Genre: Avontuur / Horror
Speelduur: 134 minuten / 192 minuten (extended TV-cut)
Geregisseerd door: John Guillermin
Met onder meer: Jeff Bridges, Charles Grodin en Jessica Lange
Releasedatum: 27 januari 1977
Plot King Kong
"The most exciting original motion picture event of all time."
Remake van het klassieke monsterverhaal uit 1933. Een expeditie die een verlaten tropisch eiland verkennen neemt een gigantische gorilla gevangen en neemt hem mee naar New York om hem ten toon te stellen. In New York aangekomen ontsnapt King Kong echter en vecht hij voor zijn vrijheid.
Jack F. Prescott
Joe Perko
Carnahan
City Official
Garcia
Als tiener gezien, maar een aantal beelden van deze film staan me nog goed bij. Wist tot vandaag niet dat Jeff Bridges er in mee speelde. Ik las ergens dat 't als een geslaagde remake wordt gezien. Ik houd het voorlopig op 3 sterren.
vliegtuig13
Vond hem niet goed.
Vond de oude king kong ook al niet leuk dus dat hielp ook niet.
Deze was iedergeval nog iets minder dan het origineel.
Jildou
Ach was wel leuk vond ik, ik geef hem 3 sterren, maar ik wil het origineel nog wel eens zien.
dutchtuga
Zo slecht vond ik m niet echt, vond m zelfs goed. Aantal erg goede scenes en SFX. Misschien dat de film een nostalgisch snaartje bij me raakt maar zag m onlangs weer en vind m echt niet slecht. De scene waar Lange word geofferd vind ik nog steeds geniaal.
BOND31
De 2005-versie ken ik nog niet, maar ik vond deze 1e remake van de klassieker uit 1933 lang niet slecht. Goede rollen van Jeff Bridges en Jessica Lange. Maar de special effects waarin de mechanische reuzenaap is te zien, zijn erg slecht. Rick Baker in apenpak echter doet het goed. Hoogtepunt is voor mij de climax op het World trade Center in New York. Een nogal buitenissige groep karakters bevolkt de film, die erg stripachtig aandoet, maar zeker amusant is, en feitelijk te prefereren boven de ouderwetse 1933-versie, die veel van zijn charme heeft verloren door de decennia heen.
Prachtige score van John Barry, een van de meest ondergewaardeerde Grote Filmmuziekcomponisten. Jammer dat Barry niet meer actief is als componist voor films.
Bones1138
Ik vind m niet goed en niet slecht. Hij doet het origineel de nodige eer aan, maar om nou te zeggen dat hij in een moderner jasje beter uit de verf komt...nee. Bridges is matig, Lang iets beter. Effecten schommelen tussen goed en redelijk. Inderdaad érg goede muziek, dat wel.
Jeff Bridges speelde juist top, Bridges is zo wie zo een zeer goed acteur.
En in deze remake laat men ook goed zien hoe de reis met Kong in het schip te werk ging.
Naomi Watts
Wel een aardige Kong film. Mijn grootste kritieken gaan toch weer uit naar dat de emotionele band tussen Kong en in dit geval Dwan onvoldoende is uitgewerkt om mij te bekoren. Al deed deze film qua bandopbouw al een hele stap vooruit en Jackson perfectioneerde het. Daarnaast is het voor mij ook persoonlijk minder dat je hier een verdraait Ann Darrow verhaal krijgt. Dwan die qua personality ook zwaar tekort komt, vooral als je haar gaat vergelijken met Miss Darrow. 3,5*
Al kon ik om Grodin soms wel lachen en was Bridges uitstekend gecast en die redt de film enigzins wel. AL blijft deze Kong m.i. de zwakste.
Ik heb er wel van kunnen genieten, ik ben allang blij dat dit jaar er eindelijk een Kong is gekomen die aan mijn hoge Kong eisen voldoet. Deze Kong kan zich niet aan mijn eisen voldoen maar de teleurstelling blijft weg nu ik weet dat die perfecte Kong film wel bestaat.
italian
idd een best aardige king kong, zeker niet de beste maar een beetje onderschat
dutchtuga
Na lange tijd weer eens gezien en dit is gewoon een zeer lekkere jaren 70 avonturenfilm. Bereikt vaak de sfeer van de jaren 50 avonturenfilms, een beetje cartoonesque sfeertje. Erg lekker, niet om al te serieus te nemen zoals Jackson dat bv doet in zijn 2005 remake.
King Kong bevat bijna alle ingredienten om een avonturenfilm goed te maken. Grotesque sets waarvan een aantal een lust voor het oog zijn, prachtige natuuropnames, avontuurlijke soundtrack van Barry, leuke personages (goede casting, vond Bridges, Lange en Grodin erg goed in hun rollen), een gelukkig niet al te sentimenteel liefdesverhaaltje (een aspect dat Jackson weer eens overdrijft in zijn remake), aantal leuke SFX ,maar jammer genoeg ook een aantal zeer slechte effecten zoals de blue screen effecten, niet om aan te zien soms.
Verder is het script van het origineel ook aangenaam aangepast. Vond de verschillen wel leuk en goed verwerkt in een script die mij wel aansprak.
Over het algemeen dus een film die met veel minder elementen als de 2005 remake een betere film voortbrengt. Less is more vind ik hier wel gepast.
Moet het origineel maar weer eens bekijken. Al zeer lang niet gedaan. Deze versie uit 76 is in ieder geval een geslaagde spektakelfilm. Niet meer, niet minder.
Waku
Afgezien van de matige effecten vond ik de film in die tijd
behoorlijk spannend.
Fraaie spectaculaire scenes(voor die tijd)
King Kong is een vermakelijk avontuur.
otherfool
Prima remake van de klassieker met een goede cast en leuk sfeertje Te prefereren over de recente remake van Peter Jackson.
3,5* is misschien wat ruim maar ik heb me met deze film prima vermaakt, dus bij deze.
Pieter Montana
Tegenvaller. Het acteren gaat van matig tot erg zwak. Vooral Jessica Lange, wat een schoonheid, was vaak erg irritant!
JurassicPark
een 3,0. best leuke film vind deze beter dan die oude king kong
by_the_way
Een vrij ondergewaardeerde film. De film is echt niet zo slecht. Ik had verschrikkelijke effecten met de aap verwacht maar dat valt allermaal wel mee. Het zag er wel een beetje nepuit uit. Nou heb ik de versie uit '33 nog niet gezien maar in deze film gebeurde bijna precies hetzelfde als in de versie uit 2005.
Ik had gehoopt dat er veel sneller actie scene's met de aap zouden komen maar dat was dus helemaal niet waar. Het draait dus allemaal om de blonde vrouw (Jessica Lange) in de 2005 versie Naomi Watts.
De film duurde mij een beetje te lang. Het werd allemaal een beetje saai.
P8rb
was dit de film waarin King Kong iemands hoofd er af bijjt en dan z'n schedel uitspuugd? kan ik me nog goed herinderen van vroeger.
DragQueen
Best een aardige remake, met goede rollen van bridges en lange. het verhaal is goed in ere gehouden, en is leuk uitgewerkt. de special effects waren in die tijd niet optimaal, maar zijn aan te zien. prima kijkvoer. 3 sterren.
niethie
Ik vind alle drie de king kong verfilmingen erg leuk, dus deze ook.
De effecten zien er misschien ietswat gedateerd uit maar verder ziet de film erg geweldig uit, 134 minuten lang alleen maar actie/avontuur en daarnaast ook nog een lekker rustige vertelling van het king kong verhaal.
Verder nog een leuke rol van bridges en de aantrekkelijke lange.
Kortom de minst bekendste van de drie verfilmingen maar minstens even goed als de andere twee, lekker veel actie/avontuur en spektakel maken dit tot een prima filmpje. 3,5 sterren
Scifi
Deze versie van King Kong vind ik bij lange na niet zo goed als de andere twee van 1933 en 2005.
De spannende actiescènes met de dino’s heeft John Guillermin weg gelaten en vooral de scène met het gevecht tussen King Kong en de T-Rex heb ik hier erg gemist. Ook King Kong zelf vond ik hier ondanks dat er veel geld aan besteed was, erg houterig overkomen.
De verhaallijn kon me niet echt boeien. Het conflict tussen een milieu activist en een commerciële geld wolf, werd hier te zeer naar voren gehaald, terwijl King Kong zelf niet zo goed in beeld is gebracht.
De militaire overmacht van de mensen was hier te duidelijk aanwezig waardoor de mensen te weinig reden hadden om bang te zijn voor King Kong en andere wezens op het eiland. Door het gebrek aan spanning en actie, vond ik deze versie te braaf en kon hij me weinig boeien.
Overigens vond ik Jef Bridges wel heel goed gecast en vond ik enkele scenes, zoals de communicatie met de inboorlingen en de offergave van Dwan (An) beter in beeld gebracht dan in de versie van Peter Jackson uit 2005.
Ik kom bij deze versie niet verder dan 2,5*
Deze remake is niet alleen gedateerd maar bevat ook nogal wat wiselende acteerprestaties. Het eerste is niet zo belangrijk het tweede haalt de film naar beneden. Daarnaast wil het verhaal niet overal even vloeiend lopen. Gemiddeld.
bennyboy
wat nou horror.vind hem niet eng hoor
hij is wel goed. mooi gemaakt
krosnicky
slechte begin slechte acteurs en ik zag kong toch liever op the empire state bulding kruipen dan op de wtc verder vind ik deze toch beter dan de remake van 2005 . ik heb de originele film nog nooit gezien maar volgens mensen die hem al gezien hebben is het een grote flop maar deze vind ik ook niet zo goed
jumpstylemovie
Ontzetend matig. De acteurs waren matig en camera beelden waren niks bijzonders. Maar vooral die aap was lachwekkend. Als je kijkt hoe menselijk hij erbij staat, echt zielig...
Toch nog een (ontzettend krappe) 2**
Lurtz
Voor die tijd een aardige film, gelukkig ook niet 3 uur. Overigens irriteerde ik mij aan Lange, liep hele tijd maar rond als een geile griet.
K@i
En waarom? Geen stem?
Zag der nogal slecht uit en de Rilla zag der ook een stuk onrealistish uit
Tjah waarom heb jezelf niet gestemt

Kong: Skull Island

Drama, 2002

Mighty Joe Young
Avontuur / Fantasy, 1949

Avontuur / Actie, 2005
inheemsgiant snakeremakeking konggiant animal world trade centermanhattan, new york cityoil companygiant apeindian ocean king kong