• 9.379.088 stemmen

Met onder meer: Olivia Bonamy, Michaël Cohen en Adriana Mocca

Gesproken taal: Frans en Roemeense

Plot Ils

"They're already inside."

Lucas en Clementine leiden een rustig leventje, totdat Clementine op een nacht wakker wordt. Ze heeft gestommel gehoord en spoort Lucas aan om een kijkje te nemen. In eerste instantie zien ze niks, maar al snel blijkt dat er iemand is. Diegene blijft echter in de schaduw rondsluipen en jaagt hen de stuipen op het lijf.

xangadix

Ik vond het een spannende film, maar van de ontknoping had ik me toch iets meer voorgesteld. Tuurlijk, het is opvallend dat het maar een stel kinderen zijn geweest, maar ik vond het te lang duren voordat duidelijk was wat er nou precies aan de hand was. Om dan nog maar te zwijgen over de geloofwaardigheid van het hele verhaal... Ook kwam de film m.i. langzamer op gang dan nodig was. 3,5*

avatar van achtung

achtung

Janusjanus, ik weet niet wat je dan wel een spannende film vind. Vanaf het begin tot het einde wist deze film mij te boeien. Zelden zo'n goede suspense thriller gezien.

De spanning is er vanaf het begin en houdt dit vast tot het einde, wat zeldzaam is in dit soort genre films. Een dikke 4.5 *. Maakten ze maar meer van dit soort films.

avatar van fritsy

fritsy

NOU, in tegen stelling heb ik nog nooit z'n bout film gezien als deze. -0,5*

avatar van Halcyon

Halcyon

Prachtig om te zien hoe met zo weining hulpmiddelen en zo'n sobere inhoud, zowel op visueel als narratief vlak, toch zo'n intense film kan gemaakt worden.

Ils mag dan wel enkele schoonheidsfoutjes bevatten, over het algemeen is dit toch een schoolvoorbeeld van een suspensvolle, straight forward horrorfilm. Geen tijd voor oeverloos gekakel of intelligente plottwists, in plaats daarvan meteen to the point en gedurende de relatief korte speeltijd toch enorm rijk aan vanalles en nog wat.

Het zijn eigenlijk vooral de goede geluidsband en het slim verplaatsen van de ene locatie naar de andere die Ils zo boeiend houden. Een beetje zoals Haute Tension, bogend op dezelfde soort spanning, opnieuw en opnieuw, maar dan telkens in een ander kleedje. En dan dat einde...

Mooi!

avatar van Eduard37

Eduard37

Vindt het een heel slechte film. Veel zaken zijn te voorspelbaar en achterhaalt. Het verhaal is simpel waardoor je iedere keer al zo ongeveer kunt voorspellen wat er gaat gebeuren. Weinig nieuwe effecten en eigenlijk een film die thuishoort in de jaren 60/70. Groot gedeelte speelt zich af in het donker, beginscene slaat nergens op mamma! mamma!. Zeer slecht acteerwerk.

0,5 sterren voor de moeite!

xangadix

0,5 sterren, tsjongejonge... je maakt me niet wijs dat je niet nog slechtere films dan deze kan opnoemen...

avatar van sydney

sydney

Een horror film die uiteindelijk erg realistisch blijkt te zijn (is dat waar de lijn thriller/horror ligt?). Mensen die dit een slechte film vonden, hadden waarschijnlijk een ongeloofwaardig verhaal verwacht waarna ze het met vijf sterren zouden belonen. Dit is nu horror zoals het eigenlijk moet zijn. Een echt verhaal dat eronder aan ten grondslag ligt. 4,0*

xangadix

Zo realistisch vind ik het allemaal niet... Geen slechte film, maar ik ben blij dat ik hem (bij hoge uitzondering) gepindakaast heb en er niet de volle mep voor heb betaald.

avatar van Halcyon

Halcyon

xangadix schreef:

Zo realistisch vind ik het allemaal niet...

Is nochtans gebaseerd op waargebeurde feiten. Ja ik weet het, "gebaseerd op"...

avatar van HorrorFilms4Life

HorrorFilms4Life

Nette horror film, continu spanning, ondanks het feit dat er weinig bloedige stukjes in zitten. De film is lekker kort en straight to the point (spanning in dit geval en dus weinig verhaal, want over het waarom etc. kom je weinig te weten). Of het verhaal echt op waargebeurde feiten is gebaseerd kan niemand natuurlijk met zekerheid zeggen en daarom zal ik het maar houden bij het beoordelen van de film. Hoewel het misschien niet klopt, vind ik het altijd leuk als ze zeggen dat het waagebeurd is, want dan ga je daar automatisch over na zitten denken.

avatar van Yvo1983

Yvo1983

• 1925 stemmen

Wat een KLUCHT!

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Wat, dat commentaar van jou?

avatar van salvatore

salvatore

• 1937 berichten

Geweldige franse cinema! Spanning wordt vanaf het begin af aan opgebouwd. De kijker wordt getrakteerd op enkele prachtige locaties met een continue nagelbijtende sfeer. Dikke 4*

avatar van Sparkle

Sparkle

Ik kijk altijd even op moviemeter hoe de kritieken zijn voordat ik de film ga kijken en bij zo'n tegenovergestelde meningen vraag ik me altijd af aan welke "kant" ik sta.

De film behoort tot een genre dat eigenlijk wel voorbij gestreefd is en waaraan gesleuteld moet worden (zoals Hostel dat succesvol gedaan heeft). Tijdens het kijken had ik dan ook echt het gevoel dat het een oudere film is, terwijl deze zelfs jonger is dan Hostel. Kortom, cliché tot en met. Storend maar niet zo erg.

Erg vond ik dat het verhaal af en toe gewoon nergens op slaat kwestie realisme en tijdslijn. Die zijn hier talrijk aanwezig en gewoon mega irritant. De spanning is er wel maar het is zo kunstmatig in het verhaal gewerkt dat het goedkoop leek.

Het zal nu wel duidelijk zijn aan welke kant ik sta, de kant van de protagonisten is het zeker niet.

avatar van 606

ziet er spannend uit

avatar van Bacon

Bacon

En spannend was het zeker!

Normaal ben ik niet echt van de horror/thrillers, maar gisterennacht toch maar eens gekeken in het donker. Vanaf de 10e minuut tot het einde is het echt constant spannend! Ik vind het altijd weer mooi om te zien hoe er met zulke simpele middelen - en budget - een zeer goeie film gemaakt kan worden.

Ook het einde was bijzonder frapant toen je die kleine kinderen weg zag lopen uit het bos met een ratel.

avatar van TheRisingSun

TheRisingSun

Een aardige thriller! Een horror wil ik het niet noemen.

De film begint goed, met een openingsscene die je wel aan het schrikken kan maken, al kreeg ik al wel het gevoel dat het mis zou gaan, toen de motorkap omhoog ging. Maar ondanks dat, werd de spanning hier wel goed opgebouwd.

Een minuut of twintig verloopt het verhaal erg kalm met de introductie van Clementine en Lucas. Waarna er ineens rare geluiden te horen zijn en de twee op onderzoek uitgaan. Vanaf dit punt pakt de film de spanning weer op en blijft die tot het einde overeind.

Als uiteindelijk blijkt dat kinderen de aanstichters van dit alles blijken te zijn, viel mijn mond toch wel lichtelijk open van verbazing. Zeker als je achteraf leest dat het op waargebeurde feiten is gebaseerd en de kinderen een verklaring hierover hebben afgelegd ook. "Ze wilden niet meespelen...." Ja, dus vermoord je ze maar?!

Een film die me zeker wel kon bekoren, maar die ik achteraf gezien misschien beter in de avond had kunnen bekijken, omdat dat vaak toch wat meer impact geeft. Daarnaast kan deze film zich niet meten met zijn Franse broertje "Haute Tension", maar kan ik dat geen schande noemen, want die is en blijft gewoon ijzersterk!

3,5 ster

avatar van fanaat

fanaat

Met welke horror/thriller films kun je deze mee vergelijken?

avatar van fanaat

fanaat

Brrrrrr, ik heb het er nog koud van.

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

Huiveringwekkende film,

Richting het einde wordt de film wat minder. De locatie verplaatsingen werden steeds minder beklemmend, dit proces loopt zowat inherent aan het te vroeg bekend maken van de daadwerkelijke vork in de steel. Dit had voorkomen kunnen worden als men wat langer in het midden had gelaten dat de daders kinderen waren. De impact op mij zou veel groter zijn geweest als men in een eindshot de rol van de kinderen had belicht. Al zal dat voor sommige wellicht wat flauwtjes over zijn gekomen.

De minpunten steken echter schril af tegen de pluspunten. Ik ben een aantal keren verschoten van schrik bij deze film! De film trapt subliem af, met eerst een fijne intro en vervolgens een suspensevolle opbouw. Hier ook geen domme tieners die zich geïsoleerd laten afslachten maar twee normale mensen die in hun dagelijkse bezigheden worden afgetast en de controle over hun leven langzaam verliezen. Niet direct zichtbaar, daardoor zeer spannend en zenuwslopend!

Alweer sinds Haute Tension dat ik zo genoten heb van een horror/thriller. Effectief camerawerk en een constante spanning ondersteund door geweldige muziek vooral dat riedeltje brrrr.....Zeker een film om nog eens op te zetten. Dikke 4*

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Goede film.

Waar de film vooral in uitblinkt is zijn beklemmende sfeer. Omdat het ook veel dichterbij de realiteit staat maakt de film nog veel beklemmender. De speelduur is perfect, een suspense filmpje hoeft van mij echt niet langer te duren. Wanneer de aftiteling verschijnt wordt je achtergelaten met een enorme 'kick in the stomach'. Erg sterk. 5*

avatar van Spartaan1986

Spartaan1986

Aan het begin van de film wordt de toon meteen gezet meteen moeder en dochter die gruwelijk aan hun einde komen

Dan gaat het tempo iets omlaag en duurt het lang voordat er weer iets gebeurd. Maar daarna gaat de film lekker los. Heerlijk suspensefilmpje van Franse makelij. Helaas bevat de film ook een aantal gebruikelijke cliché's waarondertelefoon die het niet doet, kamer te licht voor s'nachts, ganglichten al aan wanneer Clem en Lucas de gang in vluchtenOok vond ik de ontknoping allemaal net wat te ver gezochtde vage schimmen die je in het huis zag leken niet bepaald op kinderen

Voor de rest is het gewoon een goede film maar er had meer in gezeten. Niet qua sfeer maar qua logica.

avatar van Spartaan1986

Spartaan1986

Voorzichtig een half punt omhoog. De sfeer doet het gewoon. Daar vallen de kleine foutjes bij in het 'niet'.

4* Al vind ik het moeilijk om te kiezen tussen 3,5* en 4* in dit geval

avatar van kiriyama

kiriyama

Verassend spannend filmpje dat een cliche concept omtovert tot een sterk geheel.

Het begin was wat twijfelachtig. Het zet de toon voor de film en is een goede opening. Al was het ietwat kitcherig en clichematig. Maar zodra we bij de main story komen schiet het niveau omhoog. Ik hou erg van dit soort "inbreker/hou ze buiten" verhaaltjes. Vaak vrij zwak uitgewerkt maar het potentieel is er. En dit is er nou eens eentje die het (bijna) allemaal goed doet. Naast Haute tension zou ik zo gauw geen ander filmpje kunnen bedenken dat het tot zo'n sfeervol geheel weet te brengen.

De film heeft erg fijne cinematografie, vaak wat blurry, warrige shots die wonderwel goed werken. Zowel voor de ervaring maar ook als middel om te laten zien wat de characters doormaken. Soundtrack is leuk, lekker versterkte geluiden die hun ding doen. Acteerprestaties zijn ook oke, al draait het daar in dit soort filmpjes toch niet om. Verder ook een perfecte speelduur, genoeg om alles uit te werken en kort genoeg om de spanning erin te houden. Ten slotte ook nog een pluim voor de screentime afwezigheid van ils.

4* Ruim en herzienings materiaal.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

De film begint als een redelijk gemiddeld horrorfilmpje, maar toch heeft de film al vanaf die introductie meer sfeer en spanning dan menig andere horror. De film begint lekker donker en mysterieus en blijft dit zo goed als de hele film. Sterker nog, de film wordt alleen nog maar duisterder en spannender. Vooral als Lucas en Clementine voor het eerst merken dat er iets mis is in hun huis, begint de film lekker op gang te komen en de spanning te stijgen.

Maar helaas zakt de film op een gegeven moment toch ietwat in. Toegegeven, door de ideale speelduur van beneden de 80 minuten is de film nooit saai, maar het wordt allemaal wel wat minder sterk tegen het einde. Vooral erg jammer vond ik dat de makers al behoorlijk snel weggaven dat de moordenaars gewone kinderen waren. Ik had liever gezien dat ze dit tot het allerlaatste moment geheim hadden gehouden. Desalniettemin komt het einde toch nog behoorlijk hard aan.

3,5 sterren.

avatar van blondegod8

blondegod8

Een Horrorfilm kan ik dit niet noemen, het is meer een thriller. Vooral als je weet wie voor al het onheil zorgt. Iets "bovennatuurlijks "is het niet, iets wat ik wel had verwacht. Desondanks zit de spanning er continu in!! Ik kan niet anders dan een 4,5 * geven! De Roemenen en fransen mogen wel vaker van zulke films maken!

avatar van Avitas Sibannac

Avitas Sibannac

kiriyama schreef:

4* Ruim en herzienings materiaal.

Dit had mijn post kunnen zijn Alleen dan verRassend spannend...

avatar van geronimo

geronimo

• 1955 berichten

Met ingehouden adem zitten kijken! 5*

avatar van Avitas Sibannac

Avitas Sibannac

Best wel een vernieuwende/unieke film. Nooit eerder zag ik een film over inbraken die door de ogen van de slachtoffers wordt bekeken. Althans niet op deze manier. Hier wordt de vrees voor inbrekers, en/of de angst voor het onbekende op een geweldige manier weergegeven. Akelige, creepy film.

Net als het Franse Haute Tension één van de sterkste horrorthrillers die ik de afgelopen jaren heb gezien.

4 sterren.

avatar van Silvio Dante

Silvio Dante

Ook ik heb m'n nagels zitten afbijten bij deze superspannende film.

Zeker het laatste half uur is top. 3.5*