Genre: Misdaad / Thriller
Geregisseerd door: Clint Eastwood
Met onder meer: Clint Eastwood, Jeff Daniels en Anjelica Huston
IMDb beoordeling: 6,4 (48.552)
Gesproken taal: Engels en Spaans
- Niet beschikbaar op Amazon Prime
- Niet beschikbaar op Disney+
- Niet beschikbaar op Google Play
Plot Blood Work
"He's a heartbeat away from catching the killer."
Terry McCabe, een FBI-agent in Los Angeles die weldra met pensioen gaat, wordt na een wilde achtervolging geveld door een hartaanval. Na een harttransplantatie wil hij genieten van zijn welverdiende rust, maar hij krijgt een zekere Graciella Rivers op bezoek die hem vraagt de moordenaar van haar zus op te sporen. Wanneer Terry weigert, vertelt Graciella hem dat hij nog een schuld te vereffenen heeft: zijn nieuwe hart is dat van haar zus...
Terry McCaleb
Raymond Torres
Mr. Toliver
James Lockridge
Tiany
Goede thriller a la Clint Eastwood, een stoere oudere FBI-agent met toch een zacht kantje. In deze film heeft hij hart problemen, het leek wel of hij in werkelijkheid ook af en toe aan een zuurstof fles moet, maar vind hem toch een top acteur hoor, en je moet het maar doen op je (toen) 72 jaar.
Wie de dader was was snel duidelijk, een bekend acteur zo'n bijrolletje geven, dat was niet logisch.
Left4Dead
Redelijk, makkelijke thriller die simpel wegkijkt. Hoogstaand is het nergens maar vervelend wordt het ook niet. Klein vermaak met een leuk verhaal wat niet heel erg origineel overkomt.
Heb de prent vaker gezien en hij zal nog wel eens de revue passeren. Prima film om in te duiken met een leeg hoofd en achterover leunend in de stoel gade te slaan.
blurp194
Zwak.
In de lijst van Clint Eastwood toch echt een van de mindere films, en niet alleen om het matte acteren - het flauwe sentimentele verhaaltje is al eens beter verteld (hoewel de film die ik daarmee bedoel me dan weer niet te binnen wil vallen). Maar toch, Clint zelf speelt niet heel geweldig, Jeff Daniels heeft zijn dag niet, en over de rest begin ik maar niet. Het is allemaal net een beetje teveel Dirty Harry na z'n pensioen, met bijbehorend gezapige production values. Respect voor Clint's leeftijd, maar daar wordt de film niet goed van - en nauwelijks te geloven dat het van dezelfde man is die daarna nog even meesterwerken als MDB neergezet heeft.
jippie2010
Saai en voorspelbaar.
Na 10 minuten kan je het plot in grote lijnen wel raden.
Daar gaat de spanning en het houterig acteerwerk weet ook niet te boeien. Een zielloos gebeuren. *2.0
pop
Geheel eens met mijn twee bovenburen. Veel vond ik deze Eastwood film niet.
JanLo
Zwak.
JanLo
Grindhouse62
- 2064 berichten
Deze film had ik al een tijd in mijn collectie, maar tot vanavond nooit gezien. Ik vond het een strakke film en Clint Eastwood acteerde weer op zijn eigen unieke wijze. De film is mij goed bevallen en geef hem een 3.5
Aardige film waarin een gepensioneerde agent een nieuw hart krijgt, maar niet zonder gevolgen. Een redelijk onderhoudende politie-thriller. Een aantal plotelementen zijn wat opzichtig en soms wat vergezocht. Ook de finale is nogal standaard. Clint Eastwood is wel vermakelijk als de oude rot. Niet slecht, maar ver verwijderd van zijn beste werk.
knusse stoel
De man (Clint Eastwood) beginnen we steeds meer te waarderen naarmate we zijn films leren kennen waarin hij als acteur speelt en als regisseur de regie heeft gedaan de laatste decennia. De man is als acteur vaak een regelrechte nuchtere persoon die zelden tot nooit een lach vertoont maar toch humor heeft in zijn spraak. Ook in dit verhaal is hij weer die nuchtere Amerikaan die bij de FBI werkt als sporendetective en vaak zaken ziet die andere politiemensen over het hoofd hebben gezien.
Nadat hij door een hartaanval op de lijst komt van een transplantatie en een "nieuw" hart ontvangt, komt ene Graciella Rivers bij hem op bezoek en vraagt of hij de dader die haar zus heeft vermoord, op wil sporen.
Hij neemt het besluit om haar verzoek in te willigen en gaat achter de dader aan. Al snel blijkt het dat er meer achter de dood van de zus van Gracielle zit dan de kijker en onze ex-agent vermoeden.
Een heerlijke film met een prachtig verhaal en de nodige spanning die een thriller betaamt.
Wij hebben ons prima hiermee vermaakt en het oordeel is een ruime 7!
Op naar de volgende Eastwood productie.
sparkie
Dat was op zich wel een aardige thriller van Eastwood.
Niet zijn allerbeste, maar wel redelijk onderhoudend.
Vergeet niet dat hij in deze film ook al 72 jaar oud is.
De verhaallijn ging er ook wel mee door.
Misschien will ik deze film over een paar jaar nog wel
weer een keer zien.
ZAP!
Beetje guilty pleasure, want zo goed is deze niet, maar ik krijg er geen genoeg van.
Jeff Daniels zal er (ook) wel wat mee te maken hebben.
AniSter
- 2063 berichten
Ik kijk altijd met plezier naar Eastwood en in deze film zette hij ook weer een prima rol neer. Daniels deed het ook goed. Het verhaal is apart maar met in het achterhoofd dat het om een psychopaat gaat is een en ander wel te verklaren. Het is de tweede keer dat ik deze film heb gezien en ik vond hem net zo goed als de eerste keer; dat was net nadat hij verschenen is. De ontmoetingen tussen Terry en detective Ronaldo begonnen op een gegeven moment te vervelen; dat was iets teveel van het goede. Boeiende en af en toe spannende film, met helaas een voorspelbaar einde, maar dat mocht de kijkpret niet drukken.
teigertje
Een ontzettend goede thriller met Clint Eastwood nog steeds een fantastische film.
Waarin hij uiteraard weer een sterke rol neerzet.
En ook Jeff Daniels is weer uitstekend in zijn rol.
yeyo
Zet de budweisers maar koud, we gaan een dagje aanmeren bij Old Clintport. Hoe beter een zondagnamiddag spenderen dan dobberend op de sloep van kapitein Clint? Een welwillende, zonovergoten sfeer van dolce far niente, met enkele bevattelijke latina's om het feestje compleet te maken. Een kratje goeie donuts voor de smerissen, wie kan daar aan weerstaan bij Jupiter? De sublieme sfeer van zorgeloos rondhangen, die ik hier onbeholpen tracht te evoceren, is het ankerpunt van Blood Work en ligt aan de basis van menig Eastwood. Het is dan ook precies net hierdoor dat ik - met pijn in het hart - moet bekennen dat de plottwist op het einde de film bijna voor mij verpest. Niet omdat ik het implausibel en vergezocht zou vinden. Ik VIND het natuurlijk implausibel en vergezocht, maar daar draait het heus niet om. Ik vind dat altijd erg kleinburgerlijk en bekrompen, mensen die klagen over een ongeloofwaardig scenario. Maar in dit geval is de ontknoping nefast voor de eerdere male bonding, die aan het hart ligt van het Hawksiaans rondgehang. Als 'Buddy' eigenlijk de seriemoordenaar is, en alles listig heeft beraamd, dan is het hele rooskleurige universum van de film toch gestoeld op een leugen? Wat dan met dat trademark Clint inclusief 'rechten en plichten en vooral niet zeuren' humanisme? Een wereld waar blank hand in hand gaat met zwarten, Aziaten en latina's - vooral als er wat lekkere wijven tussen zitten.
Ik probeer toch het glas halfvol te zien, zo zou Clint het immers willen. Bourbon, straight up. En liefst erna nog eentje. Om mijn lichte teleurstelling te sussen, wend ik mij tot de 'special features' van de WarnerBros.™ special edition dvd, meer bepaald de 'making of' 'featurette', eigenlijk de enige reden dat ik de DVD kocht. De 'featurette' - waar Wanda De Jesus, Paul Rordiguez én Eastwood zelf aan deelnemen - zou immers Spaans gesproken zijn. Eastwood, die Spaans spreekt? Dat belooft een dijenkletser te worden! Maar helaas, Clint spreekt eigenlijk gewoon Engels tijdens het interview en hanteert slechts twee Spaanse woorden. 'Gordo' en 'conundre'. Dat laatste zou Spaans zijn voor 'conundrum', maar uit nadere opzoeking blijkt dat zo'n woord helemaal niet bestaat in het Spaans. Toch heb ik me aardig vermaakt met het interview, het draagt bij aan de leuke hangout sfeer. De Jesus probeert eerst op een nodeloos diepgaande wijze de emotionele achtergrond van haar personage te beschrijven. Daarna zegt Clint, over het personage van detective Arrango: "hij is jaloers op mijn personage. Omdat ik alle lekkere wijven krijg. Lekkere wijven!"
Lovelyboy
Op het gokje bij de kringloop en vooral vanwege de naam Eastwood. Dat dit geen garantie is voor een goede film blijkt maar weer want ik vond dit toch best matig zo niet voorspelbaar.
En ja, ik kan de matige momenten praktisch aan elkaar rijgen qua plot, maar ook praktische dingen zoals de oude McCaleb te voet achter een veel jongere dader aan, dat geloof jezelf zeker? Dan de overduidelijke momenten waar een stunt double wordt gebruikt. Het plot is veel te vergezocht met de transplantatie en hoe weet Graciella dat Terry het hart van haar zus heeft? De dokter weet niet eens wie de donor is en dan zal dat in de krant staan? Hou toch op! Net als sex tussen Terry en Graciella, is dat echt nodig met een leetijdsverschil van 30 jaar en heeft zij een fetisj aangezien het min of meer met haar zus doet? Dan het bespottelijke rechercheurs duo waar de incompetentie afdruipt, het is toch belachelijk dat zo'n oude zak als terry de zaak moet oplossen nog maar te zwijgen over dat gefit van Arrango op Terry. Wat een gedoe allemaal, en wat flauw en ongeloofwaardig. Tenslotte de dader die ik nadat Jeff Daniels in beeld komt meteen al aanwees van dat is hem, iets dat puur ligt aan een bepaald format die dergelijke films uit die tijd volgen.
Buiten dat allemaal voelt de film niet aan als vlot maar stroef. De acteurs proberen er er uiteraard het beste van te maken maar voor een film die door Eastwood zelf geregisseerd is dit toch echt wel onder de maat met een film die voorspelbaar is, erg vergezocht met de transplantatie, en vooral wat daar werkelijk achter zit, en dan ook nog zo'n middle of the road product is die van alle genres wat mee pikt maar nergens vol voor gaat. Ik moet wel zeggen dat de soundtrack best te doen is voor een Eastwood film want dat is ook vaak wel anders. Begrijp me goed dat dit niet een hele slechte film is, want er is uiteraard veel beroerder op dat vlak, maar een tegenvallende film die zich heel graag met de betere psychologische thrillers zoals Se7en of The Silence Of The Lambs, of het segment daaronder zoals de Alex Cross films, wil meten is Blood Work zeker en daar faalt men behoorlijk in.
Kondoro
"Just because you got a Mexican's heart doesn't mean you're one of us!”
Met Eastwood aan het roer kun je mij altijd wel blij maken. Meestal produceert de man ook gewoon goeie films, zowel als regisseur en als acteur. Sinds zijn grote doorbraak vult hij vaak beide rollen in. Ik heb nog lange niet al zijn films gezien, en wil eigenlijk nog wel eventjes wachten met alles van zijn hand te bekijken maar, zo nu en dan schiet er toch nog eentje uit die ik toch maar kijk. En hij weet het meestal ook goed te doen, gezien de gemiddelde stemmen zijn bijna al zijn films positief beoordeeld, zelfs hier op MovieMeter, dat zegt een hoop van het feit dat Eastwood gewoon een genie in de filmwereld is.
Toch weet hij met deze film niet echt te imponeren. Het is gewoon een nogal stugge en vrij saaie misdaad prent die eigenlijk iets té simpel is, waardoor het allemaal niet heel erg boeiend is. Het hele nieuwe hart idee was wel leuk maar, vond ik niet helemaal fijn erbij passen, het leek meer een hindernis. Voor de rest vond ik het verhaal ook niet altijd even interessant, al begon de film best vermakelijk maar, ik merkte dat ik er na een uurtje wel klaar mee was. En dan moet je nog vijftig minuten. De film duurt gewoon simpel weg te lang, en had een heel stuk korter gemogen. De plottwist vond ik ook niet heel boeiend, althans wanneer hij de dader vindt.
Voor de rest staat deze film gewoon op safe. Het is een prima tussendoor filmpje zo op de maandagavond, en zal daardoor ook geen vlieg kwaad doen. Begint gewoon leuk, eindigt toch wat minder. Je bent vrij snel in gekakt en het lukt de film niet echt je aandacht vast te houden. Het had van mij part wat spannender gemogen, wat grover misschien ook wel; al is dat niet altijd een even realistische vraag, omdat de film daar ook niet naar neigt. Al vond ik zelf de beelden van de moorden zoals die bij de geldautomaat toch wel goed gedaan, zag er behoorlijk realistisch uit. Tja, Eastwood doet zijn ding in zowel de regie als zijn acteer werk, en het is gewoon weg weer heel goed hoe hij acteert. Helaas viel de rest allemaal gewoon wat tegen.
eldorado
Paul Rodriguez verschrikkelijk slechte acteur. Doorgespoeld toen hij in beeld kwam. Jammer voor de film
MOVIEMAZZTER
Onderhoudende film met 1 van mijn favoriete acteurs (Clint Eastwood). Om nou te zeggen dat de spanning te snijden is, is wat overdreven maar toch zeker het bekijken wel waard. De ontknoping zag ik pas heel laat aankomen dus goed gedaan. Kan ook aan mij liggen uiteraard
Brabants
- 2073 stemmen
Blood Work mijns inziens niet echt een Eastwood film wat we gewend zijn. Dit neemt niet weg dat het goed weg keek. Heb er eigenlijk zonder veel bij stil te staan goed van kunnen genieten. Dat is dan ook wel weer knap dat het als gemiddelde film dan toch weet te verrassen.
cantforgetyou
Het begint allemaal best nog wel aardig, maar op een gegeven moment is het toch allemaal erg zwakjes. Dan heb ik het niet over de acteurs. Clint, Tina en Angelica spelen erg goed. Maar als je door hebt wie de dader is, dan is me dat toch een partij ongeloofwaardig en niet spannend. Dan zakt de film echt helemaal in.
Volgende maand al op Netflix: serie 'One Hundred Years of Solitude' naar Colombiaans literair meesterwerk
Thriller 'Disturbia' met Shia LaBeouf verdwijnt komende week uit het Netflix-aanbod
Nicolas Cage legt uit waarom hij graag Egghead zou spelen in 'The Batman'-vervolg
Recensie 'Out' van Dennis Alink: Een coming of age darkroom drama
On Golden Pond
Drama / Romantiek, 1981
Open Range
Actie / Western, 2003
gebaseerd op boekhouseboat heartonderzoekpolitieex-agentmoordseriemoordenaarheart transplantarmed robberyformer fbiblood donorex fbi agentcrime scene video good versus evil
Realtimes | Publishing Network
Social media