• 9.381.558 stemmen

Met onder meer: Olivia Bonamy, Michaël Cohen en Adriana Mocca

Gesproken taal: Frans en Roemeense

Plot Ils

"They're already inside."

Lucas en Clementine leiden een rustig leventje, totdat Clementine op een nacht wakker wordt. Ze heeft gestommel gehoord en spoort Lucas aan om een kijkje te nemen. In eerste instantie zien ze niks, maar al snel blijkt dat er iemand is. Diegene blijft echter in de schaduw rondsluipen en jaagt hen de stuipen op het lijf.

Ralf81

Film is aan de korte kant, maar meer had er ook niet in gezeten. Film is boeiend van begin tot eind, maar kan de Amerikaanse tegenhanger The Strangers niet echt slechter noemen, hoewel deze lager is gewaardeerd.

Continu hangt er in "Ils" een beklemmend sfeertje en de hoofdpersonen wekken sympathie op. Toch is het allemaal nét niet spannend genoeg, waardoor ie voor mij op een 3tje blijft steken.

avatar van Aapje81

Aapje81

Erg sterke horrorfilm, heel beklemmend en angstaanjagend. Vooral het natuurlijke acteerwerk draagt hier erg aan bij. Verder is het een groot pluspunt dat deze film zo kort is. In tijden dat films steeds langer lijken te worden is het erg mooi om te zien dat alle overbodige franje zijn weggelaten en heel goed na is gedacht over het scenario. Prima horror waar weinig op aan te merken valt

Ralf81

Toch nog maar een keertje 's avonds bekeken, waardoor ik mijn score toch nog met een half puntje moet opschroeven. Toch blijft een en ander vrij vlak en zijn de gebeurtenissen in en om het huis niet geloofwaardig genoeg om er echt bang van te worden....

Vascago

Wat een heerlijk intense horrorfilm.

Geweldige sfeer, geweldige muziek, geweldig acteerwerk en alles ook nog gebaseerd op waargebeurde feiten.

Na Haute Tension weer een geniale horror van Franse bodem.

Geniaal !!

Greeneyelady1

Nee, ik kan dit geen horror noemen. Eerder een thriller met een aantal schrikmomenten. Voordat ik deze film had gezien, had ik de strangers al wel gezien en die vind ik toch beter. Ik kon me niet met het echtpaar identificeren. Ik dacht ook tijdens de film bij mezelf: Waarom gaan ze met zijn tweetjes in zo'n groot huis wonen, totaal afgelegen en niet ( goed ) beveiligd? Dan vraag j d'r om. Maar goed, je gaat wel erg met de personages meeleven omdat ze allebei volkomen onschuldig zijn.

Maar eerlijk is eerlijk, bij zowel deze film als the strangers, word je scary van een avondje alleen thuis zitten, want zo zie je maar weer dat dit jou ook kan overkomen..

Vascago

In tegenstelling tot The Strangers zie je hier de daders niet. Dus ze weten niet eens of ze wie of wat ze mee te maken hebben. Er wordt hier veel meer suspence gecreerd en je voelt de pure angst van de bewoners gewoon. Dat noem ik toch echt horror.

avatar van s0062423

s0062423

De daders komen toch redelijk snel in beeld; naar het einde toe is er zelfs dialoog tussen dader en slachtoffer.

Ik vond The Strangers sterker omdat daar de absolute 'horror' beter behouden blijft. Hier evolueert het verhaal uiteindelijk naar een simpel kat -& - muis-spel, waardoor de uitkomst lang niet zeker is. Itt The Strangers, waar de daders altijd sterker staan dan hun slachtoffers. Waardoor de dominantie veel duidelijker is, hier is het eerder toeval

s0062423 schreef:

Als the strangers beter is als deze hoef ik deze dus mooi niet te zien

Strangers is écht belabberd slecht

Maarja ben wel benieuwd naar deze, wanneer ik hem vind ga ik hem kijken.

avatar van s0062423

s0062423

Ils maakt veel beter gebruik van sfeer dan The Strangers, dat alleen is al een reden om de film zeker eens te bekijken. Zeker als horrorfan. Maar ik vind dat het basisgegeven van het verhaal sterker tot zijn recht komt in The Strangers. Ik ben benieuwd naar jouw mening.

Vascago

Bij The Strangers had ik echt het gevoel dat de bekende acteurs het allemaal op de automatische piloot deden. Daardoor kwam die film voor mij totaal niet uit de verf.

Hier zijn het voor mij onbekende acteurs en kwam de emotie en angst wel aan.

Greeneyelady1

Zo lees je maar weer hoe de meningen kunnen verschillen..

s0062423 schreef:

Het verhaal was inderdaad goed uitgewerkt in the strangers maar hollywood weet niet hoe ze enge, sfeervolle horror films moeten maken, en niets is belangrijker als de sfeer in een horror film.

Het verhaal komt bij mij in ieder geval altijd op de 2e plaats, daarom kijk ik veelal aziatische horror films de laatste tijd, sfeer is daar top en verhaal zijn daarnaast meesterlijk.

avatar van Riche

Riche

Dit is geen horror film, maar een thriller. Duurt te lang voor mijn smaak. Acteerwerk is heel goed en alles is heel mooi in beeld gebracht. Al met al niet meer dan een redelijke film.

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Heerlijk sfeerfilmpje.. eindelijk een horror die het weer eens uitsluitend van suspense moet hebben. Maar dat lukt ook met gemak. Mooi gefilmd en vooral de belichting verdient hier een pluim. De ontknoping was ook erg verrassend, het blijkt dus om roemeense straatkinderen te gaan? Ik heb me kostelijk vermaakt in elk geval, zeker voor de korte tijd dat hij duurt.

avatar van The Last

The Last

Ook voor mij is het al een tijd geleden dat ik zo'n spannende horrorfilm heb mogen aanschouwen. Horrorfilms liggen mij over het algemeen totaal niet, maar dit soort (horror)filmpjes a la Rosemary's Baby, zonder gore o.i.d., maar enkel pure suspense kan ik erg waarderen.

Cliché after cliché, maar fenomenaal gefilmd (lekker dicht op de huid) en gespeeld. Ook de speelduur is een groot pluspunt. Verder is de ontknoping uitstekend én verrassend. Maar door erbij te vermelden dat het gebaseerd is op ware feiten, is wel erg dom en ongeloofwaardig. Ook de intro vond ik onnodig.

anyway, fijn filmpje voor wat het waard was. Niet bijzonder, maar erg amusant. 3,5*.

avatar van aerts007

aerts007

jeroentjuhhhhh schreef:

De laatste tijd komt er inderdaad veel pulp qua horror uit Hollywood overgevlogen. Maar om nu te zeggen dat ze niet weten hoe een enge,sfeervolle horror te maken....,vind ik larie & apekool!

Misschien een beetje terug in de tijd gaan, ben er zeker van dat er vele gemaakt zijn in Hollywood die aan deze normen voldoen!

aerts007 schreef:

Heb het ook alleen over de recente films, hollywood kan gewoon niet mee komen met frankrijk en spanje, en ook niet met aziatische horror films.

Op een enkeling na, zijn het allemaal maar matige horror films die allemaal té cliché en gewoon geen sfeer bevatten.

Vroeger zal wel, maar nu alles behalve.

avatar van komerad

komerad

Middelmatig filmpje. Beter dan 'the strangers' dat wel maar verder dan verstoppertje spelen in de donker gaat het jammer genoeg niet.

komerad schreef:

Tuurlijk. Toen jij vroeger (ik neem aan dat je dat nu niet meer doet) verstoppertje speelde met vrienden, ging je toen ook mensen vermoorden? Vage reactie

Hahahahah.

avatar van aerts007

aerts007

Gisterenavond voor de eerste maal bekeken.Vind hem zeker niet beter of slechter dan The Strangers.Misschien komt dit wel daar ik The Strangers eerst gezien heb.Ik vond het wel op sommige punten een beetje ongeloofwaardig,maar dat was bij de andere ook!

Toch krijgt deze een mindere score,mede door het eens allemaal gezien te hebben. 3*

avatar van Le Edzel

Le Edzel

Ik ben benieuwd, ligt deze ergens in de schappen toevallig of moet ik deze online aanschaffen?

Iemand misschien te ruil anders?

avatar van Halcyon

Halcyon

Is verkrijgbaar in België, bv. bij FNAC. Ik denk wel onder de Engelstalige titel "Them".

avatar van Erwinner

Erwinner

Prima thriller vermaak!

Zeer mooi vindingrijk gefilmd en leuke klik-klak geluidjes.

Uiterst dun verhaaltje, wel met een leuk plot. Op het moment dat duidelijk wordt wie er achter zit, gaat de spanning er wel iets vanaf.

4* Niets meer maar ook niet minder.

avatar van The Last

The Last

Erwinner schreef:

Dat wordt toch pas duidelijk gemaakt in het eindshot??

avatar van Erwinner

Erwinner

Volgens mij in het bos als de schrijver iemand zit liggen in het bos.

Was misschien niet helemaal duidelijk, maar ik kon de link toen wel leggen met het beroep van die prachtige vrouw.

avatar van mayhemblik

mayhemblik

Net voor de 2de keer gezien en ik had nu bij voorbaat m'n kunstgebit uit gedaan, goeie zet want nu heb ik tenminste mijn nagels nog.

avatar van Nasir

Nasir

Hahahaha.

jeroentjuhhhhh schreef:

Grappig dat jij dit zegt, aangezien jij die franse films vol met gore en weinig suspense zo geweldig vindt. Of versta je dat misschien onder "sfeer"?

avatar van MovieEter

MovieEter

Vascago schreef:

Wat een heerlijk intense horrorfilm.

Na Haute Tension weer een geniale horror van Franse bodem.

Geniaal !!

Mee eens!