• 9.370.308 stemmen

Geregisseerd door: Menno Meyjes

Met onder meer: Adrien Brody en Penélope Cruz

Gesproken taal: Spaans en Engels

Plot Manolete

"He defied death like a god... he succumbed to love as a man."

Film over de legendarische Spaanse matador Manuel Rodríguez Sánchez, beter bekend als 'Manolete', en zijn liefdesrelatie met actrice Lupe Sino, in de jaren '40. Hun populariteit kende geen grenzen al lag het paar onderling voortdurend in de clinch, onder meer door Manolete's niet ongevaarlijke beroep.

Manuel Rodríguez Sánchez "Manolete"

Luis Miguel Dominguín

José Flores González Cámara

Mme Angustias

Enrique de Ahumada

avatar van ashie

ashie

Hier kijk ik echt naar uit!!

Adrien is gewoon goed!!

Weet iemand al of ze klaar zijn met filmen??

avatar van Purmerend

Purmerend

Volgens Imdb.com zijn ze nog aan het filmen.

avatar van sju

sju

Manolete - Wikipedia, the free encyclopedia - en.wikipedia.org

Adrien Brody lijkt er met zijn uiterlijk geknipt voor hem te spelen...

avatar van gotti

Al iets bekend over release data?

Wat is er leuk aan het martelen van onschuldige dieren.

Ik snap niet dat hier een film van is gemaakt en al helemaal niet dat er echte stieren worden gedood voor de film!

avatar van gotti

5 maart 2009 in Nederland, volgens IMDB.

Dat werd tijd.

avatar van gotti

UK 15 June 2009 (DVD premiere)

Straight to dvd?

avatar van speranza

speranza

Dit is een betoverend mooie film. De passie druipt er van af.

avatar van bladerunner63

bladerunner63

gratis te zien wie een Telenet Prime ab. heeft .... waardeloos .... c-categorie !

avatar van blurp194

blurp194

Je zou toch denken dat de anti-stierenvechtsympathisanten van deze film zou kunnen leren dat de waarheid van de arena toch ietsje genuanceerder ligt - tenslotte, de stier wint ook wel eens. En daarbij, ga eens een vechtstier in het echt bekijken - 700 kilo agressie en spieren krijgt dan een heel andere dimensie, waarbij 'onschuldig dier' niet echt de eerste gedachte in m'n hoofd is. Wel dat een matador toch een heel dappere man moet zijn.

En, zou een stier - als hij toch al tot biefstukjes gesneden moet worden - er niet misschien voor kiezen om nog een rondje te vechten met de mens, in plaats van kansloos aan z'n eind te komen in het slachthuis? Ik denk dat het karakter van de vechtstier daar wel een duidelijk beeld bij oproept.

Maargoed, genoeg controversie gezaaid voor vandaag, het ging over de film. En het is een mooie film, maar ook een die nog veel beter had kunnen zijn als de romantiek en het melodrama net iets minder aangedikt was. En de flashbackstructuur doet ook geen goed, vind ik - als je de scene's na afloop in chronologie probeert te zetten, klopt het niet heel erg lijkt het. De voice-over met het overdreven spaans-mexicaanse accent irriteert daar dan ook nog eens bij - jammer.

Wat ook veel beter had kunnen zijn is de manier waarop de film met de historische juistheid omgaat. Er is terwille van het drama nogal een loopje genomen met de 'echte' verhouding tussen Manolete en Lupe - tenminste, wat ik daar over lees lijkt toch allemaal wat genuanceerder en anders in elkaar te zitten dan de femme fatale die Penelope Cruz hier neer mag zetten. Net als de concurrentiestrijd met Dominguín ook niet helemaal klopt, dat had Dominguín in het echt nooit zo gedurfd - waar de film even een beetje aan voorbijgaat is de status die Manolete had.

Maargoed er blijft nog steeds een aardig filmpje over - alleen niet al te letterlijk nemen. Adrien Brody is heel goed bezig, en lijkt ook nog eens voldoende op Manolete om goed bij de originele beelden van de echte man te passen. En hij heeft ook de goede uitstraling om het verhaal prima lading te geven. Mooi gedaan.

avatar van Number23

Number23

Deze film maakte niet veel los. Het ziet er aardig uit enzo, maar het werkt niet voor mij. Brody ziet er wel Spaans uit en Cruz speelt weer eens een sterke vrouw waar toch iets mis mee is. Beetje teveel Hollywood-drama aan het einde en ook de Engelse taal is misschien niet echt een goede keuze.

avatar van MH040

MH040

Ook mij deed de film niets. Te weinig emotionele diepgang. Ik kreeg totaal geen binding met de personen in de film. Het Amerikaanse accent van Brody hielp ook niet, hij had op z'n minst een Spaans accent op mogen zetten.

Als positieve punt: wat is Penelope Cruz toch een vreselijk mooie, sexy vrouw! Ook in deze film weer.

avatar van Noodless

Noodless

Echt boeiend of meeslepend wordt dit romantisch drama niet. Misschien iets teveel emotionele toestanden op het einde die blijkbaar toch wel afwijken van de feiten en ook van de flashbacks die in de film voorkomen. Als geheel zit het niet helemaal goed. Toch weet Brody en Cruz er wel iets van te maken. Brody is perfect gecast voor deze rol en Cruz als de femme fatale. Ook hier zou de rol van Cruz toch een loopje nemen met de feiten. Een gemiddeld filmpje ! 6/10