• 9.375.420 stemmen

Met onder meer: Anne Parillaud, Jean-Hugues Anglade en Tchéky Karyo

Gesproken taal: Engels, Frans en Italiaans

Releasedatum: 28 juni 1991

Plot Nikita

"She murders. So she can live."

Nikita is een jonge vrouw die samen met haar vrienden moorden en roven pleegt. Als ze wordt opgepakt, gaat ze niet naar de gevangenis, maar ze wordt geschoold tot huurmoordenares voor de overheid, om zo de gemeenschap terug te betalen. Dan moet ze iemand in een restaurant omleggen...

Nikita / Marie Clément

narva77 (crew films)

Dat dacht ik wel ja!

avatar van IamBernie

IamBernie

Geweldig dat Victor de opruimer gespeeld wordt door Jean Reno ! Die later ook als opruimer speelt in Léon.

avatar van gotti

Is deze film een beetje te vergelijken met de serie?? (Vind die namelijk erg leuk)

avatar van Droopy

Droopy

gotti schreef:

Deze film is volgens mij de basis geweest voor de verhaallijn van de serie. De film vind ik beter dan de serie alhoewel de Nikita in de serie aantrekkelijker is.

FisherKing

Nu ik de DVD heb snel opwaarderen. Vind het toch een erg stijlvolle film met een soort Kaspar Hauser verhaal maar dan vrouwelijk vertolkt.

avatar van blabla

blabla

• 2070 berichten

FisherKing schreef:

Nu ik de DVD heb snel opwaarderen.

Omdat je de DVD hebt of voor de film ?

blabla schreef:

Omdat je de DVD hebt of voor de film ?

Nee joh, voor de film natuurlijk, trouwens bijzonder goeie muziek.

• 1985 berichten

weet iemand of de serie (la femme) Nikita (gebaseerd op deze film) ooit op DVD is uitgebracht en waar ik die zou kunnen krijgen??

avatar van jedi29

jedi29

Beestig goe verhaal, sterk geacteerd, goe gebracht, .. niks dan goeds dus. Maar dat einde leek me om de optie 'deel 2' open te laten en dat verprutst de sfeer op het einde van de film voor mij.

vic schreef:

veel beter dan de remake met bridget fonda

Heeft de versie met Bridget Fonda dezelfde titel?

Nee, dat is Point of no Return

• 1985 berichten

Thanks Kos, ik kon 'm nl. niet vinden.

Helaas niet zo goed als de serie. 3,5 sterren

avatar van Wouter

FisherKing schreef:

Wat heeft het daar mee te maken dan?

Wouter schreef:

Wat heeft het daar mee te maken dan?

Verhaaltechnisch dezelfde achtergrond.

avatar van Wouter

Ik zie de link niet.

FisherKing

Ik mag toch aannemen dat je het Kaspar Hauser verhaal kent he ?

Honderdnegentig jaar geleden, 29 september 1812, werd in Karlsruhe, toen de hoofdstad van het Zuid-Duitse groothertogdom Baden, een gezond kroonprinsje geboren. Het was het eerste kind van de nog jonge groothertog Karl en zijn gemalin Stephanie. (Zij was een aangetrouwd nichtje en adoptief dochter van Napoleon.) Het kind bleef naamloos, want het was nog niet gedoopt toen het nog geen drie weken later onverwachts hoge koorts kreeg en binnen enkele uren overleed. Het volk was geschokt. Velen konden het niet geloven. In de volgende maanden en jaren ontstonden hardnekkige geruchten. Het kind zou geen gewone dood zijn gestorven. Of het zou helemaal niet gestorven zijn maar in het geheim met een stervend kind verwisseld zijn en op een afgelegen plek in leven worden gehouden. Deze duistere praktijken zouden ten doel gehad hebben het oude vorstenhuis te doen uitsterven en een lagere zijtak op de troon te brengen. Deze geruchten werden van hogerhand genegeerd, maar ze werden nooit helemaal vergeten.

Toen zestien jaar later in 1828 in Neurenberg in het naburige koninkrijk Beieren een jongen opdook die niet normaal kon lopen, spreken of denken, wel de naam Kaspar Hauser kon uitspreken en opschrijven maar niet in staat was te vertellen waar hij vandaan kwam, kwam ook het gerucht van het verdwenen Badense groothertogskind weer in omloop. De boeiende onvolledige geschiedenis van dit kind zonder verleden en zonder familie is vaak verteld. (1 Wij zullen er alleen maar enkele wezenlijke motieven uitlichten.

volledig artikel

Nikita heeft een soortgelijke achtergrond, wat minder koninklijk.,

avatar van Zombie McGruder

Zombie McGruder

Maar verder heb jij wel een leven, zeg maar?

U bedoelt ??

avatar van Zombie McGruder

Zombie McGruder

geintje

Aardige film, maar niet veel meer dan dat.

Nikita is een leuk personage, er zitten enkele fijne actiescenes in, en het geweld is dikwijls flitsend. Ander pluspunt is Jean Reno, die een gewelde rol neerzet, dan wel veel te kort.

Jammer van het melige plotje, de geforceerde humor en een jammerlijke finale. Ik zie de film dan ook eerder als een soort leerschool voor Léon, waar alles veel beter uit de verf komt.

Maar verder wel een aangename film, die soms licht irriteert, maar verder wel leuk wegkijkt. 3*

avatar van Icer

Icer

Beter dan de serie en zeker beter dan de Amerikaanse remake.

avatar van as

as

De amerikaanse remake is er slecht idd. Met uitzondering van Harvey Keitel als kille moordenaar die de rol vertolkt van Jean Reno in Nikita.

avatar van djelle

djelle

Onderhond schreef:

Aardige film, maar niet veel meer dan dat.

Dit klopt. Als je eerst zo'n meesterwerk als Léon gezien hebt, en je verwacht dan minstens hetzelfde niveau van zijn voorganger, ben je flink teleurgesteld. Er zat veel minder in. Het is een leuke film om eens te bekijken, maar Léon was echt zo'n film die je graag opnieuw bekijkt. Deze film is leuk, maar een klein beetje een teleurstelling.

avatar van mister blonde

mister blonde

ehm, deze film was eerder dan Leon.

avatar van djelle

djelle

Oei misverstand! Is al weer rechtgezet intussen. thx

avatar van Da Jando

Da Jando

Vermakelijke film met een aantal erg lekkere actie scenes. Af en toe wat irritatie van de muziek, die zou soms niet misstaan in een slechte erotische film. Niet alle muziek overigens, dat nummer uit de aftiteling is bijvoorbeeld wel lekker. Het laatste deel van de film kon me minder boeien, het was me niet helemaal duidelijk waar het allemaal om te doen was met die kunsthandelaar. Hoewel het stuk met Jean Reno wel te gek is, dezelfde koele kikker als in Léon. Het eind komt ook een beetje uit de lucht vallen, ietwat slecht uitgewerkt. Al bij al een film die lekker wegkijkt, kleine aanrader, neem het ook niet te serieus. 3,5*

avatar van West

West

Helaas had ik net voor Nikita naar de film Léon gekeken. Toch wel even een andere league dit. Het beste (en leukste: ik wist het niet) was het stuk met Jean Reno uit Léon. Het leek uiterlijk of die zo was overgestapt in deze film. Wat een irritante muziek soms. Al met al 3*

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Goede film met goede acteurs. Je kon echt zien hoe gestoord Nikita was.

4,5