Genre: Thriller / Horror
Met onder meer: Olivia Bonamy, Michaël Cohen en Adriana Mocca
Gesproken taal: Frans en Roemeense
Plot Ils
"They're already inside."
Lucas en Clementine leiden een rustig leventje, totdat Clementine op een nacht wakker wordt. Ze heeft gestommel gehoord en spoort Lucas aan om een kijkje te nemen. In eerste instantie zien ze niks, maar al snel blijkt dat er iemand is. Diegene blijft echter in de schaduw rondsluipen en jaagt hen de stuipen op het lijf.
Clémentine
Adolescent n°1
Adolescent n°2
Adolescent n°3
Adolescent n°4
Site. Staat niet veel op, maar wel een trailer.
Na het zien van die trailer verbaasde ik me er eigenlijk een beetje over hoe weinig films er gemaakt zijn rond inbraken. Wel een hoop bankkraakkrap of komische troep (Home Alone), maar da's vaak uit het standpunt van de inbrekers.
Ils is eigenlijk de eerste film die ik ken, die inspeelt op de angst voor inbrekers. Op basis van de trailer lijkt het ook een erg effectief filmpje, al zal het er een beetje vanaf hangen hoe lang de inbrekers zelf uit beeld kunnen gehouden worden. De angst voor het onbekende blijft toch één van de meest doeltreffende middeltjes tot nagelbijten.
Kijk hier in elk geval naar uit, ziet er een lekker spannend filmpje uit, laatste die ik gezien heb was Haute Tension, en da's toch weer een serieuze tijd geleden.
Phoenix
Al gaat het hier wel om een inbraak waarbij de inbrekers weten wat ze zoeken (een soort bankkraak dus).
mikey
Dat is een heel subgenre (zgn onder kopje exploitation), Misschien is Home Invasion wel een leuke naam hiervoor: Last House, House on the edge of..., Funny Games en die film over die blinde vrouw en haar moordenaar.., Death Game etc etc..
Maar het sterke van deze film lijkt mij vooral dat de film zich helemaal richt op de inbraak zelf. Hopelijk komen "ils" ook helemaal niet fysiek in het stuk voor tot net voor het einde van de film. 'Helemaal niet' zou ook best verrassend zijn.
Heb die andere films niet gezien, maar die lijken me qua opzet toch anders. En met junk als Funny Games wil ik het al helemaal niet gaan vergelijken.
mikey
Dit lijkt me inderdaad eerder een suspense filmpje ipv een Rape/Violence flick zoals de hierboven genoemde films (op wait until dark en blind terror na). Maar ach mijn point is; de filmgeschiedenis van ongewenste gasten in je huis is best omvangrijk.
Hemdale
Goeie film. Het begon een beetje cliché maar al snel werd het erg spannend en zat ik op 't puntje van mijn stoel. Lang geleden dat ik een goeie suspense film gezien heb. Het speelduur vond ik ook perfect. 4*.
Eens met Hemdale.
Het begin is redelijk standaard, wel mooi uitgevoerd. Het zet in ieder geval mooi de toon. Daarna begint de film pas echt. Weer eens een suspense filmpje dat echt weet te overtuigen, de hele speelduur lang. De intro zorgt ervoor dat zelfs het rustige begin al heel wat sfeer met zich meedraagt. Wanneer ils aan hun werk beginnen wordt het lekker spannend en zakt het eigenlijk de rest van de film niet meer in.
De locaties zijn dan misschien niet de meest originele, maar de uitvoering is feilloos. Erg sterke belichting, perfecte timing, geluidsband die mooi versterkend werkt. Een audiovisueel erg aantrekkelijke less-is-more aanpak, die ten midden van al het Aziatisch geweld veel te weinig voorkomt.
Ook de speelduur is inderdaad perfect. Hoefde niet langer, zou nefast geweest zijn voor de spanning. Genoten van dit filmpje. Het wordt dan wel uit de doeken gedaan wie de ils zijn, anderzijds maakt dat het einde nog veel wranger.
Prachtige film, heerlijk Frans klein genrediamantje. Vreemd dat die films vaak eerst een omweg via China moeten maken. Volgens mij geweldig bioscoopvoer dit.
Erg dikke 4*, volgende keer in het donker kijken en zien of het 4.5* kunnen worden.
BoordAppel
De Ils uit de titel verwijst naar de twee hoofdrolspelers, niet naar de kinderen: "Ils ne voulaient pas jouer avec nous."
Weer een sterke Europese horror/thriller. Absoluut niet origineel maar het gaat natuurlijk helemaal om de uitwerking en die is hier erg goed. Mooi geschoten (vooral de scene in die ondergrondse gangen) en vrijwel de hele tijd spannend. Geen schrikmomenten verder, maar dat kan de pret niet drukken.
Linn
Dit is echt wel een heel enge film.. De engste die ik ooit heb gezien. Een constante spanning en werkelijk dood en dood eng. Ik weet wel dat ik niet graag meer alleen thuis ben
Macmanus
Spannend.
De film werkt, hoewel idd niet bijster origineel. De makers weten dat het budget niet hoog is en schikken zich ook naar deze rol, en houden het dus klein en redelijk simpel. Vooral als ze ondergronds gaan word de film even naar een zeer hoog niveau getild, wat overigens ook komt door de fijne soundtrack. Minpuntje is dat de camera net een iets te goedkoop model is, en de kleuren niet altijd even goed eruit komen, in de scènes in de avond en onder de grond maakt dit niet zoveel uit, maar als licht is dan lijken de kleren niet altijd even goed gewassen, was dat shirtje ooit groen?
Maar overall fijn, 4 sterretjes.
bioscoopzaal
Toch het gevoel dat ik een andere film heb gezien dan jullie. Bijster origineel is het inderdaad niet, maar het is het totale gebrek aan script, spanning en enige vorm van richting dat Ils wat mij betreft erg vervelend maakt, zelfs voor een film van amper 75 minuten.
De uiteindelijke twist was dan nog wel aardig, maar de nietszeggende openingsscène en de eindeloze, doelloze en oersaaie stalkscènes waren niet om doorheen te komen. Moreau en Palud hebben goed naar Carpenter gekeken, maar het had zeker geen kwaad gekund als ze niet alléén de openingsscène van Halloween hadden geanalyseerd. Verder deed het spuuglelijke camerawerk (brakke, fletse high-def) de film ook geen goed.
Merkwaardig is wel hoe Moreau en Palud hun film verpatsen als bovennatuurlijke thriller. Geen slecht idee om de kijkers na een uur weer met hun benen op de grond te zetten, maar gezien er geen enkele hint in die richting wordt gegeven, zijn de sterke, sfeervolle eindscènes (wat een decor!) toch een behoorlijke anticlimax. Vooral omdat het eerste uur van de film zo verschrikkelijk saai is.
Leuk geprobeerd toch, maar uiteindelijk niet meer dan een uit de hand gelopen stijloefening. Benieuwd wat Moreau en Palud van de remake van The Eye gaan bakken...
1.5 sterren.
kinjutsu
is dit een horror vergelijkbaar met Haute Tension?
Hi-Tek
Ach de franse cinema ik begin de laatste maanden de schoonheid er van in te zien (nu de aziatische nog) het begon met Léon al snel gevolgd door La Haine en begint het naar meer te smaken. Dan heb ik het over films als Haute Tension, Tzameti en natuurlijk Jean-Pierre Mellvile's werk, maar eerst wil ik ook dit werkje bewonderen. Recencies klinken niet verkeerd op een enkeltje na dan, maar dat mag de pret niet drukken om dit te gaan kijken
Jer.
Spannende film. Het verhaal komt gelukkig niet te langzaam op gang, dat zou ook wel hinderlijk zijn geweest aangezien de speelduur maar iets meer is dan 70 min. Huiveringwekkend einde, erg schokkend.
anusss
yes, yes, yes...........zo zien we ze graag. de (grimmige) sfeer, de locatie, (bijna) alles klopt. Mijn type film. Bepaalde soort spanning in dit soort films. Net als in Haute tension. Alleen is ILS minder bloederig. genoten
supersonic74
wow ik had deze film net gecheckt....en te denken dat het gebaseerd is op een waargebeurde event. Deze is goed ...echt heel goed...lange tijd niet meer zo geschrokken.
een echte 5*
Korea en Hong Kong.
Dit weekend herzien, en waar een film als Haute Tension de tweede keer toch net dat halfje kwijtspeelde, blijft deze gewoon sterk op 4.5* staan.
Palud en Moreau weten net wat, hoe en hoe ze lang ze iets moeten tonen. De film gaat meesterlijk om met z'n elementen, waardoor het ook de derde keer lekker sfeervol en spannend blijft.
Beste suspense filmp die ik ken
likeahurricane
Verhaal is verder erg dun, maar de continue spanning is bijna ondraaglijk.
Een eenvoudig gegeven, gelukkig spannend uitgewerkt. Tegen het einde is de rek eruit, maar tot die tijd is de film behoorlijk creepy. Het suggestieve camerawerk helpt hierbij flink, alsmede de sterke geluidsband. Ik hoef de film niet een tweede keer te zien, maar als je lekker wilt griezelen (zonder veel bloed en geweld) is het een aanrader.
melanie178
Ben errug benieuwd naar deze film, weet iemand waar deze film te krijgen is?
Ik hoor het graag!
melanie178
Vanaf 19 februari voor 30 euro te koop via Bol.com.....
Beetje duur...... suggesties blijven welkom
Yak
Geen hoogvlieger, maar wel een film vol heerlijke nagelbijtende spanning. Mooi hoe je afwisselend Clem en Lucas volgt in hun pogingen om van de belagers af te komen ...tot de uiteindelijke finale, die er toch wel als een mokerslag in hakt. Natuurlijk wel een beetje omgeven van de gebruikelijke clichés als plotseling uitvallende stroom, niet werkende telefoons, sprintje trekken in een donker bos, op en neer gaande deurkrukken, maar toch... fijne suspense.
Fijn voor een avondje met de gordijnen dicht, een spaarzaam lampje en lekker huiveren. 3,5*
voomzap
Op een paar wel erg onwaarschijnlijke scenes na, een zeer spannende film (niet te geloven, het is nog waargebeurt ook!) 3,5
arkadi
Aparte film ervaring.
eerste helft cliche maar dan wordt het grimmig en bijna Haze achtig.
En dan opeens is het afgelopen en laat je verbijsterd achter.
janusjanus
1.5 sterren.
Hier hoef ik niet veel meer aan toe te voegen, aardig, maar dan houd het ook echt op.
Film is in te delen in drie mootjes huis bos tunnels.
Niet bijster orgineel en niet goed uitgewerkt...jammer...

Horrorfilm 'Ils' is gewoon te zien op Netflix, maar je moet er wel wat voor doen: 'Geslaagde suspense horror'

Der Goldene Handschuh
Misdaad / Drama, 2019