• 9.374.784 stemmen

Met onder meer: Aaron Eckhart, Hilary Swank en Delroy Lindo

Releasedatum: 17 april 2003

Plot The Core

"Earth has a deadline."

Door een ramp verandert de temperatuur van de kern van de aarde, waardoor het voortbestaan van het menselijke ras in gevaar komt. Een team van NASA-medewerkers krijgen de instructie om een experimenteel voertuig naar de kern van de aarde te leiden, om het probleem met een nucleair apparaat te verhelpen.

Dr. Josh Keyes

Gen. Thomas Purcell

Cmdr. Robert Iverson

avatar van Armacky

Armacky

Tja, The Core, toen ik het de eerste keer keek, vond ik het 't spannendste film dat ik had ooit gezien, maar als je toch een beetje nadenkt, heb je door dat zo iets eigenlijk nooit kan ik bedoel, een apparaat dat naar de kern kan reizen en met zulke lasers? ?? mogelijk ?? maar toch vind ik het niet al te slecht dus

avatar van BlueSword

BlueSword

dat krijg je met films he armacky.

ik vond de film aardig saai, gebeurt niet veel spannends, zaten best wel aardige effecten in....

nee, er zijn betere rampen films, deze is wel geinig voor een keer maar verwacht er niet veel van.

avatar van BLacqWyng

BLacqWyng

Ik vond dit wel een leuke film, eens een keer eens wat anders dan kometen die vernietigd moeten worden en de sfx vielen ook wel mee. Films hoeven wat mij betreft niet altijd super gmaakt te zijn, deze wist me gewoon van begin to eid te amuseren, 4 sterretjes

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Ongeloofwaardig inderdaad. Het is al vergezocht dat ze met zulke lasers de aarde in kunnen. Ze hebben ook binnen no-time zo'n schip gebouwd (ok, ze hadden de lasers al, maar dan nog, zo'n spaceship bouw je niet zo 123). Verder lijkt het me helemaal onmogelijk om met de bovenwereld te kunnen blijven communiceren. Jammer. Verder wel vermakelijk filmpje. Niet meer of minder.

Chattingforum

Deze film is super geweldig, zal erg zijn als dit echt uit komt.

Heb hem op DVD gezien, dus ik mag stemmen!

Chattingforum

Who nog een paar uur en dan begint het!

avatar van 606

Chattingforum schreef:

Deze film is super geweldig, zal erg zijn als dit echt uit komt.

Heb hem op DVD gezien, dus ik mag stemmen!

wat bedoel je met uitkomt.

wat er in de film gebeurt kan dat echt dan ????

avatar van Rujar

Rujar

Ik heb ooit op discovery channel een docu gezien waarin ze zeiden dat het inderdaad mogelijk is.

De polen zijn op het moment aan het omdraaien plus wordt min en min wordt plus. Ze denken dat het komt omdat de kern van de aarde langzaam de andere kant omdraait. De kern wordt net zo beschreven als in de film.

Chattingforum

Nou niet alles kan echt, zoals in de bodem van de aarde komen kan niet, maar al die natuurrampen kunnen wel.

Dit is eigenlijk zo gemaakt dat men zich erop draait om minder CO2 te gebruiken of uitstoot te geven.

Maar het lijkt me ook wel cool om het echt te zien , maar ja een natuurrampen freak ja dat ben ik dus.

avatar van rainmaker

rainmaker

Ik vind het niet erg als er scenes die minder geloofwaardig zijn in een film zitten. Helemaal niet als ze zo worden neergezet dat je als kijker een (al dan niet vrij vergezochte) verklaring wordt geboden voor alles dat gebeurt. Maar dat kon deze film niet redden.
De ene na de andere onlogische scene wordt uit de hoge hoed getoverd met als toppunt de scene waar ze gezellig met z'n allen uit hun boormachine stappen om een kristal te verwijderen.
De film krijgt van mij 1,5*, puur en alleen om het lef van de makers om zo'n script daadwerkelijk te filmen.

avatar van Menn

Menn

Fran schreef:

.. Verder lijkt het me helemaal onmogelijk om met de bovenwereld te kunnen blijven communiceren.

Ja, dat vond ik ook. Vooral dat schermpje waarop te zien is hoe ver ze al in de aarde zijn, vond ik ongeloofwaardig..

Goed, ongeloofwaardige film en voorspelbaar, maar ik heb hem toch af gezien dus was ik er ergens toch door geboeid.. 2*

avatar van Leno

Leno

Een film waarbij je je al na 5 minuten gaat afvragen waarom de acteurs, die toch niet op werk verlegen zitten, hebben ingestemd om mee doen doen met deze productie.
Het script is enorm ondoordacht en ongeloofwaardig en door de slechte special effects vroeg ik me regelmatig af naar wat ik aan het kijken was.
Alle clichéscenes zitten er ook in, inclusief de opofferingsscene. Kortom: overslaan!

Ik hou eigenlijk helemaal niet van dit soort films. Maar ik moet toegeven ondanks de domheid die in deze film tentoongespreid wordt vond ik hem beter aanschouwbaar dan Armageddon (wat ik echt een van de grootste draken ooit vind). Alleen what the hell doet een top actrice als Hillary Swank is deze film? Dit is toch te min voor haar?

avatar van 606

mij heeft het wel een beetje geboeid.

ik vond het maar een keer kijken waard maar heb me niet helemaal verveeld.

avatar van waidman

waidman

Armagedon in de aarde, zo kun je deze film het best omschrijven. Toen ik de film zag moest ik voortdurend aan Armagedon denken, de film is qua gebeurtenissen bijna een copy, gebruik atoomwapens, opoffering, de crew die een voor een omkomt, rampen die de grote ramp voorspellen. Dus kun je deze film niet echt origineel noemen. Daarnaast moet een rampenfilm het hebben van de special effects, die waren niet slecht maar hadden beter gekund. De opening van de film is wel goed, de e.m.p. die voor doden en een verkeerschaos zorgt en de duiven in Londen die auditie doen voor de remake of the Birds van Hitchcock. Daarna verzand de film, de acteurs doen hun best maar het script biedt ze weinig mogelijkheden, zodat de cast niet veel kan toevoegen. Dat een rampenfilm vol zit met ongeloofwaardigheden is niet erg, we willen toch vermaakt worden, maar doe het dan met overtiging en flair. Dit is nou echt zo'n film die je na 1 keer kijken niet weer hoeft te zien

avatar van ikisfilmgek

ikisfilmgek

Niet echt een boeiende film.

avatar van brimbram

brimbram

leuke onzin film

avatar van Roodkapje

Roodkapje

Inderdaad een mooie onzinfilm, met toch enkele "leuke" scenes, zoals de spaceshuttle die crasht in een open riool en diene brug die in twee smelt. Natuurlijk allemaal wetenschappelijke nonsens, maar het is toch wel ok voor een dik anderhalf uur hersenloos (met nadruk op hersenloos) entertainment. Een film zoals er dertig in een dozijn gaan.

avatar van vantje

vantje

Zeer voorspelbaar plot. Goed voor ene keer, maar daar houdt het dan mee op. B-film alike.

avatar van KwintenS

KwintenS

Sinds wanneer moet science-fiction realistisch zijn? :s Misschien hebben ze dit genre films wel die naam gegeven omdat het ook niet bedoeld is realistisch te zijn. Ik vind het maar een dom argument om de film af te kraken omdat hij ongeloofwaardig zou zijn. Als jullie de film slecht vinden kunnen jullie toch met andere argumenten akomen hoop ik...

avatar van Armacky

Armacky

de 1e keren is deze film wel goed maar als je opnieuw kijkt, dan word het wel saai..

avatar van code9

code9

Geinige rampenfilm die nog een stuk leuker had kunnen zijn als de weggesneden scenes wél in de film hadden gezeten -want die zouden namelijk de broodnodige humor aan de film hebben toegevoegd- en een aantal ietwat langdradige scenes waren verwijderd.

Ik heb me best vermaakt, vooral omdat er de nodige chemie zit tussen de hoofdrolspelers, die zichtbaar plezier lijken te hebben in hun rol (of hun uiterste best doen om ons dat te doen geloven). Dat het niveau van de sfx gaandeweg de film afdaalt van behoorlijk goed tot zeer bedenkelijk is jammer.

Het verhaal slaat natuurlijk nergens op maar dat hoeft voor een sf-film nauwelijks een probleem te zijn zolang de gebrachte onzin maar geloofwaardig wordt gebracht. Daar schort het zoals hier al vaker geschreven nog al eens aan. Vooral het feit dat er zo diep onder de aardkorst nog kontakt met het laservehicel mogelijk is en men in het controlecentrum precies weet waar het schip zich bevindt, waar de kernbommen ontploffen én waar en hoe 'the core' van de aarde weer begint te draaien.

Het meest onwaarschijnlijk is dat de heenreis mét laserstraal tientallen uren duurt, maar de terugreis zónder laser binnen no-time afgelegd wordt; dit haalt de hele film onderuit.

Tevens is de infantiel neergezette computernerd 'the rat' een irritante en storende dissonant. De film probeert het onderwerp van een dreigende verwoesting van de aarde serieus te behandelen (vandaar dat bijna alle komische scenes eruit geknipt zijn, een enorme fout) maar voor zover er al sprake was van enige geloofwaardigheid wordt dit door zijn vervelende inbreng teniet gedaan.

Goede score tijdens de aftiteling, dat wel.

Uiteindelijk toch aardig tijdverdrijf dat wat mij betreft iets meer verdient dan het gemiddelde hier.

avatar van hydraulix

hydraulix

Ware het niet de goede special effects en topacteurs (nou ja; Hilary Swank dan), dan zou het gelijk straight-to-dvd voer zijn

Vond hem wel vermakelijk. Heerlijke film om gewoon je verstand erbij op nul te zetten.

avatar van Silvio Dante

Silvio Dante

Bedolven onder de speciale effecten, CGI en wat weet ik nog meer.

Maar ik kan gewoon niet genoeg krijgen van SF. Hoogst vermakelijk.

avatar van suder

suder

Beste mensen deze film valt onder de catagorie Science-Fiction en valt dus niet onder de catagorie rampenfilm, Heb hem pas gezien , ik vind het een goede Science-Fiction film .

Was verbaast dat deze film zo waanzinnig wordt afgekraakt op internet

omdat hij ongeloofwaardig zal zijn .

Dat komt dan dat de mensen dachten dat ze naar een rampenfilm gingen kijken en daar zit bijna nooit fantasie in .

Spiderman en starwars werd toch ook niet afgekraakt omdat het ongeloofwaardig zal zijn ??

Het lijkt wel een sport geworden om films af te kraken.

Net zoals de filmcriticy doet in holland die prijzen alleen een film de hemel in als er 2 homofiele cowboys zijn die elkaar 1,5 uur lang geil aan zitten te kijken en er voor de rest geen ene reet gebeurd , ooohh dat is het een geweldige film .

gadverdamme!! vergeet niet dat de meeste filmcriticie in holland zelf ook homo.s zijn .Laat je niet beinvloeden door deze filmhaters.

avatar van Erwinner

Erwinner

Maar de film zat gewoon slecht inelkaar, alles was matig en te veel...

avatar van Legan

Legan

Een redelijke film met ok special effects maar niet echt spannend. Het verhaal is niet denderend en de film is soms ongeloofwaardig maar al met al moet ik toegeven dat ik me wel vermaakt heb. Natuurlijk geholpen door het feit dat ik wel van rampies hou.

5,0 uit 10 (2,5*)

avatar van linxde1

linxde1

De film was vermakelijk. Het kan nooit wat er gebeurd in deze film, maar goed, dat mag in SF. Hij keek lekker weg en ik moest lachen om de ruzies die ze hadden in dat ding.

avatar van A*V

A*V

Normaal gesproken houd ik wel van films waarin grote gebeurtenissen die op het punt staan te gaan plaats vinden, een catastrofaal einde kunnen hebben voor de mensheid. Voorbeelden daarvan zijn, Independence day, The Day After Tomorrow, War of the Worlds, Deep Impact. Allemaal films die ik zeer vermakelijk vond om te kijken. Bij die films krijg je goed in beeld gebracht wat een chaos er ontstaat doordat er een vloedgolf de wereld zal gaan overspoelen of aliens de wereld willen veroveren. Bij the day after tomorrow krijg je een goed opbouwend verhaal waarin de eerste tekenen van de ramp langzaam aan de mensheid duidelijk zal worden gemaakt (zoals o.a. tornado's, grote ijzelstenen, temperatuur dalingen).

Eigenlijk mis ik bij deze film ieder aspect waarvan ik denk dat deze film in een goede en film had gemaakt. Het script was er, alleen de uitwerking was waardeloos naar mijn mening. Een beetje jammer.

Toch nog 2.5*