vergelijk het maar even met acteurs uit dat subgenre, want daar heeft de film nogal wat gemeen mee.

Hij toont oneindig veel meer emotie dan die allemaal bij elkaar ooit op het witte doek lieten zien.

Niet dat ik dat in alle westerns zou willen zien, maar het is wel een welkome afwisseling.

Ook weet Hawke meer sympatie op te wekken dan Eastwood ooit bij mij deed in zijn westerns (met uitzondering van The Outlaw Josey Wales)

Verrassend goed kwam ook Travolta uit de verf.

Helemaal niet misplaatst zoals ik wel een beetje verwacht had.

Een vermelding voor Toby Huss is ook op zijn plaats.

Grappig dat het personage dat hij speelt Harris heet.

Dat is ongetwijfeld te danken aan zijn gelijkenis met acteur Ed Harris.

De actrices vond ik nogal irritant en te "21e eeuws" aanwezig.

Het stadje, of zeg maar liever gehucht, ziet er goed maar nogal onbewoond uit.

Er liepen maar heel weinig bewoners rond.

De muziek, met spaghetti western elementen erin, kon me wel bevallen.

De animaties tijdens de begintitels roepen die spaghettisfeer ook meteen op.

Wraakverhalen zie ik eigenlijk ook het liefst in westerns.

Het niveau van "The Salvation" haalt deze western niet, maar hij is onderhoudend genoeg.

avatar van Roger Thornhill

Roger Thornhill

Jouw recensie "whets the appetite" moet ik zeggen, Brix. Hawke is een sympathieke acteur die kwetsbaarheid en gedrevenheid vaak goed combineert; ik weet niet of hij in deze ambiance op zijn plaats is, maar ik geef hem graag het voordeel van de twijfel, ben heel benieuwd.

avatar van FazeRain

FazeRain

Erg zwak.Western met een slap verhaaltje en oninteressante personages.Travolta en Ransone kwamen ongeloofwaardig en bijna lachwekkend over.Zusjes ook erg misplaatst in een wraakfilm waar geen enkele spanning in zat.Hawke mocht het opnemen tegen 2 slome ouwe dikkerds, een huilebalk, een kreupele, oude marshal en zijn slappe zoontje en kon deze film ook niet redden.

Regisseur smeet er nog een paar Morricone-achtige deuntjes bij, in een poging te verbergen hoe matig zijn film in zijn geheel was.

Twee sterren voor de beste speler in de film, de hond.Teleurstellend.

avatar van Biosguru

Biosguru

Erg fantasieloos gebeuren, je krijgt precies wat er op de spreekwoordelijk hoes staat te lezen, niks meer niks minder. Dan kan je toch beter Bone Tomahawk gaan zien als je die nog niet zag.

avatar van Leno

Leno

West weet meestal wel wat van een film te maken, ook al het script erg slap is. Zo ook hier. Het verhaal is erg zwak, maar de acteurs zijn goed (meevaller van Travolta, die best een aardige rol speelt) en Taissa Farmiga valt na The Final Girls weer positief op. De dikke knipoog werkt best goed, al is het soms onduidelijk of het serieus of grappig is bedoeld.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Als ik de trailer zie dan moet ik toch een beetje aan "The Salvation" denken. Ik betwijfel of "In a Valley of Violence", het niveau haalt van de echte klassiekers.

avatar van zoutzak

zoutzak

Werd als westernliefhebber niet teleurgesteld. Komt wat traag op gang en het verhaal is eenvoudig maar het oog voor detail en het acteertalent wegen aan het eind toch zwaar door. Leuk om Travolta weer aan het werk te zien!

avatar van Master Blaster

Master Blaster

verrassend goed. film viel me alles mee.

avatar van Thomas83

Thomas83

Erg onderhoudende western die zichzelf niet al te serieus neemt. Niet zo gelikt als The Magnificent Seven, maar ook een film die wat meer zijn eigen benadering heeft met de humor en de horrorachtergrond van West die je bij vlagen ook wel ziet. Geinige dialogen ook en kleine momentjes die door de goede muziek nog best groots worden gemaakt.

Hawke is prima in de hoofdrol als de pacifist met een verleden, die uiteraard genoeg wordt geprovoceerd om uiteindelijk een wraakmissie te beginnen. Dan verliest zijn personage wel wat aan sympathie en wordt de film ook wel wat platter, maar aan het spel van Hawke ligt het niet. Hoewel hij af en toe wel overdrijft met die groezelige stem. Maar dat zou de rare humor van de film kunnen zijn.

Ransone is zeer vermakelijk als een bad guy die je lekker hartgrondig kunt haten. Af en toe gaat hij wat over de top, maar hij heeft wat erg overtuigende momenten en is sowieso wel goed in het neerzetten van een personage dat wat maniakaals heeft. Taissa Farmiga vond ik erg charmant. Een dikke 3.0*.

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Sissy western met watjes. De held van het verhaal is niet bepaald een harde maar ook bad guy Gilly slaat een modderfiguur. Het verhaal is simpel en het acteerwerk is matig. Hawke doet z'n best maar de rest van de cast presteert niet al te sterk. De sfeer is niet die van een goede western en de dialogen zijn soms lachwekkend slecht, de acteurs zijn waarschijnlijk constant in de lach geschoten bij het opdreunen van hun tekst, dit valt absoluut niet serieus te nemen. De muziek vond ik wel oké, maar alleen goede muziek maakt nog geen goede film. 2,5 voor de humor.

avatar van limelight73

limelight73

ik ben volgens mij Ethan Hawke moe. ik sla m over.

avatar van Waku

Waku

Western die aan het begin van het verhaal nog luchtig begint, zelfs met komische noot.

Maar na verloop van tijd door bepaalde ontwikkelingen serieuzer wordt en veranderd in recht toe recht aan wraak thema. Niks mis mee. Goede rol van Ethan Hawke.

Travolta heeft een wat uitgebreidere bijrol in het geheel.

3.5*/4*

avatar van mixmaster

mixmaster

Lachwekkende Western met slap acteerwerk en een slap verhaaltje.

Jammer dat Ethan Hawke en John Travolta zich inlaten voor dit soort troep.

avatar van handelaar

handelaar

Low budget; het stadje/ gehucht lijkt slechts bewoont door de sheriff met zijn assistenten, een zoon, twee jonge vrouwen en een verkoper. Had men dat stadje wat levendiger gemaakt met figuranten had er meer ingezeten want Travolta , Hawke maar vooral dat hondje speelden helemaal niet slecht.

avatar van cor1946

cor1946

Rare western, hoe kunnen ze hem maken.die Travolta had zeker geld nodig.

avatar van Left4Dead

Left4Dead

De film begon goed met leuk acteerwerk. Daarnaast een hondje die een grote rol in het begin heeft en die doet het erg leuk. Een John Wick-western met iets minder veel doden maar verder een aardige, maar ook niet meer dan dat, wraakfilmpje. Halverwege begint het allemaal wat bekend te worden, maar ach het is een western tenslotte. Laten we zeggen dat er niet veel verhaal in zat.

Vooruit 3**

avatar van Corcicus

Corcicus

Tergend trage western met een flinterdun verhaaltje dat we al tig keer gezien hebben, behalve dat ze hier de te wreken echtgenote/broer vervangen hebben door een hond. Zoals hieronder gelezen, is de protagonist een weinig aimabel, nogal in zichzelf gekeerd watje dat elk gevecht uit de weg gaat en daardoor een makkelijke prooi vormt voor de bully's van de wijk. De wijk oogt nogal goedkoop en leeg. Gelukkig valt er soms nog iets te lachen en ook zijn vrouwelijke fan speelde behoorlijk goed. Travolta en Hawke kwamen daarentegen nogal anachronistisch over in deze setting.

avatar van mr rumson

mr rumson

Doordat sommige scenes onbedoeld op de lachspieren werken of misschien was het juist wel de bedoeling, kan ik deze western moeilijk serieus nemen.

Maar ook als een meer luchtige western die een duidelijke knipoog maakt naar de Spaghetti westerns kan ik hem niet waarderen.

Ethan Hawke is een acteur die naar mijn idee prima in een western past.

Voor mij mag hij dan wel meer in westerns verschijnen .

Travolta en Ransone kan ik een stuk minder waarderen.

Het verhaaltje mag dan wel niet zoveel om het lijf hebben maar dat mag op zich niet zo´n probleem zijn bij westerns .

Op de een of andere manier blijft het voor mij maar matig in plaats van dat het boeide.

Wel doet deze western mij denken aan Eastwood´s High Plains Drifter (1973) .

Al is deze western lang nog niet zo goed als die van Eastwood.

En dat vind ik wel jammer had echt gehoopt ondanks dat ik hier de al niet zo positieve berichten heb gelezen .

Het toch nog een western zou zijn die ik wel kon waarderen .

avatar van Brabants

Brabants

Deze western is verre van origineel, traag en zeer voorspelbaar. De conclusie is dan ook dat het zeker geen meesterwerk is, maar wat wil je gezien het budget als je het gaat vergelijken met films als o.a. The Magnificent Seven? Als je het zo bekijkt is de film eigenlijk verrassend goed. Er ontbreekt geen enkel element, het acteerwerk is sterk(goede casting) en de sfeer is authentiek. Wrede beelden en humor met een zwart tintje lopen naadloos door elkaar heen, gewoon knap gedaan!

avatar van coumi

coumi

Viel me niet tegen. Een western zoals een western moet zijn. Wel meer stijl dan inhoud. Althans de inhoud is wel erg voorspelbaar. Een wraakfilm inderdaad in de Eastwoodstijl, alleen dan wel een light versie van Clint, want niet alles wat West ons laat zien oog effectief. Hawke en Travolta zijn goed op dreef, evenals Jumpy(in een cruciale bijrol) die ik hier nog beter vind dan in Knight of Cups. Geen topfilm, maar voor de liefhebbers zeker de moeite waard.

avatar van John Milton

John Milton

Zonde. Wat een script dit, ik ben echt benieuwd wat Hawke zelf vindt van dat laatste duel. Zowat een farce...

avatar van macrobody

macrobody

Awkward is het eerste wat me te binnen schiet. De western zoals ze gespeeld werden door Clint Eastwood zijn toch wel pareltjes vergeleken met dit product. Het is allemaal zeer serieus in het begin totdat John Travolta komt dan wordt het ineens veel luchtiger en bijna komisch. Daarna de (anti) climax en dan kan deze weer vergeten worden.

avatar van james_cameron

Vermakelijke maar nogal povere western, die duidelijk te lijden heeft onder een laag budget. De degelijke cast doet sporadisch verhullen dat we hier te maken hebben met een tweederangs werkje, maar sets en camerawerk schieten herhaaldelijk tekort. Het tempo ligt ook erg laag, zelfs voor een western. Gelukkig zijn de personages redelijk interessant en bevat het script best grappige dialogen.